Nasleep missed abortion, zo doorgaan?

Discussie in 'Miskraam' gestart door julia80, 23 mei 2020 om 11:14.

 1. julia80

  julia80 Fanatiek lid

  11 jan 2014
  2.909
  987
  113
  Begin april bleek op een echo dat ik helaas een missed abortion had. Na overleg met mijn fertiliteit arts heb ik cytotec gebruikt en kwam het vruchtzakje meteen los.
  Twee weken later bleek op een controle echo dat er nog een klein restje in de baarmoeder zat. Nogmaals de cytotec gebruikt maar dit keer geen reactie. Een week later was het dan ook nog ongeveer hetzelfde op echo. Ze zag ook een met bloed gevulde cyste, wat ze vreemd vond want dat zag je meestal meteen na een eisprong. Advies afwachten op natuurlijke afstoting/bloeding

  Begin vorige week kwam er dan een spontane bloeding (menstruatie?) En omdat Het HCG inmiddels was gezakt tot maar 36, mocht ik van haar alweer met clomid beginnen
  Gister moest ik nog een keer het HC G laten controleren en dit was helaas nog steeds op 24. De arts heeft daarom overleg gehad met de gynaecoloog en die heeft haar op de vingers getikt en gezegd dat ze de clomid nog helemaal niet had mogen voorschrijven omdat het HC G nog niet helemaal nul was.
  Het advies van de gynaecoloog was om het nog een week of 3/4 aan te kijken en te wachten tot er weer een bloeding komt en dan opnieuw bloed te breken om te kijken of alles weg was.

  Het was een erg snel, telefonisch gesprek gister en ze was erg onvriendelijk. Ik dacht eigenlijk dat ik weer verder kon en bijna weer een eisprong zou krijgen (en ik denk ook dat ik die ga krijgen, ik voel alle voortekenen maar mag van haar niet gaan proberen), en ineens is het advies weken lang afwachten nog met mogelijk dan nog een curettage als het hcg maar niet wil dalen.

  Ik vind het allemaal erg rommelig gaan, ik heb geen idee bijvoorbeeld of de gynaecoloog weet dat ik inmiddels al zes weken geleden die cytotec Heb gekregen en hoe lang ze dit nog zo willen laten voortslepen. De wens voor een vierde is sterk en ik word in oktober al 40, dus ik voel zelf eigenlijk wel haast hierbij.
  Wat zouden jullie doen? Het advies zomaar opvolgen, misschien vragen om zelf direct telefonisch contact met de betreffende gynaecoloog of misschien zelfs een second opinion ergens aanvragen?
   
 2. zonnetje2015

  zonnetje2015 VIP lid

  13 sep 2014
  6.607
  1.495
  113
  Even los van het feit dat ze clomid voorgeschreven hebben met rest hcg vind ik t advies niet zo heel gek. Met restweefsel in je baarmoeder geeft zwanger raken ( als dat al lukt want restweefsel kan een eisprong tegenhouden, innestelling tegenwerken) verhoogde kans op een miskraam.

  Dat restweefsel moet er eerst uit voordat je verder kunt. Met een eerste echte menstruatie komt dit vaak mee. Vraag dus gerust om een echo als je denkt dat je een menstruatie hebt gehad. Hcg kan ook zonder restweefsel heel.langzaam zakken.
  Als er nog restweefsel zit vraag dan om een hysteroscopie om t te laten verwijderen.

  Maar je hcg daalt dat is echt wel een goed teken. Met een hcg onder de 100 ( dacht ik) kan je cyclus weer opstarten. Dus hopelijk over een paar weken probleem opgelost en kun je weer gaan proberen.
   
  julia80 vindt dit leuk.
 3. Siepie85

  Siepie85 VIP lid

  8 nov 2013
  5.014
  3.970
  113
  Amsterdam
  Hier heb ik zelfs 6 cyclussen moeten overslaan na de missed abortion. In eerste instantie door restweefsel wat na 1 menstruatie gelukkig weg was. En daarna heb ik nog heel lang vocht in m’n baarmoeder gehad waardoor terugplaatsingen niet door konden gaan. En ik mocht sowieso als het wel goed verliep pas na 1 menstruatie verder dus ik vind het niet zo’n gek advies van de gyn. Je wil ook niet dat je een kans verspeelt omdat je baarmoeder er niet klaar voor is. Ik zou eerst een volgende menstruatie afwachten en dan een nieuwe echo vragen. Mocht er dan nog steeds restweefsel zitten kunnen ze dit waarschijnlijk makkelijk weghalen met een hysteroscopie.
   
  julia80 vindt dit leuk.
 4. Golden1213

  14 apr 2020
  63
  23
  8
  Ik zou aangeven dat je het rommelig hebt ervaren. Daarnaast klopt het wel degelijk met het wachten op een nieuwe zwangerschap. Hier twee keer een VMK gehad. Augustus en oktober, in april een zuigcurettage met bijna 9 weken. Iedere keer kreeg ik het advies te wachten (maand) en is er een controle gedaan of alles weg was. December is het goed gelopen en ben ik nu zwanger van de derde. Ik hoop dat je snel antwoord krijgt op je vragen. Ik zou zelf nog even bellen voor meer uitleg en een extra controle. Sterkte!
   

Deel Deze Pagina