Mia in de baby-achtbaan

Discussie in 'MMM clubs' gestart door Mrs Mia, 28 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mrs Mia

  Mrs Mia Fanatiek lid

  5 mei 2008
  1.299
  0
  0
  Hallo!
  Na lang meeschrijven, daarna een ZP-pauze, gevolgd door toch weer wat meespieken bij anderen, wordt het nu toch echt tijd voor een eigen Mia-topic, aangezien we nog steeds niet uit die baby-achtbaan zijn gestapt en het karretje ook nog niet het eindpunt heeft bereikt...

  Even in 't kort (nou ja, kort...):
  Nadat Mia-man jaren geleden eindelijk "groen-licht" gaf voor ons baby avontuur en ik stopte met de pil, bleek het toch allemaal niet zo vlot te gaan: mijn cyclus was mega lang. Na temp.kaartjes die nergens op sloegen en tientallen ovu-testjes die maar niet paars werden ben ik naar de dokter gestapt. Hij wilde nog even afwachten met mij doorsturen, maar mannetjes zaad kon wel getest worden. De onverwachte uitslag sloeg in als een bom: met maar 2 mln goede zaadjes kom je niet echt ver.
  - ICSI 1: i.v.m. PCOS spoot ik iets minder hormonen (100IE Puregon). Alles verliep redelijk goed (ik had 8 eitjes waarvan 5 gedeeld) tot aan de embryo-kwaliteit: 2xC. Maar wat een geluk ik bleek toch zwanger!!! Helaas ging het na een kleine 5 wkn al mis.
  - ICSI 2: met hetelfde aantal hormonen had ik maar 3 eitjes, gelukkig deelden ze alledrie: 1xB en 1xC terug gekregen. Helaas niet zwanger.
  - ICSI 3: met iets meer hormonen (150IE Puregon) kreeg ik 6 eitjes, waarvan er 3 deelden: 2xC kon ik mee naar huis nemen, weer niet zwanger.
  We mochten het nog een keer proberen in NL, maar ons gevoel zei: wij willen een ander beleid, want wij willen meer kans maken, dus werd het Dusseldorf.
  - ICSI 4 met IMSI en AH: met 250IE Gonal en Cetrotie (geen deca want das ist nicht gut voor mijn eicelkwaliteit volgens dr. S) 5 eitjes, 5 gedeeld, een 6 en 8-cellige terug, 3 ingevroren. Helaas, weer niet zwanger.
  - Cryo: 2x 4-cellen (ingevroren op dag 1), helaas weer niet zwanger.
  - ICSI 5 met IMSI en AH: 300 IE Menopur en Cetrotide, 11 eitjes, 6 gedeeld. 2x 4-cellen op dag 2 zu hause genommen, 4 im frier. Helaas weer niet zwanger.

  Nu: even rust en vakantie, maar wel volgende week een evaluatiegesprek met dr. S.
  Na het lezen van "Is your body baby friendly" van Alan E. Beer geloven we niet meer in "gewoon pech" en willen we graag immunologisch onderzoek laten doen. Nu maar hopen dat dr. S. daarmee accoord gaat.
  Dan eind aug. lekker op vakantie en in sept. starten met een volgende cryo poging.

  Wij blijven positief, maar het wordt wel steeds moeilijker, want wanneer belsuit je om uit die achtbaan te stappen? Nou, wij gaan toch nog even door, eerst die cryo's opmaken en wie weet nog een verse poging.

  Liefs Mia.
   
