Maak me een beetje ongerust

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Nancy, 25 okt 2005.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nancy

  Nancy Bekend lid

  21 okt 2005
  558
  0
  0
  Limburg
  Hoi, ik wil effe mijn ei kwijt.
  Mijn man en ik zijn aan het proberen om zwanger te raken, maar toch knaagt er iets aan mij.
  Ik lijdt namelijk aan een spieraandoening Dystonie"
  door deze spieraandoening heb ik als ik niet geinjecteerd wordt met Botox continue spierkrampen.
  Ik mag wel in verwachting raken maar eigenlijk direct na een botox -behandeling, deze werkt 13 weken, na deze 13 weken heb ik een nieuwe behandeling nodig. Iedere 3 maanden komen die spuiten weer terug, maar als ik in verwachting zou zijn durf ik eigenlijk niet meer voor de behandeling te gaan, ben gewoon bang dat er iets met de baby mis zou gaan.
  De laatste behandeling is 26 september geweest, de eerst volgende 4 januari, dus ik hoop heel erg dat het ons nu gaat lukken.
  Jullie zullen misschien wel denken, wat hebben wij er mee te maken, maar ik moest gewoon effe mijn verhaal kwijt.

  Groetjes Nancy
   
 2. Mirna

  Mirna Bekend lid

  6 mei 2005
  908
  0
  0
  Het lijkt me heel vervelend Nancy. Sterkte en succes!!!
   
 3. Sientje

  Sientje Fanatiek lid

  4 mei 2005
  2.747
  0
  0
  Mama
  Nee hoor Nancy, het forum is er om je verhaal kwijt te kunnen, en iedereen heeft immers een ander verhaal.
  T klinkt allemaal erg vervelend, ik zal duimen dat je voor eind December een positieve test hebt.
   
 4. b-tje

  b-tje Actief lid

  2 aug 2005
  453
  0
  0
  bejaarde helpende in een verpleeghuis als vaste na
  lent (nijmegen)
  Is idd helemaal niet erg om je verhaal hier te vertellen zijn we toch voor??? ik zal voor je duimen :)
   
 5. sas24kia

  sas24kia Bekend lid

  26 sep 2005
  653
  0
  0
  Hopen dan maar dat je binnenkort een positieve test mag hebben!

  Succes!
   
 6. Nancy

  Nancy Bekend lid

  21 okt 2005
  558
  0
  0
  Limburg
  Hoi meiden,
  Hartelijk dank voor jullie reacties.
  Jullie ook allemaal succes met zwanger worden en / of jullie zwangerschap.

  Liefs Nancy
   
 7. nameless

  nameless Actief lid

  18 aug 2005
  424
  0
  0
  gelderland
  Ja botox is idd geen kattepis als medicijn!! laat je aub goed informeren over de bijwerkingen en eventuele gevolgen mbt. tot een zwangerschap!!
  Botox zorgt toch voor een bepaalde vorm van relaxatie....terwijl je lichaam ten tijde van een zwangerschap in opperste conditie en paraatheid zou moeten zijn!!
  Wil je natuurlijk niet bang maken ofzo, maar ik denk wel dat het het overdenken waard is!!
   
 8. Nancy

  Nancy Bekend lid

  21 okt 2005
  558
  0
  0
  Limburg
  Ik heb er inderdaad ook met verschillende specialisten over gehad, en die hebben me ook gezegd dat ik bij een zwangerschap onder strenge controle ben. Ik moet dan ook niet naar een verloskundige, maar naar een gynecoloog die weer overlegd met mijn behandelde artsen.

  Groetjes Nancy
   
 9. LinCtje

  LinCtje Actief lid

  27 okt 2005
  143
  0
  0
  Sales-Assistant
  Ninove (Belgiƫ)
  Veel succes...& ik hoop met jullie mee...
   
