Miskraam komt maar niet op gang! Wat kan ik doen?

Discussie in 'Miskraam' gestart door Koetje14, 11 sep 2019 om 13:43.

 1. Koetje14

  Koetje14 Lid

  8 mei 2016
  73
  47
  18
  NULL
  NULL
  Hallo allemaal,

  Even in het kort: ruim drie weken geleden (bij bijna 6 weken zwangerschap) begon ik voor het eerst te bloeden. Bij de echo bleek het vruchtje veel te klein. Bij een tweede echo leek het misschien toch goed en bij de derde echo afgelopen maandag was het dan toch echt mis. Ik heb Cytotec meegekregen om de miskraam op te wekken omdat het uit zichzelf niet loskomt. Deze heb ik maandagavond voor het eerst ingebracht (4 tabletjes) en gisteravond nog een keer. Ik heb vreselijke krampen gehad (beide nachten), maar ben nauwelijks bloed verloren. Inmiddels zijn de krampen ook opgehouden en heb ik mijn gynaecoloog gebeld. Aan de telefoon werd gezegd dat als de krampen nu alweer minder worden, er waarschijnlijk niks meer gaat gebeuren. Ze hebben alleen pas volgende week donderdag plek voor een gesprek. Ik zit er even helemaal doorheen en weet niet wat ik nu moet doen. Ik wil er vanaf en weer verder kunnen... deze emotionele achtbaan duurt nu al drie weken en alles begint eronder te lijden (aandacht voor ons zoontje, contact met vrienden ivm het steeds af moeten zeggen van afspraken, werk.. ik werk in het onderwijs en mis op deze manier veel te veel lessen zo aan het begin van het schooljaar). We zijn ook emotioneel gewoon echt op. De miskraam hebben we een plekje kunnen geven, maar zolang mijn buik blijft groeien, ik misselijk blijf en me dus zwanger blijf voelen, kunnen we niet verder. Kortom; wat kunnen we doen??? We weten het even niet meer. Ik wil eigenlijk gewoon nog een keer die pillen (als dat zin heeft) of een curettage.
   
 2. sarah28

  sarah28 Fanatiek lid

  14 feb 2013
  1.533
  627
  113
  Het gebeurt kog wel eens dat t toch een paar dagen latrr alsnog komt, maar ik snap je gevoel heel goed. Zelf ook meegemaakt en op gegeven moment wil je verder. Ik zoi vragen om een curettage idd. Miss kun je nog eens bellen en vtagen of ze je op de lijst zetten voor de eerstvolgende mogeljjkheid, mocht t toch nog vanzelf komen kun jr altijd afzeggen.
   
  Koetje14 vindt dit leuk.
 3. Mississippi

  Mississippi VIP lid

  10 feb 2012
  8.754
  1.581
  113
  Nou precies dit. Ik was met mijn MA ook na twee keer cytotec nog steeds niet het vruchtje verloren en dacht ook dat er niks meer zou gebeuren (aldus gyn) uiteindelijk kwam er zo’n 3 dagen na de laatste keer cytotec alsnog een minibevalling op gang met megaveel bloedverlies waar ik uiteindelijk nog een halve dag in het ziekenhuis voor heb gelegen. Houd er iig rekening mee dat het alsnog kan komen. Als je niet langer wilt wachten (wat mij niet meer dan logisch lijkt) zou ik gewoon een ander ziekenhuis proberen! Sterkte!
   
 4. Rosea

  Rosea Lid

  16 feb 2016
  67
  61
  18
  Vrouw
  Ik heb ook zoiets meegemaakt, missed abortion, 2x cytotec gehad en beide keren geen effect. Uiteindelijk voor curretage gekozen, had gewild dat ik gelijk die keuze had gemaakt. Ik herken het gevoel van niet verder kunnen heel erg, persoonlijk heeft dat afwachten mij enorm tegengehouden in het verwerkingsproces.

  Een curretage is niet zomaar iets, het is toch een operatie, maar in jou geval na 3 weken wachten lijkt het mij geen slechte keuze. Veel sterkte!
   
