normale ontlasting?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Yukl, 27 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Yukl

  Yukl Niet meer actief

  Alvast sorry voor de details :D

  Mijn zoontje heeft zo lang ik me kan herinneren vieze prutpoep. Het zijn geen gewone drollen, maar echt plakkerige en zurige poep. Een drap. Tsja, weet niet hoe ik het beter kan omschrijven :D

  Ik vroeg me af of het normaal is? Zou hij niet inmiddels wat vaker gewoon nette drollen moeten hebben?

  Zijn buikje is ook behoorlijk opgezet, altijd al. Ik geloof dat een beetje wel normaal is, maar ik weet niet tot in hoeverre dit het geval is. Zijn broeken zitten er echt strak door, terwijl hij niet qua vet een dikke buik heeft.

  Zou er misschien een lichte allergie kunnen spelen of iets dergelijks? Of is dit gewoon normaal? Ik heb echt geen idee :)
   
 2. LovelyDK

  LovelyDK Niet meer actief

  Hier precies zo dus ik lees mee :)
   
 3. lob

  lob Fanatiek lid

  27 nov 2007
  2.646
  0
  0
  brabant
  Ik heb eigenlijk geen idee wat normaal is, maar mijn zoontje heeft meestal "gewoon nette drollen" en soms wat viezige prut.
  Beetje net zoals wat volwassen hebben zeg maar.
   
 4. blackeyedgirl

  blackeyedgirl VIP lid

  12 nov 2008
  17.671
  2
  0
  Zuid-Holland
  Hier nog noooooooooooooit drolletjes gehad.
  Mijn dochtertje heeft kma en krijgt neocate als voeding.
  Altijd derrie en sinds ze bijvoeding krijgt, ook lekker plakkerig aan dr billen.
   
 5. Yukl

  Yukl Niet meer actief

  Ja maar babypoep is altijd wat afwijkend van normaal volgens mij :) ;) Mijn jongste heeft knal gele yoghurt poep, dat heb ik nooit :D
   
 6. blackeyedgirl

  blackeyedgirl VIP lid

  12 nov 2008
  17.671
  2
  0
  Zuid-Holland
  Hier varieert de poep van mosterdgeel tot mosgroen :D

  Maar je hebt het dan over de poep van je oudste? Dacht dat het over de jongste ging hihi.
   
 7. chrystel73

  chrystel73 VIP lid

  9 jan 2009
  5.948
  2.088
  113
  bij Emma werden het pas mooi drollen toen ze zindelijk was en het langer ophield.
   
 8. Nischa

  Nischa Bekend lid

  19 mrt 2008
  575
  0
  16
  Mama, Intrieurverzorgster
  Noord-Brabant
  Hier is het ook zo! Bij mij in de familie zit coeliaki dat is een allergie tegen gluten. mijn zoontje is er paar weken geleden op gestest maar dat was het gelukkig niet! Nu las ik in het boekje van de cb dat er ook peuter diarree is. Je zou het er met de huisarts over kunnen hebben
   
 9. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Kan verschillende oorzaken hebben: een allergie, gewoon peuterdiarree, teveel drinken...
  Hier altijd derrie gehad als ze melk binnenkreeg en de laatste tijd nu ze aan het opknappen is van een darmparasiet (ten tijde van de parasiet echt waterdunne diarree en heftige buikkrampen).
  Ik ben probiotica bij gaan geven en de laatste weken beginnen er hier eindelijk drolletjes of plakkaten tussen te zitten. Zoals het zou moeten zijn dus ;)
   
 10. sillaah

  sillaah Fanatiek lid

  21 sep 2006
  1.429
  0
  0
  Utrecht
  mijn dochter is 4 jaar en heeft ook altijd plakkerige/smeuige poep.
  We hebben nu via een biologisch arts haar ontlasting opgestuurd voor allergie onderzoek op gluten en KMA.
  Ik heb zelf ook kma en gluten namelijk.
  De uitslag krijgen we 12 april, dus we moeten nog even afwachten. Onze meid is ook vrij licht en heeft ook een bol buikje.
   
 11. Yukl

  Yukl Niet meer actief

  Ja de oudste inderdaad :D Had ik er voor de duidelijkheid even bij moeten zeggen :)
   
 12. Yukl

  Yukl Niet meer actief

  @ sillaah: ben benieuwd wat er uit komt!

  Mijn buurvrouw noemde inderdaad ook dat het door een allergie kan komen. Maar zijn ontlasting en zijn dikke buik is dan wel het enige merkbare gevolg daarvan. Hij lijkt geen pijn te hebben in zijn buik (althans, daar klaagt hij niet over). En hij groeit meer dan voldoende ;)

  Peuterdiarree is het denk ik niet. Ik las althans dat ze dan meer vezels, minder sap, minder vocht en meer vet moeten eten. Nou, alle 4 doet mijn zoontje al ;) Hij drinkt niet bijster veel, krijgt alleen water of melk, eet volkoren brood en vet krijgt hij denk ik ook voldoende binnen.

  Probiotica heb ik ook aan zitten denken. Heb er helemaal geen ervaring mee, maar ik heb het vaker op het forum gelezen. Misschien een idee om eens uit te proberen? Koop je dat gewoon bij de drogist?
   
