medela swing en Avent via bewaarbekers

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door kims, 23 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. kims

  kims Actief lid

  7 jan 2007
  352
  1
  0
  Ik heb de Medela Swing aangeschaft. Omdat ik straks weer ga studeren en ongeveer 3 voedingen af moet kolven heb ik ook een bewaarsysteem nodig. Ik heb Avent via bewaarbekers gekregen van een vriendin van me, zonder zo'n extra dekseltje met schroefdraad. Ik weet dat je m.b.v. deze dekseltjes de bewaarbeker aan de Aventkolf aan kunt sluiten. Maar kan je het met die dekseltjes ook aan de Medelakolf aansluiten? Of moet ik daarvoor perse iets andesr aanschaffen?

  Er zat 1 medelaflesje in de doos van de kolf. Als die avent bewaarbekers niet op de medelakolf passen, kan ik dan 3 voedingen in dat medelaflesje opvangen en overgieten in de avent bewaarbekers zonder tussendoor te steriliseren en alleen met kraanwater om te spoelen? of moet ik dan meer medelaflesjes aanschaffen?

  Alvast bedankt! :)
   
 2. Nemo

  Nemo Niet meer actief

  Of het past weet ik niet.

  Maar als je kolft in een flesje kun je dat prima overgieten in een VIA bekertje. Dan je flesje (en kolf) eerst omspoelen met koud water, dit om de eiwitten te verwijderen en dan met heet water, om de vetten te verwijderen. Dan thuis weer uitkoken/steriliseren.
   
 3. Luckymom

  Luckymom Fanatiek lid

  21 apr 2007
  3.869
  0
  0
  Groepleidster Jeugdhulpverlening
  Zwolle
  Ik spoel het om met (heet) water.. even droog maken en paar uur later weer kolven. Ik giet het over van een medela flesje in een avent bewaarbakje dat in de vriezer kan. Ik bewaar de voeding(en) wel op mijn werk in de vriezer en neem ze met koelelementen mee naar huis.
  Als ik een dag gekolft heb gaan de kolf spullen in de vaatwasser en ongeveer 1x per 3dgn zet ik ze in gekookt water.
  Succes!
   
 4. Keiko

  Keiko Actief lid

  28 jul 2008
  497
  0
  0
  Ik ben niet bekend met de Swing maar ik heb de Medela Pump In Style en die heeft een veel kleinere schroefdraad dan Avent dus de kolf past niet op Via, maar overgieten kan natuurlijk. Waarschijnlijk kolf je toch niet in 1x precies 1 voeding dus moet je toch delen overgieten. Let wel op dat je alleen melk van dezelfde temperatuur vermengt - dus eerst alles laten afkoelen, dan pas samenvoegen.

  Wat ik doe is na elk gebruik de kolfspullen/flesje/speen omspoelen met koud water, beetje uitschudden en in de koelkast bewaren tot het volgende gebruik. En 1x per dag de zooi afwassen en in de magnetronsterilisator.

  Het hangt er ook een beetje vanaf hoe lang je de melk wilt bewaren. Hoe schoner je spullen zijn, hoe langer de melk goed blijft.
   
 5. Luckymom

  Luckymom Fanatiek lid

  21 apr 2007
  3.869
  0
  0
  Groepleidster Jeugdhulpverlening
  Zwolle
  Ha, ha, dom, ik bedoel dat ik het eerst met koud water uitspoel en dan met heet water na spoel. Eerst met koud moet ook om stolling van de melk + vorming van bacterieen meer tegen te gaan :rolleyes:
  En ik bewaar ze in de koelkast op het werk, stop ze thuis in de vriezer. (Was een beetje moe toen ik het vorige berichtje typte)
   
 6. Agatha

  Agatha Fanatiek lid

  16 sep 2007
  1.382
  0
  0
  Ik heb een avent, maar doe daar altijd de grootste fles aan de kolf en giet het dan over in een via beker omdat dat lekkerder vast houdt. Ik was hem altijd af in een sopje na ieder gebruik en spoel dan goed af met (zo heet als mijn vingers aan kunnen) water. Thuis steriliseer ik de boel weer.
   
 7. Premama

  Premama Actief lid

  19 jul 2007
  466
  0
  0
  Zuid-Holland
  Ik heb bij de Thuiszorg goedkope flesjes gekocht die aan de Swing passen. Je kunt ze kopen in verschillende grotes; ik geloof 150 en 250 cc. Ze kosten echt maar iets van EUR 2 per stuk ofzo. Je kunt deze ook gebruiken om in te vriezen, geloof ik, maar dat zou je kunnen navragen. Ik vries zelf altijd in in ijsblokjeszakjes van AH met een wasknijper om de zak dicht te maken. Neemt ook weinig plek in de vriezer in.
  Ik steriliseer trouwens niet elke dag, hoor; eens per week is ook goed als je maar een paar werkdagen hebt.
   
 8. kims

  kims Actief lid

  7 jan 2007
  352
  1
  0
  Bedankt voor jullie reacties.
  Gewoon overgieten dus... Nou, dan weet ik dat ook weer!

  Aan degenen die ook een bekertjessysteem gebruiken; hoeveel bekertjes hadden jullie uiteindelijk nodig? Gemiddeld ben ik 3 á 4 volle dagen weg. Ik schat dat ik er zo'n 15 nodig zal hebben?
   
 9. 40plusmama

  40plusmama Niet meer actief

  Je kan ook zakjes gebruiken. Die van Medela kunnen rechtop bewaard worden. En toevallig heb ik 4 onaangebroken doosjes te koop staan met elk 20 zakjes van 150 cc ;)
   

Deel Deze Pagina