Lange onvervulde kinderwens (MMM of zonder) maar nog hoop

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Asil, 19 aug 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Asil

  Asil Fanatiek lid

  14 nov 2018
  2.062
  1.418
  113
  Vrouw
  Hoi Dames,

  Wie heeft er nog meer een lange maar onvervulde kinderwens, maar is de hoop nog niet verloren?
  Stort hier je hart en verhaal. Misschien kunnen wij elkaar helpen of tips geven.

  Zelf al een kinderwens van 7 jaar met ups en downs (zie handtekening)
   
 2. NatasjaaD

  NatasjaaD Actief lid

  24 okt 2018
  134
  76
  28
  Vrouw
  Hoi Asil

  Geen ervaring!
  Maar zo’n topics laten mij niet onberoerd! Ik bewonder het/jullie doorzettingsvermogen.

  Ik hoop dat je wens snel in vervulling mag gaan! succes
   
  puzzelstukje en Asil vinden dit leuk.
 3. Asil

  Asil Fanatiek lid

  14 nov 2018
  2.062
  1.418
  113
  Vrouw
  Wat lief van je. Zelf sta ik positief in het leven maar we moeten elkaar een stem geven, vandaar deze topic
   
  Zuul en NatasjaaD vinden dit leuk.
 4. mxm

  mxm Fanatiek lid

  28 mrt 2018
  2.467
  2.000
  113
  Vrouw
  Jeetje wat hebben jullie al een hoop meegemaakt.. :( wij zijn ook al een poosje bezig, maar niet zo lang als jullie. Hopelijk ontstaat er toch nog een mooie zwangerschap voor jullie..
   
 5. Betsies

  Betsies Bekend lid

  21 mrt 2020
  885
  1.058
  93
  Vrouw
  Hoi @Asil
  Jullie hebben ook al een heel traject doorlopen zeg!
  Wij zijn vijf jaar ‘bezig’ en still going strong :) Ook yoga, voeding en natuurgeneeskunde toegepast en nu in een icsi traject.
  De moed houden kost na iedere niet gelukte poging weer moeite maar iedere keer krabbelen we weer op en gaan we er weer voor! Een keer zullen wij toch ook trotse ouders mogen worden, van het kindje waar we nu nog van dromen.:thumup:
   
 6. Asil

  Asil Fanatiek lid

  14 nov 2018
  2.062
  1.418
  113
  Vrouw
  Tijd maakt niet veel uit. Als je zwanger wilt worden is elke maand er 1.
  Mijn vriend heeft ook weinig zaad. En ons traject is/was ook IUI IVF/Icsi maar blijf hoop houden dat de laaste ronde niet hoeft. Mijn vriend slikt nu Tribex. Zou de vruchtbaarheid en potentie vergroten. Nou mankeerd er niks aan de potentie. Maar even afwachten wat het doet.
   
  mxm vindt dit leuk.
 7. Asil

  Asil Fanatiek lid

  14 nov 2018
  2.062
  1.418
  113
  Vrouw
  Wij hebben dan 2 jaar een stop gehad dus ook 5 jaar MMM, en zie er enorm tegenop om verder te gaan. Zie ook dat jij een mk hebt gehad na natuurlijke zwangerschap. Apart is dat dan toch. Dan weet je theoretisch gezien dat het moet lukken. Mag ik vragen hoe oud jullie zijn? En zijn er andere redenen gevonden waarom het niet lukt?
   
 8. Kramertje

  Kramertje Fanatiek lid

  4 apr 2019
  4.302
  3.196
  113
  Vrouw
  Jeetje meid wat zijn jullie al lang bezig. Wij tikken aankomende maand de 3 jaar aan dat we bezig zijn in de MMM. Na de vakantie start ICSI-6 voor ons. Wel al 4x zwanger geweest, maar helaas geen doorgaande zwangerschap. We blijven hoop houden en de artsen zijn positief, dus daar houden wij ons maar aan vast, al is het soms wel heel moielijk als je weer een tegenslag te verwerken krijgt.
   
 9. Betsies

  Betsies Bekend lid

  21 mrt 2020
  885
  1.058
  93
  Vrouw
  Het is ook weer een hele stap opnieuw de mmm in te gaan! Had ik vooral ook, mijn man wilde wel graag weer door. Maar toen het besluit eenmaal genomen was, zit ik er ook weer vol moed en hoop in.
  Ik heb adenomyose waar de behandeling dus op gericht is, en ben 38.
  Het gaf inderdaad een bevestiging dat het kan en werkt, dat geeft wel hoop, maar het is bij die ene keer gebleven helaas.
   
