lage bloeddruk en ik voel me niet lekker

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door , 26 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Niet meer actief

  Ik heb de laatste dagen telkens last dat ik me niet lekker voel. Onwijs moe, echt de hele dag in bed kunnen liggen en nog moe zijn en veel dat ik me half vaag voel en duizelig.
  Nu heb ik een bloeddrukmeter, en es een paar dagen gemeten. Maar mijn bloeddruk, vooral de onderdruk is erg laag.
  Mijn bloeddruk komt niet boven de 115/70 uit.
  Vaak zit het rond de 95-100/50-60. Een half uurtje geleden lag ik in bed en voelde ik me weer zo beroerd. Toen ff gemeten, en was het 80/46. Dus echt te laag. Nu voel ik me nog steeds niet lekker, maar het is nu weer rond de 100/60. Zal ik zo toch maar de huisarts hiervoor bellen? Mijn eigen huisarts is met vakantie en ik vind het niet zo fijn om naar die tijdelijke te gaan. maar als het nodig is moet het maar toch? En ik loop verder niet bij een verloskundige, maar bij de gyn in het ziekenhuis.

  Edit: ik heb trouwens de laatste dagen ook echt geen eetlust meer. Ik eet ook niet zo veel meer, omdat het echt niet weg krijgt. Door mijn diabetes moet ik wel genoeg eten, maar dit is erg moeilijk. Ook ben ik sinds het begin van de zwangerschap, zonder overgeven of misselijkheid al 7 kg afgevallen!
   
 2. wolly

  wolly Niet meer actief

  Erg vervelend dat jij je zo voelt.
  Ik zou niet de huisarts bellen maar ik zou de gynaecoloog bellen ook omdat je er toch bij loopt.

  Heel veel sterkte en hopelijk ga jij je snel wat beter voelen.

  Liefs wolly
   
 3. Noatje

  Noatje Fanatiek lid

  12 apr 2008
  3.488
  0
  0
  N-BR
  Ik ha ook een lage bloeddruk bij mij hielp een cup a soupje en salmiaksnoepjes (van die kleine ronde) heel goed, dan voelde ik me echt wel weer wat beter...
   
 4. Bibi23

  Bibi23 Actief lid

  4 jan 2008
  403
  0
  0
  Verpleegkundige
  Gelderland
  idd even wat zouts eten helpt vaak wel..
   
 5. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  26.434
  4.227
  113
  Ik at ook vaak iets zouts, had erg last van een lage bloeddruk.
   
 6. Niet meer actief

  ik loop al de hele tijd zoute dingen te eten.. kopjes soep waar ik gek op ben, 's avonds zoute chips, hele dag door zoute dropjes...
   
 7. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Zorg ook dat je voldoende drinkt (liefst ongeveer 3 liter per dag, en mijd dan thee en koffie, omdat die veel vocht afvoeren) en probeer toch wat beweging te krijgen. Van liggen word je meestal niet veel fitter... gewon heel rustig lopen, al zijn het maar rondjes door je kamer...
  En bel je gyn maar even, zou ik zeggen.
   
 8. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Overigens is het wel heel normaal dat in rust je bloeddruk lager is: je hart pompt dan minder snel, omdat je in rust bent en je lijf en organen dus minder zuurstof (wat uit je bloed gehaald wordt) nodig hebben....
   
 9. Babychica

  Babychica Lid

  18 mrt 2008
  42
  0
  0
  Hoi! Mijn bloeddruk was ook 80/40 en de verloskundige scheepte me ermee af. De dokter schrok ervan en zei dat ik het beste gewoon rust kon houden. Ik had er zo last van dat ik gewoon erbij moest overgeven.
  Ik zit nu dus ookal sinds anderhalve maand in de ziektewet omdat ik amper een paar uur rechtop kan blijven zitten. Dubbelzoute drop, boullion en veel drinken helpen bij mij helaas ook niet. Verloskundige wist er verder ook niks tegen (behalve dan die dropjes en boullion)

  Wel zei ze dat het rond de 24 weken weer omhoog moest gaan en verder geen kwaad kon voor het kindje. Het kindje pakt nu gewoon al jouw energie.
   

Deel Deze Pagina