Ligging bij geboorte

Discussie in 'De bevalling' gestart door Sylvie, 23 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Sylvie

  Sylvie Fanatiek lid

  20 nov 2005
  1.733
  0
  0
  Belgie
  Mijn zoontje bleek bij de bevalling verkeerd te liggen waardoor het uiteindelijk op een keizersnede is uitgedraaid. Hij lag in voorhoofdligging. Ik ben eigenlijk benieuwd of hier nog dames zijn die dit gehad hebben. Ik zou ook graag willen weten, omdat we graag een tweede willen, of je bij de volgende bevalling natuurlijk bent kunnen bevallen of opnieuw keizersnede. Of is er misschien iemand die weet wat de rede is waarom een baby in die houding gaat liggen?

  Grtz xx
   
 2. liselotte

  liselotte Actief lid

  11 jun 2006
  446
  0
  0
  Ik weet niet of luuk ook in een voorhoofdligging lag, maar hij lag in aaa houding. Hij is via de normale manier geboren maar wel met een vacuumpomp. als het 5 minuten langer had geduurd had ik ook een keizersnede gekregen. De gyneacoloog zei tegen ons dat het puur toeval is geweest dat het mannetje zo gedraaid is. Ik heb het zelfs gevoeld tijdesn de bevalling. Ook zei zij dat het bij een volgende bevalling weer gewoon anders zou kunnen zijn. Ik heb wel een zware bevalling gehad, maar ik zou niet twijfelen over een tweede. Ik heb het bij de eerste ook gered. Ik heb ook nog tijdens de bevalling een echo gekregen om het te bevestigen. Misschien kun je overleggen dat je dat kunt vragen bij je naderende of al bezige bevalling? Dan kun je altijd afspreken, mocht je kindje weer zo liggen dat je dan direct een keizersnede krijgt?
  Veel succes bij jullie keuze!

  Veel liefs Liselotte
   
 3. chantalk

  chantalk Fanatiek lid

  Luca lag ook in aaa houding en is ook met de vacuum gehaald. Ze kwamen hie pas op het laatste moment achter (toen hij eruit kwam).
  Ja ja eerst mama ff uitputten door haar 1,5 uur voor niks te laten persen. ;)
  De gyn heeft er niks van gezegd dat het bij een evt. volgende bevalling weer kan gebeuren.
  Dat zien we dan wel weer. :)
   
 4. Kathy

  Kathy VIP lid

  22 mei 2005
  5.535
  0
  0
  Draagdoekconsulent
  Lichtervelde, Belgi├ź
  M'n eerste kindje is ook met een keizersnede geboren, wel door een andere reden. M'n tweede kindje is gewoon via de natuurlijke weg gekomen. Na een keizersnede kun je dus ook gewoon natuurlijk bevallen.
  Wat die voorhoofdsligging betreft, daar kan ik niet op antwoorden.
   
 5. Sylvie

  Sylvie Fanatiek lid

  20 nov 2005
  1.733
  0
  0
  Belgie
  Bedankt voor jullie antwoorden!
  Het zal inderdaad afwachten worden en hopen dat alles natuurlijk kan verlopen natuurlijk!
  Groetjes x
   

Deel Deze Pagina