Mijn bevalling van Isa (geplande ks liep toch anders)

Discussie in 'De bevalling' gestart door mamalieske, 27 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. mamalieske

  mamalieske Fanatiek lid

  14 sep 2006
  2.356
  0
  0
  Ik zal beginnen bij het begin en dat was vrijdag 20 juli, de afspraak bij de gyn, de ks datum werd gepland voor 3 augustus en ik schrok me dood, want al de hele week indalings weeen en dan nog ruim 2 weken moeten wachten leek me lang om vol te kunnen houden. Een tegenvaller dus. Deze gyn was niet leuk en luisterde niet naar mijn twijfels bij haar gekozen datum.
  Zaterdagnacht op zondag was ik erg onrustig maar op zich was dat niets nieuws, ik sliep al weken slecht dus tja niets aan de hand was mijn mening.
  Zondag ochtend werd ik om 7.30 uur wakker met een nat gevoel tussen mijn benen, nog half in slaap sprong ik uit mijn bed waarop er een plens water op de grond viel, in mijn broek geplast die be redenatie was dus meteen uit de wereld geholpen. Snel maakte ik Michel wakker en die schrok zich lens, normaal was hij gaan mountainbiken maar vandaag was zijn fietsmaatje verhindert dus toevallig was hij thuis bij mij. Ik snel onder de douche want ik plakte en was nat en heb mezelf nog even van onderen geschoren, Michel pakte de laatste dingen in en kleedde zich aan en belde de gynaecoloog.

  Rond 8.15 uur waren we in het ziekenhuis, beide redelijk ontspannen voor zover dat mogelijk was, ik had nog maar 2 lichte weeen gehad op de snelweg dus het was nog rustig.

  Ik werd op een bed geholpen de ctg werd aangezet maar eerst mocht ik even gaan plassen, kreeg ik een netbroekje aan en kraamverband en zo gingen we rustig van start.
  Michel belde zijn ouders die in spanje op vakantie waren, zodat ze naar huis zouden komen.
  De gynaecoloog werd gebelt en het o.k. personeel opgeroepen, dat betekende dus dat ik eventjes moest wachten maar ach het was nog te hebben en weg te puffen dus we waren redelijk relaxed.

  Maar toen ging het ineens sneller en sneller de weeen werden heftiger en langer en de ctg sloeg langzaam op hol, de bergen werden hoger en de pauzes korter. We gingen in sneltrein vaart een stortbevalling en de paniek sloeg toe dit moest een keizersnede worden!
  Om 11.15 uur voelde ik dat ik persdrang kreeg en heb ik Michel er van overtuigd dat hij de verpleegkundige moest roepen, het weg zuchten van de pers weeen was hard werken maar Michel en de verpleegkundige hielpen me er doorheen .

  En toen kwam de gynaecoloog (een andere als van de afspraak van vrijdag) binnen gestormt, ze toucheerde me en ging er toen als een speer weer van door. Later hoorde ik dat ze alles meteen gereed ging maken want ik had 10 cm ontsluiting, en de voeten staken al wat naar buiten en een normale bevalling durfde de gyn niet aan een kontje als eerste wel, maar voeten niet.
  Snel werd er een kateter ingebracht, en werd ik op een bed naar een verdieping hoger gebracht. De anesthesist was er nog niet, dus weer moest ik weg puffen en zuchten. Na 5 minuten kwam de man binnen gesneld en werd de prik voorbereid dat was een enorme opluchting. Op een perswee werd de prik gezet en ik voelde er werkelijk niets van, ik volgde de adviezen goed op en dat scheelde een hoop gedoe. Even daarna was de persdrang de weeen alles was verdwenen en ik werd de o.k. ingereden en de sfeer werd weer relaxed de verpleegkundige legde alles rustig uit en stelde me op mijn gemak, wel trilde heel mijn lijf alle spanning van de weeen kwam er toch uit, raar iets dat lichaam en de geest.

