Mogen massages?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Ospiri, 17 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Ospiri

  Ospiri Actief lid

  5 apr 2010
  248
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik ben gek op een ontspannende lichaamsmassage maar nu hoor en lees ik wisselende dingen hierover. De een zegt dat het niet mag tijdens de zwangerschap en de ander zegt dat het wel mag, wat denken jullie?
  Ik heb namelijk in mijn woonplaats een massagesalon (waar ik wel ben geweest toen ik nog niet zwanger was) daar staat ook op de site dat je niet gemasseerd mag worden als je zwanger bent.. Kan het een miskraam opwekken dan?
  Als die kans er is zal ik het risico niet nemen maar als er helemaal geen reden voor is om het te laten lijkt het me toch wel weer erg lekker!
   
 2. Malibu Stacy

  Malibu Stacy Actief lid

  13 dec 2010
  204
  0
  0
  Limburg
  Daar heb ik nog nooit iets van gehoord / gelezen, het zou me alleen niet fijn lijken als iemand aan je buik zit, maar aan andere lichaamsdelen lijkt me dat geen probleem.
   
 3. Andrea85

  Andrea85 Fanatiek lid

  18 mrt 2011
  4.859
  0
  0
  NULL
  NULL
  Er bestaan ook speciale salons waar je als zwangere gemasseerd kan worden. Geen idee waarom dat bij een gewone salon niet zou mogen, overigens... Ik kan me voorstellen dat ze niet aan je buik moeten gaan duwen etc, maar benen/rug/schouders moeten toch wel kunnen, zou je zeggen.
   
 4. Snoopy82

  Snoopy82 Fanatiek lid

  23 mrt 2009
  3.755
  0
  36
  Niet gemasseerd mogen worden tijdens zwangerschap? Nog nooit van gehoord.... Ik word dagelijks gemasseerd door mijn vriend en vind t heeeeerlijk, ontspant me lichaam, kan er beter door slapen en vind t gwn lekker dat gefriemel aan me :)

  Als t schadelijk was geweest dan had ik t moeten weten, kind in me buik is zo hyper dat ik soms denk dat ie nu al adhad heeft :)

  Ikzou me geen zorgen maken en je lekker laten masseren en ervan genieten! is alleen maar lekker aangezien je lichaam t al zo zwaar heeft soms tijdens een zwangerschap en zo gespannen en strak aanvoelt.

  Genietze! :)
   
 5. Madelon84

  Madelon84 Niet meer actief

  een ontspanningsmassage mag, maar je moet geen sportmassage of andere stevige massage doen, dan komen er veel afvalstoffen vrij en die komen dan bij je baby.

  Er zijn wel plekjes die je niet mag masseren, ergens bij de enkels/voeten. Weet niet precies. Daar zitten drukpunten die in verbinding staan met de baarmoeder en als die gestimuleerd worden kan het weeën opwekken.

  Dit heb ik van een professionele masseuse die gespecialiseerd is in zwangerschapsmassage.
  Je hebt dus speciale zwangerschapsmassages, die kun je het beste doen, of een gewone massage maar dan door iemand die weet welke plekjes niet mogen.

  Door je vriend gemasseerd worden is natuurlijk altijd fijn. En zal ook niet zo intens zijn als in een salon.
   
 6. Ospiri

  Ospiri Actief lid

  5 apr 2010
  248
  0
  0
  NULL
  NULL
  Bedankt voor de reacties!
  Stelt me wel gerust.
  Dat klinkt logisch inderdaad Madelon84, ik ga gelijk zoeken naar een zwangerschapsmassage in de buurt! En vriendlief even lief aankijken;) Heb er nu al zin in!
   
 7. Cygnet2

  Cygnet2 Niet meer actief

  Ik heb me tijdens mijn tweede zwangerschap wekelijks heerlijk laten masseren door een gespecialiseerde masseuse.
   
