Ik heb een Horigen kolf en moet veel overdag kolven. Maar het schoonmaken van de kolfonderdelen steeds... pff wat een werk. Hoe doen jullie dat? Ik spoel af met koud water, dan een sopje afwassen en dan in magnetronsterilisator. Maar dan de kolfonderdelen helemaal goed droogkrijgen vind ik zo'n werk. Hoe doen jullie dit?
Als je de onderdelen tussen het kolven overdag in de koelkast kan leggen, hoef je niet af te wassen. Zo deed ik het. En dan 's avonds afwassen en steriliseren.
Gewoon aan t eind vd dag in de vaatwasser knikkeren. Let alleen wel op met tomatensaus. Anders heb je een oranje kolf. Tussendoor idd in de koelkast bewaren
Na gebruik met koud water spoelen. Ik droogde het af en ik deed het dan in een trommeltje. Had geen koelkast beschikbaar. Pas in de avond deed ik afwassen en uitkoken. Als je wel een koelkast beschikbaar hebt kun je de boel desnoods nat in de koelkast leggen. Voor gebruik even de schildjes warmen onder kraan oid
Oh echt kan dat dan tussendoor in de koelkast? Wauw dat is goed om te horen! En dan wel af spoelen met koud water? Of niet?
Nee, hoeft niet. Is uiteindelijk hetzelfde principe als op het einde van de dag twee porties melk van die dag samen gieten.. De melk die overblijft in de kolf, wordt gekoeld en gaat daarna mee in de volgende portie.
Ik spoel na elke kolfbeurt de onderdelen met koud water af en gooi het daarna in de magnetron sterilisator. Het is wel een gedoetje, ben ik met je eens maar ben het nu wel gewend. Ik weet dat het maar 1 x per 24 uur uitgekookt hoeft te worden, maar aangezien ik dr sterilisator heb, maak ik er gewoon gebruik van. Je kan het inderdaad ook afspoelen met koud water (hoeft niet) in een afgesloten bak of zak in de koelkast leggen. Ik vind dat zelf niet praktisch, omdat de onderdelen van de horigen best wel groot zijn. Ik vind het aardig wat ruimte innemen, vandaar dat ik het in de sterilisator doe.
Het hoeft zelfs helemaal niet gesteriliseerd te worden. Gewoon afwassen is voldoende. Behalve in het geval van spruw of hele zwakke weerstand van je kindje. En als je de melk echt 7-8 dagen wilt bewaren in de koelkast is steriliseren ook aan te raden. Maar anders net zo vaak als dat je je eigen servies steriliseert
Jaaaa ik deed het ook zo wat een pokke werk allemaal he... Ik was er secuur mee omdat mijn dochter prematuur was dus niet zo'n beste weerstand
Daar heb je helemaa gelijk in. Mijn zoon heeft al vanaf de geboorte spruw en het is zo enorm hardnekkig dat niets helpt! En iknwil inderdaad de melk lang kunnen bewaren in de koelkast/vriezer. Voor mij logisch in mijn hoofd, maar had het inderdaad niet gemeld. Ze raden over het algemeen wel aan om 1 x per 24 uur uit te koken toch? Ik weet wel dat vriendinnen een sopje maken in een afwasteil en daar de spullen (ook de fles) in gooien en even laten liggen. Daarna afspoelen en op een schone doek op het aanrecht aan de lucht laten drogen. Is dat ook voldoende? Dan kan ik dat ook nog eens proberen evt.