En ineens had ik 3kg appels en maar twee mensen in ons gezin die appels lusten. Maar: appelTAART lusten we allemaal dusssss.... Ik wil twee taarten maken en één daarvan natuurlijk gewoon lekker vers opsnoepen. Gewoon omdat het kan. De andere wil ik invriezen. Nu heb ik eigenlijk drie opties verzonnen, maar ik kan weet niet wat aan het einde van de rit de beste appeltaart oplevert: - Appeltaart gewoon afbakken, eventueel nèt iets lichter dan normaal en dan invriezen. Op de bodem eventueel wat paneermeel / beschuit tegen het vocht. Op het moment dat we taart willen, laten ontdooien. Eventueel kort in de oven opwarmen. - Appeltaart maken, rauw invriezen en dan op het moment dat we weer zin hebben in appeltaart gewoon de bevroren taart in de oven schuiven en bakken. - Deeg van de appeltaart maken en in de springvorm invriezen. Appelmengsel apart invriezen. Wanneer we zin hebben in appeltaart eerst beide delen laten ontdooien en dan samenvoegen en afbakken. Ik ga vast appeltjes schillen, in de hoop een briljant plan te lezen tegen de tijd dat taart nummer 1 af is.
In elke bakkerij waar ik heb gewerkt worden ze afgebakken ingevroren. Ikzelf weet niet beter daardoor en doe dat dus ook thuis.
Hmm... ik zou denk ik de appelstukjes invriezen. Wanneer je dan appeltaart wil maken suiker en kaneel erbij doen. Deeg kun je dan apart ook invriezen of vers maken dan..
Mijn man bakt het altijd af, dan in geheel invriezen daarna snijd hij het in stukken. Dan hoef je alleen de stukjes eruit te pakken wat je nodig hebt. Het andere kan ook, zelf vind ik zoals mijn man doet handiger.
Als wij appeltaart maken, en we maken er bijvoorbeeld 2, dan bakken we hem altijd eerst af en doen hem daarna in de vriezer!
Ik heb nog nooit ongebakken gebak / appeltaart ingevroren, dus daar kan ik je niks over vertellen. Gevoelsmatig vind ik het echter raar. Afgebakken appeltaart invriezen heb ik wel ervaring mee en dat gaat altijd prima. Mijn moeder deed dat vroeger ook al, dus dat heb ik overgenomen. Ik zou dus optie 1 aanraden. Eet smakelijk! Lekker smullen maar!
Het is nog erger.... ik dacht 3 zakken van een kilo te hebben maar het is 3x anderhalve kilo. En ik had thuis ook nog 6 flinke appels. Ik zou dus haast alle opties kunnen proberen, haha. Maar omdat jullie unaniem zijn, zal ik taart 2 ook eerst afbakken en dan invriezen. Nummer 1 zit net in de oven. Jammie!
Wilde ook zeggen; eerst afbakken en dan invriezen. Maaaaaar, je mag hem ook hierheen sturen Heerlijk!
Als je je geen raad weet met al je appels wil ik wel even langskomen en je helpen met 1 taart wegwerken hoor Oh ik heb nu zó'n zin in appeltaart!
Dat laatst is ook een optie, vind ik eigenlijk wel een heel goed idee. Ik woon dichterbij Tupp Restanten van een verjaardag vries ik altijd per punt in, smaakt daarna nog prima.
Janna, misschien dat ik inderdaad nog wel een pak appeltaartmix en boter bij koop en dan optie 2 ook nog ga testen. Regina88; Ik snap je punt... ik heb ook zo'n zin in appeltaart! De eerste is klaar. Ik ben niet zo goed in het maken van mooie streepjes, maar geloof me... het smaakt er niet minder om.
Zal wel even duren, maar als ik er wanneer ik ze ontdooid heb nog aan denk, zal ik laten weten wat het beste werkt.