 10. Asil

  Asil Fanatiek lid

  14 nov 2018
  2.062
  1.418
  113
  Vrouw
  Ik heb ook endometriose en ben ook 38 ;). Bij mij is het operatief verwijderd en direct daarna ben ik zwanger geraakt. Nu ben ik sinds kort met acupunctuur bezig. En dat is zo een verschil. Afgelopen menstruatie helemaal geen pijn gehad, geen stolsels, geen hevige bloeding. Gewoon een normale menstruatie van 4 dagen ipv 7. Merkte gewoon dat alles zo verstoord was door de hormonen. En hoop echt dat het lukt na deze holistische behandeling aangezien de MMM (niet) echt heeft geholpen. En heb er echt een aardig traject opzitten met situaties die haast nooit voorkomen.

  Moet wel zeggen dat bij ons nooit iets "gewoon" gaat. Wij hebben allebei ADHD wel goed functionerende overigens. Met vallen en opstaan alles geleerd.

  Klein voorbeeld is bijvoorbeeld de eerste IVF, ondanks de medicatie kreeg ik een eisprong de nacht voor de pick-up, grootste ei was 3.3 cm en ik had er een stuk of 12 tussen de 1.8 en 3.3 cm. De hele behandeling werd afgeblazen. Daar zat ik dan met extreme buikpijn in het ZH te wachten op de pijnstilling.

  Laatste IVF een ader geraakt, bloede hevig. Zo hevig dat ik bijna een transfusie nodig had. En de aantal eitjes in totaal van alle pick-ups was zo weinig we hielden er steeds maar 1 over, dan ben je er dus zo doorheen. 1ste IVF was ik zwanger. Maar ik kreeg bloed en omdat ik al eerder een MK had gehad schoot ik in de paniek modus. Dus gelijk een test gedaan en die was positief 9 dagen na TP. Ondanks dat heel angstig natuurlijk. Zelfde avond raakte ik in het ZH met een niersteen. Lig je dan op de gynaecoloog afdeling zonder medicatie met helse pijn. Naast allemaal zwangere vrouwen en 1tje die aan de hart monitor ligt. Ik net pril zwanger en naast je hoor je een hartslag van een kindje wat diezelfde avond is geboren.

  Best traumatisch allemaal en om dat de verwerken ben ik 2 jaar gestopt. Hypnotherapie gehad, 15 kg afgevallen. En echt met ons bezig gehouden. Natuurlijk wel elke maand geprobeerd. Maar je moet ook realistisch zijn. Met onze medische achtergrond en leeftijd mag ik niet verwachten binnen een paar maanden natuurlijk zwanger te zijn. Ondanks dat dit rond 84/85 is. Is het ronde 14 of 15. En dan nog maar 2 maand met acupunctuur.

  Wij hebben de 24ste weer een intake en wil zeker wachten tot oktober om de acupuntuur meer kans te geven rust in mijn lijf te creeeren. Alles valt een beetje op zijn plek en door all die traumatische gebeurtenissen slaat mijn lichaam gewoon op slot. Fight or flight modus. Dus dat eerst allemaal even in orde
   
 11. Asil

  Asil Fanatiek lid

  14 nov 2018
  2.062
  1.418
  113
  Vrouw
  Das toch ook niet mis, heb je meer onderzoek gehad naar de MK's? Waren die voor of na een kloppend hartje. Bij onze nog geen 1 keer een kloppend hartje gezien.. heftig is dat toch allemaal en zo weinig mensen waarmee je het kunt delen, althans als ik voor mezelf mag spreken. Uiteraard word er mee geleefd maar niemand weet echt hoe het is. En je gaat maar door en door...
   
 12. Kramertje

  Kramertje Fanatiek lid

  4 apr 2019
  4.302
  3.196
  113
  Vrouw
  Ik heb uiteindelijk na de 2 missed abortions vorig jaar de overstap naar UZ Gent gemaakt en in november heb ik daar het herhaaldelijk miskraam onderzoek gehad en een chromosoom/dna onderzoek. Hier is niets uitgekomen, ook niet bij mijn man. Wel bleek dat mijn TSH waarde (schildklier) te hoog was (3.89). Dus slik nu schildkliermedicatie 75mg levothyroxine. Mijn waarde is nu 0.91 en is prima.

  De 2 missed abortions waren na meerde echo's met kloppend hartje. De 1e keer zwanger van een tweeling. 1e echo (6,5 week) 2 embryo's met 1 kloppend hartje. Week later terugkomen toen gelukkig 2 koppende hartjes. Bij de termijnecho bleek dat beide hartjes rond de 9,5 week waren gestopt. Daarna nieuwe ICSI ingegaan en direct van verse terugplaatsing weer zwanger. Bij de 1e echo met wederom 6,5 week bleken er wederom 2 vruchtzakjes aanwezig. 1 met vruchtje en kloppend hartje en 1 zonder vruchtje. Week later terug en het ene vruchtzakje was al niet meer te bekennen, maar onze frummel was goed gegroeid en een krachtige hartslag. Met 9 weken nogmaals een echo en alles zag er perfect uit en waren vol vertrouwen. Bij de termijnecho werd de grond onder onze voeten geslagen want met 11 weken bleek het hartje wederom gestopt...

