Nooit meer wat gehoord..

Discussie in 'Alleen en zwanger' gestart door Rachel0308, 16 okt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Rachel0308

  16 okt 2018
  12
  19
  3
  Vrouw
  Hi allemaal!

  Ik ben Rachel, 29 jaar en 14 weken zwanger. Een tijd terug heb ik een man mogen ontmoeten, en hier klikte het erg goed mee. Ik ben ongepland zwanger geraakt. Natuurlijk heb ik dit gelijk aan ‘de vader’ verteld. Hij schrok erg, net zoals ik natuurlijk. Daar ik ben wat problemen heb gehad met mijn eierstokken (er geen zekerheid was dat ik uberhaupt ooit zwanger zou worden) en ik bijna 30 ben, heb ik besloten het kindje te houden.

  Hij heeft het dat weekend even laten bezinken en zou mij maandag bellen. Ik had namelijk aangegeven graag met hem te willen afspreken om te praten over hoe of wat. Die maandag kreeg ik een appje met een excuus erin waarom hij niet kon bellen, en hij zou een dag later bellen. Dit is niet meer gebeurd. 5 dagen later heb ik nog een appje ontvangen met de vraag: hoe gaat het met je? Ik had die dag toevallig een echo gehad, en vertelde hem dat het hartje kloppend te zien was, en ik een nieuwe echo had. Hij heeft hier nooit meer op gereageerd. Ik was toen rond de 9 weken zwanger.

  Rond mijn termijn echo (12 weken) heb ik hem gevraagd of er in zijn familie aangeboren ziektes voorkomen. Hij heeft hier netjes op gereageerd en meer niet. Ik snap dat het zeer heftig voor hem moet zijn om te horen dat er een kind onderweg is, en hij daar niet veel in te zeggen heeft. Maar aan de andere kant, hij is 35 jaar oud en het feit dat hij niet eens is langs gekomen of gebeld heeft om te sparren over hoe of wat, vind ik schandalig. Ik heb bij hem aangegeven (rond 9 weken) dat ik wil dat hij goed nadenkt over wat hij wilt, en welke keuze hij ook maakt (wel of niet in het leven zijn van de baby) ik achter hem sta, als hij er maar goed over nadenkt.

  Het is nu dus al weken totaal stil vanaf zijn kant. Van social media heb ik hem verwijderd, daar ik het slecht trok om te zien wat hij allemaal uitspookte, terwijl ik maar niks hoor.

  Ik moest dit verhaal gewoon even kwijt. Ik sta open voor opmerkingen, tips of advies van jullie kant!

  Groetjes Rachel
   
 2. Flamingo1990

  Flamingo1990 Fanatiek lid

  27 aug 2018
  2.197
  2.596
  113
  Vrouw
  #2 Flamingo1990, 16 okt 2018
  Laatst bewerkt: 16 okt 2018
  Dag Rachel, wat een ontzettend vervelende situatie en tegelijkertijd misschien ook heel mooi. Dapper dat je besloten hebt het kindje te houden. Gefeliciteerd met je zwangerschap, het klinkt alsof het voor jou wel welkom is.

  Alhoewel ik me voor kan stellen dat het voor jou op dit moment extreem vervelend is dat de man in kwestie niet meer reageert en ik het op een rationeel niveau helemaal mee eens ben dat het niet fatsoenlijk is.. wil ik je wel adviseren hem echt wat meer de tijd te geven. Deze situatie is helaas voor mensen niet rationeel maar een complete gevoelskwestie. En iedereen heeft een eigen gevoel.

  Voor mannen is het proces naar kinderen toe in een relatie ook vaker al lastiger. En als ik me in leef in deze man is hij echt compleet overrompeld door de aankondiging. Ik vind het feit dat hij wel reageert op bepaalde berichten al hartstikke knap, want dat had hij ook kunnen verzaken.

  Ik snap dat het voor jou schandalig voelt dat hij nog steeds niet langs is gekomen om te praten en dat mag je ook echt voelen! Alleen ik denk dat het voor jou als vrouw, waarbij je ook veranderingen in je lichaam voelt ed een sneller proces is dan voor mannen. Mannen ervaren het vaderschap ook vaker pas als het kind geboren wordt, en deze man had vooralsnog helemaal geen plannen om nu kinderen te krijgen. Het is voor hem nog iets abstracts, dat heeft tijd nodig. Iets wat hij misschien liever nog ergens ontkent. Dat ontkennen heeft hij recht op, hoe gek ook. Iedereen doet het op z’n eigen manier. Zie het als verwerking, net als bij verlies.

