Menstruatie en zwanger?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Maychodo, 11 apr 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Maychodo

  Maychodo Lid

  27 mrt 2006
  84
  0
  0
  Alkmaar
  Ik had last van hevige krampen na tijdens de innesteling maar ben gewoomn ongi geworden. Kan ik zwanger zijn?
   
 2. Vlinderkind

  Vlinderkind Niet meer actief

  In principe is een menstruatie een teken dat je niet zwanger bent. Als het echter heel licht bloedverlies is, of alleen wat bruinverlies, dan kan het zijn dat je zwanger bent. Een test zou nu zeker positief moeten zijn.

  Succes!
   
 3. angela24

  angela24 Actief lid

  28 jan 2006
  409
  0
  0
  Uhm hoe weet jij dat je een innesteling hebt? Kan je dat voelen dan?? :rolleyes:
   
 4. babs

  babs Actief lid

  19 feb 2006
  264
  0
  0
  Haarlem
  even een vraagje je hebt toch pas innesteling als je zwanger bent???
  als je niet zwanger bent heet het toch een ovulatie???
  dat is heel iets anders....

  groetjes babs :rolleyes: :oops:
   
 5. Daphne

  Daphne Fanatiek lid

  1 jan 2006
  4.615
  0
  0
  Roosendaal
  @Babs: een innesteling vind plaats voordat je ongesteld (behoort) te worden. Het vindt plaats tussen de ovulatie en de ongesteldheid in.

  @Maychodo: Ik heb hetzelfde gehad. Ik ben heel hevig ongesteld geworden, dus bij mij is het misgegaan. Ben je veel of weinig ongesteld geweest?
   
 6. babs

  babs Actief lid

  19 feb 2006
  264
  0
  0
  Haarlem
  zal wel een idioot lijken maar snap hem nog steeds niet wat is nou het verschil dan???

  groetjes babs
   
 7. Vlinderkind

  Vlinderkind Niet meer actief

  Je ovulatie is je eisprong (waarna het kan worden bevrucht) en de innesteling is wanneer een bevrucht eitje zich innestelt in de baarmoederwand. Dat gaat gepaard met een kleine bloeding. Het bloed is om het bevruchte eitje de eerste tijd van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Het is mogelijk dat je wat bloedverlies hebt als je eitje innestelt (5-8 dagen na de eisprong), maar dat gebeurt lang niet altijd. Het kan ook zijn dat je wat oud bloed verliest als je eigenlijk ongesteld had moeten worden, terwijl je toch zwanger bent. Dat kan heel verwarrend zijn. Als het om een innestelingsbloeding gaat, is het in principe altijd veel minder hevig dan een echte menstruatie en vaak is er sprake van bruin of roze bloed.
   
 8. san78

  san78 Fanatiek lid

  14 mrt 2006
  1.172
  0
  0
  assen
  heb je al getest of waneer kun je testen??

  nou een vriendin van mij werd de eerste 2 maand gewoon ongesteld toen ze zwanger was en teste toen zelf steeds negatief, maar ze voelde ook van alles. ze dacht er is toch iets gaande in mijn buik. toen is ze naar de huisarts geweest en deed een bloedtest en ze bleek gewoon zwanger (2 maanden lang dus)


  liefs san
   
 9. babs

  babs Actief lid

  19 feb 2006
  264
  0
  0
  Haarlem
  dan begrijp ik het toch goed...
  je kan dus geen innesteling hebben als je niet zwanger bent.... toch?
  dat bedoelde ik in het begin al, maar volgens mij heb ik het niet goed uitgelegd want ik werd niet begrepen.. ;)
  maar bedankt voor de uitleg weet nu tenminste zeker wat beide inhoud.

  groetjes babs
   
 10. smoekie

  smoekie VIP lid

  7 mrt 2006
  5.543
  1
  0
  aan je cyclusbanner heb je nog een paar daagjes te gaan voor je (theoretische ovulatie) je weet altijd pas achteraf of je een innestelingsbloeding hebt gehad of niet op het moment dat je positief test.

  je kan krampen hebben bij je menstruatie, je kan krampen hebben voor-tijdens of na je eisprong, je kan krampen hebben voor je menstruatie, maar krampen van een innesteling kan je pas achteraf vast stellen als uitwijst dat je daadwerkelijk zwanger bent.

  een innesteling vindt meestal plaats tussen dag 5-8 na bevruchting (dus na je eisprong, die je volgens je banner nog moet krijgen) maar goed je kan een heel vroege eisprong hebben en dan nog ervanuitgaande dat je een heel vroege eisprong hebt, kan (volgens wetenschappers) je pas op dag 12 je cylus op zijn vroegst je eisprong hebben. en dus op zijn vroegst op dag 17 een innestelingsbloeding hebben, maar (een test geeft pas positief na minimaal 8 dgn NA bevruching, dus eigenlijk op zijn vroegst vanaf dag 20 vanaf het moment van innesteling produceer je pas HCG, en pas vanaf een dag of 8 NA bevruchting zijn er tests die dat hcg al waarnemen) en dat zeggen de producenten van de zwangerschapstesten, kan het ook zo zijn dat je wel positief test voor je menstruatie maar dat het (bevruchte) eitje je lichaam al weer verlaten heeft.

  het blijft altijd een raar gebeuren ;)
   

Deel Deze Pagina