Goedenavond dames, Dit weekend wil ik een monchoutaart maken. Nu zou ik graag stukjes fruit door de monchou heen doen, maar ik vraag me af of dit kan.? Zal de taart dan nog goed opstijven.? Ik had al even gezocht via Google, maar krijg dan allen maar recepten met fruit óp de monchou (zoals ik hem normaal zelf ook maak) en dus niet er doorheen gemengd..
Jawel ,kan wel,ligt er alleen aan welk fruit je wilt gebruiken ivm de fruitzuren,maar een manderijntje ofzo kan echt wel. Owh en mijn ervaring is dat je beter de normale monchou kan gebruiken als de monchou in het bakje,deze is te zacht hiervoor.
Bedankt.! De monchou in een pakje bedoel je toch.? Die gebruik ik altijd. Ik wil er graag aardbeien doorheen doen, dat zou moeten lukken dan.?
Ik zou als je aardbeien gebruikt, ze eerst in stukjes/plakjes snijden en ze een tijdje op keukenpapier leggen voor je ze gebruikt. Dan bevatten ze niet zoveel sap meer. Het vocht uit de aardbeien (en dat is best veel) kan je taart wat waterig maken.
Het is ook lekker met een laagje banaan en bij monchou vind ik de vlaaivulling kers van hak het lekkerste.
Ik zou het dan heel fijn snijden en dan even latenn uitlekken, of misschien is eerst in de blender een idee? Dan krijg je een soort gekleurde vulling
Ja dat lukt wel! Heb dat regelmatig gedaan als ik er een toetje van maakte. Heb wel voor extra stevigheid een zakje klopfix door de slagroom gedaan. En bedankt trouwens. Heb nu zooooooo'n zin in monchoutaart
inderdaad de kersenvlaai vulling, heerlijk! Wat ik altijd doe is: Bodem Laagje kersen Monchou beslag dus het fruit niet door het beslag heen, maar tussen de lagen in.
Ik maak de bodem van grof verkruimelde bestogne koeken en lepel daar wat kersen (blikje Hak) door, en halveer dan de hoeveelheid boter die door de bodem moet, omdat het anders te nat wordt.
Ik maak het regelmatig op die manier: ik was de aardbeien (soms wel een kilo!), snijd de kroontjes eruit en in vieren, en dan roer ik ze voorzichtig door het slagroom/monchou mengsel heen. Het stijft nog steeds zo goed op en het is zo veel lekkerder! Eet smakelijk!
Bedankt voor alle reacties en tips dames.! Wij gaan deze taart maken, en de kinderen willen hem graag versieren zoals in dit voorbeeld, vandaar dat er geen fruit op komt deze keer. (Normaal gebruik ik hier ook vaak de vlaaivulling kers ) En ik maak hem zonder zo'n pak, gewoon een bodem van bastogne, met behalve boter een beetje aardbeienjam er doorheen. En dus met aardbeien door de monchou, want zonder fruit lijkt het me zo saai van smaak. https://bakken.nl/recept/monchou-taart-met-chocolade-eieren