Nexium bij reflux

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door kgulik, 1 jul 2017.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. kgulik

  kgulik Actief lid

  10 feb 2016
  153
  3
  18
  Vrouw
  Eindelijk weten we waarom ons ventje het al zo lang zo moeilijk heeft: verborgen reflux. De laatste dagen was het het heftigst (nog steeds :() en is hij ontroostbaar en krijst hij heel de boel bij elkaar. Zijn slokdarm is voort zo geïrriteerd door het maagzuur. Al die tijd dacht ik aan verborgen reflux en nu pas worden we serieus genomen. Nu het op zn ergst is..

  Sinds gisteren hebben we maagzuurremmers gekregen. Nexium. Hij heeft deze nu twee keer gehad. Hij moet deze elke dag een keer. We moeten de inhoud van een zakje toevoegen aan 15 ml water. Dit mengen en hieruit 7.5 ml halen en hem dit geven. De rest moesten we maar weggooien zei de apotheker. Terwijl we 37 euro moeten betalen voor 28 zakjes!
  In de bijsluiter staat dat dit zowel samen met voedsel of zonder voedsel gegeven mag worden.
  Mag dit dan ook gemengd en gegeven worden met zijn melk?
  Het via lepeltje of het bijgeleverde spuitje geven werkt namelijk niet want dat laat hij meteen uit zijn mondje lopen en het in een flessenspeen doen werkt ook niet want daar sabbelt hij alleen op, dat drinkt hij dan niet..

  Ik vraag me af hoe snel we resultaat gaan merken van Nexium want nu is het nonstop huilen.. :(
   
 2. Noordeling

  Noordeling Fanatiek lid

  5 aug 2014
  1.180
  61
  48
  Wij gebruikten en half zakje per x (wel lastig inschatten wat de helft was overigens).
  Na een dag had het hier wel resultaat (maar helaas ook erg veel darm klachten)
  Wat wij deden was op onze pink laten zuigen en dan met t spuitje in t mondje spuiten. werkte prima. Geen idee of je t ook door de fles mag doen.
   
 3. kgulik

  kgulik Actief lid

  10 feb 2016
  153
  3
  18
  Vrouw
  Oke dat zou ik eens kunnen proberen. Wij zien nu nog absoluut geen resultaat.
  Zelf zakje halveren durf ik niet zo goed want zo weet je nooit of het precies de helft is en of hij dan wel de juiste dosering binnen krijgt. En het klaar maken en bewaren voor volgende keer kan helaas ook niet omdat het niet langer dan 30 minuten bewaard mag worden. Maar zo zonde het weg te gooien..enige manier om precies te weten of het de helft is is om het te gaan meten of wegen maar das ook elke keer zo'n gedoe. Ik weet ook niet of je de korrels dag kunt bewaren in open zakje :p
   
 4. JuullesD

  JuullesD Niet meer actief

  Wij gaven het in de avond voor het badje en de laatste fles. Nexium mag je niet mengen met voedsel. En dan poeder in een bakje, halveten en de helft aan maken
   
 5. kgulik

  kgulik Actief lid

  10 feb 2016
  153
  3
  18
  Vrouw
  In de bijsluiter staat letterlijk: U kunt dit middel.met of zonder voedsel innemen.
  Maar ik vraag me af of het misschien beter werkt als ik het voor de melk geef.
  Probleem is dat er weinig rust momentjes zijn. Het is nu zo erg dat er geen rustig bad momentje is bijvoorbeeld. Hij huilt heel de dag door.is alleen tijdens het drinken en kort na het drinken even stil en valt soms dan even kort in slaap van pure uitputting en dan begint het huilen weer. Daarom wil ik echt dat de nexium snel werkt. Ik had gehoopt na twee keer wat meer resultaat te zien.
   
 6. JuullesD

  JuullesD Niet meer actief

  Meid dat duurt zeker een week a 2 weken!
  En met niet mengen bedoel ik niet door de fles heen
   
 7. Liva

  Liva Fanatiek lid

  5 dec 2016
  2.012
  2.979
  113
  Waarom moet je betalen? Ik heb nooit betaald voor nexium, kinderen hebben toch geen eigen risico?

  Ik deed het met een spuitje, beetje achterin dan kun je niet anders dan slikken.

  Verder beetje geduld hebben, het is niet in 1 dag ineens over. Het spugen blijft trouwens ook gewoon, het zure verdwijnt.
  Draag je hem in de drager of doek? Mijn kinderen sliepen altijd omhoog, dat scheelt heel veel. Liggen is gewoon niet te doen.
   