 8. MamaInSpee1979

  MamaInSpee1979 Actief lid

  7 apr 2011
  357
  0
  0
  Zuid Nederland
  De schoonheidsspecialiste die ook veel verschillende soorten massage geeft vertelde mij inderdaad dat niet alle massages geschikt zijn tijdens de zwangerschap. Ze vertelde inderdaad over het vrijkomen van afvalstoffen, het moeten vermijden van bepaalde drukpunten in het lichaam enz. Ze vertelde bovendien dat een hot stone massage ook niet mag (de reden weet ik niet meer....). Er zijn inderdaad massages speciaal voor zwangeren.
   
 9. Vlinderbloem

  Vlinderbloem VIP lid

  27 mrt 2008
  8.070
  1.615
  113
  Ik heb inderdaad wel gehoord over bepaalde voetmassages die niet mogen.
   
 10. babyhope

  babyhope VIP lid

  23 jun 2009
  16.065
  1.020
  113
  Vrouw
  Mama
  somewhere
  jawell je mag je wel laten masseren hoor, maar geen voetreflexmassage, want die kunnen je weeen opwekken..
  maar dat is bij jou nog niet .dat is pas als je tegen het einde loopt...

  hmm dnek dat ik er ook eens een afspraak voor ga maken haha loop al 2 dagen overtijd nu;)
   
 11. Ospiri

  Ospiri Actief lid

  5 apr 2010
  248
  0
  0
  NULL
  NULL
  Haha ja babyhope, voor jou is het nu wel handig!! ;)
   
 12. versace cristal

  versace cristal Actief lid

  24 jan 2011
  184
  0
  0
  drenthe
  heb onlangs gwoon een voetmassage gehad en geen miskraam of spontane bevalling hoor...ben nu 35 week en de massage is ongeveer 3 weekies geleden...De kleine sparteld nog lekker en is ook nog niet ter wereld gekomen dus ik heb me twijfels hierover...
  Strakkies ook gwoon lekker een healingmassage...;)
   
 13. tupp

  tupp VIP lid

  13 jun 2009
  17.884
  3.948
  113
  Vrouw
  lerares basisonderwijs
  Bij veel massages lig je op je buik en dat is natuurlijk ook niet erg lekker meer, op een gegeven moment.

  Ik heb tijdens mijn zwangerschap 1 massage gehad toen ik al wat verder was. Mijn rug zat helemaal vast! Ik heb toen een zittende massage gehad. Het is niet zo lekker compleet ontspannend als een massage waarbij je ligt. Maar het hielp toch om de rug een stuk losser te krijgen!
   
 14. Bri

  Bri Niet meer actief

  Ik heb in m'n 2e zwangerschap een speciale zwangerschapsmassage gehad (liggend op m'n zij, met veel kussentjes ter ondersteuning). Vooraf moest ik een verklaring ondertekenen dat mijn vk er geen bezwaar tegen had. Zolang alles goed gaat met je zwangerschap en er geen (dreigende) complicaties zijn, mag je gemasseerd worden.

  Het moet dan geen al te stevige massage zijn, waarbij afvalstoffen vrijkomen, maar echt puur ter ontspanning. Op je buik liggen is vast geen optie, en voor mij was op m'n rug liggen dat ook niet.
  Voetmassages worden meestal afgeraden en de meeste pedicures doen die ook niet als je zwanger bent. Of ze nou echt kwaad kunnen of niet, zij nemen natuurlijk geen enkel risico. 't is denk ik meer een kwestie van indekken dan een reëel risico, maar ik snap het wel: stel nou dat iemand een miskraam of vroeggeboorte krijgt na een voetmassage, dan wijst iedereen meteen naar die masseur/seuse. Er zijn theorieën over drukpunten die in verbinding staan met je baarmoeder, daar willen ze dus per se niet aan komen.

  Verder heb ik in m'n zwangerschap vaak een erg stevige (zeg maar hardhandige) massage gehad van de fysio. Die waren uiterst lokaal (bilspier en bekkenrand) en uitsluitend bedoeld om m'n bekkenpijn te verlichten. Ik ga er zonder meer van uit dat deze massages ook geen kwaad konden.
   

Deel Deze Pagina