  Je geeft aan dat het je eigenlijk niet uitmaakt welke keuze hij hier in maakt. Je wil het toch houden. Ik denk dat je boosheid vooral voortkomt uit het feit dat jij vooral steun nodig hebt in jou gevoel en overrompeling en dat je dat het liefst samen met hem doet omdat jullie in hetzelfde schuitje zitten. Dat is jou manier van verwerking en omgaan met de situatie. Het is dan lastig dat hij daar niet in meewerkt, want dat zou jou wss heel erg helpen! Jullie verwerken dit nieuws beide op een andere manier die bij je past en dat mag.

  Mijn advies: geef hem de tijd die hij nodig heeft, houdt hem wel op de hoogte en stuur bijv de echo digitaal. Dat helpt hem om te wennen aan het idee dat hij vader wordt. Dan wordt het minder abstract en ver weg en dan komt dat gesprek wss vanzelf wel. Het feit dat hij niet compleet afwezig lijkt en wel reageert geeft me goede moed. Je houdt het toch ongeacht wat hij vindt en wil. Dat gesprek kan volgens mij wel wachten. Probeer jouw steun in de tussentijd toch bij anderen, vrienden en familie, te zoeken. Want dat heb je ook nodig :)

  Ik wil je veel succes wensen!
   
  Triesje91, Apie1, Kaatje92 en 22 anderen vinden dit leuk.
 3. Rachel0308

  16 okt 2018
  12
  19
  3
  Vrouw
  Super bedankt voor je reactie! Soms is het fijn om even een blik van een vreemde te zien. Mijn vrienden en familie zijn natuurlijk ook iets meer op mijn hand. Mijn ‘angst’ (voor het kind) is alleen dat ik nooit meer wat ga horen. Ik heb liever dat hij zegt: ik wil het niet, dan niks horen. Ergens merk ik ook dat ik het misschien zelf liever heb dat hij niks meer last horen. Zwangerschap, je emoties gaan al alle kanten op, nu helemaal!
   
  Flamingo1990 vindt dit leuk.
 4. Flamingo1990

  Flamingo1990 Fanatiek lid

  27 aug 2018
  2.197
  2.596
  113
  Vrouw
  #4 Flamingo1990, 16 okt 2018
  Laatst bewerkt: 16 okt 2018
  Dat is ook heel erg logisch en ik heb nu makkelijk praten als buitenstaander natuurlijk! Je gevoel mag er ook zijn. Of dat nou boosheid, angst of verdriet is. Of alles door elkaar. Dat is het mooie (en vervelende aan gevoel) het is niet rationeel. Het overkomt je. En met zwangerschap is al helemaal niks rationeel. Haha! Dat mag je hem natuurlijk wel zeggen, zonder verwijten naar hem toe. Dat het voor jou lastig is als hij niks van zich laat horen en dat je begrijpt dat het voor hem ook lastig moet zijn om in deze situatie beland te zijn. Dat je hem zijn tijd geeft, maar ook wat je voelt en waarom. Geef er woorden aan en leg het hem uit. Al is het in een whatsapp bericht.

  Dat maakt het voor mannen denk ik ook lastig. Wij hebben als vrouw de controle. Wij bepalen of we het weghalen of niet. Je hebt die keus al gemaakt. Hij zal nu dus de keuze moeten maken tussen een klootzak zijn die zijn kind en verantwoordelijkheid niet wil nemen, of een kind accepteren terwijl hij er niet klaar voor is. Het voelt in beide keuzes als verlies en verraad. De een naar jezelf toe en de ander naar je kind toe. Lijkt me een lastige keuze!
   
  lies276 en Evanesco vinden dit leuk.
 5. Djoess

  Djoess Bekend lid

  14 dec 2013
  560
  380
  63
  Vrouw
  Haarlem
  Ik zat 4 jaar geleden in ongeveer dezelfde situatie. Ik kan je aanraden om te doen wat goed voelt voor jou en je kindje.

