Leeftijdsverschil van 2jaar & 9m.. POSITIEVE verhalen gezocht!!

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Anne1985, 6 mei 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Anne1985

  Anne1985 Fanatiek lid

  17 okt 2007
  1.350
  2
  38
  Ik heb even behoefte aan positieve verhalen :D Ik word een beetje bang van moeders zie zeggen het 'een hel' te vinden met twee kleine kinderen. Moeders zie zeggen het NOOIT meer zo te doen als ze opnieuw konden kiezen.

  Ik ben zwanger van spruit nummer 2 en maak me zorgen of ik het straks allemaal ga redden (zullen ook wel wat hormonen meespelen ;)). Ik zie nu al op tegen de gebroken nachten. Onze dochter is een heel makkelijk meisje, ik ben zo bang dat het straks heeeel zwaar word. Pffff, wie kan mij een beetje gerust stellen zodat ik weer even op mijn roze wolk kan??

  Een hormonster!
   
 2. guppie81

  guppie81 VIP lid

  13 sep 2006
  12.334
  1
  0
  gewoon niet luisteren naar die andere verhalen.
  mijn dochter is best wel een terrorpeuter af en toe, met name op de dagen dat ik het erg zwaar heb (energiedipjes), maar het wil allemaal prima hoor. Ik geloof dat het meer te maken heeft met je eigen relaxedheid dan met je kindje zelf. Kindjes van basisschoolleeftijd kunnen ook heel moeilijk zijn, kijk maar naar de pfaffs ;)
  Ik heb er gewoon vertrouwen in dat het allemaal wel goed komt. Met geduld en veel liefde groeit iedereen fijn op toch!
   
 3. yinte

  yinte Fanatiek lid

  28 jul 2008
  4.513
  0
  0
  mama en huismanager
  omgeving breda
  hahahahahahahahaha ik moest wel lachen om de titel.
  verder niks toe te voegen ik val niet in die catergorie ;)
  succes met de hormonen.
   
 4. petrabr

  petrabr VIP lid

  6 okt 2007
  8.000
  0
  0
  zuid holland
  Bij mij schelen ze dan wel niet 2 jaar en 9 maanden, maar ik vind het echt genieten van mijn 2 wondertjes. heb het bijna nog geen moment echt druk gevonden en mijn tweede is net zo lief en makkelijk als de eerste.
   
 5. twinkle star

  twinkle star Niet meer actief

  Bij mij schelen nr 1 en 2, 2 jaar en 10 maanden. Onze oudste is ook superlief en rustig en ik had geen kind aan hem. Toen nummer 2 kwam moest ik echt serieus wennen. Onze zoon vond het allemaal prima en we hebben met hem en zijn zusje geen problemen gehad. Hij kon leuk helpen met allerlei dingen en dat vond hij geweldig. Ikzelf vond het echt pittig in het begin. Het is lastig je aandacht te verdelen en je ritme met 2 kindjes te vinden. Maargoed dat heb je altijd als er een nummer 2 bij komt, maakt niet uit hoeveel verschil er in leeftijd zit. Achteraf was dit wel voor mij HET leeftijdsverschil wat bij mij paste. Ik had er zelf niet aan moeten denken om 2 kindjes vlak achter elkaar te hebben. Met dit leeftijdsverschil kun je de oudste een beetje uitleggen wat er aan d ehand is. Vertellen waarom je nu even geen tijd hebt en dat je straks komt spelen enz. Inmiddels hebben we nog een derde kindje gekregen met net zoveel leeftijdsverschil ertussen. Ik roep wel regelmatig dat van 1 naar 2 pittiger was dan van 2 naar 3. Was nu gewend mijn aandacht te verdelen enzo en nummer 3 ging daardoor vanzelf. Ondanks dat het in he begin even pittig was het wel heerlijk genieten en ha dik het absoluut niet anders willen doen!!

  Ga nu maar lekker genieten komt allemaal goed!
   
 6. Yolanthe

  Yolanthe VIP lid

  Ik ga wel voor het leeftijdsverschil van 2j en 8 a 9 mnd. Maar hoe het is kan ik nu nog niet vertellen. Wel dat ze het nu erg leuk vindt en al van alles van plan is met de baby (wel een flesje geven, geen poepluier). Hihi straks maar eens afwachten als baby er is....

