morgen naar ziekenhuis voor hartruisje..

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door nonnie26, 1 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. nonnie26

  nonnie26 Niet meer actief

  hoi meiden,

  bij de 9 mnd check op Cb kreeg ik te horen dat ons meisje een hartruisje heeft, het was maar heel lichtjes maar er was wel een ruisje aanwezig..vervolgens werd ze ziek en wou niets eten voor een paar dagen dus ik naar de HA en gelijk gevraagd of zij ook even wou luisteren en ja hoor ook zij hoorde een ruisje, 2 dagen later was ze opgeknapt gelukkig maar de HA gaf me 2 opties, wachten tot 11 mnd check op CB en als er dan nog een ruisje was een doorverwijzing komen halen bij haar of ik kon gelijk een doorverwijzing krijgen dus ik heb het laatste aanbod genomen en nu moeten we dus morgen om 14.00 in het ZH zijn...

  maar ik zit net die brief nog eens te lezen en daar staat dus in (ze krijgt een echo en een ECG) dat ze tijdens de ECG 10 minuten stil moet liggen??? en voor de echo 20 minuten stil moet liggen?? dit ga ik dus echt niet voor elkaar krijgen bij ons hypertje want ze is de hele dag bezig met staan en stapjes zetten, stil zitten of liggen is er niet meer bij hoogstens als ze slaapt ;)

  zijn er nog meer meiden die met hun kleintje in het ZH geweest zijn voor deze dingen en kan degene mij dan geruststellen dat het allemaal wel mee valt watn kreeg uit vriendenkring zelfs verhalen dat ze evt. kalmerings iets gaven maar dat wil ik dus echt niet!!!! :(

  ben eigenlijk best wel zenuwachtig ondanks dat ik me voorhou dat het waarschijnlijk niets ernstigs is, maar krijg toch een beetje de bibbers nu het zo dichtbij komt.. :)
   
 2. tulip

  tulip Niet meer actief

  sorry, geen ervaring maar wil je nog wel even suc6 wensen. Hopelijk valt het allemaal mee. Daarbij zullen ze dit toch wel vaker bij kindjes van die leeftijd gedaan hebben, daar zullen vast ook hypertjes bijgezeten hebben;)
   
 3. nonnie26

  nonnie26 Niet meer actief

  daar heb je ook een punt :D

  thanks ik hoop dat alles goed is!!
   
 4. amanda21

  amanda21 Lid

  2 aug 2010
  97
  0
  0
  student
  zwolle
  eerst wil ik je heel veel suc6 wensen morgen.

  Wij hebben wel ervaring met een hyper kindje en hartecho en ECG.
  ze loopt ook de hele dag en is erg bewegelijk, maar tijdens de echo is ze wel erg rustig.

  Onze dochter heeft echo's gehad met de volgende leeftijden( de eerste 2 twee weken bijna dagelijks, 1 maand,4 maand, 7maand ,10 maand.)
  Ik was de laatste keer ook erg bang dat ze niet wou blijven liggen( echo duurde een half uur, ook al echo's gehad die lange en korter duurden.)
  Maar ze vond het echo apparaat veel te interessant.

  Neem wat te drinken mee in een fles of tuitbeker en een koekje, speelgoed wat ze leuk vind(ter afleiding bij het onderzoek) .

  groetjes amanda
   
 5. Wonder 1980

  Wonder 1980 VIP lid

  18 okt 2007
  12.598
  1.244
  113
  Gelderland
  Heel veel sterkte morgen meis!!! Ik duim voor jullie!
   
 6. bloem82

  bloem82 VIP lid

  5 sep 2007
  11.164
  573
  113
  Ik heb ervaring met mijn zoontje van ruim 2.

  De eerste keer alleen een ecg. Man wat deed me dat pijn in mijn hart. Zat te wachten in de wachtkamer met oudere mensen. Zit je daar met je hummeltje :( hij was ook helemaal overstuur tijdens de ecg (hij heeft het ook niet op stickers op zijn lichaam) maar ze hebben gelukkig maar een paar seconden rust nodig. Inentingen ed heb ik geen moeite mee maar hiermee dus wel :(

  Daarna in het kinderziekenhuis weer ecg en echo. De echo duurt vrij lang, je kindje entertainen is dan wel een pré ;) ik zat ondertussen mee te kijken en mijn zoontje zijn handje vast te houden bv en mijn man zat ondertussen onze zoon te entertainen bij een videofilmpje.

