Mama's die gaan voor een 2e kindje! Deel 3

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door Meisje93, 23 jun 2018.

 1. Yesera

  Yesera Fanatiek lid

  18 jan 2012
  2.831
  1.432
  113
  @Meisje93: super goed dat je bezig bent met fysio en sporten. Lichamelijk werk als je klachten hebt lijkt me heel zwaar. Ik hoop voor je dat je voldoende kunt herstellen om je functie gewoon uit te blijven voeren. En anders is het idd en goede om te kijken of je bij je werkgever kunt omscholen. Werk je in een grote organisatie? Ik werk in een groot academisch ziekenhuis en daar komt het vaak voor dat mensen omscholen naar een andere functie. Vaak naar een kantoorbaan in verband met lichamelijke klachten.
  Onze oudste is ook naar de peuterspeelzaal geweest. Vond hij zo leuk! En het is een goede voorbereiding op de routine op school. Ik heb de jongste ook al opgegeven voor over een jaar.

  @Joyce2013: wat balen dat je zo'n last heb van het ontpillen. Heb je dat eerder gehad? Ik ben altijd beroerd tijdens de pil (blijk er niet goed tegen te kunnen), maar zodra ik stop ben ik ook zo van de klachten af. Eerste cyclus was dan een paar daagjes langer, maar verder geen klachten. Maar de pil komt er bij mij nooit meer in. Zo bewust een laatste zwangerschap aan gaan lijkt me heel mooi, maar ook heel emotioneel. Omdat je bij elke stap ook bewust afscheid neemt van een proces wat je daarna nooit meer mee zult maken.
  Ik heb nog steeds geen cyclus. Ben wel minder aan het voeden en geef nu in de nacht ook een flesje in plaats van borst. De kleine accepteert de routine van eerst fles, maar wil 9 van de 10 keer daarna nog wel even aan de borst. Drinkt dan niet veel, maar zoekt voornamelijk geborgenheid. Voor mijn lichaam blijkbaar nog steeds voldoende om mijn cyclus te onderdrukken.
   
 2. Joyce2013

  Joyce2013 Fanatiek lid

  28 okt 2013
  2.977
  1.502
  113
  Vrouw
  Medior secretaresse
  Noord-Holland
  Elke keer wel last van ontpillen gehad, wil hierna ook echt liever niet meer aan de pil het is zo naar die hormonen. Voel me echt beter zonder maar eerst moet die zooi uit me lichaam nu en daarvoor moet ik dus weer even te tijd nemen.

  Maar inderdaad het hele proces er omheen deze periode het van de pil af zal de laatste keer zijn. De stap naar echt beginnen vind ik ook een soort van moeilijk, als ik snel zwanger ben is die fase voor altijd voorbij snap je me. Het valt me zwaarder dan ik dacht want ook al wil je zo snel mogelijk zwanger worden ik ben zo bewust van het laatste keer gevoel. Daarom ga ik op me gevoel af en daarin word ik nogal heen en weer geslingerd.

  Wel heel lief dat hij nog zo aan jou kan en wil hangen zeg maar. Is ook heel bijzonder, heb nooit borstvoeding gegeven maar twijfel echt. Stuwing alles gehad bij me 2e dus blijkbaar werkt het dus toch. Misschien toch maar weer meer moeite doen, en het proberen. Zo intiem moment lijkt me dat, enige nadeel is dat de fles me man en ik om en om deden. Zit ook te denken aan co sleeping, zo gek vorige keren totaal geen behoefte aan. Maar mijn hormonen zijn denk echt zo bezig met laatste keer dat ik nu al geen seconde wil missen.
  Je cyclus komt vast zodra de kleine we helemaal van de borst af is, voor nu geniet er van.
   
 3. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  30.818
  12.487
  113
  Zo mooi hoe bewust je er nu mee bezig bent!
  Zo kan je denk ik ook de wens heel mooi afsluiten.

