Na 6 maanden Clomid, overgaan op hormoon spuiten

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door DanielleG, 6 sep 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. DanielleG

  DanielleG Actief lid

  6 sep 2017
  471
  285
  63
  Vrouw
  Lieve mensen,

  In totaal zijn we nu 2 jaar bezig om kinderen te krijgen, helaas gaat dit niet zoals gepland. Er zou niet veel bij mij aan de hand zijn het enige is een iets wat lange cyclus rond de 35 maar dit wisselt nog wel eens een keer. Mijn vriend is ook verder gezond en had genoeg goede zaadcellen. Na 1,5 jaar naar de huisarts gegaan voor een doorverwijzing naar het ziekenhuis. Alles bleek gewoon in orde te zijn, ze hebben mij Clomid 50mg voorgeschreven en dit zou het extra steuntje zijn die ik nodig had. Helaas na 6 maanden nog geen resultaat, elke maand weer een teleurstelling doet pijn. Afgelopen week naar het ziekenhuis geweest en nu moet ik afwachten totdat ik ongesteld word en daarna een afspraak maken voor een baarmoeder foto er wordt vloeistof ingespoten zodat ze precies kunnen zien of het allemaal goed van binnen is. Hierna gaan we beginnen als alles er goed uit ziet met hormoon spuiten ik vind dit erg spannend. Wie heeft dit nog meer mee gemaakt en zijn jullie wel zwanger geworden van de spuiten?

  Ik ben erg benieuwd en hoop iets van jullie te horen.

  Groetjes
   
 2. Inge1984

  Inge1984 Bekend lid

  10 sep 2015
  815
  624
  93
  Een baarmoederfoto heb ik nooit gehad. Maar ik heb wel maanden gespoten. Het spuiten klinkt heel eng maar het valt echt heel erg mee. Ik weet nog dat ik de eerste keer helemaal stond te trillen, maar na een paar dagen draaide ik m'n hand er niet meer voor om.

  Uiteindelijk heeft die behandeling voor mij niet geholpen, maar er zijn er zat bij wie dat wel het geval was. Succes!
   
 3. DanielleG

  DanielleG Actief lid

  6 sep 2017
  471
  285
  63
  Vrouw
  Bedankt voor je berichtje..

  Ben je ook begonnen met Clomid en daarna pas met hormoon spuiten? Had je zelf wel een goede cyclus of kwam die zelf niet opgang? Is het bij jullie wel gelukt op een andere manier en het is zeker ook een hele lange weggeweest. Breekt echt op en vooral die onzekerheid. Ze gaan een foto maken omdat het kan zijn dat mijn eileiders niet opstaan en zo willen ze dat uitsluiten, als ze zien dat alles in orde is mag ik dus gaan spuiten, weet alleen nog niet precies welke iniedergeval geen gonol-f want hier werkt het ziekenhuis niet mee maar uiteindelijk zal het allemaal wel hetzelfde zijn. Ben ook erg zenuwachtig voor wat er allemaal gaat komen en ben zo bang dat het allemaal niet lukt terwijl je zo je best doet.
   
 4. Klowee

  Klowee Lid

  13 sep 2016
  73
  9
  8
  België
  Hier werkte clomid niet. Nadat ook 100mg niks teweeg bracht, begonnen met spuiten (gonal F). Ik had meteen de goeie dosis (want dat is ook soms wat zoeken...) met precies 1 follikel. Eerste ronde zwanger!
   
 5. Inge1984

  Inge1984 Bekend lid

  10 sep 2015
  815
  624
  93
  ik ben inderdaad begonnen met clomid maar daar reageerde ik niet op. Ik heb pcos en daardoor bijna geen eisprongen van mezelf. Met spuiten (gonal-F) kreeg ik wel een eisprong dus in dat opzicht werkte het prima voor me. Ik werd er alleen niet zwanger van. Uiteindelijk ben ik via IVF zwanger geraakt.

  Het is een lange en vooral een onzekere tijd als je in de mmm beland. Voor je daar bent ben je natuurlijk ook al een hele tijd bezig. Ik weet precies hoe je je voelt. Ik kan je alleen maar adviseren om het stap voor stap op je af te laten komen. Het is ook wel iets waar je vanzelf in meegroeit.

  Heel veel succes de komende tijd. Hopelijk blijken je eileiders gewoon open en mag je snel zwanger worden.
   
