Appeltaart invriezen: eerst afbakken of rauw?

Discussie in 'De lounge' gestart door tupp, 23 apr 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    En ineens had ik 3kg appels en maar twee mensen in ons gezin die appels lusten. Maar: appelTAART lusten we allemaal ;) dusssss....

    Ik wil twee taarten maken en één daarvan natuurlijk gewoon lekker vers opsnoepen. Gewoon omdat het kan.

    De andere wil ik invriezen. Nu heb ik eigenlijk drie opties verzonnen, maar ik kan weet niet wat aan het einde van de rit de beste appeltaart oplevert:

    - Appeltaart gewoon afbakken, eventueel nèt iets lichter dan normaal en dan invriezen. Op de bodem eventueel wat paneermeel / beschuit tegen het vocht. Op het moment dat we taart willen, laten ontdooien. Eventueel kort in de oven opwarmen.

    - Appeltaart maken, rauw invriezen en dan op het moment dat we weer zin hebben in appeltaart gewoon de bevroren taart in de oven schuiven en bakken.

    - Deeg van de appeltaart maken en in de springvorm invriezen. Appelmengsel apart invriezen. Wanneer we zin hebben in appeltaart eerst beide delen laten ontdooien en dan samenvoegen en afbakken.

    Ik ga vast appeltjes schillen, in de hoop een briljant plan te lezen tegen de tijd dat taart nummer 1 af is. :cool:
     
  2. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.725
    470
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    In elke bakkerij waar ik heb gewerkt worden ze afgebakken ingevroren.

    Ikzelf weet niet beter daardoor en doe dat dus ook thuis.
     
  3. Ballon

    Ballon Niet meer actief

    Hmm... ik zou denk ik de appelstukjes invriezen. Wanneer je dan appeltaart wil maken suiker en kaneel erbij doen. Deeg kun je dan apart ook invriezen of vers maken dan..
     
  4. nizzie86

    nizzie86 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.147
    5.092
    113
    Ja, dat wilde ik ook voorstellen! Waarom niet alleen de vulling maken en invriezen?
     
  5. Chocolat

    Chocolat Niet meer actief

    Mijn man bakt het altijd af, dan in geheel invriezen daarna snijd hij het in stukken. Dan hoef je alleen de stukjes eruit te pakken wat je nodig hebt. Het andere kan ook, zelf vind ik zoals mijn man doet handiger.
     
  6. blossom85

    blossom85 Fanatiek lid

    4 jan 2013
    4.621
    1.576
    113
    Vrouw
    het oosten
    Ik zou hem ook afbakken en dan invriezen. Lijkt mij het makkelijkst.
     
  7. thephantom

    thephantom Fanatiek lid

    25 mei 2016
    1.153
    707
    113
    Vrouw
    Nederland
    Als wij appeltaart maken, en we maken er bijvoorbeeld 2, dan bakken we hem altijd eerst af en doen hem daarna in de vriezer!
     
  8. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Ik zou voor optie 1 gaan
     
  9. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    26 mrt 2015
    11.411
    4.732
    113
    Ik zou hem eerst afbakken en dan invriezen
     
  10. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Ik heb nog nooit ongebakken gebak / appeltaart ingevroren, dus daar kan ik je niks over vertellen. Gevoelsmatig vind ik het echter raar.

    Afgebakken appeltaart invriezen heb ik wel ervaring mee en dat gaat altijd prima. Mijn moeder deed dat vroeger ook al, dus dat heb ik overgenomen. Ik zou dus optie 1 aanraden.

    Eet smakelijk! Lekker smullen maar!
     
  11. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Het is nog erger.... ik dacht 3 zakken van een kilo te hebben maar het is 3x anderhalve kilo. En ik had thuis ook nog 6 flinke appels. Ik zou dus haast alle opties kunnen proberen, haha. Maar omdat jullie unaniem zijn, zal ik taart 2 ook eerst afbakken en dan invriezen. Nummer 1 zit net in de oven. Jammie!
     
  12. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Wilde ook zeggen; eerst afbakken en dan invriezen.

    Maaaaaar, je mag hem ook hierheen sturen:D Heerlijk!
     
  13. Regina88

    Regina88 Niet meer actief

    Als je je geen raad weet met al je appels wil ik wel even langskomen en je helpen met 1 taart wegwerken hoor:p
    Oh ik heb nu zó'n zin in appeltaart!
     
  14. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Dat laatst is ook een optie, vind ik eigenlijk wel een heel goed idee. Ik woon dichterbij Tupp :D

    Restanten van een verjaardag vries ik altijd per punt in, smaakt daarna nog prima.
     
  15. Janna

    Janna Fanatiek lid

    In dat geval zou mijn nieuwsgierigheid het winnen en zou ik voor vergelijkend warenonderzoek gaan! ;):D
     
  16. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Janna, misschien dat ik inderdaad nog wel een pak appeltaartmix en boter bij koop en dan optie 2 ook nog ga testen.

    Regina88; Ik snap je punt... ik heb ook zo'n zin in appeltaart! De eerste is klaar.


    Ik ben niet zo goed in het maken van mooie streepjes, maar geloof me... het smaakt er niet minder om. ;)
     
  17. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Wil je in dat geval je bevindingen delen? ;)

    Hij ziet er trouwens goed uit!
     
  18. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Zal wel even duren, maar als ik er wanneer ik ze ontdooid heb nog aan denk, zal ik laten weten wat het beste werkt.
     
  19. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Oe en ik woon vlakbij snoopy, dus ik haal mijn deel daar wel op:D
     
  20. Vitamientjuh

    Vitamientjuh Fanatiek lid

    3 dec 2011
    3.069
    1.124
    113
    Vrouw
    Ik zou 'm ook afbakken en dan invriezen. Doe ik ook wel eens en de taart blijft lekker.
     

Deel Deze Pagina