 2. hypo

  hypo Fanatiek lid

  28 okt 2008
  1.940
  0
  0
  Hey Mia, je bent er weer!
  En nu met een eigen topic; "good for you!"
  Jeetje meid, wat een verhaal toch weer als ik alles zo op een rijtje lees. Heb meteen gegoogled op "Is your body baby friendly" en wordt meteen nieuwsgierig naar dat boek!
  Wat houdt dat immunologisch onderzoek precies in? En wanneer ga je dat in DD bespreken?
  Ik wil je iig heel veel succes wensen en zal je zeker volgen in je eigen topic!
  Knuffel!
  Hypo
   
 3. Jo1978

  Jo1978 Fanatiek lid

  4 sep 2008
  1.303
  0
  0
  noorden
  Hi Mia,
  Ik kom je hier en daar wel eens tegen, laatste keer in humortopic, maar wat een verhaal zeg!
  Ik ben erg benieuwd wat Dr S over dat immunologisch onderzoek gaat zeggen. Ik zou dat zelf ook heel graag willen doen en ben druk doende een evaluatiegesprek met Dr S te plannen.
  Wij hebben 5 TP-en gehad van prima cryo's, maar er slaat niks aan, nooit zwanger geweest ook. En wij geloven ook niet meer in het 'domme pech' verhaal. Bij ons is niks gevonden en we zitten inmiddels in ronde 53 (ongeveer) en er is nooit iets van zwangerschap geconstateerd... dat is toch raar, er moet toch iets zijn?!!
  Vandaar ook mijn vraag naar zo'n immunologisch onderzoek. Wanneer mag jij precies op gesprek komen?
   
 4. Mrs Mia

  Mrs Mia Fanatiek lid

  5 mei 2008
  1.299
  0
  0
  Hypo en Jo, wat lief dat jullie gelijk reageren op mijn (lange) verhaal!

  Wij gaan a.s. maandag naar Dusseldorf en dan kaarten we het onderzoek aan. Ik hoop dat dr. S mee wil werken of ons wil doorsturen en dan zal ik jullie gelijk laten weten wat hij ervan vond.

  Ik weet dat lang niet alle NL artsen geloven in het "Baby-friendly-verhaal", maar ik geloof ook niet echt meer in hun manier van werken, ha, ha. In Belgie en Duitsland doen ze hier al veel meer onderzoek naar.

  Voor degene die het boek niet hebben gelezen: het gaat over onbegrepen onvruchtbaarheid, miskramen en ivf-falen. Het is erg technisch geschreven en in het Engels. Toch kan ik er goed doorheen komen en Mia-man al helemaal aangezien hij zelf arts is.
  Dr. Beer heeft jarenlang onderzoek gedaan naar immuniteitsproblemen en vruchtbaarheid. Inmiddels is hij gestorven, maar er is een heel centrum opgericht dat op zijn manier verder werkt.
  Er zijn volgens hem 5 soorten immuunproblemen:
  1. je genetisch materiaal lijkt teveel op elkaar, waardoor je lichaam het emrbyo afstoot.
  2. problemen met bloedstolling (factor V Leiden, trombose, maar sommige andere ziektes als endometriose, lupus of Scrohn kunnen hier ook toe leiden)
  3. antistoffen die je aanmaakt tegen het embryo zelf. Na meerdere miskramen worden die antistoffen alleen maar sterker.
  4. Beide partners produceren antistoffen tegen het sperma (dit probleem wordt opgelost door IVF of ICSI)
  5. meerdere soorten immuuncellen werken extra hard om innesteling tegen te gaan. Zo kunnen er cellen in je baarmoeder zitten die zorgen voor een slechte eicelkwaliteit en deling. Sommige cellen worden sterker door de hormonen die je krijgt bij IVF, dit heeft weer te maken met je baarmoederslijmvlies, luteale fase of slechte stimulatie. En nog weer andere hinderen de bloedtoevoer naar je baarmoedertijdens de implantatie.

  Nou, lekker technisch dus :D
  Maar in zijn boek schrijft hij ook dat bij meer dan 5 mislukte IVF behandelingen er 100% kans is dat er iets mis is met je immuuncellen. Vandaar dat wij actie willen ondernemen.

  Hypo, hij schrijft trouwens ook veel over schildklierproblemen, dus dat is voor jou misschien wel interessant.

  Jo, zit jij ook in Dusseldorf?

  Ik wens jullie ook heel veel succes en ik zal jullie op de hoogte houden!

