LH hormoon behandeling voor de man

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door pienepien, 13 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. pienepien

  pienepien Lid

  12 jul 2007
  61
  0
  0
  Wie heeft er ervaring met behandeling van LH-hormoon bij de man? Door een hypofysetumor maakt mijn man zelf het hormoon niet meer aan dat de zaadproductie regelt en is hij dus onvruchtbaar.

  Graag zou ik lezen over ervaringen van anderen.
   
 2. pienepien

  pienepien Lid

  12 jul 2007
  61
  0
  0
  niemand ervaring hiermee?
   
 3. Natasja

  Natasja VIP lid

  1 aug 2005
  25.784
  22
  38
  docente engels
  Capelle aan den IJss
  Nee, sorry.

  groetjes
  Natasja
   
 4. emmetje

  emmetje Bekend lid

  13 jul 2007
  517
  0
  0
  Geen ervaring mee, maar weet er wel wat vanaf door mijn werk. LH zorgt ervoor dat er in de testikels testosteron wordt aangemaakt, wat op zijn beurt weer verantwoordelijk is voor de aanmaak van zaadcellen. In een gezond lichaam zorgen verhoogde testosteronspiegels in het bloed er weer voor dat er een seintje naar de hypofyse gaat dat er voldoende testosteron aanwezig is. Hierdoor wordt de LH productie geremd. Als gevolg daarvan wordt in de testikels de testosteron productie geremd en daarmee dus ook de zaadproductie. Als mannen androgenen (anabole steroiden) gebruiken, en dus de testosteronspiegels in het bloed "kunstmatig" verhogen om spiermassa te kweken, zal via deze negatieve feedback loop de zaadproductie verminderd kunnen worden.

  Twee bekende middelen (die overigens ook door vrouwen worden gebruikt om de kans op zwangerschap te verhogen) zijn clomiphen citraat (Climid) en HCG (Pregnyl). Beide geneesmiddelen stimuleren de LH productie in de hypofyse en dit stimuleert de testikels dus weer om meer testosteron en dus meer zaadcellen aan te maken. Ik weet dat er redelijk wat stellen zijn die op deze manier toch zwanger zijn geworden! Ik weet niet hoe lang je deze geneesmiddelen moet gebruiken voor ze effect hebben, noch wat de bijwerkingen kunnen zijn. Hiervoor zou je het best even contact kunnen opnemen met je arts. Weet je al hoe een eventuele behandeling eruit gaat zien (duur, welke middel)?! En ben jij zelf ook onderzocht Pienepien voor vruchtbaarheid? De kans van slagen van zo'n behandeling is natuurlijk het grootst als er bij de vrouw geen limiterende factoren zijn.

  Puur uit interesse: Heeft je man uberhaupt nog hormoonproductie of is alleen dat deel van de hypofyse beschadigd wat verantwoordelijk is voor de productie van de geslachtshormonen?!
   
 5. pienepien

  pienepien Lid

  12 jul 2007
  61
  0
  0
  bedankt voor je antwoord emmetje!

  Mijn man heeft geen hypofyse meer door operatie en bestraling dus helemaal geen hormoonproductie meer. Voor zijn schildklier en bijnieren gebruikt hij medicatie en verder gebruikt hij sustanoninjecties voor zijn testosteron. Maar er is dus geen zaadproductie door het hoge testosteronniveau en het ontbreken van de hypofyse (geen LH hormoon dus).

  We gaan in oktober naar een endocrinoloog in R'dam, in dat ziekenhuis zijn ze ook gespecialiseerd in vruchtbaarheidsproblemen op dit vlak (andrologie). Zelf ben ik niet onderzocht, maar ik neem aan dat dit wel een eis is voordat ze bij mijn man gaan sleutelen.... Het heeft geen zin om zaadproductie op gang te brengen als ik onvruchtbaar ben natuurlijk.
   
 6. pienepien

  pienepien Lid

  12 jul 2007
  61
  0
  0
  ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat er zoveel vrouwen zijn die clomid gebruiken en dat alles bij alle mannen naar behoren werkt....

  ik lees vrolijk verder op het net en op dit forum, wie weet vind ik nog wat nuttige info.
   

Deel Deze Pagina