Listeriabacterie op voorverpakte vleeswaren

Discussie in 'Meld onveilige producten en situaties' gestart door Beheer, 4 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Beheer

  Beheer Administrator
  Medewerker

  11 feb 2005
  14.770
  1.699
  113
  Versunie is door de leverancier van de Versuniek en Meesterhand vleeswaren geïnformeerd dat de productielocatie van deze gesneden voorverpakte vleeswaren mogelijk besmet is met een listeriabacterie. Als gevolg daarvan neemt Versunie de maatregel om per direct deze merken vleeswaren uit de schappen te halen. Versunie vraagt klanten om deze vleeswaren niet te consumeren en terug te brengen naar één van haar winkels.

  Het consumeren van de genoemde producten kan een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Mensen die vragen hebben over hun gezondheid wordt aangeraden om contact op te nemen met hun huisarts. Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De kans op besmetting met listeria is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Vooral zwangere vrouwen moeten oppassen omdat het bij die groep kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten.

  Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de klantenservice van Versunie via (072) 576 35 00 of info@versunie.nl

  Bron: nvwa
   

Deel Deze Pagina