  Liefs Mia.
   
 5. Loesie1982

  Loesie1982 VIP lid

  25 dec 2008
  5.486
  0
  0
  Juffrouw
  Overijssel
  Hey Mia...

  Daar was je weer!
  'Goed' dat je een eigen topic hebt geopend om al je verhalen en gedachtes kwijt te kunnen!

  Ik hoop dat Dr S mee wil werken aan jullie 'onderzoek' maar volgens mij staat hij wel open voor nieuwe dingen!
  Het is allemaal niet niks wat jullie hebben meegemaakt!

  Ik ga je volgen meid en hoop dat er snel andere tijden komen voor jullie!

  Liefs Loesie
   
 6. Mrs Mia

  Mrs Mia Fanatiek lid

  5 mei 2008
  1.299
  0
  0
  Hey Loessie, leuk dat je me ook gaat volgen!
  Een beetje laat maar: nog Van Harte Gefeliciteerd met je zwangerschap!!! Wat fijn dat alles goed gaat bij jullie. Het is altijd mooi om goede voorbeelden te hebben van hoe het wel kan :)

  Ik denk ook wel dat dr. S er open voor staat, maar ergens ben ik er ook onzeker over. Hoewel we toch alles zelf moeten betalen en "de klant koning(in) is" daar, dus eigenlijk moet ik me er niet druk over maken...

  Liefs Mia
   
 7. maartje84

  maartje84 VIP lid

  8 okt 2008
  11.756
  2.707
  113
  Punnikexpert
  Import ergens
  Hoi Mia,

  Jij dus ook een Dussel-babe ;)
  Wat ontzettend verdrietig dat er al 5 pogingen niet gelukt zijn...
  Maar wat goed en dapper van jullie dat jullie verder gaan vechten en proberen.
  Heb al vaak wat gehoord over dat boek dat die dokter Beer. Ben benieuwd wat S. hierover gaat zeggen.

  Ik heb trouwens anti-TPO (schildklier) en dit schijnt ook een verhoogde kans te geven op miskramen. Heb namelijk zo'n auto-immuunziekte waardoor -als ik S. goed begrepen heb- de kans groot is dat mijn lichaam een eventueel beebje wil gaan wegjagen omdat een beebje voor 50 % uit DNA van Maartman bestaat.

  Staat daar ook veel over beschreven in dat boek? En wat je daar eventueel aan kunt doen?

  Ik ga je zeker volgen en hoop voor je dat je snel positief resultaat zult gaan hebben!!
   
 8. Jo1978

  Jo1978 Fanatiek lid

  4 sep 2008
  1.303
  0
  0
  noorden
  Ja, ik zit inderdaad ook in DD. En ik heb 5 augustus een evaluatie-gesprek met Dr S. Ik ben dus heel benieuwd wat hij voor jullie kan/wil/zal doen! En wat hij met dit onderzoek doet!
   
 9. Mrs Mia

  Mrs Mia Fanatiek lid

  5 mei 2008
  1.299
  0
  0
  Hey Maartje,

  Inderdaad weer een Dusselbabe. Wat moet dr. S toch een groot huis en een dikke auto hebben ondertussen (alleen geen tijd om er in te wonen of rijden).
  Volgens mij staat er in het boek inderdaad veel over jouw geval! Krijg jij nog extra dingen naast de gewone IVF hormonen? Want in dat boek hebben ze het telkens over heparine, aspirine en evt prednison om die verkeerde cellen tegen te onderdrukken.