  Michel kwam er ook aan in zijn groene overal en blauwe mutsje, die keek inmiddels erg gespannen en hij was erg bezorgt over mijn toestand.
  Ik werd van het bed op de operatietafel getild en een groot groen laken werd opgehesen, het kon beginnen. Iedereen in de ok was erg relaxed en aardig, de gyn was een erg leuk mens, en veel vlotter als de dame van vrijdag, ik voelde me dus meteen in goede handen, ze zou me wel netjes hechten werd meteen gemeld! Kee dat moeten we hebben dacht ik ;)

  Toen ging alles zo snel en ik kreeg er weinig van mee, je voelt een hoop getrek en geduw maar alleen geen pijn en niet precies waar, een erg raar gevoel. Net zoals het tintelen van een tandarts verdoving zeg maar. Na 8 minuten (of minder) werd ons meisje geboren met een duidelijke Plop! werd het hoofdje onder mijn ribben uitgehaald.
  Ze ging met Michel en de kinderarts naar een tafel op de ok en werd onderzocht vanuit mijn ooghoeken kon ik haar bekijken.
  Toen alles oke was, mocht ik haar goed bekijken en een knuffel geven, maar het enige dat ik echt goed kon was huilen, alle emotie kwam los. Wat was ik blij dat alles goed met haar was.
  Michel stuurde ik met de kinderarts en Isa mee naar de afdeling, ik werd gehecht en bleef achter in de ok. Na 30 minuten mocht ik ook naar de afdeling en daar kon ik onze kleine meid eens goed bewonderen.
  Ze was heel mooi gaaf en schoon, echt af en ze was duidelijk klaar om geboren te worden.
  Toen hebben we de familie's en vrienden gebelt en verteld over de geboorte van onze kleine Isa.

  In de dagen erna zijn er diverse zaken niet lekker met mij gegaan, de ruggenprik viel verkeerd en werd die zelfde avond al gestaakt, ik voelde mijn tenen en benen helemaal niet meer, dit was duidelijk niet goed.
  Andere prikken tegen de pijn vielen verkeerd, mijn spieren verkrampten en ik kon niet meer uit bed komen en dat terwijl de katheter eruit moest en ik dus zelf moest gaan plassen.
  Ik kreeg bloedarmoede, ik moest overgeven van middeltjes die mijn darmen moesten gaan prikkelen, en ga zo maar door.
  Zwangerschapsjeuk werd niet serieus genomen door de vk in het ziekenhuis, daar is de huisarts vanmiddag voor geweest en ik heb nu pilletjes en crème, want ik kreeg gewoon blaar vorming op voeten en handen.
  Op elk medicijn en prikje reageerde ik verkeerd ws door de hormonen. Gelukkig kan ik pijn best goed verdragen dus ik leefde op 8 paracetamol per dag in het ziekenhuis en veel lopen. Met de katheter werd 3 liter vocht meer als bij een gemiddelde bevallen vrouw afgetapt, en nog zit ik vol met vocht in mijn benen.
  Gelukkig ging er ook veel erg goed, de wond geneest erg mooi en daar heb ik weinig last van, de gyn heeft dus woord gehouden.
  Ook de verpleging was super aardig en heel behulpzaam! Dat maakte al dat gedoe met de medicijnen en prikken weer goed en dus dragelijk.
  Al met al ben ik best tevreden over hoe de bevalling en het verblijf in het ziekenhuis is geweest. Ik kijk er best positief tegenaan, al is een ks echt andere koek als een normale bevalling.
  Beide heb ik nu ervaren (op het persen na dan, mar dat was appeltje eitje geweest met dit kleine kindje) en ook dat vind ik wel oke, klinkt raar maar voor de verwerking is het wel oke denk ik.
  Isa heeft er zelf voor gekozen nu te komen dus dat voelt heel natuurlijk aan en minder gekunsteld als een datum prikken op een kalender.
  Daarbij weet ik nu ook dat mijn lijf het dus wel kan, en ook de opmerking dat een ks handig bevallen is..... onzin! Dat vraagt hel wat meer van je lichaam als een standaard (lees: goed verlopende) bevalling.
  Jammer dat de kleine in volkomen stuit lag.... bij een onvolkomen stuit was het achteraf gezien zo geboren en was de gyn nooit met me naar de ok gesneld.

