Neusamandel verwijderen. Ervaringen?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Robyn, 25 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Robyn

  Robyn Bekend lid

  23 mei 2006
  732
  0
  0
  Ambtenaar
  Naarden
  Omdat Fabian bijna elke maand een (vermoedelijk) ontstoken neusamandel heeft, heeft de huisarts besloten om ons door te sturen naar de KNO arts. Ze vertelde dat hij er waarschijnlijk uitgehaald zou gaan worden.

  Heeft hier iemand ervaring mee? Hoe gaat het in zijn werk, en wat kan ik allemaal verwachten? Ik kan op internet wel wat uitleg vinden maar niet hoe mensen het echt ervaren..
   
 2. zonnetje08

  zonnetje08 Actief lid

  1 aug 2008
  159
  0
  0
  Ik vond het verschrikkelijk. Operatie duurt op de top maar iets van 10 minuten, maar die lijken een eeuwigheid te duren. De kleine in narcose brengen vond ik helemaal bagger, vooral bij de oudste. De jongste had niet zo heel veel last toen ze er uit kwam, tuurlijk had ze er wel last van maar lang niet zo erg als de oudste, die ging ontzettend slecht de narcose in (wild) en kwam er verschrikkelijk wild en overstuur uit, dus mijn tip kijk of je iets weet waardoor je hem zo rustig mogelijk de narcose in krijgt want zoals ze er in gaan komen ze er vaak ook weer uit.

  Na de operatie hadden ze beide natuurlijk ontzettend last van hun keel maar dit werd zowel in het ziekenhuis als thuis ruimschoots goed gemaakt door de ijsjes en milkshakes ;)
  Oh en nog een tip, de kleine mag van het ziekenhuisbeleid vaak pas naar huis wanneer ze gedronken hebben en een ijsje opgegeten hebben, als het echt niet gaat lieg dan maar een beetje en help de kleine met het ijsje, thuis gaat het vaak zoveel beter dan in het ziekenhuis. ;) Zoals je leest is het voor jou als ouder 9 van de 10 keer erger dan voor de kleine alleen al door de zenuwen die door je lijf blijven gieren, net zo lang tot ze heelhuids weer terug zijn.
   
 3. Mamasu

  Mamasu Fanatiek lid

  10 apr 2007
  1.778
  1
  0
  Het viel mij echt honderd procent mee! Natuurlijk vond ik het vreselijk om mijn mannetje in de OK achter te laten maar het was werkelijk zo gepiept! Ik kreeg hem al weer in mijn armen voor ik het wist.
  Toen was hij wel erg huilerig en gedesorienteerd. En er kwam nog een piepklein beetje bloed uit zijn neusje.
  Maar we mochten gelijk al weer naar huis. En nadat hij een ochtendje lekker bij mij op schoot had gezeten en veel tv had gekeken was het al weer helemaal over.
  En hij is sindsdien echt veel minder vaak verkouden. Echt een verschil dus!
  Succes, komt allemaal goed!
   
 4. miranda22

  miranda22 Bekend lid

  5 jul 2007
  771
  0
  0
  mama
  heerhugowaard
  bij xander moeten ook zijn neus en keel amandelen eruit, maar de kno arts heeft mij verteld dat hij er minimaal een jaar voor moet zijn, dus ik ben wel benieuwd hoe het dan zal verlopen.
  heel veel suc6 ermee

  groetjes miranda
   
 5. AnnaS

  AnnaS Fanatiek lid

  25 nov 2005
  1.096
  0
  0
  Agent
  Drenthe
  Bij mijn oudste zijn de neusamandelen ook verwijderd.
  Vond het ook vrezelijk allemaal gewoon wat je kindje even die kleine ingreep moet ondergaan.
  Maar achteraf viel het me best allemaal mee, dus belangrijkste is als ouder dat je probeert te onspannen, want eigenlijk zijn ze naar de eerste dag al weer behoorlijk opgeknapt.
  Mijn ervaring is dat mijn oudste s,morgen al heel vroeg werd geholpen een uur of half 8 zoals me ik kan herinneren de hele wachtkamer zat ook vol met kleine kids voor dezelde ingreep.
  Jaq werd onder lichte narcose gebracht de kno-arts zei tegen Jaq nu ga je even lachen als ik het kapje op je mond doet en toen viel ze in slaap met een lach en werd ook zo weer wakker, ze had intussen tijd al paracetamolletje gehad alleen eerste 5 minuten vond ik het wle best bloederig en moest ze bloed speugen, daarna een ijsje of wat drinken en werd de temperatuur gemeten als die niet te hoog is mogen ze na 2 uurtjes alweer naar huis. Thuis nog een zetpil gegeven tegen de pijn, want daar hebben ze nog wel last van, maar vond het opzich allemaal mee vallen.
  Dag erna was ze weer de oude alleen volgens mij moet je 3 dagen wel binnen houden.
  Daarna is het alleen maar beter geworden haast nooit meer verkouden en nooit geen oorpijnen meer.
   
 6. Robyn

  Robyn Bekend lid

  23 mei 2006
  732
  0
  0
  Ambtenaar
  Naarden
  Ik zie dat het uiteindelijk allemaal erg is meegevallen bij iedereen. Dat stelt me erg gerust.
  En dat het zo ontzettend goed helpt tegen de verkoudheid is helemaal geweldig.
   
 7. crisje

  crisje Fanatiek lid

  5 aug 2006
  2.974
  0
  0
  brabant
  De operatie zelf steld weinig voor, en de pijn ook.
  Nu vertellen ze je dat daar ook wel, maar ik weet t van mijn zoon zelf. Die hebben ze afgelopen zomer zijn neusamandelen weg gehaald (was 16 toen) en die vond het reuze meevallen.
  Heeft wel heeeeeeeeeeeel veel ijsjes gegeten, zaten er ook veel bij omdat ie gewoon zielig was haha.
   

Deel Deze Pagina