  Ik zal het eens proberen op te zoeken, maar ga nu eerst even sporten ;)

  Liefs Mia
   
 10. maartje84

  maartje84 VIP lid

  8 okt 2008
  11.756
  2.707
  113
  Punnikexpert
  Import ergens
  Ik ben vanwege mn anti-TPO aan de schildklierhormonen gezet. Dat zou de kans op miskramen verlagen. Echter bleek mn schildklier toen echt helemaal vervelend te gaan doen en moest ik stoppen met die schildkliermedicijnen (kreeg een hyper en later weer een hypo).
  Door die hypo moest ik toch wel weer aan de medicijnen, dus ja, die gebruik ik nu.
  Verder gebruik ik asperine vanaf na punctie om de innesteling te verbeteren. Heparine en predinison gebruik ik niet. Weet niet eens wat dat eerste is, prednison ken ik wel = toch rommel?
  Ik gebruik trouwens:
  Stimulatie: Menopur
  Platlegger: Cetrotide
  Baarmoederslijm intact houder: Progesteronbollen en Suprefact neusspray
  Vitamines: Uber S. heeft wat vitamines genoemd die mijn kansen zouden moeten verhogen en die gebruik ik nu ook:
  Extra foliumzuur, B6, B12, E, Visolie, D en ??? weet het niet allemaal uit mn hoofd.

  Als je eens voor me wilt opzoeken wat er in staat over mijn geval, heel graag!!
   
 11. Mrs Mia

  Mrs Mia Fanatiek lid

  5 mei 2008
  1.299
  0
  0
  Nou, ik ben weer terug van het sporten en boodschappen doen...

  Jo, ik zie nu pas je berichtje. Jullie hebben dus vlak na ons een evaluatiegesprek. Ik ben benieuwd... maar ik zal je van te voren laten weten hoe het bij ons is verlopen.

  Maartje, hoe ben je eigenlijk te weten gekomen dat je die anti-TPO hebt? Wel rot dat die schildklier niet mee werkt.
  Zie mij niet als arts, dus pin me neit vast op allerlei dingen die ik hier zeg, het is enkel zelfstudie :)
  Prednison is een middel om het immuunsysteem te onderdrukken, het is inderdaad niet zo'n fijn spul.
  Heparine is trouwens een anti-stollingsmiddel, niet dat je bloed maar blijft lopen, maar het is tegen bloedproppen. Ik denk dat jij dat niet nodig hebt.
  Er bestaat ook nog een behandeling immuuntherapie: IVIg. Maar dat is volgens mij heeeeeeeel duur en nog in de kinderschoenen. Je moet het maar even googelen.
  Of kijk op deze site: Home

  Jij gebruikt dus ook die neusspray. Ik niet, heb er nog naar gevraagd maar was niet nodig zei dr. S.

  De vitamines die ik slik, op aanraden van dr. S:
  E 250 IE is 176,5 milligram
  D 400 IE (het gaat om D3) is 10 microgram
  Omega 3 1600 (ik neem 2x 1000)
  Foliumzuur 0,4 of 0,5 microgram
  C maar ik weet niet meer hoeveel we hiervan moesten nemen.

  Vitamines voor mannetje:
  E 250 IE
  D 400 IE
  C 500-1000 milligram
  Omega 3 600
  Foliumzuur 400 microgram
  Zink 25-40 milligram

  Maar jij hebt er ook B6 en B12 bij staan. Hoeveel gebruik je daarvan??? Daar heeft hij tegen mij niks over gezegd.

  Nou, het is wederom een lang verhaal, maar het is in mijn eigen topic dus dat mag ;)

  Succes allen!
  Liefs Mia
   
 12. maartje84

  maartje84 VIP lid

  8 okt 2008
  11.756
  2.707
  113
  Punnikexpert
  Import ergens
  Thnx voor je uitleg! :)