  @Yesera 5 weken na de bevalling liep ik al bij de fysio en ben zo'n 2-3 maanden na de bevalling begonnen met sporten.
  Sporten heb ik ook wel echt nodig. Soms ga ik juist als ik veel pijn en dan kan ik het soort van los fietsen.
  Ja een vrij grote organisatie. Het is een zorginstelling met een paar verzorgingshuizen, verpleeghuizen & thuiszorg onder zich.
  Oh echt joh! Hier nog niet echt gehoord. Maar als er geen vordering in zit, dan zal dat zeker besproken gaan worden.
  Leuk! Ja denk dat het zeker een goede voorbereiding is. Ga F. er ook naartoe doen. Met zo'n, 2,5 a 3 jaar denk.
   
  Korey en Joyce2013 vinden dit leuk.
 4. Yesera

  Yesera Fanatiek lid

  18 jan 2012
  2.831
  1.432
  113
  @Joyce2013: hier ervaring zowel met borstvoeding als met co-sleeping. Oudste sliep in zijn eigen wiegje op onze kamer en vanaf 6 maanden in het ledikant op zijn kamer. Jongste heeft het eerste jaar bij ons geslapen, voornamelijk op en naast mij. Voelde me op een gegeven moment zo schuldig tegenover de oudste dat ik hem alleen in dat 'kille' bedje had gelegd! Vond het samen slapen zo'n fijne ervaring voor de band met het kindje. Enige nadeel is de tijd met je man, want je ligt nooit met z'n tweetjes ;). En borstvoeding liep bij de oudste als een zonnetje tot ruim 7 maanden, daarna nog deels volgehouden tot 11,5 maand. Nu met de jongste moest ik er de eerste weken echt heel hard voor knokken. Niet voor mijn productie, maar omdat de kleine te zwak was. Maar nu loopt het als een zonnetje en ben ik alweer 16,5 maand onderweg. Ik vind het mooi dat je beide dingen overweegt voor de 3e!
  Ik zit in dubio over het stoppen met borstvoeding. Wil aan de ene kant stoppen om mijn cyclus weer te krijgen en de deur voor een 3e (wijd) open te houden. Aan de andere kant merk ik dat de kleine er nog zo van geniet (en daarmee ik ook), dus wil dat ook niet afpakken. En wil ook niet de kans lopen dat ik spijt krijg dat ik snel(ler) gestopt ben en we uiteindelijk toch niet voor een 3e gaan. Weet gewoon nog niet of ik klaar ben om definitief afscheid te nemen van borstvoeden :oops:.

  @Meisje93: bij ons mogen ze vanaf 2,5 jaar naar de peuterspeelzaal. Dus hopelijk is er een plekje in oktober 2020 voor de jongste. De oudste was ook bijna 2,5 jaar toen hij er naartoe ging.
   
 5. Joyce2013

  Joyce2013 Fanatiek lid

  28 okt 2013
  2.977
  1.502
  113
  Vrouw
  Medior secretaresse
  Noord-Holland
  Bijzonder hoe je dus je schuldig kunt voelen over iets waar je je helemaal niet schuldig over hoeft te voelen. Ik denk ook dat je het op je gevoel doet en de eerste kon misschien ook makkelijker in ze eigen bedje. Je hebt de eerste niks te kort gedaan, wat voor ontberende moeder ben ik dan wel niet gelijk eigen bed en kamer haha. Nee deed wat goed voelde en misschien ben ik veranderd of juist zo bewust van het de laatste keer dat ik elke seconde wil meemaken. Als moeder kun je het niet fout doen.
  Super knap dat je zolang borstvoeding geeft, ik weet niet hoe lang ik het zou willen en kunnen doen als het lukt. Verlof maximaal 5 maanden en dan weer 31 uur werken, we zullen het zien. Ik zie het als als iets geweldigs als het mag lukken en hoe lang het lukt zie ik dan wel.

  Misschien eerst met je man praten om te beslissen wat jullie willen, bedoel hij zal dat heus wel begrijpen. Snap dat hij nu niet misschien daar mee bezig is. Maar als je een keuze wilt maken denk ik dat je al beginnen jullie niet meteen morgen toch van je man moet horen of het er in de toekomstroman zit. Zou anders ook nog genieten van het voeden als de kleine er nog zo van geniet.
   