 10. anita22v

  anita22v Actief lid

  22 aug 2005
  271
  0
  0
  moeder en huisvrouw
  heerlen
  veel succes

  en ik hoop voor jullie mee dat je snel zwanger wordt verder kan ik je helaas niet zeggen of het schadelijk is voor de baby maar dat weten de artsen toch wel.

  succes duim,duim,duim

  groetjes anita
   
 11. Chantalletje

  Chantalletje Actief lid

  26 nov 2005
  250
  0
  0
  music manager
  Wijnaldum
  heel veel suc6 meid en mocht je maar snel zwanger raken
   
 12. Mirjanne

  Mirjanne Bekend lid

  2 jan 2006
  554
  1
  18
  Ja, voor mensen met Dystonie is Botox een uitkomst...

  Ik werk zelf met deze patienten, ik assisteer de neuroloog bij het toedienen ervan (is in elk ziekenhuis anders, bij ons prikken ze altijd met behulp van een myografie-apparaat de spier aan om te kijken of ze echt goed zitten) en ik zie dat mensen die weer terugkomen altijd heel blij zijn met hun nieuwe 'shot'..

  Ik wil, als je er wat aan hebt, bij ons wel eens navragen aan de betreffende neurologen wat het effect van Botox op een zwangerschap volgens hun kan zijn? Of dit schade aanricht?
  Naar mijn weten werkt Botox heel lokaal, anders zouden alle spieren verlammingsverschijnselen laten zien. Maar wat er met de afbraakproducten, die er ongetwijfeld zullen zijn, gebeurd, weet ik niet..
   
 13. Nancy

  Nancy Bekend lid

  21 okt 2005
  558
  0
  0
  Limburg
  Hoi Mirjanne,
  Eindelijk eens iemand die weet wat het is allemaal. :)
  Ik ben een tijdje niet op het dit forum geweest. Ik ben ook aangesloten op een apparaat, maar weet niet hoe dat apparaat heet.
  Ben inderdaad blij als ik geweest ben, maar o zo zenuwachtig als ik op de behandelbank lig. Het toedienen van de spuit doet me ontzettend veel pijn, maar 5 minuten later ben ik de pijn alweer "vergeten" en weet ik dat ik over 1 1/2 week weer fatsoenlijk kan lopen en beter kan schrijven e.d.
  Mijn insteek om zwanger te worden is: proberen om zwanger te worden direct na een behandeling. Bij een menstruatie ongeveer 6 weken voor een nieuwe behandeling weer voorzichtig zijn met zwanger worden (wil niet zeggen dat er opeens weer voorbehoedsmiddelen tevoorschijn komen). Maar als ik zwanger ben wil ik zolang als mijn lichaam het toelaat geen botox-behandeling ondergaan. Mijn behandelend arts kan me niks zeggen over botox en zwangerschap. Eerst was hij heel negatief en zei hij. zou ik maar niet aan beginnen aan kinderen en als U zwanger bent behandel ik U niet. En hij kapte meteen het onderwerp af. Ik was toen erg sprakeloos en kwaad op hem. En dat heb ik wel met hem uitgepraat, hij gaf me een bijsluiter van botox en daar moest ik het maar mee doen. :(
  Maar goed ik heb het er maar niet meer met hem over, hij is de enige arts die botox-behandelingen doet in het ziekenhuis, dus ik wil geen eindeloze discussies met hem aangaan. Hij weet dat ik kinderen wil en dat ik ermee bezig ben. Hij vraagt dus ook iedere keer of ik zwanger ben.
  Genoeg gepraat hierover, maar leuk dat je het wil navragen. Ik ben wel nieuwsgierig wat de neurologen in jouw ziekenhuis ervan zeggen.
  Ben benieuwd.
  Alvast bedankt. :D
  Groetjes Nenske
   
 14. Mirjanne

  Mirjanne Bekend lid

  2 jan 2006
  554
  1
  18
  Ik ga het zeker voor je navragen! Wat een botte reactie van die neuroloog zeg..weinig inlevingsvermogen lijkt wel.