 8. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  15.598
  12.228
  113
  Je kan via bol.com van die kleine weegschaaltjes halen die op de tiende gram nauwkeurig kunnen wegen. Zou t daarmee halveren als je t nog niet aandurft met gokken. Als volwassene is t maagzuur heel anders dan van een kleintje maar uit eigen ervaring, t duurt inderdaad wel even voordat je je weer prettig voelt. Ik had de zweren in mn slokdarm staan van een dubbele antibiotica kuur. Slikken, ademhalen, kuchen alles deed zeer. Rechtop zo veel mogelijk en me niet te druk maken en t was te doen, liggen vond ik zelf drama. Dus wellicht dat je kleintje dat ook zo ervaart.
   
 9. zuuske

  zuuske Fanatiek lid

  9 okt 2010
  1.317
  0
  36
  Tilburg
  Ach wat vervelend en zielig voor je kindje. Helaas hier ook ervaring. Het duurde hier ook inderdaad bijna twee weken maar het werkte wel, gelukkig. Ik hoop voor jullie ook snel.
  Bij de apotheek hebben ze van die hele kleine maatbekertjes, daarin verdeelde wij het altijd op het oog over de helft. Maar bij ons kreeg ze het verdeeld over de dag dus sochtends en savonds een deel.
  Wij gaven het ongeveer een half uur voor de fles. We hebben ook van alles geprobeerd om het makkelijk te geven. Uiteindelijk werkte dit het beste; baby op het verschoon kussen, nexium opzuigen in een spuitje, de speen van een fles (dus eigenlijk de ring waar de speen in zit met de speen erin en dan dus zonder de fles eraan vast) in het mondje en daarin het spuitje leegspuiten. Dan dronk ze het zo op. Wel een beetje oppassen met de lucht die ze dan binnen nemen, maar we werden er al snel heel handig in.
  Owja, een handdoek oid onder het verschoonkussen om deze wat schuiner te maken is eg fijn, wij hebben een kussen met verhoging zodat ze altijd schuin omhoog ligt (ik geloof dat die iets van Solange heette).
  Veel beterschap
   
 10. Zwartje

  Zwartje Lid

  19 sep 2016
  51
  1
  8
  NULL
  NULL
  Hier ook sinds drie dagen gestart met nexium. Echter zegt de apotheker dat het na een half uur moet werken. Ons werd geadviseerd om het een week te proberen ivm eventueel reageren op bijwerkingen en dat je daardoor dan geen verbetering ziet. Sterkte ermee!
   
 11. kgulik

  kgulik Actief lid

  10 feb 2016
  153
  3
  18
  Vrouw
  Oke ja bij iedereen is het heel anders. Post hiervoor had het namelijk over al na een dag resultaat. Vaak hoor je na enkele dagen dat men wel verschil ziet maar dat leek mij ook al heel snel haha. Ik ga maandag even apotheek bellen over advies over hoe ik het beste hem het medicijn kan toedienen.
   
 12. JuullesD

  JuullesD Niet meer actief

  Nou die heb ik nog niet eerder gehoord. Hier kwam er pas na een dag of 10 verschil. En wat een zaligheid dan ineens. Even doorzetten en goed de leef regels in acht nemen. Voor je het weet is het beter....komt goed! Het is gewoon heel pittig zo een reflux baby...


  (PS hoe lang het duurt heeft ook te maken met de schade die aangericht is. Is er al veel irritatie en zwelling duurt het langer om dat te genezen.)
   
 13. kgulik

  kgulik Actief lid

  10 feb 2016
  153
  3
  18
  Vrouw
  Maagzuurremmers zijn uit alle verzekeringen gehaald en worden niet meer vergoed alleen als het chronisch is en het minimaal een half jaar gebruikt moet worden.
  Momenteel huilt hij zoveel dat hij ook blijft huilen in draagzaak.
  Bedje hebben we ook wat omhoog staan. Verder passen we alle leefregels toe op het gebied van reflux. Het is nu gewoon afwachten wanneer de medicijnen werken. Ik hoop toch wel echt eerder dan de twee weken want hij huilt heel de dah door. Het is nu voort zo erg. En hij kan nog geen 5 minuten op zijn rug liggen of hij krijgt de hik of moet kokhalzen. Zelfs 3 uur na de fles... dus moet je hem constant vasthouden en kun je hem alleen even te slapen leggen op zijn buik als hij op een gegeven moment doodmoe is en even stopt met huilen..

  De spuit die we erbij gekregen hebben is zo dik dat we die niet achterin zijn keeltje kunnen doen..past zelfs amper in zijn mondje. Zo stom
   
 14. kgulik

  kgulik Actief lid

  10 feb 2016
  153
  3
  18
  Vrouw
  Oke dit klinkt inderdaad logisch! Het is inderdaad erg pittig en oh zo zielig zo'n ontroostbaar ventje. Nog even doorzetten en hopen op goede resultaten!
   