  Afgelopen februari dus een ICSI poging in Gent gedaan en uit 3 terugplaatsingen 2x een biochemische zwangerschap (zeer vroege miskraam). Met 4.2 en 4.6 weken. Gisteren op evaluatie geweest en arts baalt ook, maar vindt het niet onmogelijk, dus na onze vakantie starten we weer. Wel ga ik bij de terugplaatsing prednison en fraxipirine krijgen.

  Ik ben in april 41 geworden (mijn man en ik hebben elkaar pas 4 jaar geleden leren kennen) , dus helaas speelt de leeftijd ook wel mee hier helaas. Maar we blijven vol goede moed, ook omdat onze arts optimistisch is en we hopen ooit een voldragen zwangerschap te mogen hebben.
   
 13. Apie1

  Apie1 Niet meer actief

  Misschien dat dit verhaal je wat moed kan geven: een dame hier in de buurt heeft met ICSI 14 miskramen meegemaakt. Op haar 43ste kreeg ze een dochter en iets meer dan een jaar later een zoon! Het kan dus zeker!!! Hopelijk is het jullie snel gegeven allemaal. Hier ook mmm meegemaakt en ik weet dus hoe emotioneel het kan zijn.
   
  Betsies, Asil en Kramertje vinden dit leuk.
 14. Kramertje

  Kramertje Fanatiek lid

  4 apr 2019
  4.302
  3.196
  113
  Vrouw
  Dank je voor het delen hiervan. Zulke verhalen geven altijd weer wat houvast en een extra beetje hoop!
   
  hummeltje5, Betsies, Asil en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 15. Asil

  Asil Fanatiek lid

  14 nov 2018
  2.062
  1.418
  113
  Vrouw
  Bij ons ook altijd hetzelfde rideltje, je bent toch al zwanger geweest dus wij weten dat het lukt. Dat kon ik niet meer in positieve zin horen maar nu wel want zo is het Verdorie. Dus hup gaan met die banaan..

  Hoe staan jullie er zelf in?

  (sorry voor het lange verhaal)
   
  Kramertje en Betsies vinden dit leuk.
 16. Betsies

  Betsies Bekend lid

  21 mrt 2020
  885
  1.058
  93
  Vrouw
  Jeetje @Asil en @Kramertje jullie verhalen zijn wel intens hoor. Het zijn zo een ingrijpende gebeurtenissen en inderdaad zo lastig uit te leggen aan mensen in je omgeving die hard mee leven maar ook niet weten hoe dit is.
  Het zijn wel serieuze trauma’s die jullie beschrijven (iedere miskraam en mislukte poging waar je zo veel voor doet en zo lang mee bezig bent ook!) Belangrijk om al die ervaringen een goed plekje te kunnen geven en er naast ook nog je leven te kunnen leven, want hoe groot de wens ook is, ik vergeet soms wel even dat het nu ook al leuk is en er zo veel leuke dingen zijn te beleven!
  Ik ga binnenkort starten bij een haptonoom om wat extra vertrouwen in mijn lichaam en steun te krijgen bij dit proces.
  Ik gun het jullie ook zo hard dat het nu zal slagen en het kindje waar we ons al lang moeder van voelen eindelijk in onze armen te mogen houden.
  En @Apie1 dankjewel, alle geslaagde verhalen zijn heerlijk, die laten weten waar we het voor doen, als het daar lukt, lukt het ons vast ook!
   
  Kramertje en Asil vinden dit leuk.
 17. Asil

  Asil Fanatiek lid

  14 nov 2018
  2.062
  1.418
  113
  Vrouw
  Haptonoom ben ik ook geweest, tig jaar geleden. Was een stuk jonger toen en kon mezelf niet echt inleven. Alle holistische therapie vind ik mooi maar haptonomie moest ik heel erg aan wennen. Hoop dat jij een positieve ervaring hebt.

  Side note: Ik, heilig van overtuigd, denk dat elke kleine trauma die je hebt opgelopen in je leven een blokkade kan zijn voor de toekomst, als is het een nieuwe uitdaging of een kinderwens. Als jezelf niet in balans bent... wat voor effect heeft dat dan op de keuzes die je maakt en je lijf...

  Je reactie vind ik overigens erg lief, en had persoonlijk het gevoel dat er zo weinig aandacht word gegeven aan ons als wensmoeders om het zo maar te zeggen. Dus alles wat je hier kwijt kunt hoop ik dat dat meer besef en lucht geeft en ook advies van elkaar voor de volgende stap.