  Met 20 weken heb ik bijvoorbeeld een update gestuurd (waar een akelige reactie op kwam) en een paar dagen na de geboorte heb ik een foto gestuurd van het geboortekaartje en de baby en gevraagd of als hij dan niet haar wilde zien, hij wel wilde doorgeven als hij ging verhuizen of van nummer zou veranderen. Tot nu toe lukt dat. Hij gaat later maar aan haar uitleggen hoe en wat.

  Nogmaals, doe wat voor jou goed voelt. Als dat is dat je steeds een update stuurt, dan doe je dat.
   
 6. Friesin

  Friesin Fanatiek lid

  4 aug 2012
  2.115
  643
  113
  Allereerst, gefeliciteerd met je zwangerschap. Geweldig dat je besloten hebt om voor dit kindje te gaan zorgen:)
  Hopelijk voel je je goed!

  Wat jammer dat de papa het zo af laat weten.. Je bent beide verantwoordelijk! Hopelijk trekt hij nog bij en is het vooral de schrik waarom hij afstand neemt.

  Succes:thumup:
   
 7. Rachel0308

  16 okt 2018
  12
  19
  3
  Vrouw
  Bedankt voor je reactie! Ik merk inderdaad steeds meer dat ik moet ‘loslaten’. Ik moet het aan hem laten, ik kan hem niet sturen. Voor die kleine zou ik het erg vinden, mocht ik nooit meer wat horen! Maar inderdaad, dat moet hij dan toch later een keer verandwoorden!
   
 8. Rachel0308

  16 okt 2018
  12
  19
  3
  Vrouw
  Bedankt voor je reactie! Gelukkig gaat het hier helemaal goed! Zwangerschap verloopt lekker vlot! En ik ben erg happy. Ik hoop voor de kleine dat hij inderdaad zijn verandwoording nog gaat nemen, wie weet!
   
 9. 2kanjertjes

  2kanjertjes Actief lid

  15 jan 2012
  236
  128
  43
  Goedemorgen,

  Ik heb helaas ooit in dezelfde situatie gezeten. Ik had toen zelf besloten om geen contact meer te zoeken omdat ik continue negatieve reacties van hem kreeg. Nu zijn we inmiddels 10 jaar samen waarvan bijna 5 jaar getrouwd, en hebben we samen 2 kinderen ( ik 3) en zijn we nu bezig om weer een kindje te krijgen. Wie weet...
  Geniet in ieder geval van je zwangerschap!
   
 10. Rachel0308

  16 okt 2018
  12
  19
  3
  Vrouw
  Wat goed!! Fijn dat het voor jou zo goed afgelopen is!
   
 11. Rachel0308

  16 okt 2018
  12
  19
  3
  Vrouw
  Vandaag heb ik besloten om ‘vader’ niet op de hoogte te houden. Dit omdat hij via social media mij erg belachelijk maakt. Ik vind het goed zo. Ik en mijn frummel redden het ook wel samen. Hoe erg ik het ook vind voor mijn kind, dan maar één ouder die met heel haar hart voor haar kind gaat. Iemand die niet wilt, heeft ook geen meerwaarde!
   
  Roos123, Brinta, Dielle en 6 anderen vinden dit leuk.
 12. MamaZijnIsDeBom

  MamaZijnIsDeBom Fanatiek lid

  10 apr 2018
  2.317
  1.655
  113
  Vrouw
  Wat naar dat hij zich zo gedraagt!! Ik zou het laten idd. En wanneer hij er wel aan toe is zoekt hij je wel op. Dan zou ik proberen er wel voor open te staan.

  Je bent denk ik in na half april uitgerekend? Dan kan je ook bij ons in de groep komen mee kletsen als je dat wil... we hebben hier een topic op zp maar ook een besloten fb groep. Is echt super leuk en fijn om dingen te kunnen delen. Alleen als je wil natuurlijk he!
   
  Rachel0308 vindt dit leuk.
 13. Flamingo1990

  Flamingo1990 Fanatiek lid

  27 aug 2018
  2.197
  2.596
  113
  Vrouw
  Jemig, je belachelijk maken? Dat is wel heel kinderachtig en triest. Goed dat je voor jezelf die keuze hebt gemaakt en het een beetje los kan laten. Inderdaad een onprettige situatie voor je kind, maar met 1 fantastische ouder gaat dat goed komen :) want idd iemand die niet wil heeft geen meerwaarde. Succes verder en geniet van je zwangerschap!
   
