Monchoutaart

Discussie in 'De lounge' gestart door A je to, 9 apr 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. A je to

    A je to Bekend lid

    7 feb 2016
    904
    1.224
    93
    Goedenavond dames,
    Dit weekend wil ik een monchoutaart maken. Nu zou ik graag stukjes fruit door de monchou heen doen, maar ik vraag me af of dit kan.? Zal de taart dan nog goed opstijven.? Ik had al even gezocht via Google, maar krijg dan allen maar recepten met fruit óp de monchou (zoals ik hem normaal zelf ook maak) en dus niet er doorheen gemengd..
     
  2. Loesje1988

    Loesje1988 Fanatiek lid

    24 nov 2019
    1.525
    1.563
    113
    Vrouw
    Jawel ,kan wel,ligt er alleen aan welk fruit je wilt gebruiken ivm de fruitzuren,maar een manderijntje ofzo kan echt wel.

    Owh en mijn ervaring is dat je beter de normale monchou kan gebruiken als de monchou in het bakje,deze is te zacht hiervoor.
     
  3. A je to

    A je to Bekend lid

    7 feb 2016
    904
    1.224
    93
    Bedankt.! De monchou in een pakje bedoel je toch.? Die gebruik ik altijd. Ik wil er graag aardbeien doorheen doen, dat zou moeten lukken dan.?
     
  4. Loesje1988

    Loesje1988 Fanatiek lid

    24 nov 2019
    1.525
    1.563
    113
    Vrouw
    Deze bedoel ik.
    Die uit het kuipje is te zacht.
    Denk dat aardbeien wel gewoon kan. 20200409_214629.jpg
     
  5. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.663
    33.034
    113
    Ik zou als je aardbeien gebruikt, ze eerst in stukjes/plakjes snijden en ze een tijdje op keukenpapier leggen voor je ze gebruikt. Dan bevatten ze niet zoveel sap meer. Het vocht uit de aardbeien (en dat is best veel) kan je taart wat waterig maken.
     
    Ysabella en A je to vinden dit leuk.
  6. Lindawen79

    Lindawen79 Bekend lid

    9 apr 2019
    896
    628
    93
    Vrouw
    Het is ook lekker met een laagje banaan :D en bij monchou vind ik de vlaaivulling kers van hak het lekkerste.
     
    A je to, Bailey07 en Dubbelgeluk vinden dit leuk.
  7. tulp123

    tulp123 Bekend lid

    7 feb 2013
    578
    281
    63
    Ik zou het dan heel fijn snijden en dan even latenn uitlekken, of misschien is eerst in de blender een idee? Dan krijg je een soort gekleurde vulling
     
    Waxinelichtjes en A je to vinden dit leuk.
  8. Pien86

    Pien86 Bekend lid

    3 sep 2018
    710
    686
    93
    Vrouw
    Ja dat lukt wel! Heb dat regelmatig gedaan als ik er een toetje van maakte. Heb wel voor extra stevigheid een zakje klopfix door de slagroom gedaan.

    En bedankt trouwens. Heb nu zooooooo'n zin in monchoutaart :p
     
    A je to vindt dit leuk.
  9. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.588
    10.485
    113
    inderdaad de kersenvlaai vulling, heerlijk!
    Wat ik altijd doe is:
    Bodem
    Laagje kersen
    Monchou beslag

    dus het fruit niet door het beslag heen, maar tussen de lagen in.
     
    A je to en Lindawen79 vinden dit leuk.
  10. Isabella2020

    Isabella2020 Fanatiek lid

    3 jul 2019
    2.889
    2.897
    113
    Ik maak de bodem van grof verkruimelde bestogne koeken en lepel daar wat kersen (blikje Hak) door, en halveer dan de hoeveelheid boter die door de bodem moet, omdat het anders te nat wordt.
     
    A je to vindt dit leuk.
  11. Bailey07

    Bailey07 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.165
    1.740
    113
    Ik was zo goed bezig met op mijn voeding letter maar nu wil ik dit!
     
    A je to vindt dit leuk.
  12. DreamsandHopes

    DreamsandHopes Actief lid

    14 aug 2015
    260
    37
    28
    NULL
    NULL
    Ik maak het regelmatig op die manier: ik was de aardbeien (soms wel een kilo!), snijd de kroontjes eruit en in vieren, en dan roer ik ze voorzichtig door het slagroom/monchou mengsel heen.
    Het stijft nog steeds zo goed op en het is zo veel lekkerder!
    Eet smakelijk!
     
    A je to vindt dit leuk.
  13. A je to

    A je to Bekend lid

    7 feb 2016
    904
    1.224
    93
    Bedankt voor alle reacties en tips dames.! Wij gaan deze taart maken, en de kinderen willen hem graag versieren zoals in dit voorbeeld, vandaar dat er geen fruit op komt deze keer. (Normaal gebruik ik hier ook vaak de vlaaivulling kers :))
    En ik maak hem zonder zo'n pak, gewoon een bodem van bastogne, met behalve boter een beetje aardbeienjam er doorheen. En dus met aardbeien door de monchou, want zonder fruit lijkt het me zo saai van smaak. ;)

    https://bakken.nl/recept/monchou-taart-met-chocolade-eieren
     

Deel Deze Pagina