Mijn bevalling van Jesper...beetje lang verhaal!

Discussie in 'De bevalling' gestart door Mowtom, 30 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mowtom

  Mowtom Fanatiek lid

  22 aug 2006
  3.530
  0
  36
  Pedagogisch medewerkster kdv
  Omg eindhoven
  Nou eindelijk was het dan zo ver..t was dinsdag 28 aug en die dag zou ik eindelijk ons kindje gaan zien! Ik belde om tien voor 7 's morgens naar het ziekenhuis of er plaats was (zoals afspraak) en ja hoor ik kon om half 8 komen, plek genoeg! Ik dacht, ik ga nog ff douchen...sta ik bij de trap...breken mijn vliezen! Super fijn, ons hummeltje wilde toch die dag geboren worden.

  In het ziekenhuis aangekomen kreeg ik eerst een ctg en werd ik om 9 uur aangesloten op de weeën opwekkers. Dat ging al vrij snel erg vlot en rond half 11 was t al bijna niet meer te houden. Ik kreeg een spuitje om de pijn wat milder te maken, dat hielp wel enigszins.
  Rond half 2 kreeg ik persweeën en rond 3 uur mocht ik die gaan gebruiken. Ik had ondertussen een 8 cm ontsluiting. Het vervelende was dat ik ook niet verder kwam dan 9 cm. Het hoofdje kon dus niet echt door de baarmoedermond. Dus dat persen leek ook helemaal niks te helpen en ik kreeg uiteindelijk na 1,5 uur geperst te hebben hulp van de vacuümpomp. Na die aangesloten te hebben ging de gyn eraan hangen met al haar gewicht en tijdens een wee moest ik flink persen. De gyn trok zo hard dat de pomp van het hoofdje af vloog en de gyn vloog vervolgens over de grond. Ik schrok zo want ik dacht dat mijn baby ook over de grond ging....gelukkig niet dus, nou ja gelukkig...dit gebeurde nog een keer. Toen werd er besloten om een oudere soort pomp aangesloten en die deed zijn werk wel goed. Na de 1e keer persen voelde ik dat er iets gebeurde...na de 2e keer persen kwam ons kleintje eruit en werd hij op mijn buik gelegd en was ik de trotste mama van de aarde! Daar was hij dan onze Jesper! Wauw helemaal compleet en de mooiste jongen die er bestaat! Wat was ik trots!

  Het was een enorme zware bevalling werd mij achteraf gezegd door de verloskundige van het ziekenhuis en het had niet veel gescheeld of het was een keizersnede geworden als het niet zo lukte met de pomp. Dus ik ben blij dat hij er toch is gekomen al is het op een wat lompe manier gebeurd...

  Nou dit was mijn spannende verhaal voor diegene die het wilde lezen.
   
 2. Bo20

  Bo20 Fanatiek lid

  8 jun 2006
  2.696
  0
  0
  HR
  Heel erg gefeliciteerd met jullie zoon! Wat apart dat je naar het ziekenhuis zou gaan, je vliezen ook spontaan braken! Geniet van de komende tijd!
   
 3. Niki

  Niki Fanatiek lid

  13 dec 2005
  1.663
  1
  0
  Venlo
  Gefeliciteerd meid!
  Geniet ervan, na die heftige bevalling...

  Liefs Niki
   
 4. Juud

  Juud VIP lid

  21 nov 2006
  9.608
  0
  0
  Mowtom: GEFELICITEERD! Eindelijke genieten!

  Wat een bizar en toch wel enigszins lachwekkend verhaal, dat van die pomp, al begrijp ik dat je op dat moment vreselijk bezorgd bent.

  Het wordt leuker, zwaarder, dan weer leuker en er komen tranen, maar de verliefdheid voert de boventoon hoor.

  Succes en veel plezier!

  PS: leuke banner! ;)
   
 5. Niet meer actief

  Ik ben ook een beetje verliefd op Jesper! Het is echt een mooie baby. Geniet ervan en ik kom snel weer even langs om naar jullie mooie ventje te kijken! Dikke kus
   
 6. vvh

  vvh Lid

  31 jul 2006
  81
  0
  0
  leerkracht
  proficiat met je bevalling
   
 7. Jucade

  Jucade VIP lid

  20 jul 2006
  18.229
  0
  36
  Assemblagemedewerkster
  Van harte! Niet lullig bedoelt hoor maar ik moest lachen toen ik las dat de gynae op de grond vloog.. Gelukkig geen keizersnee. Geniet er van meid!
   
 8. harriette

  harriette Actief lid

  18 nov 2005
  178
  0
  0
  noord brabant
  Hoi Hoi,

  Gefeliciteerd met jullie kanjer Jesper.
  Jeetje, inderdaad een zware bevalling, maar wel weer geestig dat de gyn over de vloer ging.

  Geniet ervan,

  liefs
  Jetje
   

Deel Deze Pagina