MEGAPIJN! rond me bekken/schaamstreek

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door o0Noa0o, 29 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. o0Noa0o

  o0Noa0o Actief lid

  22 jan 2007
  125
  0
  0
  Den Helder
  Nou heb ik al sinds ongeveer de 6e maand last van me bekken heupen en rug dat ze zeer doen. Maar sinds gisteren spant het echt de kroon.

  PIJN! en dan heb ik het over heel veel pijn. Rond mijn schaambeen en bekken. Zo erg dat ik er niet van kan slapen, en ik in werkelijk elke houding pijn heb.
  Opstaan doet zeer, omdraaien in bed is een ware marteling, echt alsof iemand met een mes in me onderste delen zit te snijden. Lopen doet zeer. Als ik op bed ga zitten en me benen op bed wil doen komt die snijdende pijn weer...

  Nou hebben ze bij de VK gezegd dat ik fysio moet gaan doen, maar ik ben maar basisverzekerd en heb dus echt geen geld voor behandelingen daarvoor helaas. En het is ook nog maar maximaal 6 weken wat ik moet, dus veel effect/nut zal het al niet meer hebben.
  Weet iemand misschien andere tips....
  Ik slaap al met een kussen tussen mijn benen.
  Heeft het miss ermee te maken dat het kindje niet in me bekken past dat het zoveel zeer doet?
  Ze zeiden namelijk 2 weken terug bij de VK dat het een beetje in me bekken zat met het hoofdje, en afgelopen donderdag nog steeds een beetje. Maar dit doet echt zoveel pijn.... verschrikkelijk.

  Wie heeft dit ook en kan me helpen of heeft tips voor me......
   
 2. alice

  alice Fanatiek lid

  16 aug 2006
  4.014
  0
  0
  Overijssel
  Het klinkt mij in de oren als bekkeninstabiliteit! Ik heb hier ook last van en ben ook bij fysio. Ik heb ook alleen maar basisverzekering en de eerste 9x werden gewoon vergoedt dus weet je het zeker?

  En anders tips...lastig...je moet het rustig aan doen..veel rusten en als je op google zoekt naar bi vindt je veel info en evt oefeningen ed..

  In ieder geval sterkte ermee..is niet fijn!
   
 3. Mabelle

  Mabelle Actief lid

  29 sep 2006
  180
  0
  0
  Hoi o0noa0o,

  Ik heb bij allebei mijn zwangerschappen de pijn gehad die jij beschrijft.
  Bekkeninstabiliteit. Ik heb bij allebei wel fysio gehad. Bij de eerste was het al te ver heen dus kreeg ik alleen massage. Bij de tweede was ik er eerder bij (omdat ik het herkende) en toen kreeg ik oefeningen van de fysio. Die helpen echt. Met name de buikspieroefeningen vond ik goed helpen. Heel simpel: buikspieren aanspannen, vasthouden en weer ontspannen. Het haalde de druk van mijn schaambeen. Slapen deed ik ook met kussens en mijn man draaide me 's nachts om. :oops:
  Verder deed ik heel veel zittend en kreeg ik bij allebei thuiszorg op het laatst. Maar is het niet zo dat de eerste 9 behandelingen bij de fysio wel vergoed worden?
  En oja misschien is een bekkenband iets, die kun je volgens mij ook via de verloskundige krijgen maar dat weet ik niet meer zeker....
  Ik weet hoeveel pijn je hebt en ik wens je heel veel sterkte en succes.
  Er komt een eind aan!
  Groetjes Mabelle
   
 4. Claartje79

  Claartje79 Fanatiek lid

  17 aug 2006
  4.862
  1
  0
  huismuts
  Groningen
  ik zou sowieso die 9 keer fysio pakken. want het is misschien nog maar max. 6 weken tot de bevalling, bekkeninstabiliteit is niet iets dat daarna opeens over is. een goede behandeling en begeleiding is erg belangrijk!
   
 5. o0Noa0o

  o0Noa0o Actief lid

  22 jan 2007
  125
  0
  0
  Den Helder
  Ik heb dus idd even gekeken op de site van mijn verzekering. eerste 9 worden vergoed. Dus gooi er morgenochtend vroeg een telefoontje naar de fysio uit.

  @Mabelle Helaas heb ik niemand om mij om te draaien savonds. Woon bij me vader, en die is zelf rugpatient, en ik zie hem nou niet 4 keer in de nacht mij omdraaien. Wel heel lief dat jouw man dat deed :)
  Ik ga het ook idd nog eens in de groep gooien bij de VK, omdat het nu dus sinds gisteren wel heel erg is. en miss dan via haar of via de fysio een bekkenband ofzo.

  Ik zie er echt tegen op om straks in me bed te moeten gaan liggen en te gaan "slapen" omdat ik weet dat ik pijn ga lijden :cry:
   
 6. Mabelle

  Mabelle Actief lid

  29 sep 2006
  180
  0
  0
  ojee dat wist ik niet, sorry.
  Maak snel een afspraak met de fysio en heel veel sterkte met de laatste loodjes.
  Mabelle
   
 7. loulappie

  loulappie Actief lid

  28 jun 2007
  181
  0
  0
  Horeca
  Lelystad
  Hee dat klinkt bekend! Ik weet hoe je je voelt het is echt een marteling. Ik weet het te vermninderen door voor ik naar bed ga even een warme douche op mijn onderbuik te zetten en het klinkt heel dom maar even met je heupen wiegen dan relext in bed gaan liggen en niet denken dat je pijn gaat krijgen. Het helpt een stuk. Helemaal weggaan doet het niet hoor. Mischien heb je er iets aan! Succes!
   

Deel Deze Pagina