 6. DanielleG

  DanielleG Actief lid

  6 sep 2017
  471
  285
  63
  Vrouw
  Wat een goed nieuws! Fijn dat je meteen de eerste ronde zwanger bent geworden, was natuurlijk heel spannend als je met wat nieuws moet beginnen. Mag ik vragen wat voor jou de juiste dosis was? Ik moet als het goed is de 22ste naar het ziekenhuis om de foto van mijn baarmoeder en eileiders te maken, erg spannend allemaal dus. Clomid 50 Mg 6 maanden geslikt maar echt heel veel bijwerkingen gekregen en had het gevoel dat het niet echt aansloeg. Heb ook maar 1 keer controle gehad in het begin.. cyclus bleef wisselen van 31 tot 35 dagen.
   
 7. Klowee

  Klowee Lid

  13 sep 2016
  73
  9
  8
  België
  Bij mij zijn ze meteen gestart met 75. Ik denk dat de laagste dosis 25 is.
  Nadien bekeken had ik ook bijwerkingen van de Clomid (nerveus, moe, wispelturig) en van de gonal F ging mijn buik ook wat opzetten had ik de indruk.
  Zo'n foto zal wel spannend zijn, dat heb ik niet moeten doen. Hoop dat het voor jou ook snel mag gaan vanaf nu!
   
 8. DanielleG

  DanielleG Actief lid

  6 sep 2017
  471
  285
  63
  Vrouw
  Ik hoop het ook zijn er zo aan toe! Al mijn vriendinnen zo zwanger zonder problemen en heel snel allemaal. Nu heb ik zelf ook meer hoop met het spuiten dat het wel gaat lukken. We wachten af en hopelijk krijg ik snel goed nieuws!
   
 9. DanielleG

  DanielleG Actief lid

  6 sep 2017
  471
  285
  63
  Vrouw
  Nou hopelijk gaat het bij mij ook zo snel. Dank je wel voor je berichtje
   
 10. angel12

  angel12 Bekend lid

  28 okt 2014
  503
  79
  28
  Wij zijn 2 jaar bezig waarvan een jaar clomid gehad. (Bij een kliniek) Miskraam gehad. Nu sinds een paar maanden in het ziekenhuis en ook weer clomid. Geen resultaat. Volgende week krijg ik ook een baarmoederfoto en moet ik ook over op gonal spuiten. Hiermee begin ik zaterdag.
   
 11. DanielleG

  DanielleG Actief lid

  6 sep 2017
  471
  285
  63
  Vrouw
  Wat spannend zeg! Hoeveel mg had je Clomid? Ik ben erg benieuwd hoe de foto is gegaan, zou je me op de hoogte willen houden? Heel veel succes iig..
   
 12. angel12

  angel12 Bekend lid

  28 okt 2014
  503
  79
  28
  Ik had 50 mg clomid. Kreeg wel een eisprong hoor maar heeft niet tot zwangerschap geleid. Al met al slik ik dat al langer dan een jaar dus was er nu wel klaar mee..

  Ik laat je maandag even horen hoe de foto is gegaan.
   
 13. DanielleG

  DanielleG Actief lid

  6 sep 2017
  471
  285
  63
  Vrouw

  Hier hetzelfde, ik had ook 50mg maar veel last van de bijwerkingen daardoor denk ik maar 6 maanden hoeven slikken. Succes morgen met het spuiten van de hormonen en hoor maandag hoe de foto is gegaan. Spannend allemaal en hopelijk mag ik je snel feliciteren!
   
 14. Caro25

  Caro25 Bekend lid

  16 jan 2017
  532
  350
  63
  Vrouw
  Hoi Danielle,

  Jou verhaal had mijn eigen verhaal kunnen zijn. Eigenlijk niet echt iets 'mis' maar ook een vrij lange cyclus tussen de 35 en 40 dagen, waardoor ik ook nu in ronde 6 Clomid zit.
  Over 4 weken hebben wij weer een vervolgafspraak en de bedoeling is waarschijnlijk ook de hormoonspuiten. Ik ben benieuwd of ik ook een baarmoederfoto moet gaan maken zoals jij beschrijft. Klinkt spannend!

  Ik heb echt vreselijk last van de bijwerkingen (vooral de buikpijn rond eisprong is echt verschrikkelijk) kort lontje, zweten enz.. Wat dat betreft kan ik niet wachten om ook met de spuiten te beginnen. Had ergens gelezen dat bijna iedereen veel minder last had van bijwerkingen.

  Veel succes met de foto! Spannend altijd weer.

  Maar een nieuwe behandeling geeft wel weer nieuwe positieve moed! :)
   
 15. Kris81

  Kris81 Fanatiek lid

  14 mrt 2013
  3.418
  378
  83
  Vrouw
  Het verre Oosten ;)
  Hier ondertussen al een half jaar aan het spuiten. Zonder resultaat. Mij valt het wel zwaar. Ik zit nu de hele maand aan de hormonen. Het eerste half jaar mmm was alleen utrogestan voor de korte LF, sinds een half jaar dus ook spuiten met menopur 75 en pregnyl. Sinds twee maanden ben ik nu gestopt met de utrogestan vanwege de bijwerkingen en spuit in plaats daarvan nog 4x extra pregnyl. Ik vind overigens het spuiten ook nog steeds niet meevallen. Ik doe het wel, want het moet nu eenmaal, maar elke keer als de spuit er weer in zit, is een overwinning ;).