  Heel veel succes morgen! Niet te druk maken hoor er zijn zoveel kinderen met een ruisje waar ze overheen moeten groeien. Maar goed, als het je eigen kind is is het anders natuurlijk.

  De echo vond ik het spannendst trouwens. Dan zit diegene uitgebreid geconcentreerd te kijken zonder iets te zeggen terwijl je wilt weten of er iets is.
   
 7. Tuti80

  Tuti80 Fanatiek lid

  20 dec 2010
  3.855
  24
  38
  Zuid Holland
  Hallo,

  toen mijn zoontje 6 weken was hoorde ze op t cb ook een ruisje in z'n hart. Wilde ook dat ik toen een maand zou wachten maar dat wilde ik niet. Dan zou ik een maand in de stress zitten. Toen mochten we gelijk de volgende dag voor een echo en een een ECG. Het ruisje was minimaal en daar moet hij overheen groeien. Ze horen het nu nog bij elke controle. Hij vond het niet erg en lag stil maar was toen ook nog een stuk kleiner dan die van jou. De ECG duurde een paar minuten en de echo ongeveer 20 minuten. Succes!
   
 8. Chilleke

  Chilleke VIP lid

  21 jan 2010
  10.869
  1
  36
  Vrouw
  Verpleegkundige
  Brabant
  succes meis! had al in ons topic gereageerd!

  sterkte!
   
 9. quschke

  quschke VIP lid

  12 jun 2010
  6.029
  0
  0
  limburg
  Succes meid!
  Je meisje kan het wel hoor!!!!
  Knuffel!
   
 10. nonnie26

  nonnie26 Niet meer actief

  dank jullie wel allemaal voor de ervaringen en succes wensen...
   
 11. Eylem

  Eylem Niet meer actief

  Succes meis komt goed!! Zal aan jullie denken
   
 12. Antje77

  Antje77 Fanatiek lid

  10 mrt 2009
  4.181
  128
  63
  Mijn zoontje heeft ook rond de 9 maanden deze onderzoeken gehad. Het ging eigenlijk vanzelf. Hij vond al die kabels etc wel interessant. Ze hadden hem dan ook een kabeltje gegeven waar hij mee mocht spelen. Daarnaast kon papa hem wel goed entertainen.

  Succes vanmiddag. Oja en de meeste ruisjes zijn onschuldig. Bleek hier ook zo te zijn.
   
 13. mamavanmeisje

  mamavanmeisje Fanatiek lid

  17 jan 2010
  3.076
  0
  0
  Hier ook ervaring.

  In het ziekenhuis luisterde de dokter even en vertelde dat er niets was om ons zorgen over te maken!

  Dus... zo kan het ook gaan.
  En mijn dochter vond het ziekenhuis leuk, veel kleuren en speelgoed :p Voor jou wens ik hetzelfde!!!
   
 14. MiSe

  MiSe Niet meer actief

  Mijn dochter heeft ook een ruisje, ben heel benieuwd wat de arts zegt met de 11 maanden controle, ben ook bang voor verder onderzoek want ze groeit niet geweldig.
  Daarom wel fijn om jouw verhaal te lezen en het een beetje te 'volgen'.

  Succes in ieder geval!
   
 15. nonnie26

  nonnie26 Niet meer actief

  oh nog eentje ;) hoop dat bij jou alles goed is bij de 11 mnd check ;)
   
 16. nonnie26

  nonnie26 Niet meer actief

  nou alles is goed gegaan en zijn eerder thuis dan verwacht in de brief stond reken op 3 uur bezig en dus apart 20 min voor echo en 10 min voor ECG

  maar de echo duurde maar 10 min en de ECG maar 20 sec..dus binnen 3 kwartier stonden we weer buiten met een gezond kindje want alles was goed :)

  heb ik me weer druk lopen maken over niets!! maar wel fijn dat er even naar gekeken is ;)
   

Deel Deze Pagina