Menstruatiecyclus

Discussie in 'De lounge' gestart door LizMe, 6 jun 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. LizMe

  LizMe Fanatiek lid

  7 aug 2016
  1.568
  839
  113
  Hoi dames,

  Ik weet niet zo goed waar ik dit moet plaatsen maar omdat het niet met zwangerschap te maken heeft heb ik het maar in de lounge gezet.
  Ik loop op dit moment bij de gynaecoloog omdat ik sinds 7 maanden buikpijn klachten heb op een bepaald moment in mijn cyclus, ook wou ik hem vertellen over mijn vele bruin bloedverlies tussendoor maar daar kom ik niet eens aan toe omdat ze maar niet kunnen ontdekken wat er aan de hand is. Ik hoop dat iemand mijn klachten misschien herkent.

  Ik heb een koperspiraal en dus mijn eigen cyclus.
  Mijn cyclus (van 29 dagen) ziet er zo uit:

  Eerste 6 dagen menstruatie en hierna 4 dagen bruin bloedverlies.

  Op dag 7 van mijn cyclus (dus dag na einde menstruatie) krijg ik buikpijn aan de linkerkant alleen ten hoogte van mijn eierstok en dit zeurt door naar mijn been en soms rug. Dit is vaak een dag of 5/6 en dan is het weg. Het komt en gaat met meestal een piek in de avond. 3 dagen later ong (op cyclusdag 15) voel ik de laatste groei van mijn eisprong. Dit is sinds dat ik deze buikpijn heb altijd aan de rechter kant geweest en dus niet meer aan de linkerkant waar ik de vreemde pijn heb. Voordat ik deze pijnklachten had was het netjes ene maand linkerkant en andere maand rechterkant.

  op dag 24 krijg ik dan alweer bruin bloedverlies en op dag 29 breekt mijn menstruatie door.

  Ik heb dus meer dan 10 dagen pijn (eerst 5 dagen menstruatiepijn en daarna komt de onbekende pijn van 5 a 6 dagen erachteraan) en in heb eigenlijk meer dan de helft van de maand bruin bloedverlies of menstruatiebloed. Het bloedverlies is iets wat al speelde voor mijn koperspiraal dus hier komt het niet van. De pijn is ook uitgesloten dat het van mijn koperspiraal komt.

  Vlak voor mijn zwangerschap in 2017 werd het bruin bloedverlies ook steeds langer en meer en heb ik om te proberen Utrogestan gekregen maar dit heb ik maar 1 maand kunnen testen omdat ik de tweede maand ermee zwanger werd. Nadat ik bevallen was en mijn eigen cyclus eigenlijk gelijk na 6 weken weer had ondanks volledig borstvoeding is dit bruin bloedverlies heel langzaam weer toegenomen tot waar het nu is 2 jaar later.

  Sorry als het een onsamenhangend verhaal is geworden maar ik zie zelf door de bomen het bos niet meer :( De moed zakt me bij de arts nu echt in de schoenen, laatste keer gaf hij aan dat hij verwacht het probleem niet te kunnen vinden en d.m.v. de pil dan mijn cyclus plat wil gooien. Ik heb al zoveel hormonale anticonceptie gehad en geprobeerd sinds dat ik twaalf jaar was en niks werkte goed of alleen maar tijdelijk en dan naar een paar jaar veranderde er ineens wat waardoor ik toch klachten kreeg. Dus ik ben nogal huiverig om weer te beginnen met hormonen op die manier.

  Heeft iemand ervaring hiermee, kennis om te delen?
   
 2. Ansel

  Ansel Actief lid

  11 aug 2019
  323
  395
  63
  Vrouw
  Oei, dat is vervelend. Ik durf me niet zomaar aan een gok te wagen. Het enige wat me opvalt, is dat je zegt dat je nog niet toegekomen bent tot het bespreken van het tussentijds bloedverlies en dat het bloedverlies al speelde voor je koperspiraal dus dat de pijnklachten daar niet van komen. Ik zou daar precies niet met zekerheid van uitgaan. Bij sommige aandoeningen komen er doorheen de jaren stelselmatig nieuwe symptomen bij. Misschien zijn jouw lange (& langer wordende) periodes van bruinverlies wel een eerste/vroeg symptoom geweest van iets? Ik zou het toch eens expliciet ter sprake brengen.

  Veel succes alleszins & ik hoop met je mee dat deze arts (of desnoods een andere!) toch nog de oorzaak vindt! Weinig zo lastig als klachten die je niet kan verklaren...
   