 6. Yesera

  Yesera Fanatiek lid

  18 jan 2012
  2.831
  1.432
  113
  @Joyce2013: hoe was het gesprek bij de gyn? Of ga je later vanmiddag pas?
  Ik denk dat de schuldgevoelens richting de oudste ook heel erg door hormonen kwamen. En die hormonen werden versterkt door de zorgen die we om de kleine hadden, waardoor ik hem zo dicht mogelijk bij me wilde houden. De oudste was en is een ander kind en daarvoor hebben we destijds het beste gedaan dat we als ouders konden.
  Je hebt kolfrecht op werk he?! Ik heb tot 9 maanden 2x gekolfd en daarna over gegaan naar kolven in mijn eigen tijd (lunchpauze). Of zou je niet willen gaan kolven? Maar nog genoeg tijd om er over na te denken en te kijken wat bij jou/jullie zou passen. Wij zijn nu over naar een kunstvoeding voor ouder dan 1 jaar (neocate junior) en de kleine vindt deze veel lekkerder! Drinkt daardoor veel makkelijker de fles. Wij zijn nu op vakantie en ik merk dat hij door de afleiding van alle leuke activiteiten minder naar de borst vraagt. Had de afgelopen dagen maximaal 6 voedingen, waarvan zeker 3 kunstvoeding. Mijn man vindt het stilletjes aan ook genoeg geweest met de borst, maar vindt ook dat we pas moeten stoppen als de kleine er aan toe is. Mijn doel is om na de vakantie op maximaal 2x borstvoeding te zitten: bij opstaan in de ochtend en eind van de middag (tijdstip dat ik uit werk kom). Dat zijn ook de momenten waarop hij de afgelopen dagen nog duidelijk uit zichzelf om de borst heeft gevraagd.
  De nieuwe neocate geeft alleen wel moeilijkere ontlasting. Hij heeft gisteren staan huilen en zweten van de pijn :(. En uiteindelijk was het zo hard als een steen wat er in zijn luier zat :eek::cry:. Ik deed al iets meer water in de fles, maar ga nu elke fles 10 ml extra doen en 1x per dag ook wat olijfolie erdoor. Hopelijk helpt dat tegen obstipatie.
  Mijn man en ik praten trouwens heel veel met elkaar. We hebben ontzettend veel meegemaakt in ruim 19 jaar relatie (met name door de trauma's die hij heeft opgelopen) en hebben het alleen gered door altijd te blijven communiceren. Over de toekomst met wel of niet een 3e hebben we het dan ook regelmatig. Weten allebei dat we die wens hebben, maar weten ook op welke vlakken onze twijfels zitten. Het staat er nu zo voor dat we gewoon nog geen definitieve beslissing kunnen maken voor de toekomst. Komende jaar zullen we kijken hoe alles zich ontwikkelt en dan komt die beslissing vanzelf. En de kleine volgen we gewoon in zijn behoeftes en als ik over een jaar nog steeds geen cyclus heb, dan heeft dat ook een reden ;). Ik vertrouw op mijn lichaam en als dat lichaam geen cyclus heeft, dan is het ook niet toe aan een nieuwe zwangerschap.
   
 7. Joyce2013

  Joyce2013 Fanatiek lid

  28 okt 2013
  2.977
  1.502
  113
  Vrouw
  Medior secretaresse
  Noord-Holland
  @Yesera wat zeg je dat ontzettend mooi zeg, powervrouw! Geniet inderdaad lekker van de vakantie en de leuke dingen die jullie doen als gezin. Wat goed dat jullie een kunstvoeding hebben gevonden die hij veel lekkerder vind. Wel zielig dat hij zo een last krijgt van ze ontlasting inderdaad, meer vocht inderdaad. Hoop dat het helpt voor de kleine man. Na de vakantie inderdaad kijken of dat lukt overstappen naar 2 keer de borst per dag. Als je man dat ook zo mooi aangeeft toch. Fijn dat jullie zo goed communiceren met elkaar.
  Herken dat ook hoor denkt ook echt dat dat de sleutel is toch een goede relatie. Jullie tijd voor wel of geen 3e komt vanzelf. En voor nu is het nog even goed zo.

