Nog iemand recept of ideeën voor een lekkere lunch zonder brood? In mijn geval in ieder geval zonder vlees en avocado. Ik wil mijn brood verminderen. En vaker dus lunchen met een salade, een omelet of soep. Maar ik ben momenteel wat inspiratieloos.
http://vertruffelijk.nl/orzo-salade/ Deze vind ik altijd wel lekker, vul het zelf wel aan met extra groente of wat ik nog in huis heb. Cherrytomaten, paprika, komkommer, olijven, dat soort dingen. Frittata's zijn ook lekker en kun je van alles en nog wat in kwijt. Gado gado, bijvoorbeeld bloemkoolroosjes, sperziebonen, komkommer, winterwortel en een gekookt ei en wat zelfgemaakte pindasaus erover. https://www.smulweb.nl/recepten/1421766/Captains-dinner-met-pittige-eieren
Rauwe witlof grof gesneden, appel in stukjes, handje rozijnen, bosui in ringen en blokjes kaas. En als dressing kwark, honing en appelazijn door elkaar mengen. Snel, makkelijk en vult ook goed!
Bietenwraps! Ik vul ze zelf vaak met carpaccio, kan dus niet in jouw geval maar wellicht genoeg andere vullingen zonder vlees te bedenken
Omelet bakken, daarna besmeren met kruidenkaas, gerookte zalm erop leggen, daarop rucola sla en eventueel wat rode ui en kappertjes. Vervolgens oprollen als een pannenkoek en lekker opeten.
Ik maak vaak peulvruchtensalade, obv kikkererwten, linzen of bonen. Dan kan je allerlei groenten toevoegen en aan de hand van het seizoen mee afwisselen. Verder nog smaakmakers, dat hoeft niet altijd veel te zijn, een beetje verse of gedroogde kruiden met goede olijfolie is vaak al genoeg. Eventueel voeg je nog wat pitten/zaden etc toe.
AH heeft verse pureersoepen. Kost 3,50 is binnen 10 minuten gemaakt en genoeg voor 2 dagen (1 persoon).
- pesto omelet gevuld met groente (2 eieren loskloppen met een lepel pesto erdoor, even bakken en op het bord leggen. Los groente bakken, bijvoorbeeld tomaatjes/paprika/champignon/spinazie/ui/courgette en dat er in vouwen). - tamme kastanje soep, pompoensoep en paprikasmeltkaas soep doen het hier goed - rauwkost met een dipsausje en een gekookt ei - fritattas kan je ongeveer 4 dagen goed houden in de koelkast en in 30sec opwarmen in de magnetron. - wraps met een sausje van rode pesto en pastasaus met gegrilde groente en witte kaas - groente uit de oven - restje van de avond ervoor - kwark met fruit Als snacks/combi box - olijven - zelfgemaakte appelmoes - gekookt ei - zoute popcorn - fruit - kleine fritattas (muffin formaat) - appeltaart mix (gebakken appel met rozijnen en kaneel) - zelfgemaakte appelmoes