  Isa kwam om 12.06 uur op zondag 22 juli 2007 ter wereld en draagt de namen Isa Maria Wilhelmina, ze weegt 2664 gram en is (gokken we, want meten mag niet ) 48 cm lang, ze is gezond en een erg tevreden kindje. Huilt alleen voor een luier en een voeding en we hopen dat ze het zo goed blijft doen.
  Wel moet ze erg veel rusten en goed gaan en blijven drinken want ze is erg klein en licht.
  In oktober moet ik terug naar de kinderarts voor een echo van de heupjes kijken of alles goed is, dit omdat ze zolang in stuit heeft gelegen haar billen waren ook hellemaal blauw bij de geboorte maar dat is al hellemaal weg getrokken.

  Zal even wat foto's hier plaatsen, mochten jullie ook foto's van de ks zelf willen zien dan roepen jullie maar heb best mooie plaatjes

  [​IMG]
   
 2. Springboon

  Springboon VIP lid

  9 okt 2006
  8.232
  1.718
  113
  Vrouw
  Zorg
  Waar mijn liefjes zijn
  Nogmaals gefelicitieerd met jullie mooie dochter!
  Zware bevalling zo te lezen.
  Maar het is het wel waard geweest!

  Goed dat je er zo positief mee om gaat!
   
 3. Tanja20

  Tanja20 Fanatiek lid

  6 sep 2006
  2.958
  0
  0
  Nogmaals gefeliciteerd.
  Geniet lekker van jullie dochter..... :D
   
 4. danielle1979

  danielle1979 Fanatiek lid

  1 aug 2006
  1.637
  0
  0
  catering
  zuid-holland
  nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie mooie dochter genaamd ISA.echt een plaatje om te zien.
   
 5. Candijtje

  Candijtje Fanatiek lid

  19 jul 2006
  2.841
  0
  36
  Gefeliciteerd!
   
 6. Jucade

  Jucade VIP lid

  20 jul 2006
  18.229
  0
  36
  Assemblagemedewerkster
  Owh wat n schatje zeg! lief hoor, van harte met jullie mooie meisje en geniet er nu maar lekker van!
   
 7. tammy77

  tammy77 Fanatiek lid

  13 sep 2006
  1.168
  0
  0
  zeeland
  gefeliciteerd met jullie mooie dochter!
   
 8. KanjerB

  KanjerB VIP lid

  24 apr 2007
  5.097
  0
  36
  Je hebt een prachtige dochter. Ze is echt heel erg schattig. Geniet maar lekker van je dochtertje. en Van harte gefeliciteerd meid
   
 9. Miza

  Miza Fanatiek lid

  24 jun 2006
  1.801
  1
  0
  Nogmaals gefeliciteerd!
  Wat een duidelijk verhaal en wat een plaatje van een meisje. ;)
   
 10. Evelieveling

  Evelieveling Fanatiek lid

  30 okt 2006
  3.158
  0
  0
  Julianadorp
  Jaaa, bevallingsverhaal gevonden.
  Was vergeten dat ze in een stuit lag.

  Mooi verhaal en fijn dat je het allemaal zo positief hebt ervaren.
  Geniet lekker van jullie kleintje!

  KUS
   
 11. wannabe

  wannabe Fanatiek lid

  17 dec 2006
  1.493
  0
  0
  accountmanager
  Deventer
  Nogmaals gefelictieerd he. En wat een bevalling.
  Een dubbele en nog met veel achteraf complicaties ook....

  Hoop dat alles nu goed gata en je echt kan genieten.
   
 12. djellybelly

  djellybelly Niet meer actief

  heey meid gefeliciteerd!
  ik heb ook een keizersnede gehad vond jij het ook zon ramp dat hechten hahahahah ik voelde nix maar het duurde te lang fay was weg met mijn vriend en ik lag daar hahahahhaha
  ik zei ook tegen de gyn schiet is op hahaahahh hij kon er gelukkig om lachen :D
   

Deel Deze Pagina