  Hier net terug van de gynaecoloog en die kon er kort over zijn en zag geen problemen. Aangezien bij eerdere zwangerschappen ook geen weeën kwamen etc die eventueel problemen kunnen veroorzaken kan een 3e keizersnede prima. Ze heeft het verslag nog even nagelezen en ook daarin stond niks wat ons in de weg zou kunnen staan. Ze wenste ons vee succes en ziet ons graag weer met 36 weken zwangerschap. Heel fijn nieuws dus. Gaan wel wachten tot oktober omdat 9 maanden later juli2020 partnerverlof in gaat (5 weken verlof tegen 70% van het salaris). En dat zou fantastisch zijn als me man dus de eerste 6 weken bij ons is en mij kan helpen. Nog even geduld en dan gaan we er voor.
   
 8. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  30.818
  12.487
  113
  Oeps helemaal vergeten te reageren hier.

  @Yesera och wat sneu van zijn harde ontlasting. Gaat het inmiddels al wat beter? Anders misschien lactulose oid overwegen?
  Wat zeg je dat mooi over je cyclus!

  @Joyce2013 super dat de gyn geen problemen zag. Oh gaat dat volgend jaar al in!
  Ja heerlijk hoor die 5 weken partnerverlof. Hadden ze veel eerder moeten doen.
   
  Joyce2013 vindt dit leuk.
 9. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  30.818
  12.487
  113
  @Twinkle81 ik zag dat je 2e dochter geboren is!
  Van harte gefeliciteerd. Hopelijk is alles goed gegaan.
   
 10. Twinkle81

  Twinkle81 Fanatiek lid

  4 jul 2014
  4.907
  978
  113
  Voorschoten
  Ja, klopt! De medische indicatie was voor niks, want er was geen ingreep nodig bij de bevalling. De opstart met borstvoeding verloopt wat moeilijk. Drinken aan de borst kost meer energie dan het oplevert, maar ik heb nu een lactatiekundige erbij gehaald dus ook dat gaat vast goed komen
   
 11. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  30.818
  12.487
  113
  Wat fijn dat er geen ingreep nodig was.

  Wat jammer dat de borstvoeding niet gaat zoals je wilt. Hopelijk gaat het snel beter.
   
 12. Yesera

  Yesera Fanatiek lid

  18 jan 2012
  2.831
  1.432
  113
  @Twinkle81: gefeliciteerd met de geboorte van jullie 2e dochter!! Wat fijn dat er geen ingrepen nodig waren van het ziekenhuis. En wat goed dat je een laktatiedeskundige hebt ingeschakeld. Hopelijk gaat het voeden snel soepel. Kost het de kleine meid te veel energie? Ik heb bij de jongste een tijdje nageklofd en dat met een spuitje (en later flesje) gegeven om hem extra op kracht te laten komen.

  @Meisje93: hoe gaat het met jou en de meisjes? En hoe gaat het fysiek op je werk?
  De ontlasting van de kleine is inmiddels gelukkig veel beter! Voeg nu standaard minimaal 10ml extra water toe aan de fles en dat werkt goed. Wel heeft hij op vakantie een beker van zijn grote broer te pakken gehad waar nog druppels soja chocolademelk in zaten. Helaas was dat al voldoende voor heftige buikpijn, reflux en huiduitslag. Dus kan eind van de maand aan de kinderarts rapporteren dat hij nog niet over zijn soja allergie is heen gegroeid... moet nu alleen nogmaals pinda uitproberen om te kijken of hij daar weer onrustig van wordt en uitslag van krijgt. Zo ja, dan is die allergie ook weer bewezen. Heb er alleen nog geen zin in, want hij is eindelijk weer rustig. De 27e pas de afspraak, dus denk pas de laatste week testen. Hij is nu ook echt over naar 4 a 5 voedingen per dag, waarvan 2 borstvoeding. Dat gaat heel goed en hij slaapt 's nachts 6 tot 8 uur door :).
  En dit weekend hebben we feest! De oudste wordt namelijk 7 :eek::eek::eek::D. Vandaag heeft ie al getrakteerd op school en volgende week ook nog zijn kinderfeestje. Druk, maar wel erg leuk. Kan niet wachten om zijn snoetje te zien als hij zijn cadeautjes open maakt :).

