kleine buik

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door hugbear, 23 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. hugbear

  hugbear Actief lid

  26 sep 2008
  306
  0
  0
  Enschede
  Hoi allemaal,

  Ik ben nu bijna 30 weken zwanger van ons tweede kindje.

  Nou gaven ze aan bij de vorige controle dat het allemaal wel klein aanvoelde. We krijgen daarom ook een groei echo. (morgen al hoor, maar begin nu toch zenuwen te krijgen :))

  Nu heb ik even foto's vergeleken met die van de eerste en mijn buik is inderdaad kleiner deze keer. Ik ben tot nu toe nog maar 7 kilo aangekomen. Dus nu begin ik me toch een beetje ongerust te maken, aangezien onze knul bij de geboorte maar 3240 gram was.

  Wie heeft hier ervaringen mee?

  Groetjes hugbear
   
 2. Smile

  Smile Fanatiek lid

  11 sep 2008
  4.358
  0
  0
  Oh...spannend....hopelijk valt het mee...
  Bij mij viel het wel mee. Heb tot twee keer toe niet bepaald een dikke buik gehad. De eerste keer dachten ze dat het babytje nog geen zes pond zou zijn.... Kind lief was bij de geboorte 3640 gram :) Bij nummer twee dachten ze weer dat het een mini zou zijn, maar dat durfden ze niet meer zo stellig te zeggen. Kind twee was bij de geboorte 3860.....
  Klein buikje zegt dus niet zoveel. Misschien draag je het anders dan de vorige keer??

  Hoop in elk geval dat de groeiecho positief uitpakt!!
   
 3. Daphne B

  Daphne B Bekend lid

  26 feb 2008
  593
  0
  0
  import-brabo
  Ja, hier een soortgelijke ervaring.
  Ons zoontje was onverwacht erg klein, 2685gr en 45 cm bij 39+3, ik had geen problemen bij de zwangerschap gehad en was netjes 12 kilo aangekomen. (foto's van m'n buik staan nog wel in m'n album)
  Gelukkig was (en is) Sid kerngezond en dus geen dysmatuur, hij had geen problemen met z'n suiker of temperatuur.

  Omdat bij hem alles goed was kreeg ik geen extra echo's deze zwangerschap, maar bij de liggingsecho op 34 weken bleek zusje toch ook erg klein, te klein misschien. Ik was toen zo'n 8 kilo aangekomen.
  Meteen moest ik rust nemen en m'n verlof al in laten gaan.

  Ik heb een aantal extra echo's gehad toen waaruit bleek dat ze weliswaar klein was maar dat er genoeg vruchtwater was en de bloedstoevoer in de navelstreng ook goed was. Ze groeide ook redelijk volgens de lijn.

  De gyn heeft na een paar weken geconcludeerd dat ze geen groeiachterstand had maar 'gewoon' een kleintje is en ik kon weer onder controle bij de vk. Een ziekenhuisbevalling is ook niet verplicht.

  Momenteel zit ik op 10 kilo bij 40+2, iets lichter dan van m'n zoontje toen maar ik houd ook niet zoveel vocht vast (toen was er een hittegolf)
  De kleine meid en ikzelf doen het prima, we zullen heel snel zien of ze dezelfde maat als haar broertje gaat hebben!

  Hopelijk valt het voor jou ook allemaal mee, het is in ieder geval goed dat ze extra controleren. Beter te vaak dan te weinig he ;)
   

Deel Deze Pagina