 15. Edr89

  Edr89 Bekend lid

  20 jun 2016
  672
  1.054
  93
  Hier al een tijdje Nexium nadat we een hele tijd Ranitidine hadden gebruikt, dus de slokdarm was al wel genezen, maar heeft alsnog zeker 2 weken geduurd voordat het werkte én de bijwerkingen voorbij waren. Geef het nog even de tijd. Overigens bleef het hier moeizaam gaan, pas nadat we zowel 's ochtends als 's avonds een half zakje mochten geven, ging het goed.
  Wij wachten altijd minimaal een kwartier, maar het liefst een half uur met de fles geven.
  Mijn dochter is inmiddels 6 maanden en het grote spuitje gaat nu goed, maar in het begin paste die inderdaad niet in haar mondje. Bij de apotheek heb ik om kleinere spuitjes gevraagd (aangegeven dat het om een kleine baby ging) en die hadden ze, zeker 2x zo smal. Ging veel beter! Spoot het achterin haar wang en hield het spuitje in haar mond zodat ze het niet met haar tong weg kon duwen maar wel moest slikken.
  Succes, het is echt heel heftig om zo te tobben met een baby met reflux, maar het wordt beter!
   
 16. Liva

  Liva Fanatiek lid

  5 dec 2016
  2.012
  2.979
  113
  Heeft hij nog andere symptomen? Reflux komt vaak/gaat samen met koemelkallergie.
   
 17. kgulik

  kgulik Actief lid

  10 feb 2016
  153
  3
  18
  Vrouw
  Verdere symptomen zijn wel droge huid/eczeem maar dit verdwijnt als we het elke dag incremen met zalf.
  Verder heeft hij soms wat krampen alhoewel ik nu achteraf denk dat we dit overstrekken ook vaak hebben verward met overstrekken door reflux. Hij laat wel erg veel windjes
  Verder alleen reflux symptomen: overstrekken. Niet op rug kunnen liggen. De hik. Smakken. Zuur ruiken. Kokhalzen. Onrustig. Veel huilen en kort slapen.

  Eczeem, reflux en koemelk allergie komt wel in de familie voor dus ik hoop dat er niet ook nog koemelk allergie bij komt. Eczeem en reflux is al meer dan genoeg! :confused:
   
 18. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.809
  1.013
  113
  Vrouw
  Drenthe
  Nexium hoor je te geven zoals je het geeft.
  De helft klaar maken is af te raden. Nexium bevat namelijk meerdere bestanddelen die samen voor de werking zorgen. Als je dan willekeurig ongeveer de hoeveelheid pakt heb je grote kans dat het nooit op de juiste manier kan gaan werken. Ook geef je dan bijv de ene keer 4mg en de andere 6mg, maar misschien zelfs 3mg en 7 mg.
  Dus om deze 2 redenen altijd een heel zakje maken en de helft geven.

  Nexium zal misschien wel snel aan het werk gaan, maar het heeft echt een tijd nodig om de juiste spiegel op te bouwen (wat je dus alleen goed kan doen bij de aanbevolen dosering) en de slokdarm moet kunnen herstellen.

  Wij hadden eerst ranitidine, maar dit werkte onvoldoende. Nexium ging 'pas' na 5 dagen werken. Maar mijn ervaring is wel; als het werkt, dan werkt het echt heel goed.


  Over het innemen;
  Beide jongens moesten hier heel erg wennen aan die smaak of wat dan ook. De eerste x aantal keer hadden ze het ook echt moeite met innemen. Maar binnen een paar dagen zaten ze als jonge vogeltjes met hun mond open als ik er mee aan kwam.
  Dus mijn tips;
  - zet gewoon even door. Liefst zonder voedsel oid, dan kun je de juiste hoeveelheid ook echt geven.
  - vul het spuitje en laat deze heel gecontroleerd en rustig leeglopen in de wang, dan slikken ze het sneller in. (Evt met pink)
  - geef het elke dag op hetzelfde tijdstip.

  Als langere tijd word nexium niet vergoed, tenzij chronisch. Bij ons betekende dit dat we het de 2e keer al vergoed kregen. Die kans bestaat ook voor jullie.
  En anderzijds, 28 zakjes betekend bijna een hele maand. Ik kan niet jullie geldzaken beoordelen, maar wat betekend dit geld op een tevreden baby? 1,32 per dag uitgeven en mogelijk een baby zonder pijn.
   
 19. Sela~

  Sela~ Actief lid

  22 apr 2017
  455
  895
  93
  Vrouw
  Van mijn k.a mochten we gewoon het zakje in een bakje doen en de helft geven, volgende dag andere helft. Dit ging prima!
  Je moet het wel even de tijd geven, het werkt echt niet na een dag al, maar wij zagen volgens mij na een dag of 3 a 4 al verschil. Uiteindelijk afgebouwd naar 1/3 per dag en daarna gestopt (totaal half jaar gebruikt). Succes!
   
 20. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.809
  1.013
  113
  Vrouw
  Drenthe
  Dat is tegen de gebruiksaanwijzing en het advies van deze medicatie in.
   

Deel Deze Pagina