  Hopelijk is dit bij jullie het laatste zetje dat je nodig hebt!
   
 16. DanielleG

  DanielleG Actief lid

  6 sep 2017
  471
  285
  63
  Vrouw
  Het is vervelend als het met de Clomid nog steeds rond de 35 dagen is. Ik denk dat je wel hetzelfde als ik krijg een foto+hormoonspuiten vooral als je aangeeft dat je ook echt veel last hebt van die vervelende bijwerkingen. Ik was echt heel prikkelbaar, had ik al voordat ik deze pillen kreeg maar het werd echt extreem door de Clomid maar dat is niet fijn voor mezelf en zeker niet voor mijn vriend en mensen die dichtbij staan want die zijn altijd de pineut.

  De gynaecoloog wilde voor de zekerheid een foto maken maar ze gaat ervan uit dat alles goed is want normaal gesproken zijn je eileiders gesloten als je een soa of een buikoperatie hebt gehad en dit heb ik beide niet gehad dus ze gaat er vanuit dat bij mij alles in orde is. Omdat ik nooit zwanger ben geweest in 2,5 jaar wilde ze het toch even uitsluiten want er kan toch altijd wel iets verkeerd zitten natuurlijk. Heb 2 antibiotica pillen gehad dag voordat je naar het ziekenhuis moet ivm de vloeistof die ze inspuiten en een zetpil diclofinac (spierontspanner) dat je het bijna niet voelt. Ben heel benieuwd.

  Ik wens jou ook heel veel succes en hopelijk word je deze ronde van de Clomid zwanger.
   
 17. DanielleG

  DanielleG Actief lid

  6 sep 2017
  471
  285
  63
  Vrouw

  Wat vervelend zeg dat het allemaal zo lang moet duren en met zoveel medicatie. Heb je ook eerst Clomid geslikt en had je wel een eisprong?

  Ik zie er zelf ook erg tegen op om te gaan spuiten want ik kan zelfs al niet een klein prikje in mijn vinger zetten dus dat zal een hele opgave worden anders kan mijn vriend het altijd nog proberen.

  Welke hormoonspuiten ik ga krijgen dat weet ik niet hoor ik pas over 2 weken ongeveer. Ik weet wel dat het ziekenhuis waar ik onder behandeling sta niet met Gonal-F werkt dus kan ook nog niet veel informatie opzoeken.

  Ik hoop dat het snel gaat lukken!
   
 18. Kris81

  Kris81 Fanatiek lid

  14 mrt 2013
  3.418
  378
  83
  Vrouw
  Het verre Oosten ;)
  Ja, ik heb in pincipe wel een eigen eisprong. Mijn probleem zit met name in de tweede fase van de cyclus. na zes mnd utro dus ovulatie inductie. Ze hadden ze hoop dat als het ook in de eerste helft hormonaal gestimuleerd zou worden, de problemen in de tweede helft ook zouden oplossen maar dat wAs helaas niet zo. Ik heb geen clomid gehad, alleen menopur en pregnyl.

  Ik hoop het ook, succes!
   
 19. angel12

  angel12 Bekend lid

  28 okt 2014
  503
  79
  28
  Hoi hoi,

  Nou bij mij zit inmiddels de 2e spuit erin. Valt me op zich wel mee! Ik ben wel altijd zo'n zenuwachtig typ dat zich dan afvraagd of ik m wel goed zet enz maar dat zal vast wel.

  Morgen de HSG! Maak me er echt druk om maarja, het is voor het goede doel!
   
 20. DanielleG

  DanielleG Actief lid

  6 sep 2017
  471
  285
  63
  Vrouw
  Hoi hoi,

  Het valt dus best mee dat spuiten? Ik maak me er ook erg druk om.. jij moest eerst gaan spuiten en dan pas de baarmoeder foto maken? Hoe is het gegaan? Had je er veel last van gehad? Hoe voel je je nu?

  Zodra ik mijn menstruatie krijg moet ik bellen voor de afspraak HSG. Zelf denk ik niet dat ik van te voren zelf al moet gaan spuiten. Hoe zat dit bij jou moest je ook meteen na je menstruatie een afspraak maken en hoe lang moest je toen ongeveer wachten? Zet je de spuiten zelf of laat je dit door je vriend zetten?

  Ben erg benieuwd hoor graag van je.

  Groetjes
   

Deel Deze Pagina