  Rachel0308 vindt dit leuk.
 14. DeniseMK

  DeniseMK Lid

  14 sep 2018
  16
  5
  3
  Vrouw
  Aan zo iemand heb je inderdaad helemaal niks. Jullie zijn beter af zonder hem.;)
   
  Rachel0308 vindt dit leuk.
 15. Rachel0308

  16 okt 2018
  12
  19
  3
  Vrouw
  Vorig weekend ben ik gebeld door een oud schoolgenootje van vroeger. Het blijft dat zij en ik elkaar overlapt hebben in een relatie met mijn babydaddy. Hij heeft gaat vorige week pas verteld dat ik in verwachting ben, over whatsapp. Deze berichten heeft zij door gestuurd naar mij. In deze berichten maakt hij er een heel ander verhaal van. Ook geeft hij aan dat hij mij wilt vermoorden. Super gezellig dus allemaal. Ik blijf lekker bij geen contact. Ik heb niks meer van hem gehoord. Om eerlijk te zijn hoop ik nu nog meer dat dit zo blijft. Het heeft me even een paar dagen pijn gedaan, maar we gaan weer verder. Ik ben dol gelukkig. Helemaal sinds ik weet dat ik een jongeman ga krijgen, hier hoopte ik erg op! Het komt wel goed, met zijn tweeen. En met mega veel familie/geliefdes.
   
 16. 2kanjertjes

  2kanjertjes Actief lid

  15 jan 2012
  236
  128
  43
  Jezus..... wat een mafkees! Dan veeeeeel liever alleen
  Fijne zwangerschap nog!
   
  Rachel0308 vindt dit leuk.
 17. Rachel0308

  16 okt 2018
  12
  19
  3
  Vrouw
  Juist, ik ga lekker genieten!
   
 18. hoop28

  hoop28 Fanatiek lid

  29 apr 2015
  1.247
  550
  113
  Vrouw
  Zou je met die berichtjes niet naar de politie stappen? Ik vind het nogal wat dat iemand zegt je te willen vermoorden.
   
  Wollig vindt dit leuk.
 19. AmberGroen

  AmberGroen Nieuw lid

  17 okt 2018
  4
  1
  3
  Vrouw
  #19 AmberGroen, 1 nov 2018
  Laatst bewerkt: 1 nov 2018
  Jeetje Rachel, wat ontzettend heftig. Ik kan je alleen maar feliciteren en tegelijk sterkte wensen. Hopende dat de vader van het kindje in ieder contact zoekt. Daar hij het niet wil opvoeden als hij daar voor kiest hij dit eerlijk naar jou ventileert. Of natuurlijk het compleet tegenovergestelde!
  Maar je wat vast een goede mama!
  Liefs!

  Edit: Oh gadver, lees nu pas je andere berichtje, ik denk dat je beter af bent zonder die engerd!!!!!!!!
   
  Rachel0308 vindt dit leuk.
 20. Rachel0308

  16 okt 2018
  12
  19
  3
  Vrouw
  Ik ga hier niks mee doen. Hij geeft aan in die berichtjes (na mijn kennis) dat hij en ik flinke ruzie hebben gehad ect ect. Om eerlijk te zijn is er tussen hem en mij nooit een verkeerd word gevallen. Ik heb gewoon opeens nooit meer wat gehoord van hem. Ik ga er dus van uit dat hij dacht dat zo’n opmerking stoer overkomt. Het is natuurlijk makkelijk zo’n opmerking te maken tegen een ander. Ik heb me nooit bedreigt of angstig gevoeld door hem. Het enige wat ik voelde was schock! Ik heb met meerdere scenario’s rekening gehoud. Van totaal geen contact willen tot het opeisen van 50 procent voogdij. Alleen heb ik nooit rekening gehouden met het scenario dat hij slecht over mij zou praten en bepaalde uitspraken zou doen tegenover andere. Misschien naief, maar zeker een les geleerd!
   

Deel Deze Pagina