  Ben er achter gekomen dat ik anti-TPO heb doordat Uber S. (zijn nickname hier op het forum ;)) mij bloed had laten afnemen bij de intake. Ik heb een ernstig verlaagde AMH waarde dus ik ben bezig met de vervroegde overgang. Dat schijnt vaak samen te gaan met andere auto-immuunziekten zoals schildklierellende. Daardoor hebben ze dat nader onderzocht. Ik ben toen ook nog naar een Duitse endocrinoloog geweest omdat Uber S. mij niet wilde behandelen zolang mn schildklier nog onbehandeld was. En de wachtlijsten in NL waren wat langer dan in DL, dus hij regelde een spoedafspraak bij een Dusseldorfse endo. Hij heeft namelijk ook samenwerkingsafspraken met endo's daar in de buurt ( Moest 10 euro bij de kliniek betalen omdat als geen Duitse was die onder het ziekenfonds daar viel, maar kan me niet voorstellen dat een afspraak daar slechts 10 minuten duurt (heb wel een uur zowat met die Deutsche arts in Deutsch gerehdet en untersuchen gehabt ;) Heb nog niet een rekening gehad (terwijl we daar half februari al geweest zijn!! Tis of een fout geweest of uber S. betaald hem vanuit de IVFrekening die ik gehad heb... Wat ik hier mee wil zeggen: als jij verdere onderzoeken wilt: gewoon regelen met Uber S.

  Ik zie jou trouwens niet als arts, hooguit als een amateur-arts :p ghighig en dat zijn ondertussen bijna alle DD-meiden ;)

  Om die neusspray heb ik zelf moeten vragen... Ik hoorde er over van Loesie82 (of is het 81?) en die leek me wel wat.

  Die vitamines...
  Ik zal als ik thuis ben ff voor je kijken wat hij precies aan mij had opgegeven als vitamines.
  Ik schrik er trouwens wel van dat je vitamine C gebruikt.
  Hij schreef van alles op en mn vriendje vroeg of ik ook extra vitamine C moest gaan gebruiken. Uber S. zei dat ik vooral NIET extra vitamine C moest gaan gebruiken want vitamine C zorgde er juist voor dat je immuunsysteem beter ging werken ofzo dus de kans op innestelen scheen lager te zijn!!! :(:$:(:$:(

  B12 gebruikte ik ivm mn autoimmuunprobleempje van mn lage B12. Ik spuit 2 x per week een ampul in mn bilspier. Heb een poosje 1 x per week geprobeerd maar toen merkte ik dat het niet echt goed met me ging, dus ben sinds kort weer terug op 2 x per week.

  Oeps... extra B6 neem ik (nog) niet.
  Was in die lage dosering niet te koop in apotheek. Wel in combi met nog allemaal andere dingen, maar dan staat mn A weer te hoog, dus moet nog ff verder zoeken. Misschien morgen ff bij de Tuinen kijken... Want het Kruidvat verkoopt de B6 ook niet in de aanbevolen dosering van Uber S.

  Ik heb ook weer een lang verhaal geschreven in jouw topic... Mag ik dat ook wel??? ;)
   
 13. Esser

  Esser Fanatiek lid

  29 jun 2006
  3.190
  4
  38
  Pedagoog
  N-Brabant
  Mia; daar ben je weer! Fijn om zo 'actief' weer van je te lezen!
  Ga je ook mooi volgen en super duimen voor je. :) :)

  You go girl!
  liefs!
   
 14. Mrs Mia

  Mrs Mia Fanatiek lid

  5 mei 2008
  1.299
  0
  0
  Hi, hi, Maartje, jij en alle anderen mogen lange verhalen schrijven in mijn topic ;)

  Nu snap ik hoe jij achter je anti-TPO bent gekomen. Wel goed dat Uber S. je heeft doorgestuurd en dat je die rekening nog steeds niet hebt, hi, hi. Wel erg rot dat je AMH ook laag is, dat zit niet mee zeg.

  Ik heb ook om die neusspray gevraagd, nadat ik het ergens gelezen had (zeker weten bij Loessie 8?) maar dat was niet nodig bij mij zei hij. Waarom weet ik ook niet.