  Ik denk ook dat elk leeftijdsverschil voor en nadelen heeft. Voordeel van 2j9mnd lijkt me dat de oudste al zindelijk is (is ze al maanden, maar dat geldt niet voor elk kind), geen slaapjes meer doet (dus alleen met baby rekening te houden, ook dit zal niet voor iedereen opgaan), op haar beurt wachten kan ze al (zal ze het vast niet altijd mee eens zijn natuurlijk), al veel zelf kan (ik heb soms pijn aan mijn bekken en kan dochter dan niet tillen, ze begrijpt het en zeurt dan niet om opgetild te worden). Ik zie het dus positief in :)
   
 7. Salapio

  Salapio VIP lid

  15 jan 2007
  13.917
  0
  0
  Zuid-Holland
  Elders heb ik al in een topic het volgende geschreven:

  Mirre was ruim 25 maanden toen haar kleine broertje werd geboren. Ze heeft een korte moeilijke periode gehad en dat vond ik redelijk zwaar: brullen als haar broertje ging huilen ed. Maar ze was duidelijk op zoek naar haar nieuwe plekje in het nieuwe gezin. Nu is ze gewoon helemaal gek op dr lieve kleine baby Tobe :D

  De zwangerschap vond ik wel zwaarder, inderdaad omdat ik bij M's zwangerschap gewoon kon gaan liggen en uitslapen op mn vrije dagen en nu echt niet. Mirre slaapt al behoorlijk lang niet meer overdag en aan het begin van mn zwangerschap sliep ze ook al niet meer in dr bed: alleen maar wandelend viel ze in slaap. Nou ja ... kwam ik in ieder geval aan wat beweging :D

  Verder vind ik het alleen maar meevallen. Weggaan kost iets meer tijd met 2 kinderen, maar misschien een paar minuten. Ben wel blij met de bakfiets :D. Ik heb ook wel de mazzel dat Tobe echt een heel makkelijk jongentje is. Hij slaapt goed in zn eigen bedje, valt zelf in slaap en kan zichzelf ook heel goed vermaken in de box. En Mirre kan er ook heel goed mee omgaan dat er ook momenten zijn dat mama met Tobe zit om hem te voeden en knuffelen en kroelen. Soms is ze wel jaloers, maar dan omdat zij Tobe op schoot wil :D

  Ik vind het heerlijk en geniet met volle teugen. Ik wil heel graag nog een derde kindje en wat mij betreft mag dat een zomerkindje zijn hoor (dus anderhalf jaar na Tobe).

  Wat denk ik wel scheelt is dat ik heel makkelijk mee kan gaan met hoe dingen nu eenmaal lopen. En weinig waarde hecht aan een huis dat straalt en glanst :D
   
 8. Smallville

  Smallville VIP lid

  1 jul 2006
  10.358
  0
  0
  hier schelen mijn meisjes 2 jaar en 5 maanden
  en het ging toen en nu super
  super trotse grote zus
   
 9. Mamzie

  Mamzie VIP lid

  29 jun 2006
  7.318
  0
  0
  prov. Groningen
  Hier vind ik het ook genieten hoor. Mijn jongens schelen 2 jaar en 11 maanden met elkaar ;)
  En vind het best makkelijk. Ondanks het feit dat de oudste nog niet zindelijk is en zelfs nog middagslaapjes doet en natuurlijk regelmatig een echte peuterpuber is ;)
  Maar komt denk ik ook omdat de jongste zo makkelijk is!
  Zou er niet aan moeten denken dat ik een huilbaby had ( wat de jongste was ) want dan zou ik het niet gered hebben denk ik...
   
 10. Aude

  Aude Bekend lid

  8 jan 2009
  776
  0
  0
  Mijn dochters schelen maar 16 maanden, en dat valt me heel goed mee hoor! Lijkt me eigenlijk nog makkelijker als er zelfs 2 jr en 9 mnd tussen zit... Dan is de oudste toch al wat zelfstandiger.
   
 11. Mamzie

  Mamzie VIP lid

  29 jun 2006
  7.318
  0
  0
  prov. Groningen
  zelfstandig zeker en ze kunnen dan ook zo goed helpen :)
  Vraag Erik vaak ( als ik zit te voeden en dus zelf niet kan opstaan ) of ie en spuugdoekje voor me pakt of de afstandsbediening oid :p
  Ook helpt ie mee door zijn broertje te entertainen als ie even moet wachten op zijn fles.
  En Owen is dan ook stapel dol op zijn grote broer. Erik kreeg als eerste een glimlach van hem :D
   
 12. Anne1985

  Anne1985 Fanatiek lid

  17 okt 2007
  1.350
  2
  38
  Fijn om positieve verhalen te lezen, dat stelt me echt gerust :) Ik moet inderdaad maar zien hoe het gaat. Ik ben superblij met dit 2e spruitje dus dat moet goedkomen!
   
 13. Charlie007

  Charlie007 Niet meer actief

  Ga maar lekker genieten. Het komt allemaal vast wel goed als je tweede er eenmaal is. Wij hadden graag een leeftijdsverschil van 2 jaar en 9 maanden maar het wordt eerder een jaar langer ;)...pfff..