  Verder, dat apparaat waar je aan gehangen hebt, maakte dat veel herrie? Zo ja, dan was het waarschijnlijk een myografie apparaat ;)
   
 15. Nancy

  Nancy Bekend lid

  21 okt 2005
  558
  0
  0
  Limburg
  Nee,het apparaat maakt niet echt veel herrie. Ik lig erop aangesloten met een soort van plakkers die aan het apparaat d.m.v slangetjes aan het apparaat verbonden zijn. Je hoort de arts in de spieren spuiten. Je hoort een soort echo zeg maar.
  Nenske
   
 16. Mirjanne

  Mirjanne Bekend lid

  2 jan 2006
  554
  1
  18
  Da's een myograaf met het geluid niet zo hard, hihi..

  Goed, ik ben zelf even afwezig geweest op mijn werk, weekje ziek, en had de betreffende neuroloog nog niet gesproken.. maar heb het hem gisteren even gevraagd..

  Net als bij een heleboel dingen is het onduidelijk wat botuline met een vruchtje doet. Hij zegt dat er uit voorzorg in ieder geval de eerste 3 maanden niet gespoten mag worden (zou je precies kunnen plannen, hihi), vanwege de kritieke periode. Daarna zou hij, als het een patient van hem betreft en het is niet te houden, eventueel best in wat lagere doses kunnen spuiten.
  Het is dus gewoon een verhaal als vele dingen, het is niet duidelijk wat het doet, maar zoals ik ook al dacht, het wordt zo lokaal gebruikt dat hij niet verwacht dat het schade oplevert. Waarom artsen dus niet spuiten is gewoon omdat ze het effect niet goed weten, en dan bouwen ze liever veiligheid in. Een arts en een moeder vergeven het zichzelf nooit wanneer het wel schadelijk bleek te zijn, zo zei hij dat heel mooi.. Is natuurlijk ook wel waar..

  Kortom.. ze weten niet wat de botuline doet, en daarom spuiten ze liever helemaal niet, sowieso de eerste 3 maanden niet..
   
 17. Nancy

  Nancy Bekend lid

  21 okt 2005
  558
  0
  0
  Limburg
  Hey Mirjanne,
  Bedankt dat je het effe hebt nagevraagd.
  Dit is mij inderdaad ook gezegd geworden.
  Ik heb in eerste instantie, wat betreft kinderen krijgen, gedacht. Ik probeer zwanger te worden direct na een botox behandeling, is het niet gelukt, dan wacht ik tot na de volgende botox behandeling. Maar helaas, we kunnen het allebei niet opbrengen om de eerste maand na een behandeling er bijna elke dag mee bezig te zijn en daarna ongeveer 6 weken niet. Het is zo frustrerend voor ons allebei, dat had ik echt niet verwacht dat mijn man het ook moeilijk zou vinden. We hebben nu voor ons zelf besloten om er gewoon op onze manier mee bezig te zijn en zou ik net 4 weken zwanger zijn voor een behandeling en ik heb de behandeling nodig, dan stellen we de behandeling maar uit. Ik wil als het aan mij ligt helemaal geen medicijnen gebruiken en / of botox gespoten krijgen bij een zwangerschap. Kortom ik heb het er voor over. Op de manier zoals we het eerst deden vanaf begin oktober kan het wel jaren duren en daar hebben we echt geen zin in. Ook weet ik wat het risico is, dat ik misschien wel weken niet fatsoenlijk zou kunnen lopen, we hebben er goed over nagedacht. Ik ben nu ook met revalidatie bezig en dat doet mij ook goed om onder begeleiding van een revalidatie arts, fysiotherapeut en ergotherapeut met beweging van de aangedane spieren bezig te zijn. Ik heb er nu ook een goed gevoel over. Ook heb ik homeopatische druppels die het volgens een arts goed doen. Hij zegt dat de kans bestaat dat ik van de botox behandelingen af zou komen. Ik probeer het maar, ik heb zoiets van baat het niet schaat het niet en die druppels is allemaal puur natuur en kan gewoon gebruikt worden als je zwanger wilt worden. Als de druppels op zijn moet het zijn werking hebben gedaan. Nou dat is over een weekje of 4 a 5. Dan kunnen we zien of het resultaat heeft gehad. want 5 april staat de volgende botox behandeling gepland.

  Groetjes Nancy
   

Deel Deze Pagina