  LizMe vindt dit leuk.
 3. LizMe

  LizMe Fanatiek lid

  7 aug 2016
  1.568
  839
  113
  Zo heb ik het nog nooit bekeken, bedankt voor je reactie. Ik ga het dinsdag meenemen!
  Ja het is echt lastig :(
   
 4. Madelie

  Madelie VIP lid

  14 jun 2014
  9.794
  5.470
  113
  Het is belangrijk om alle klachten op tafel te gooien. Dus pijnklachten en langdurig bruinverlies voor en na menstruatie en dat eisprong alleen nog maar aan 1 kant plaatsvindt wat de andere kant dan de pijn kant is. Misschien hebben de klachten wel met elkaar te maken en zo maakt het de zoektocht voor de arts makkelijker.
   
  Huismuisie en LizMe vinden dit leuk.
 5. Rosa Canina

  Rosa Canina Fanatiek lid

  28 sep 2009
  2.998
  640
  113
  Hoe lang heb je de koperspiraal nu?

  Ik werkte een aantal jaren geleden in een huisartsenpraktijk en daar kwam een patiënte met ernstige onverklaarbare buikpijnen. Bleek ze al 11 jaar dezelfde koperspiraal te hebben.

  Dit resulteerde in een PID (Pelvic Inflammatory Disease) Ofwel ontsteking van het bekken.

  Ik zeg niet dat dit het geval is bij jou, maar wellicht iets om over na te denken?
   
 6. LizMe

  LizMe Fanatiek lid

  7 aug 2016
  1.568
  839
  113
  Jeetje heftig! Ik heb hem nog geen jaar dus dat zal het niet zijn. Het is ook echt telkens dezelfde tijd in mijn cyclus dus lijkt wel hormonaal te zijn. Dus vandaar dat er niet gedacht word aan klachten van de spiraal.
   
 7. Nina Sanders

  Nina Sanders VIP lid

  1 aug 2016
  16.479
  14.833
  113
  Dit wilde ik ook zeggen. Klinkt stom: maad probeer het eens uit te tekenen in de tijd. Vaak helpt dit goed om alles boven tafel te krijgen en dit ondersteunt jou ook in je verhaal naar de arts toe. Observaties, repeterende klachten etc zet je erin. Desnoods werk je met kleuren: rood bijv voor de pijnen, bruin bijv. Voor bruin verlies en bijv. geel voor zaken die je gewoon waarneemt, maar die niet voor fysieke ongemakken zorgen. Zo kun je ook gemakkelijk controleren of het écht elke x zo verloopt. Vervelend dit. Zou ook zeker in het achterhoofd houden dat een andere arts ook een frisse kijk kan hebben. Succes!
   
 8. Gewooniemand

  Gewooniemand Bekend lid

  7 mei 2019
  576
  448
  63
  Vrouw
  Heb je op je telefoon een gezondheids app?
  Ik heb een gezondheids app en kan daar ook de menstruatie invoeren en er zit ook een logboek bij wat je kan invullen, en symptomen check.
   
 9. LizMe

  LizMe Fanatiek lid

  7 aug 2016
  1.568
  839
  113
  Dit heb ik net gisteravond gedaan vanwege de tips hierboven idd aan de hand van kleuren.
  Ik hou zeker in mijn hoofd dat ik anders ergens anders heen wil, deze man is op zich heel prettig hij gaf aan dat hij er alles aan wil doen.
  Het stomme is gewoon dat omdat ik dat bruinverlies al eerder heb gehad en er toen ook aangegeven was dat het geen kwaad kon alleen vervelend was ik het niet aan elkaar gelinkt heb. Ze dachten toen dat het progesteron te snel daalde bij mij.

  Bedankt voor je tips :)
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 10. LizMe

  LizMe Fanatiek lid

  7 aug 2016
  1.568
  839
  113
  Ik heb inderdaad zo'n app :)! die gebruik ik al jaren puur om ovulatie en ongesteldheid bij te houden zodat ik niet verrast word. Heb het nu overgeschreven op word met kleuren etc. zodat ik het makkelijker kan laten zien.
   