 13. Wen26

  Wen26 VIP lid

  16 jun 2007
  12.487
  0
  36
  Goh, nooit over nagedacht eigenlijk... Fenne heeft ook maar soms vaste ontlasting, meestal is het smeuïg... Moet ik daar dan meteen iets achter zoeken?
   
 14. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Ik koop het online, maar dat is vooral omdat wij koemelkvrije probiotica moeten hebben.
  Voordeel van deze (Solgar), is wel dat het poeder is, en dat los ik voor Thirza op in een bekertje dun aangelengde limonade.
  Maar je kunt probiotica krijgen bij o.a. www.vitaminstore.nl

  Over gluten: onze kinderarts zei dat daar, behalve prutpoep en een bol buikje, ook bijhoort dat kids redelijk tam/lusteloos zijn.
  Wij zijn voor Thirza aan het zoeken geweest of de blijvende prutpoep na de darmparasiet een allergie was, en vanwege haar vrolijke en ondernemende karaktertje dacht de kinderarts hier dan eerder aan lactoseintolerantie. Dat is een allergie die niet via het bloed aan te tonen is en waarvoor ze een ademtest doen, (krijgen ze een bekertje lactosedrank en dan wordt vervolgens een ademtest gedaan).

  Wat betreft peuterdiarree: ze moeten echt wel veel vet binnenkrijgen en veel vezels. Ons gemiddelde gezonde menu is daarvoor eigenlijk niet toereikend! Hier krijgt de dame volkoren brood, maar ook volkoren pasta, bijvoorbeeld.
  Ik smeer de boter op haar brood redelijk dik en dat soort dingen.
   
 15. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Het is normaal als het keuteltjes zijn. Meestal ligt het toch gewoon aan het menu van je kleintje: te weinig vetten, te weinig vezels en te veel suikers. Als je dat aanpast, zul je doorgaans zien dat de ontlasting verbetert. Zoniet, dan kan er iets anders aan de hand zijn.
   
 16. Yukl

  Yukl Niet meer actief

  Oke, dan zal ik eens kijken of ik zijn menu zo kan aanpassen dat hij nog meer vezels en vetten binnen krijgt. Smeer je echt boter op haar brood Rozemarijke? We gebruiken blue band, maar ik geloof dat dat niet echt boter is (minder vet?)? Alleen... mijn zoontje is qua gewicht net wat zwaarder in verhouding tot zijn lengte, dus ik wil hem niet nog meer "vetmesten". Hij eet niet ongezond, maar met name veel.

  En qua volkoren producten. Behalve brood en pasta, zijn er nog andere tips?

  We moeten 14 april naar het CB met hem, dus daar zal ik het ook eens noemen.
   
 17. zogelukkig

  zogelukkig Niet meer actief

  #17 zogelukkig, 28 mrt 2011
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 mrt 2011
  Proiotica van Solgar idd, gebruik het al jaren zelf en voor de kleine man sinds hij een paar weken oud is. Maar ondanks dat over het algemeen ook plakachtige brei. Zoals je weet Yukl, heeft onze zoon darmproblemen, waaronder een ei-allergie en nog wat andere overgevoeligheden.
  Volgens onze ka hoeft een kind van 2 nog geen drollen te poepen.
  Het is vervelend (misschien ook met zindelijk maken?) maar volgens mij kan het niet echt kwaad.

  Voldoende vezels, vocht en vet zijn goed voor de darmen.
  Appelsap is niet zo goed en citrusfruit ook niet.
  Geef je veel zuivel? (melk, yoghurt, kaas).
   
 18. zogelukkig

  zogelukkig Niet meer actief

  Integendeel! Keutels zijn een teken van te weinig vezels, vet en vocht of een combinatie daarvan en is nooit goed!
   
 19. 123miesje

  123miesje Bekend lid

  5 dec 2008
  872
  0
  0
  Ik kom net van de kinderarts vandaan. Mijn dochter heeft het al jaren en vooral veel vezels eten en heel veel drinken. Dat deden we al maar ze blijven er op wijzen. Verder gebruiken wij nu een middel om de ontlasting dunner te maken. Maar vooral veel drinken!!!!
   
 20. pluk

  pluk VIP lid

  13 dec 2005
  15.683
  3.787
  113
  Losse keuteltjes zijn een teken van (beginnende) obtipatie. Een goede keutel is een smeuïge keutel die aan 1 stuk is. (dus ook een keutel die wel aan 1 stuk is maar duidelijk zichtbaar is opgedeelt in keuteltjes is een teken van obstipatie.

  Als je kindje alleen maar prutpoep heeft kan het ook zijn dat hij/zij last heeft van obstipatie, de keutel zit dan ergens "vast" in de darmen en alleen prutpoep kan er nog langs.

  In ieder geval zou je contact kunnen zoeken met je huisarts (als er poep vast zit is dit voor hun makkelijk te voelen) voor verdere informatie en uitsluiten van dingen.

  Hou wel in de gaten als je kindje antibiotica heeft gehad (of narcose) ze last van hun ontlasting kunnen krijgen.

  Mr K heeft hoogstwaarschijnlijk prikkelbaar darm syndroom, simpele dingen als bieten en melk hebben bij hem een stoppende werking.
  Hier is hij een paar maanden geleden begonnen met Movicolon (na 2 antibioticakuren) en ik kan eigenlijk nu pas zeggen dat hij goed poept (bijna dagelijks en de goede vorm).
   

Deel Deze Pagina