net aangenomen en 20 weken zwanger

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Anne2607, 24 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Anne2607

  Anne2607 Lid

  15 apr 2008
  59
  0
  0
  Hallo,

  Twee weken terug heb ik een sollicitatie gesprek gehad en ben ik aangenomen. Aangezien ik verwacht had dat er nog een tweede gesprek zou volgen, was ik van plan om dan pas te vertellen dat ik zwanger ben. Dit zodat ze me van te voren niet konden afwijzen door mijn zwangerschap. Ik kreeg per brief te horen dat ik ben aangenomen met een uitnodiging voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Wat denken jullie, wanneer moet ik nu vertellen dat ik zwanger ben? Voorafgaand aan het arbeidsvoorwaardengesprek, tijdens of wanneer ik al in dienst ben? Het laatste voelt voor mij niet goed, omdat mijn zwangerschap nu ook aardig zichtbaar begint te worden....Wat zouden jullie doen?
   
 2. bouchere

  bouchere Niet meer actief

  ik zou gewoon eerlijk wezen,
  als ze willen hebben moet de zwangerschap geen bezwaar wezen.

  groetjes

  diana
   
 3. Rosao

  Rosao VIP lid

  3 nov 2007
  11.929
  267
  83
  Kon je het bij het eerste gesprek nog niet zien? Je kunt het nog steeds doen zoals je van plan was, je krijgt nu toch ook nog een gesprek waarin je dit ter sprake kunt brengen. Kun je ook nog zeggen dat je had verwacht dat er nog een sol. gesprek zou volgen waarin je het eigenlijk had willen zeggen. Zou ook eerlijk zijn.

  Succes! Laat je weten wat ze zeggen?
   
 4. Peetje08

  Peetje08 Bekend lid

  30 mrt 2008
  704
  0
  0
  Ik zou het even melden in het arbeidsvoorwaardengesprek en gewoon eerlijk aangeven dat je het wilde melden in je tweede gesprek (maar dan zonder reden). Dan kun je gelijk vertellen hoe je het na je verlof wilt doen (aantal uur wat je wil werken, welke dagen enzo).

  PS: Dat zijn gewoon arbeidsvoorwaarden en dan past het helemaal in het gesprek. ;)
   
 5. Anne2607

  Anne2607 Lid

  15 apr 2008
  59
  0
  0
  Bedankt voor jullie reacties! Ik heb het gesprek 8 september, laat dan wel even weten wat ze gezegd hebben...!
   
 6. Anne2607

  Anne2607 Lid

  15 apr 2008
  59
  0
  0
  Hoi Meiden,

  Ik heb vandaag mijn arbeidsvoorwardengesprek gehad en ze maakten totaal geen probleem van mijn zwangerschap! Ze waren er zelfs in geinteresseerd! Had ik totaal niet verwacht! Het enige jammere is dat ik de baan waarschijnlijk toch niet ga aannemen omdat ze zo bar slecht betalen, maar goed, dat is iets anders!
   
 7. Zonnebeertje

  Zonnebeertje Fanatiek lid

  1 jul 2007
  4.257
  0
  0
  wat fijn zeg! Ik had hetzelfde met mijn werk, ze reageerden zo positief, had ik ook niet verwacht.
  succes met beslissen!
   
 8. dreatje

  dreatje Lid

  1 sep 2008
  98
  0
  0
  hier allemaal positief gelukkig
  ik heb net vandaag een nieuwe baan gevonden heb een jaar contract gekregen met maand proeftijd dus moet nog een maand mijn buikje verborgen houden

  maar voel me wel een beetje schuldig dat ik het eigenlijk niet kan zeggen ben benieuwd hoe hij reageerd over een maand

  drea
   
 9. sjaantje85

  sjaantje85 Fanatiek lid

  4 sep 2008
  2.918
  0
  0
  dag dames ik zit met hetzelfde toen ik gestop twas met pil had ik goede baan maar ineens stond ik op de stoep ivm sluiting van zaak onverwachts...ik overstuur moet ik nu weer de pil gaan slikken maar gewoon op mn gevoel afgegaan....nu ben ik thuis heb dus wel recht op ww ben nog niet zwanger wel aan t solliciteren...dus ja ff spannend allemaal!ben erg benieuwd hoe t allemaal gaat lopen!
   
 10. Anne2607

  Anne2607 Lid

  15 apr 2008
  59
  0
  0
  Hoi Sjaantje,

  Wat balen van je baan zeg! Helaas heb je sommige dingen niet voor het zeggen en kun je dan ook niet alles plannen. Ik had dat eigenlijk ook met zwanger worden: ik was aan het afstuderen en eigenlijk raakte ik bij de eerste ronde al zwanger. Eerst had ik bedacht om een goede baan te zoeken en dan wachten met zwanger te worden tot ik een vast contract had. Maar ja, hoe ver ga je het dan uitstellen? En eigenlijk is het toch al een wonder als het lukt om zwanger te worden? En je ziet nu aan mij, als je zwanger bent, word je ook aangenomen. Ik heb uiteindelijk de baan niet aangenomen omdat het salaris nogal tegenviel en heb nu tot aan mijn verlof twee ontzettend leuke tijdelijke banen. Na mijn verlof zie ik wel verder en misschien blijf ik de eerste periode lekker bij mijn kindje. Maar natuurlijk heeft ook niet iedereen die luxe.
  Veel succes in ieder geval met zwanger worden en solliciteren! Maak je niet te druk!
   

Deel Deze Pagina