  @Joyce2013: wat een goed nieuws! Hoe gaat het met het ontpillen? En hoe is je vakantie? Geniet ervan!
   
 13. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  30.818
  12.487
  113
  @Yesera met de meisjes gaat het goed! F drinkt eindelijk goed. Komt zelfs ineens in de nacht voor een fles. :p
  Qua lichamelijk ontwikkeling doet ze erg weinig. 3 dagen heeft ze 2x per dag omgerold van rug naar buik. Nu al 2 dagen niks gedaan.
  Het speelgoed vind ze ineens wel interresant.

  Qua fysiek op het werk. Heel erg wisselend. Nu ongesteld, dus dan zijn de pijnklachten weer wat erger.
  Maar het lijkt een klein stukje beter te gaan. Baal wel heel erg dat het allemaal zo langzaam gaat.

  Wat fijn! Hier heeft F ook harde ontlasting moet ze flink voor persen. Maar extra water in de fles helpt hier niet.
  Och arm ventje. En wat een heftige reactie weer op een paar druppeltjes. :(
  Nee snap ik dat je daar geen zin in hebt. Je zit ook gelijk weer een paar dagen met de gevolgen.
  Wat heerlijk van je nachten!
  Wauw 7 jaar alweer. Gefeliciteerd! Veel plezier dit weekend en alvast succes met het kinderfeestje. ;)
   
 14. Joyce2013

  Joyce2013 Fanatiek lid

  28 okt 2013
  2.977
  1.502
  113
  Vrouw
  Medior secretaresse
  Noord-Holland
  @Yesera hebben jullie een fijne vakantie gehad? Fijn dat de extra vocht aan de voeding toevoegen helpt.
  Snap dat je nog even wilt wachten met het testen van zijn pinda allergie, als hij er net weer bovenop is. Wat top dat je nu op 4 a 5 voedingen zit waarvan 2 borst en dat hij zo lekker doorslaapt. Hopelijk een mooie stijgende lijn daarin.
  Jeetje alweer 7 jaar, grote jongen! Gezellig al die aankomende feestjes, lekker verwennen! Gefeliciteerd natuurlijk ook, fijne dagen.

  Vakantie is heerlijk maar ook heftig, L is een wegloper met een enorm karakter. Wil constant van de glijbanen en loopt het hele park over en wij er achteraan. Verschil met zijn grote broer is enorm die was altijd rustig en zat op een zwembadbedje te spelen tussen me benen. L zit zelfs bij een ijsje eten in de buggy vast . Dus we zijn lekker actief maar genieten ook want met de mini disco staat hij tussen al die grote kids lekker te dansen zo schattig. Laatste dag vandaag morgenochtend vliegen we terug.
  Ontpillen gaat ook top, 1 a 2 dagen later dan gedacht me eisprong gehad. Maandag 2 september positieve test dus zal uitkomen rond 33/34 dagen cyclus gok ik. Nou best netjes voor een eerste cyclus ben er dus erg blij mee.

  @Twinkle81 gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter. Hopelijk gaat het voeden nu al beter.
   

  Bijgevoegde bestanden:

 15. Yesera

  Yesera Fanatiek lid

  18 jan 2012
  2.831
  1.432
  113
  Mooie positieve ovulatietest @Joyce2013! Wat fijn dat je direct zo'n mooie cyclus hebt. Onze jongste is ook zo'n dondersteen! Als je even wegkijkt gaat ie er vandoor of is hij ergens bovenop geklommen. Vakantie met kinderen is eigenlijk geen vakantie voor ouders :roflmao:. Onze vakantie was verder heerlijk. Prachtig weer gehad en leuke uitstapjes gemaakt met de kleintjes. Tijd is veel te snel omgevlogen!