  Ik zit ook in de gewoon NOD lijstjes en sommige zijn de eerste ronde al zwanger, ondanks dat ze mee leven en je je verhaal deelt is een lotgenoot toch echt een fijnere gesprekspartner.
   
  hummeltje5 en Emma1995 vinden dit leuk.
 18. Asil

  Asil Fanatiek lid

  14 nov 2018
  2.062
  1.418
  113
  Vrouw
  @Kramertje, maar dat medicijn, is echt bizar. Mij hebben ze zoiets nog nooit aangeboden. En ik kan je zeggen, stolsels, man breek me de ... niet open. Afgelopen half jaar werd het steeds erger, als ik menstrueerde en ik verschoonde mijn (super) tampon (om het uur vanwege de heftige bloeding) was het net of ik er een kurk uit trok (sorry beetje goor maar toch)
  Die stolsel waren zo ongelofelijk groot.

  Nu met de acupunctuur waren er geen stolsels meer. Heb serieus echt gehuild van dankbaarheid hoe fijn die menstruatie was. En wat een stolsel kon zijn geweest was opgelost tot een wat stroperig bloed. Heel vaag allemaal.
  Volg overigens echt acupunctuur voor fertiliteit, al mijn lichamelijke klachten en gebreken vielen in dezelfde categorie (YIN tekort op nieren, lever en hart).
  Daarnaast heb ik altijd, volgens de artsen, PDS gehad en nu na de acupunctuur als sneeuw door de zon verdwenen, geen buikpijn of obstipatie meer voor het eerst in 20 jaar ga ik elke dag naar de WC. Heb de beste man een bedank mail gestuurd. Hij is nu op vakantie en ik mag de 25ste weer. Kijk er naar uit als een klein kind naar de feestdagen die een cadeau verwacht.

  PS. ik las dit dus, vandaar deze opmerking. Hoop niet dat je het heel erg vind ;)

  upload_2020-8-20_12-49-12.png
   
 19. Kramertje

  Kramertje Fanatiek lid

  4 apr 2019
  4.302
  3.196
  113
  Vrouw
  Mag ik vragen waarom het voor jullie de laatste ICSI wordt? hebben jullie dan het gevoel dat het klaar is?

  Mij werd 2 weken terug eenzelfde vraag gesteld door de Nederlandse gynaecoloog. Zij vroeg hoelang we nog door wilde gaan. Heb aangegeven zo lang als nodig is en totdat ik me er niet meer senang bij voel. Of als er geen behandeling meer nodig is i.v.m. leeftijd. Wij hebben inmiddels 5 ICSI poigingen achter de rug waarvan 2 zelfbetaalde pogingen. Al moet ik er nog 5 betalen, doorgaan zal ik. Heb nog een goede amh waarde voor mijn leeftijd (1.89), ben fysiek en mentaal fit en heb goede opbrengst, er moet toch ene keer een plakker tussen zitten zou je denken!

  Maar jullie lopen nu in Nederland? Als je daar een goed gevoel bij hebt moet je daar gewoon blijven. Ik wilde een herhaaldelijk miskraamonderzoek en mijn fertiliteitarts hier in Nederland adviseerde mij zelf om het in Gent te laten doen omdat er over de grens meer onderzocht wordt. Uiteindelijk er dus wel voor gekozen om ook daar een poging te gaan doen en geen spijt van gehad. Alle echo's en bloedprikken doe ik gewoon bij de fertiliteitsafdeling in Nederland en de punctie en terugplaatsing in Gent. Voor mij ene gouden combinatie!

  Ik begrijp dat jouw vriend ook een verminderd semen heeft? Mijn man dus ook, had er steeds na opwerking maar 100.000-500.000. Wij zijn beide vorig jaar november gestart met bepaalde vitamines en bij de ICSI in februari bleek hij na opwerking 1.300.000 te hebben! Ze hebben zelfs nog getwijfeld over IVF ipv ICSI. Wellicht is dat iets wat ook te proberen is?

  Wij slikken beide Ubiquinol kaneka 200mg per dag. En we slikken beide de zwanger multi vitamine van Rika Lukac, mijn man dus ook. Door het foilumzuur, zink&selenium kan je ook zaadkwaliteit wat verbeteren.
   
 20. Kramertje

  Kramertje Fanatiek lid

  4 apr 2019
  4.302
  3.196
  113
  Vrouw
  Ja bizar he, ik weet het, maar in Gent schrijven ze je dit experimenteel voor bij herhaalde miskramen. Het zorgt ervoor dat daarbinnen alles goed doorbloed is, want dat heb je ook nodig bij een zwangerschap. In Derland vind je geen arts die dit voorschrijft. Het is ook de cominatie wat Gent voorschrijft, samen met de prednison en progesteron.

  Je hoort heel veel goede verhalen over acupunctuur. Maar heb meer zelf nog nooit aan gewaagd....
   

Deel Deze Pagina