  Nu schrik ik van jouw vitamine C verhaal :$:$:$ Daar had ik, als self-made-dokter nog niets over gelezen of gehoord. Maar ik begrijp uit jouw verhaal dat het vooral bij immuunproblemen slecht is, vandaar dat S. het gewoon heeft aangeraden bij mij. Maar ja, als ik wel een probleem heb is die vitamine C natuurlijk niet goed ;)

  In ieder geval geeft Uber S. duidelijk weer een behandeling op maat, dat is wel duidelijk. Misschien moeten we hem met zijn allen eens een T-shirt cadeau doen met zo'n superman S er op. Kan hij deze mooi onder zijn witte jas aantrekken en af en toe showen :D

  Nou, we zullen wel zien maandag. Ik ben wel blij te lezen dat jij denkt dat hij wel accoord gaat met verdere onderzoeken.

  Fijne avond nog! Liefs Mia
   
 15. Mrs Mia

  Mrs Mia Fanatiek lid

  5 mei 2008
  1.299
  0
  0
  Hey Esser!
  Ja, het is even geleden dat wij samen in dat andere topic zaten... Jij hebt inmiddels een mooi zoontje gekregen lees ik: Gefeliciteerd!
  Gaat alles goed? Vast wel :)

  Leuk je weer te zien in ieder geval!
  Liefs Mia
   
 16. hypo

  hypo Fanatiek lid

  28 okt 2008
  1.940
  0
  0
  Ja, Esser is ook eentje van de "oudgedienden" van "slechte kwaliteit...". Ze had ons echter snel op ROZE verlaten! Hoop ook idd dat alles goed met je gaat Esser. En Joep is trouwens een hele leuke naam!
  Xxx Hypo

  PS: knuffel voor Mia! haha
   
 17. Mrs Mia

  Mrs Mia Fanatiek lid

  5 mei 2008
  1.299
  0
  0
  Hi, hi, gelukkig ben jij ook nog over Hypo ;)
  Maar wij gaan 2010 ook nog op roze verlaten (net als Jo en Maartje)...
   
 18. Esser

  Esser Fanatiek lid

  29 jun 2006
  3.190
  4
  38
  Pedagoog
  N-Brabant
  Mrs mia & Hypo; heb nog regelmatig aan jullie gedacht en blijf natuuuuurlijk enorm duimen voor jullie!
  Allebei jullie namen moeten gewoon ook op ROZE komen. ;)

  Hier alles okay, kan ook niet anders dan ons heerlijke kereltje.......
  Gun het jullie meiden zo ontzettend veel, het is echt een rijkdom....!
  Joep is inmiddels 7 maanden en het gaat erg goed met 'm. Groeit als kool en kan steeds meer en meer.

  Maar............het gaat over jullie girls.....! Zet 'm op!!
  veel liefs
   
 19. klingel

  klingel VIP lid

  15 feb 2008
  16.316
  0
  0
  iets met kunst en michelinsterren..
  import drentherella
  mrs mia!

  ik herken je naam nog!
  :)

  wat spannend en moedig dat jullie DOOR gaan, en.... naar de in mijn ervaring beste kliniek die er is :D

  veel geluk en succes in dussel, en ik hoop dat zij ook voor jullie de droom uit kunnen laten komen.

  LIEFS!!!
   
 20. Mrs Mia

  Mrs Mia Fanatiek lid

  5 mei 2008
  1.299
  0
  0
  Esser, wat fijn dat je helemaal kunt genieten van je lieve zoontje, zo hoort het :)
  Ik vind het erg leuk dat je nog steeds meehoopt voor ons en hier blijft meeschrijven.

  Klingel, leuk om wat van je te lezen. Ik was nl af en toe een "stiekeme spieker" in jouw forum (net als zoooveel anderen), want je hebt zo'n leuke schrijfstijl en al die piemels zijn natuurlijk ook de moeite waard :D.
  Voor mijn gevoel zitten we ook goed in Dussel. Dr. S. is grondig en geeft echt een behandeling op maat. Ik dacht alleen na 3x NL wel in een keer "raak te schieten" daar, maar daar moeten we helaas nog even op wachten. Maar goed, we zijn nog niet uitgestreden. Tot nu toe is het nog steeds: lang leve dr. S!

  Liefs Mia
   

Deel Deze Pagina