  @Meisje93: fijn dat het goed met de meisjes gaat! Die ontwikkeling komt vanzelf! Wij vonden onze jongste ook traag, omdat de oudste met alles veel sneller was. Maar inmiddels probeert hij al te rennen en hij probeert steeds meer woordjes na te zeggen. En mensen vinden hem snel, dus blijkbaar was onze oudste gewoon speedy gonzales :D.
  Fijn dat je wel wat vooruitgang merkt met je lichaam. Maar inderdaad het gaat vaak veel trager dan je zou willen. Hoop voor je dat er wel een stijgende lijn in blijft! Ik heb zelf ook altijd meer klachten tijdens mijn menstruatie.

  Het huis is inmiddels versierd, dus het feestje kan morgen beginnen :). Morgenochtend de taart alleen nog afmaken. Oudste was de hele dag aan het stuiteren en wilde vroeg naar bed, zodat hij snel jarig zou zijn. Vermoed dat het dus een vroege ochtend wordt voor ons :rolleyes::roflmao:
   
  Joyce2013 vindt dit leuk.
 16. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  30.818
  12.487
  113
  @Joyce2013 fijn dat jullie zo aan het genieten zijn.
  Maar wat een druk mannetje is L. zeg!
  Mooie knaller. Top dat je gelijk een mooie cyclus hebt.

  @Yesera daarom, komt vanzelf wel allemaal. Ook wel weer lekker hoor zo'n baby-baby
  Rietjesbeker heeft ze trouwens wel ontdekt.
  Ja je gaat ongemerkt toch vergelijken met je eerste.

  Gezellige verjaardag vandaag!
   
  Joyce2013 vindt dit leuk.
 17. Joyce2013

  Joyce2013 Fanatiek lid

  28 okt 2013
  2.977
  1.502
  113
  Vrouw
  Medior secretaresse
  Noord-Holland
  @Yesera fijne verjaardag gehad voor jullie zoon? Flink verwend door iedereen?

  Wij inmiddels gewoon weer in Nederland en volop aan het werken. Op naar de kerst dan maar weer haha.
  L. heeft hier sinds het weekend driftbuien o my... heftig. Onze oudste was zoet kon goed spelen en rustig. We hebben dit dus niet eerder meegemaakt, maar men wat kan hij gillen overstrekken en huilen zeg. Zondag in bad, hij moest uit bad nou hij brak de tent af. Gister uit de opvang vandaan wilde hij nog spelen pak hem op en neem hem mee nou in de auto naar huis en thuis denk wel 15 min lang gillen/huilen/ boos. Hopelijk is deze fase snel voorbij maar heb er een hard hoofd in hij heeft echt een karakter wat heel leuk is maar dit is wel echt heftig.
  We willen het ook even aankijken want met zo een temperamentvolle zoon willen we niet onze andere kind(eren) te weinig aandacht geven. We wachten dus af hoe hij zich de komende maanden zal ontwikkelen en tot die tijd zullen wij onze wens opzij zetten.
   
 18. Yesera

  Yesera Fanatiek lid

  18 jan 2012
  2.831
  1.432
  113
  @Joyce2013: zoon heeft een super verjaardag gehad. Ook zijn kinderfeestje was erg leuk. Hij heeft natuurlijk veel te veel gekregen :roflmao:. Mama vindt het wel lekker dat het er allemaal weer opzit ;).

