Goedemorgen lieve dames, Een vraagje namens een vriendin van mij, Mag je tijdens de zwangerschap en mc muffin eten? En zo niet, telt het ook voor de eerste twee weken na de eisprong?
Het eigeel is niet rauw. Is gewoon een gebakken ei met hard eigeel. Dus die mag de hele zwangerschap.
Heh? Een rauw ei wordt echt niet geserveerd in de Mac. Dat ei is gewoon gaar. En kun je gewoon eten. Eet smakelijk!
En rauwe ei is geen gevaar voor de baby mocht je het een keer eten. Maar omdat je er zelf zo ziek van kan worden en een gezonde mama natuurlijk beter is voor de baby wordt het wel afgeraden.
Maar bedoel je dan niet gewoon dat het eigeel wat zacht was? Ik kan me niet voorstellen dat MC Donalds rauwe producten serveert. En anders diende ik een klacht in.
Geen probleem, ook niet als het eigeel nog zacht is; het is wel verhit geweest. De kans op ziek worden van een rauw ei in Nederland is sowieso heel heel erg klein, maar verhit is het dus geen probleem.
Ik eet wel vaker ei met eigeel wat nog beetje zacht is.. Anders vind ik namelijk een ei zowel gekookt als gebakken niet lekker.
Je kan (kleune kans maar KAN) van een rauw/niet goed verhit ei salmonella oplopen. Het “fijne” aan salmonella is dat jij er ziek van kan worden (voedselvergiftiging) maar je baby niet, omdat die bacterie de placenta niet kan passeren. Dus lekker mcmuffin eten. En ander ei. Zit lekker foliumzuur in ook nog. En vitamine D. En eiwit, ook goed voor je.
Er zit wel een soort gelige saus/ gesmolten kaas overheen. Dieik aan het begin ook wel eens verward heb met rauw eigeel. Maar in de winkel verzekerden ze me dat ze dat nooit deden, i.v.m. mogelijke klachten van zieke klanten.
Nee hoor. Stel je voor zeg...Alleen al in de vs zou dit tot 10.000 rechtzaken leiden... “Ik voelde me niet lekker en dat kwam door het rauwe ei”.. Veel te groot risico.
Blijkbaar denken veel mensen hier dat een nog wat zacht eigeel automatisch nog rauw is. Ik zou geen spiegelei eten of een gekookt ei dat korter dan 5 minuten is gekookt maar dubbelzijdig gebakken ei met een nog iets zacht eigeel is echt niks mis mee. En als je twijfel kan je altijd vragen of ze het ei even een minuutje langer bakken maar nodig is het echt niet.