Koortslip

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Bibiche, 25 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Bibiche

  Bibiche Fanatiek lid

  21 okt 2006
  2.509
  0
  0
  Ik heb zojuist ontdekt dat ik een koortsblaar normaal voel ik het wel opkomen maar dit keer niet. Maar nu maak ik me wel zorgen omdat ik wel continu mijn dochter heb gezoend :cry:

  Is het nog heel erg gevaarlijk voor een 10 weken oude baby? En wat kan ik eraan doen?
   
 2. Jucade

  Jucade VIP lid

  20 jul 2006
  18.229
  0
  36
  Assemblagemedewerkster
  Volgens mij wel ja, maar weet niet wat je hier aan kunt doen. Moet je ff googlen..
   
 3. Setteke

  Setteke Niet meer actief

  Het is inderdaad wel gevaarlijk voor zo'n jonge baby, je moet haar goed in de gaten houden, of ze geen koorts krijgt vooral. Dan aan de bel trekken.

  Ik heb er ook heel erg last van en ik gebruik Compeed lipblaaspatches. Dat zijn een soort pleistertjes die je op de blaar plakt. Maakt het gevaar voor besmetting een stuk kleiner. In de bijsluiter staat zelfs dat je met zo'n patch gewoon mag kussen, echter dat risico zou ik niet nemen en zeker niet met een baby. En tja, de komende tijd niet kussen en niet met je mond in de buurt van haar gezichtje. Denk er ook om dat ze niet met haar handjes aan jouw mond zit. Verder heel veel en goed handen wassen voordat je haar gaat verzorgen. Evt. kun je nog van die mondkapjes die ze ook in het ziekenhuis hebben bij de drogist halen voor als je wat met haar gaat doen.

  Ik heb ze ook heel geregeld gehad toen Tymen nog zo klein was, en het is gelukkig altijd goed gegaan, door al deze maatregelen. Succes ermee, hoop dat het snel over is!
   
 4. chacha

  chacha Fanatiek lid

  20 jan 2006
  4.918
  0
  0
  Je moet ook letten op huiduitslag heb ik me laten vertellen
   
 5. jantina

  jantina Fanatiek lid

  13 aug 2006
  1.551
  0
  0
  jepp is tot 10 weken erg gevaarlijk
  ze kunnen er goed ziek van worden;)
   
 6. Angel Eyes

  Angel Eyes Niet meer actief

  mij is gezegd de eerste 4 maanden is het levensgevaarl;ijk, maar alleen als je blaasjes hebt. Dan mag je je kindje niet zoenen.

  als je nog geen blaasje hebt kun je je kindje nog niet besmet hebben, dat gaat namelijk via het vocht van de blaasjes.

  ik heb zelf helaas ook al jaren last van koortslippen, heb ook altijd zovirax in huis en maar hopen dat het nog even wegblijft.
   
 7. Bibiche

  Bibiche Fanatiek lid

  21 okt 2006
  2.509
  0
  0
  Nou ik vind het zo vreemd dat ik het niet voelde opkomen, nou waren het volgens mij nog geen blaasjes nee. Het waren soort kleine puistjes, jeukerig en rood.

  Pff als ik het op internet zoek dan word je iig niet vrolijk van :cry: hersensvliesonsteking is mogelijk :confused: Nou ik heb lekker geslapen zeg, not.

  Ik ga zo maar ha bellen om te vragen wat ik moet doen of waar opletten!
   
 8. missX

  missX Fanatiek lid

  2 mrt 2006
  1.226
  0
  0
  ja meid je moet zeker heel goed opletten.
  En het is zelfs tot aan een jaar gevaarlijk hoor, niet tot 10 weken! Mijn vriend had het namelijk ook toen Indy net 4 weekjes was en toen heeft hij haar dus ongv. een week niet kunnen aanraken / knuffelen ed. Hij vond het echt vreselijk, maar het kon even niet anders. Zou er dus echt heel voorzichtig mee zijn...heel goed je handen wassen en er niet aankomen. En inderdaad die compeed pads daar scherm je het wat meer mee af. Ik weet niet of je trouwens borstvoeding geeft want volgens mij kan daar het virus ook in zitten, maar dat weet ik niet helemaal 100% zeker.
  Je kunt trouwens ook Lysine slikken (verkijgbaar bij de tuinen) dit bestrijd het virus enigzins..is trouwens ook ter preventie, maar als je borstvoeding geeft mag je dit volgens mij niet.
  Ik zou zeker even je huisarts bellen.
  Succes ermee meid!
   
 9. Bibiche

  Bibiche Fanatiek lid

  21 okt 2006
  2.509
  0
  0
  Ik geef geen bv meer.

  Ik belde net ha, ik kreeg dan assistente aan de lijn en ze zei dat ik niet zo bang moest zijn blabla dat het allemaal wel meevalt. Pff ik vind dat zo vreemd dat zij er zo relaxt mee omging. Ik moet om 15 uur terugbellen want dan heeft ze met een arts overlegd.

  Ik heb al 10 jaar geen koortslip gehad maar ik denk dat ik wat zwakker ben na de bevalling en nu eerste keer ongie weer.
   
 10. missX

  missX Fanatiek lid

  2 mrt 2006
  1.226
  0
  0
  nou meid sorry hoor maar je moet er toch echt wel heel goed mee uitkijken...vind het een beetje raar van die assistente dat ze er zo makkelijk over doet! En wat je zegt je krijgt er vaak een als je weerstand wat minder is...
   
 11. Kalush

  Kalush Fanatiek lid

  7 jan 2006
  2.694
  0
  0
  Noorden v/h land
  Hou je kindje goed in de gaten, veranderen er dingen, meteen naar de huisarts en aangeven dat jij een koortslip hebt (gehad)!
   
 12. tassie

  tassie Fanatiek lid

  23 mrt 2006
  1.888
  0
  36
  Woon je soms in Hoofddorp? Ik had precies hetzelfde! Mijn huisartsassistente dacht dat het wel meevalt en de huisarts waarmee ze heeft overlegd dacht dat ook. Gelukkig wist ik er meer van. Ik wilde weten op welke symptomen ik bij mijn dochter moest letten, want dat wist ik niet. Ik heb het bij mijn VK nagevraagd (was bij mij nog in de kraamweek) en die wist het wel. Zij heeft het onderwerp meteen opgenomen in het wekelijks overleg met de andere VK's en de HA. Ik hoorde achteraf dat de HA wel geschrokken was.
   
 13. Bibiche

  Bibiche Fanatiek lid

  21 okt 2006
  2.509
  0
  0
  Nee woon niet in Hoofddorp. Ik heb begrepen dat ik moet letten op of ze geen koorts krijgt en of ze geen blaasjes in haar mond krijgt.
   
 14. Bibiche

  Bibiche Fanatiek lid

  21 okt 2006
  2.509
  0
  0
  Belde net weer terug ha adviseerde om met het CB te bellen omdat hij het niet zo goed wist :( mm lekker ha iig.

  Bel ik CB zij zei dat het niet gevaarlijk is zolang de blaasjes niet gevuld zijn met vocht en toen wilde ze al ophangen :confused: wat hebben mensen veel haast tegenwoordig, gelukkig dat ik een weerwoord heb en dat ik verder ging met vragen stellen.
   

Deel Deze Pagina