  Koetje14 vindt dit leuk.
 5. MevrouwH

  MevrouwH Actief lid

  5 mrt 2016
  333
  107
  43
  Ik zit op dit moment ook middenin het opwekken van een miskraam met mifegyne en cytotec. Afgelopen maandag gezien dat vruchtje niet meer leeft nadat we met 7 weken hartactie hadden gezien. Bij mijn vorige ma in januari had ik ook mifegyne en cytotec meegekregen. Toen heeft alleen de mifegyne het laatste zetje gegeven omdat ik tussendoor al af en aan bloedverlies had. Ben toen pijnloos het vruchtje verloren(in tegenstelling tot twee dagen ervoor, wat een weeenpijn, verschrikkelijk) en hoefde geen cytotec te gebruiken. Nu dus gisteren mifegyne genomen en vrijdag cytotec als het er dan zelf nog niet is. Ben een beetje bang van de cytotec vandaar de langere termijn ertussen(kon geen kwaad zei mijn gyn)

  Ik ben vanmiddag begonnen met bloeden maar dat houdt nu weer een beetje op. Ben bang dat ik vrijdag toch aan die pillen moet.

  Ik kan maandag terecht om te kijken of de baarmoeder schoon is. Ik ga wel heel snel op vakantie vandaar de snelle afspraken achter elkaar. Kon eigenlijk niet maar hebben ze toch zo geregeld.

  Ik zou nogmaals bellen met de poli. Vind wel dat ze je er lang mee laten lopen. En sterkte, het is allemaal hartstikke vervelend
   
  Koetje14 vindt dit leuk.
 6. MevrouwH

  MevrouwH Actief lid

  5 mrt 2016
  333
  107
  43
  Heb je ook mifegyne gehad voor je de cytotec moest gebruiken? Niet elk ziekenhuis geeft dat maar de combinatie zorgt wel vaker voor een succesvolle miskraam. Want de mifegyne laat je progesteron dalen en dat is wat je zwangerschap in stand houdt.

  Je kan alsnog het vruchtje zomaar uit het niets verliezen hoor. Ik had een paar dagen daarvoor ook bloed en vreselijke krampen en toen kwam het er ineens uit zonder pijn. Dus misschien dat je het een dezer dagen wel kan verwachten.
   
  Koetje14 vindt dit leuk.
 7. Melanzane

  Melanzane Lid

  8 sep 2019
  17
  0
  1
  Vrouw
  Wat naar dat het zo lang duurt! Ik snap dat je er gewoon snel vanaf wilt, zeker als alles er onder gaat lijden. Werk zelf ook in het onderwijs en snap heel goed dat je gewoon niet zo veel lessen wilt missen. Maar bedenk ook dat dat nu het minste van je problemen is, je hebt nog een heel schooljaar om het in te halen. ;)

  Kun je vragen of een ander gynaecoloog eerder tijd heeft? Of eventueel een telefonisch consult? Ook zou ik vragen of ze je voor de zekerheid alvast kunnen inplannen voor een curettage. Daar moet je soms ook even op wachten en het zou vervelend zijn als daar een week wachten bij komt omdat je pas donderdag die afspraak hebt. En wat al eerder gezegd werd: soms komt het ook een paar dagen na de Cyotec nog, dat had mijn zusje. Heel veel sterkte iig, hopelijk komt er snel een eind aan deze emotionele achtbaan!
   
 8. Koetje14

  Koetje14 Lid

  8 mei 2016
  73
  47
  18
  NULL
  NULL
  Dank jullie wel voor de fijne reacties! Ik ga inderdaad gelijk morgenvroeg bellen om alvast een curettage in te plannen. Hoop dat ze dat doen! Zeker als dat ook nog even duurt... dan staat de afspraak in ieder geval.
   
 9. sarah28

  sarah28 Fanatiek lid

  14 feb 2013
  1.533
  627
  113
  Dat hoop ik ook! Bij mij kon ik toen ineens de volgende dag al terecht (soms valt er iemand uit) maar dat vond ik dan weer te snel, mentaal moest ik me ook even voorbereiden op een operatie.
   
 10. Melanzane

  Melanzane Lid

  8 sep 2019
  17
  0
  1
  Vrouw
  Hoe is het nu? Heb je nog gebeld?
   
 11. Koetje14

  Koetje14 Lid

  8 mei 2016
  73
  47
  18
  NULL
  NULL
  Ja, curettage wordt gelukkig ingepland. Kan twee weken duren, maar hoop dat ik eerder aan de beurt ben.
   

Deel Deze Pagina