  Groetjes Charlie
   
 14. mama 2 meisjes

  mama 2 meisjes Actief lid

  4 mei 2010
  105
  0
  0
  NULL
  NULL
  Bij onze dochters zit er ongeveer 2 jaar en 8 maanden verschil tussen. Ik vind het een prima verschil! Het is genoeg verschil zodat de oudste al een en ander zelf kan doen, en ook al erg veel begrijpt. En toch zit er ook weer niet zo veel verschil in leeftijd zodat ze (hopelijk) later veel samen kunnen spelen!
  Dus ik zou zo zeggen: Terug op de roze wolk, het is super!
   
 15. Line

  Line Fanatiek lid

  7 jan 2007
  2.679
  247
  63
  Ach, af en toe is het vermoeiend. Maar tegelijk zou ik het niet anders willen! Wat een liefjes, twee van die kindjes :D.
  Jara is gek op haar zusje! De eerste maand was het wel wennen, vooral met het vele kraambezoek erbij. Een tip is om de visite goed te verdelen, zodat je rustig als gezin aan elkaar kan wennen.
   
 16. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  32.400
  10.619
  113
  Hier een leeftijdsverschil van 2 jaar en het is wel zwaar, maar ook supergezellig. De oudste is ook zo lief voor zijn zusje, had het echt niet anders willen hebben.
   
 17. kikker2

  kikker2 Bekend lid

  8 jun 2009
  760
  0
  0
  somewhere
  Mijn dochter was 3,5 jaar oud (en toe aan school) , toen de jongste geboren werd. ik vond het vooral zwaar dat ze niet meer sliep tussen de middag, zodat ik echt geen tijd voor mezelf had.
  ik heb 2 kinderen met pit (wilskrachtig volgens CB8))
  en mijn tips aan jou zijn:
  * Geniet ervan!!!dat klinkt logisch maar door moeheid vergeet je dat.
  * stel niet te hoge eisen (ik vond dat ik het huis schoon en netjes moest hebben, op tijd aangekleed en schoon enz. ) maar het is beter om daar flexibel mee om te gaan, terwijl....
  *....het wel goed is om een ritme te krijgen, dus wat vaste dingen op een dag (en als het kan de slaapjes samen, zodat je zelf ook even uit kan blazen)maar wordt er niet te star in, zo van dit moet...
  * Plan af en toe tijd voor jezelf, even zonder kinderen naar de bieb de stad, de kapper.
  * en accepteer dat het niet volgens de boekjes gaat:D.
  * en doe leuke dingen met de kinderen, (ga met zijn drieen in bad, kijk samen een filmpje op de dvd, hang samen (de hele dag )in je pyama rond, mijn dochter vond het op een gegeven moment heerlijk om kappertje te spelen, ik had mijn hele haar vol speldjes of elastiekjes zitten 9je bent samen bezig, en je kunt even uitrusten.
  * en red je het niet, vraag hulp aan partner, buren enz.! (ik wilde alles zelf doen, zodat ik er niet meer van kon genieten.)
   
 18. Grassprietje

  Grassprietje Fanatiek lid

  3 dec 2006
  2.328
  0
  0
  tukkerland
  Mijn dochters schelen 20 maand van elkaar..Ik geniet intens van ze, en vind het héérlijk om 2 kleintjes te hebben!! Het is ook zo leuk om te zien hoe ze met elkaar comminiceren!

  Ik heb het liever zo, dan dat ik de jongste steeds zou moeten mee slepen richting een school om de oudste steeds te moeten ophalen ...

  Ik vind het dus heerlijk!!
   
 19. Tantan

  Tantan Fanatiek lid

  25 feb 2009
  1.103
  0
  0
  Roosendaal
  Hier schelen de boys 2 jaar en 2 maanden. Heb er geen problemen mee gehad. Ja tuurlijk is het af en toe zwaar met 2 kids, maar dat hangt niet af van het leeftijdsverschil. Voordeel is dat de oudste nu echt kan helpen (dingen voor me pakken, weggooien), je kan dingen beter uitleggen want ze begrijpen het. Ruben is heel lief voor Mika, wil hem steeds kusjes geven en kroelen. Tuurlijk is Ruben wel eens jaloers, maar dat hoort erbij. Wat ik wel zwaar vindt is dat Ruben 's middags niet meer slaapt. Want ik ben nog steeds zo ontzettend moe dat ik altijd uitkeek naar de middagslaapjes, als beide boys op bed lagen.
   
 20. MissFlower

  MissFlower Fanatiek lid

  17 nov 2008
  4.166
  397
  83
  mijn 2 kids schelen ook 2 jaar en 9 maanden en het gaat echt super. Nou is ze ook erg lief tegen hem en helpt me altijd met dingen aangeven enzo. Ook kan ik ze gerust even "alleen" laten als ik even naar de wc moet of iets moet pakken van boven of uit de keuken. Ze vraagt wel wat meer aandacht nu en soms wil ze ook weer even baby zijn maar verder gaat het echt super en ze is helemaal gek met haar broertje
   

Deel Deze Pagina