  Herkenbaar die driftbuien! Ik heb er 2 met een flink temperament :eek::D. De kleine man heeft zich vanochtend gillend en huilen buiten op de grond gegooid omdat hij een poes niet achterna mocht de voortuin van vreemden in :rolleyes:. En dat was absoluut niet zijn eerste driftbui. We zagen het al heel vroeg aan hem. Nog ver voordat hij 1 werd, gooide hij zichzelf krijsend achterover als hij iets niet in zijn handjes kreeg wat hij wilde hebben (bijvoorbeeld de afstandsbediening). De oudste kon en kan ook heel boos worden. Terrible 2s begonnen ook al ruim voor de 2. En ook nu kan hij nog heel pittig reageren. En dat hij heel veel op mij lijkt helpt ook niet mee, want dat botst soms :rolleyes:. Vooral tegen bedtijd als iedereen moe is, denk ik dan wel eens waarom zouden we dit in hemelsnaam een 3e keer doen :p:roflmao:. Maar ja, dan heb je weer van die momenten dat ze heerlijk lief en schattig bezig zijn (ze zijn zo cute!!!) en dan denk ik jaaaaaa :rolleyes::D.
  Hoe voel je je er onder dat jullie nu zo plotseling toch de wens uitstellen terwijl het je voor de vakantie niet snel genoeg kon gaan?
   
 19. Yesera

  Yesera Fanatiek lid

  18 jan 2012
  2.831
  1.432
  113
  Ik heb maandagmiddag de jongste weer een klein hapje pindakaas gegeven. Dit heeft geresulteerd in een heel slechte nacht. Hij had zoveel onrust in zijn lichaam. Bleef maar kronkelen, kreunen, kermen en af en toe gillen van de pijn :cry:. Dus direct weer gestopt met geven en vannacht heeft hij weer veel rustiger geslapen. Hij heeft nog geen huiduitslag, maar dat kwam de vorige keer ook pas na een dag of 3 achter elkaar een hapje pindakaas. Voor ons duidelijk genoeg. Volgende week kunnen we het goed terugkoppelen naar de kinderarts. Helaas nog duidelijk allergisch voor soja en pinda. Andere peulvruchten willen we verder gaan uitproberen, want we hebben vorige week roti gegeten en dat heeft hij zonder problemen mee gegeten. De plak daar zitten gele erwten in en er zat kouseband bij, dus was heel positief verrast dat dat zonder problemen ging. Eindelijk echt een succesje :thumup:
   
 20. Joyce2013

  Joyce2013 Fanatiek lid

  28 okt 2013
  2.977
  1.502
  113
  Vrouw
  Medior secretaresse
  Noord-Holland
  Haha ja papa's en mama's zijn altijd blij als zo'n verjaardag en partijtje weer voorbij zijn. Fijn dat hij zo heeft genoten en heerlijk is verwend :D!

  O jouw mannetjes hebben het dus beide, het is een fase ik weet het maar moet hier mee leren omgaan. L. ging ook altijd al huilend op de grond liggen als iets niet mocht of lukte, maar dat het nu met 16 maanden zo heftig zou worden had ik niet verwacht. Hij kan ook zo lief liggen knuffelen en snollen met ze knuffels en denkentje en dan denk ik waar komt die drift vandaan haha..
  Ik ben er alsnog elke dag bezig met baby's en zwanger worden, het is een gevoel wat je niet kunt uitschakelen. Misschien moeten we hier gewoon even aan wennen en een draai vinden, we kennen dit niet dus dit is echt nieuw voor ons. Wie weet zeggen we over een maand nou dit kunnen wij makkelijk. De tijd zal het ons leren. Maar als ik me oudste met ze handen op ze oren in de auto zie zitten met een krijsend broertje naast hem denk ik ach ventje ook jij moet hier mee omgaan. En soms ligt die kleine bij ze grote broer op de bank, zo lief dan smelt ik gewoon. Maar we moeten als gezin weer even balans vinden. En dat gaat ons lukken maar mijn verstand zegt nu geef het even de tijd. Ik ga ook niet aan de pil oid, de tijd zal het leren.:rolleyes:

  Nou inderdaad dat is overduidelijk dat hij nog steeds allergisch is voor soja en pinda. Arm ventje zo heftig reageren al op een klein beetje, gelukkig was de nacht er op alweer wat beter. Maar zeker een succes dat de rotti zo goed ging :D dat is ook wel eens fijn. Ben benieuwd hoe hij gaat reageren op de andere peulvruchten.
   

Deel Deze Pagina