  Gewooniemand vindt dit leuk.
 11. owly

  owly VIP lid

  19 aug 2013
  8.568
  1.768
  113
  Het bruin bloedverlies herken ik niet de rest wel. Echte steken en dan weet ik dat er een eisprong aan komt. Ik slik de pil door omdat het zonder onhoudbaar was door het pms syndroom. Misschien ook eens om te kijken of je meer klachten hebt
   
  LizMe vindt dit leuk.
 12. LizMe

  LizMe Fanatiek lid

  7 aug 2016
  1.568
  839
  113
  Ik dacht eerst dus ook dat het mijn eisprong was maar het houdt de hele week aan en op het moment dat ik echt last van mijn eisprong krijg dan is het dus juist de andere kant en doet de linkerkant geen pijn meer. Vorige maand dmv echo's gezien dat het idd de andere kant was waar het eitje sprong.
  Dus dit is het helaas niet, ze gaan nu kijken of de eisprong deze maand weer aan de rechterkant is want dan lijkt er links wat 'mis' te gaan.
   
 13. owly

  owly VIP lid

  19 aug 2013
  8.568
  1.768
  113
  Hhmm ik voel het altijd alleen rechtso_O
   
 14. LizMe

  LizMe Fanatiek lid

  7 aug 2016
  1.568
  839
  113
  Elke maand of om de maand?
  Voor mij is dat niet normaal in ieder geval voor deze pijnklachten voelde ik het om en om.
   
 15. owly

  owly VIP lid

  19 aug 2013
  8.568
  1.768
  113
  Hmmm toch nog maar eens terugo_O
   
 16. owly

  owly VIP lid

  19 aug 2013
  8.568
  1.768
  113
  Dit vond ik trouwens

  Symptomen
  Ovulatiepijn zit meestal aan één kant van de onderbuik en het bekken. Er zitten twee eierstokken in de onderbuik, de een links en de ander rechts. Daardoor kan de pijn van kant wisselen. Hoewel het logisch lijkt dat eierstokken netjes om de beurt links en rechts actief zijn, is dat niet altijd zo. Daarom zit de pijn soms maar aan één kant omdat op dat moment maar één eierstok actief is.

  Vaak is er sprake van een milde pijn, maar in sommige gevallen is de pijn erg heftig. De pijn duurt vaak minuten tot uren, maar soms verdwijnen de klachten pas na 1 tot 2 dagen. Soms is er ook sprake van een beetje vaginaal bloedverlies (ovulatiebloeding).

  https://encyclopedie.medicinfo.nl/ovulatiepijn
   
 17. lovemy2kids

  lovemy2kids Bekend lid

  3 nov 2010
  997
  168
  43
  NULL
  NULL
  Ik had precies dezelfde klachten! Had koperspiraal 3 jaar.
  Helemaal nergens last van gehad, was tevreden en toen begonnen de tussentijdse bloedingen. Ben helemaal door de mangel gehaald, extra uitstrijkje gehad.
  Gyneacoloog heeft baarmoedermond meermaals bevroren.
  Ondertussen had manlief zich laten steriliseren en dacht ik; laat ik die spiraal er maar uit halen..
  Vanaf dat moment waren alle klachten weg!
  Daarna nog wel bij gyneacoloog geweest, en hebben ze nog wel kijkonderzoek gedaan omdat ze toch dachten aan poliepen, maar niks gevonden.
  Dus heeft toch aan de spiraal gelegen.. en waardoor ik er 3 jaar geen last van gehad en daarna ineens wel; geen idee..
  maar ben blij dat het nu allemaal normaal is! wel pijnlijkere menstruaties maar die neem ik graag voor lief!
   
 18. Huismuisie

  Huismuisie Fanatiek lid

  10 aug 2016
  4.493
  4.488
  113
  Vrouw
  ZZP’er
  Noord Brabant
  Ik herken de pijn ook. Maar hier heb ik geen last van dat bloedverlies en bruinverlies.

  heb de koperspiraal nu ongeveer 2 jaar. Flexi-t 400 (kan dat? Middelste maat)
   
 19. LizMe

  LizMe Fanatiek lid

  7 aug 2016
  1.568
  839
  113
  Had je de pijnklachten ook? Want die zijn wel na de spiraal gekomen maar de bloedingen had ik al dus dat komt niet door het spiraal.
   
 20. LizMe

  LizMe Fanatiek lid

  7 aug 2016
  1.568
  839
  113
  Heb je het ook altijd aan 1 kant? Zou het zo gek vinden als het door spiraal. Komt omdat koperspiraal geen effect zou moeten hebben op je cyclus. Wel op bloedverlies omdat het de baarmoederwand irriteert.
   

Deel Deze Pagina