Nog een bloeddruk topic: aan de hoge kant...

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Lolieken, 20 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Lolieken

  Lolieken Fanatiek lid

  1 jul 2008
  1.107
  0
  0
  De laatste tijd lees ik bewust vaak onbewust over de bloeddruk tijdens de zwangerschap(forum). In het begin van m'n zwangerschap was ik hier al bang voor. Ik krijg namelijk snel een te hoge bloeddruk wanneer ik stress krijg en me begin op te jagen. Maar merendeel van de tijd is m'n bloeddruk gewoon goed.

  Nu heb ik gelijk gekregen. De allereerste keer bij de gynaecoloog was m'n bloeddruk maar liefst (verschiet niet) 18/10! Ik moet er wel bijvertellen ik was ENORM ENORM zenuwachtig had een rode kop tot en met! Kon me echt niet rustig maken wat ik vaak wel kan. Ik kende het ritueel nog niet en het was me allemaal veel. Direct plassen, direct bloeddruk en dan nog eens enorm hoog. De verpleegster zei er niet veel van maar ik voelde me er niet goed bij. Bij de gynaecoloog binnen begon hij over vanalles en nog wat behalve over m'n bloeddruk. Toen ik plots zei ik heb normaal niet zo'n hoge bloeddruk zei hij heel rustig "meisje zeg ik daar nu iets van? Ik heb het wel gezien hoor maar je hoeft je geen zorgen te maken" M'n plasje was schoon en de rest was ook allemaal goed. Perfect begin van de zwangerschap zei hij.

  Eens thuis heb ik dat goed van me kunnen afzetten. Ik heb me geen zorgen meer gemaakt... en thuis is m'n bloeddruk altijd heel netjes.

  Nu de laatste keer op consultatie was ik al rustiger maar nog steeds zenuwachtig. Ik heb me écht geconcentreerd op die bloeddruk. Zelfs geprobeerd half en half te mediteren. Naar mijn gevoel had het resultaat. 14/9 ... Nog steeds aan de hoge kant maar alvast een pak minder dan de vorige keer. Ook nu was m'n plasje schoon en zei hij er zelfs niets van. Alles verloopt goed.

  Ook weer thuis altijd heel netjes. 12/8, 12/7 ... Altijd goed dus.

  Maar en ik kan er niet aandoen... Nu maak ik me toch een beetje zorgen. Ik zal dit ook volgende keer melden bij de gynaecoloog (mag binnenkort weer gaan) Ik hoop écht dat hij deze keer nog beter is dan de vorige keer dat hij weer wat gezakt is.

  Maar ik ben ook altijd zo zenuwachtig. Het is sterker dan mezelf! Ik probeer er aan te werken zoals je hierboven kan lezen maar ik ben van nature een piekeraar.

  De gynaecoloog gaat er voorlopig ook van uit dat het door m'n zenuwen komt bij een consultatie. Maar nu twijfel ik al of m'n thuismetingen correct zijn... Normaal wel en normaal heb ik dus een goeie bloeddruk maar telkens bij de consultatie gaat het de mist in.

  Heb je meer kans op een zwangerschapsvergiftiging als je bloeddruk regelmatig wat hoger is?

  En zijn er hier mensen die ook sukkelde met een hoge bloeddruk maar waarbij de zwangerschap voor de rest vlotjes verliep?

  Ik wil géén dingen zoeken om me ongerust maken voor alle duidelijkheid. En vanaf nu zal ik weer een pakje minder lezen! Maar ik hoop dat jullie begrijpen dat ik er een beetje bezorgd om ben.

  Verder is alles ok: bloedonderzoek, urineonderzoek, echo... enkel die bloeddruk wil maar niet meewerken! Verder is zwangerschapsvergiftiging nog nooit in m'n familie voorgekomen ik weet niet of dat voor iets telt!

  Verder kan ik perfect genieten van mijn zwangerschap hoor (tussen de misselijkheid door) :)
   
 2. San79

  San79 Fanatiek lid

  10 apr 2008
  2.212
  0
  0
  Den Haag
  Die gyneacoloog heeft jaren en jaren gestudeert, en klinkt alsof hij ook al heel wat jaartjes ervaring achter de rug heeft en zich niet zo snel gek laat maken.
  Tuurlijk is je bloeddruk (te) hoog, maar hij schat blijkbaar in dat het echt komt door de spanningen en daar lijkt me niets mis mee toch? Een hoge bloeddruk kan (later in de zwangerschap) wijzen op een (beginnende) zwangerschapsvergiftiging, maar dat is heel iets anders dan jij hebt.
  En de hoge bloeddruk is dan een teken van de zwangerschapsvergiftiging, het is niet zo dat je die krijgt door je hoge bloeddruk.
  Net zoals koorts een teken van griep is, geen oorzaak.

  Dus wees blij met zo´n nuchtere (ervaren) gyn en laat je niet gek maken door de (paniek)verhalen op forums ;)
   
 3. Lolieken

  Lolieken Fanatiek lid

  1 jul 2008
  1.107
  0
  0
  San, bedankt voor je reactie. Soms heb ik een reactie nodig zoals de jouwe. Nuchter maar niet afsnauwend. :) Ik besef ook dat ik niet achter alles iets mag zoeken. Maar het werd me wat veel en ik moest het even kwijt.

  Die man heeft idd veel ervaring en is in Belgie vrij gekent zelfs. Het is echt niet dat ik hem niet vertrouw, echt niet. Maar soms is het gevoel sterker dan mezelf. Je hebt niets liever dan dat alles inorde is he!

  Maar goed. Het is niet dat ik in een put zit ofzo. Zoals ik al zei ik kan nog steeds van de zwangerschap genieten en ik denk er niet constant aan gelukkig maar! Maar af en toe lees ik teveel! En dan maak ik mezelf gek.

  Dus minder lezen is de boodschap!
   
 4. San79

  San79 Fanatiek lid

  10 apr 2008
  2.212
  0
  0
  Den Haag
  Ik ben idd vrij nuchter, ook voor mezelf ;)
   

Deel Deze Pagina