Melkproductie tijdens de menstruatie

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Nora001, 13 apr 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nora001

  Nora001 Actief lid

  22 jan 2019
  471
  283
  63
  Vrouw
  Mijn zoon is 5 maanden oud en vanaf zijn geboorte heb ik succesvol borstvoeding kunnen geven, zonder noemenswaardige problemen.
  Inmiddels ben ik weer aan het werk en na een moeilijke start met kolven lukt dit inmiddels ook m.b.v. de syntocinon neusspray.

  Ik heb een kleine dip in voeding gehad bij 7 a 8 weken en had licht bloedverlies. De eerste menstruatie helaas alweer. Daarna niets tot twee dagen geleden, toen een normale menstruatie is gestart. En mijn productie is dramatisch. Waar hij normaliter rustig en zo'n 25 min drinkt, is het nu max 15 met een hele hoop geschopt en gedraai.
  Ik probeer veel aan te leggen, maar mijn zoon is niet voldaan en blijft huilen na de voeding.
  Vandaag heb ik uit nood een half flesje kunstvoeding gegeven.

  Is dit herkenbaar voor anderen? Hoe zijn jullie hier mee om gegaan en hebben jullie tips?
  Veel aanleggen spreekt voor zich, maar ik vind het zo sneu voor hem en zwaar voor mezelf (en dit zijn al zo'n gezellige dagen ).
   
 2. janny

  janny Actief lid

  29 mei 2010
  329
  47
  28
  NULL
  NULL
  ik heb ook altijd een dip tijdens mijn menstruatie. Bij de oudste ben ik om die reden de minipil gaan slikken (eerste menstruatie was na 6 weken al). Dat zorgde ervoor dat die productie niet meer dipte.
  Bij de andere 2 kinderen ook snel ongesteld maar toen niet aan de pil gegaan. Tijdens een dip wilden ze wat vaker drinken en kolfde ik op werkdagen minder dan gaf ik wat extra uit de voorraad mee naar de oppas. Ik vind wel dat hoe groter ze worden hoe minder ik merkte van een dip. Ik denk ook omdat ze dan ook andere dingen aten/dronken . Na een dip kwam het altijd vanzelf weer goed.
   
 3. Nora001

  Nora001 Actief lid

  22 jan 2019
  471
  283
  63
  Vrouw
  Oh ik wist niet dat de pil hier invloed op kan hebben.
  Ja, ik denk dat ik maar probeer een goede voorraad op te bouwen voor de menstruatie-dagen.
   

Deel Deze Pagina