Van het weekend gaan wij lunchen met een groep. Normaal doe ik harde/zachte broodjes, scrumbled eggs, croissantjes, fruit, soep, knakworstjes.. Ik heb geen zin om uitgebreid te komen, tenzij het het echt waard is.. Wie heeft nog lekkere tips. 10 volwassenen 2 kids van onder de 7.
Wat je noemt klinkt prima toch? En als niet te veel werk. Je kunt eventueel nog een zak kaasstengels halen, doet het ook altijd goed. Ik heb zelf wel eens een tosti party gehouden toen veel familie kwam lunchen en ik weinig tijd had om alles voor te bereiden. 2 soorten brood (mais en donker), allerlei recepten op papiertjes geschreven (mexicaanse tosti, italiaanse tosti, klassiek, vegetarisch, zoet etc), 2 tosti-ijzers inpluggen en iedereen kon zelf het werk doen Was een groot succes!
Kant en klare mini saucijzenbroodjes die je alleen nog even hoeft af te bakken doen het hier ook altijd goed. Daarnaast vers geperste jus d' Orange?
Ik maak wel eens een pannenkoeken taart die is altijd als eerste op. Er zit rood fruit tussen, jam en mascarpone.
Misschien nog een lekkere salade erbij? Een pastasalade is zo gemaakt. Of een saladebuffet: losse ingredienten op tafel zetten (diverse slasoorten, snoeptomaatjes, plakjes komkommer, paprika, augurken, bakje pijnboompitten, verschillende soorten kaasblokjes bijv. feta en mozzarella bolletjes, olie, azijn of wat zelfgemaakte dressings, etc.) zodat iedereen zijn eigen salade kan samenstellen. Dat kost je bijna geen moeite. Een buffet vind ik sowieso altijd wel een goed idee. Veel kun je van te voren al klaarmaken en klaarzetten. Op het moment dat het druk is, kunnen de gasten voor zichzelf zorgen (self service ) en hoef je zelf niet te serveren.
Quiche en ragout mogen voor mij niet ontbreken. Wraps ook altijd lekker, met carpaccio en zalm of kip
Ja hoor! - 2 bakken aardbeien - 3 bakken frambozen - 3 bakken bramen - munt - poedersuiker - aardbeien jam - mascarpone ik had aan 1 bakje genoeg. - 10 a 12 zelfgebakken pannenkoeken. Ik heb de pannenkoeken een dag van te voren gebakken zodat ik de dag van de brunch het ‘s ochtends alleen in elkaar hoefde te zetten. Snij de aardbeien in 3 plakken, de frambozen door de helft en de bramen kan je het beste heel houden. Zorg ervoor dat je voor de topping een x aantal aardbeien en frambozen heel houd(!) De mascarpone smeer je op elke pannenkoek je kan soms als je wilt afwisselen met aardbeien jam, je legt het fruit op de besmeerde pannenkoek en zo stapel je alles op. Als je bij de laatste pannenkoek bent smeer je daar aardbeien jam op, legt de hele vruchten erop en bestrooid die met poedersuiker en legt er een paar munt blaadjes op. Gegarandeerd succes! Als je fruit over hebt kan je alles in een schaal doen en heb je voor de gasten gelijk een rode fruit salade. Een Franse taart met mango is hier ook altijd een succes en heel makkelijk te maken!