Meisje kreunt zo veel en hard

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Sunlover, 6 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Sunlover

  Sunlover Bekend lid

  26 jan 2011
  764
  0
  0
  NULL
  NULL
  Mijn dochtertje is bijna 4 wkn, vrij onrustig (overdag ingebakerd sinds een week in puckababy en beneden in de wandelwagenbak) dronk heel gulzig dus jbpm toegevoegd en dat gaat beter. Nu is het zo dat ze, als ze slaapt, heel veel kreunt, knort, zwaar ademt, rochelt... het klinkt soms zo hard dat ik opspring omdat het lijkt alsof ze het op een krijsen gaat zetten. Zo haalt ze aan..

  Osteopaat constateerde dat haar middenrif de boosdoener is en dat alles bij elkaar doet mij nu denken aan verborgen reflux.. ze slikt veel, tongetje erbij soms..

  Vanmorgen bij cb geweest en zij maakt zich nog niet zo heel veel zorgen.. ze adviseerde nog even aan te kijken en bij verergeren de ka in te schakelen.

  Nu ga ik twijfelen.... Wel of niet bellen??
   
 2. Brinta

  Brinta Fanatiek lid

  9 apr 2013
  2.145
  191
  63
  Zuid holland
  Ik zou voor de zekerheid even bellen, kan nooit kwaad.
   
 3. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Eerst even de leefregels toe gaan passen. Als die dan onvoldoende werken, kun je de kinderarts bellen of een verwijzing vragen en wordt je iig niet eerst teruggestuurd met die adviezen ;)

  *zo rechtop mogelijk voeden
  *kleine voedingen vaker per dag
  *goed laten boeren, minimaal 1 keer tijdens de voeding, en erna
  *voeding indikken, wat je al doet ;)
  *zorgen voor een goede speen op de fles, zodat er zo weinig mogelijk lucht mee komt
  *15-30 minuten rechtop houden na de voeding
  *bedje ophogen bij het hoofdeinde. Flink ophogen, want 10 cm heb je doorgaans weinig aan.
  *als ophogen niet werkt: buikligging

  En een draagdoek waarin je buik tegen buik draagt, geeft vaak ook enorme uitkomst.
  Succes!
   
 4. Sunlover

  Sunlover Bekend lid

  26 jan 2011
  764
  0
  0
  NULL
  NULL
  Boeren doet ze bijna niet, ook niet na een half uur rechtop houden.. Rest doen we maar ga haar bijv niet heel de dag in de draagdoek nemen..
   
 5. an1977

  an1977 Actief lid

  18 jul 2013
  110
  0
  0
  NULL
  NULL
  Heel herkenbaar! Onze dochter deed dit ook icm veel slikken, tongetje eruit en vaak de hik. Dit bleek verborgen reflux. Eerst bij de huisarts gelopen maar uiteindelijk verwijzing kinderarts gevraagd. Nu gaat het goed met medicatie en nutriton.
  Ik zou als ik jou was naar de huisarts gaan, zeker als je ziet dat ze er last van heeft!
   
 6. Nyn

  Nyn Fanatiek lid

  14 jan 2013
  1.008
  0
  0
  NULL
  Arnhem
  Tja, en dat doe ik dus wel. En als ik toentertijd alle kennis en ervaring had die ik nu heb bij onze oudste, had ik dat toen ook gedaan. Dan had hij tenminste geen medicatie hoeven krijgen, en alle pijn en ongemak daaraan voorafgaand.
  Hoewel dit babytje wel erg zware reflux heeft en ik bang ben dat we op den duur toch een stap verder moeten, probeer ik dat moment wel zolang mogelijk uit te stellen (in de hoop op afstel), door haar overdag van voeding tot voeding te dragen. Zo'n 10-14 uur per dag. Werkt super. Anders hadden we met 5 weken al bij de kinderarts gezeten.
   
 7. Alyssa2014

  Alyssa2014 Fanatiek lid

  5 feb 2014
  1.221
  51
  48
  Pedagogisch medewerker
  Groningen
  Hier ook. Veel kreunen en geluiden. Net also we op de kinderboerderij zitten.
  Ook veel hik, moeilijk boeren en veel slikken! Ook hier een verborgen reflux
  We mogen medicijnen maar sinds onze dichter de speen gevonden heeft doen we het niet. Ze huilt er niet veel om. Sinds 2 week merk ik er nier veel meer van alleen vewl slikken en geen adem halen dan
   
 8. Annetanne

  Annetanne Lid

  18 aug 2014
  37
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik zou bellen, dan heb je in ieder geval alvast aan de bel getrokken.

  Als het verborgen reflux is, is het heftig, maar hou je eraan vast, het gaat over....

  Hierboven staan al de 'leefregels'.

  Even wat op/aanmerkingen. Ik weet niet of je BV geeft? Anders kan het helpen om een lactatiekundige mee te laten kijken. Als je flesvoeding geeft, indikken kan helpen, maar is niet bewezen en geeft vaak krampen, hoeft niet. Koemelk allergie kan ook een oorzaak zijn van reflux. Verder wordt buikslapen genoemd. Doe dit niet zomaar en als je het doet, laat dan nooit je kindje alleen slapen! De kans op wiegendood neemt heel sterk af als er samen geslapen wordt namelijk (op dezelfde kamer/co-sleeper). Overdag kan je er ook bij blijven.

  Verder staat er nog bedje ophogen. Doe dit veilig! Google anders even op het anti-reflux bedje. Dit kan je huren, ligt je kindje in ieder geval veilig. Misschien handig als je merkt dat je kindje graag rechtop gehouden wordt en je een draagdoek niet zo prettig vindt (hoewel dat wel geborgenheid geeft, maar iedereen is anders).

  Medicatie wordt in nederland snel voorgeschreven en iedere medicatie heeft bijwerkingen. Er zijn medicijnen die de aanmaak van maagzuur verminderen en medicijnen die een beschermlaagje in de slokdarm leggen, zodat het zuur minder pijn doet. Medicijnen hebben alleen zin bij reflux ziekte, laat je goed informeren door een arts.

  Heel veel sterkte!
   

Deel Deze Pagina