nou weet ik wat ze bedoelen met 1 oktober regel

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Trotsemama1, 6 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Trotsemama1

  Trotsemama1 Niet meer actief

  ik had laatst deze topic geplaatst(http://www.zwangerschapspagina.nl/schoolkinderen-pubers/251048-hoevaal-dagen-moet-kind-naar-school-4-jaar-wordt.html)
  en had het over hoeveel dagen ze nou naar school mag als me dochter 4 wordt icm met de 1 oktober regel

  nou wist ik het niet meer
  maar bij ons is het dus zo alle kinderen die voor 1 oktober zijn geboren mogen meteen alle dagen naar school en starten dus in groep 1
  en ben je na 1 oktober geboren start je in groep 0


  maar ben er dus uit :p whahaha
  vind het ineens wel snel gaan hoor!!
  nog een jaartje en dan gaat ze naar school:$
   
 2. tiruja

  tiruja VIP lid

  28 jul 2007
  6.837
  0
  0
  Helaas moet ik dan toch even iets recht zetten. De 1 otober grens is in 1985 al afgeschaft. Sommige scholen moeten daar nog echt op bij gepraat worden.
  In principe is het zo dat er nu een 1 januari grens is. Kinderen van sep-dec kleuteren dus maar anderhalf jaar. Echter school mag wel aangeven dat het kind nog niet toe is aan groep 3 en dan adviseren om te doubleren.
  Dus een kind wat voor 1 jan geboren is gaat in het schooljaar daarna meteen naar groep 2.

  maar doel jij nu op Noa? Zij is van augustus dus zij gaat precies twee jaar kleuteren. Begint gewoon in groep 1 en het schooljaar daarna gaat ze naar groep 2.
  Als ze 4 jaar is is ze niet leerplichtig dus je mag zelf bepalen hoe vaak ze naar school gaat. Doorgaans zie je dat kinderen in principe wel komen maar soms een middagje/dagje thuis blijven. het is geen zoete inval waarbij we eens zien wanneer ze weer naar school gaat. Het is immers ook een jaar om te wennen aan het ritme wat daarna verplicht wordt.
   
 3. Trotsemama1

  Trotsemama1 Niet meer actief

  de school waar noa naar toe gaat hanteren nog wel de 1 oktober regel en MAG begrijp me niet verkeerd als noa afentoe moe is wat zo zal zijn zal ik haar zeker thuis houden maar ze mag dus alle dagen naar school
  en als zij nog een extra jaartje moet kleuteren zal ze echt nog een jaartje extra kleuteren
   
 4. moes

  moes Fanatiek lid

  20 jul 2006
  2.765
  9
  38
  elk kind die 4 jaar wordt mag meteen hele dagen naar school, dan maakt het niet uit of je in augustus of februari geboren bent.
  daar heeft die regel helemaal niks mee te maken.

  die regel is idd verandert naar 1 januari, en ook daar kan vanaf geweken worden, mijn dochter is van december en heeft 2,5 jaar gekleuterd.
  en bij haar in de klas zit een meisje die is van februari en die heeft nog minder als 1,5 jaar gekleuterd.
  ze kijken nu veel beter naar het kind.

  daar is die regel voor, en niet om te kijken of je kind hele of halve dagen naar school mag/moet!
   
 5. 123miesje

  123miesje Bekend lid

  5 dec 2008
  872
  0
  0
  Hier draaien ze direct vanaf groep 0 hele dagen mee, maar hebben ze 1 hele dag per week vrij. Dat is dus per school verschillend. De 1 jan. grens heeft te maken met wanneer een kind nog door mag naar de volgende groep en dat kunnen ze testen op school in overleg met de ouders.
   
 6. AnnaB

  AnnaB Fanatiek lid

  18 mrt 2011
  2.106
  0
  0
  Freelance
  Twente
  Het is per school verschillend wat de regel is.

  de oudste van me is van november 2005 ( dus nu 5 jaar en hij word dus november 6 )
  hij gaat na de zomer naar groep 3...

  er zijn scholen in de omgeving die gezegd zouden hebben nog een jaar kleuteren...
   
 7. Napoleon

  Napoleon VIP lid

  19 jan 2009
  11.632
  0
  0
  Docente
  mijn zoon is van 6 oktober 99 en hij heeft wel bijna 3 jaar kleuterklas gedaan. Hij had dat gewoon nodig. Maar zijn vriendje is van nov 99 en die heeft bijna 2 jaar gekleuterd. Het is maar net wat je kind nodig heeft.

  maar tm, je had mij ook gewoon ff kunnen vragen hoor :p
   
 8. Trotsemama1

  Trotsemama1 Niet meer actief

  echt wel hier is het als ze na 1 oktober geboren zijn gaan ze naar groep 0 en gaan ze maar 2.5 dag naar school terwijl mijn dochter dus geboren in augustus meteen de hele week naar school mag
   
 9. Trotsemama1

  Trotsemama1 Niet meer actief

  haha ja had ook gekund:p
   
 10. tiruja

  tiruja VIP lid

  28 jul 2007
  6.837
  0
  0
  #10 tiruja, 10 apr 2011
  Laatst bewerkt: 10 apr 2011
  Ik (met dec kind) zou dus echt het gesprek aan gaan met school als zij hem 2,5 jaar zouden laten kleuteren op grond van een achterhaalde 1 okt regel! Zoals hierboven al gezegd, die nieuwe regel is om naar het kind te kijken ipv datum.

  En een kind van 4 mag gewoon de hele week naar school. Dat scholen dat niet doen zijn puur financiele redenen. Je moet eerst een halve klas hebben en dan mag je een halve leerkracht aannemen. Wat je als school moet doen voordat je die halve klas hebt?
  En dan heb je dus een halve klas, dus een halve leerkracht, tja dan dus de kids maar voor de helft naar school laten gaan.
  De meeste scholen lossen dat financieel gelukkig anders op.
   
 11. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Wel puur belachelijk natuurlijk dat een school pas geld krijgt als er een halve klas is. Een kwart klas kost in principe net zo veel geld...

  Wel goed om te weten van die 1januari regel, met een dametje hier van eind november. Als ze een beetje op ons lijkt, kan ze dus lekker na anderhalf jaar kleuteren naar groep 3 :)

  Overigens: er zijn ook scholen die per half jaar werken: de kids van mijn man zitten op een school waar ze zowel na de zomervakantie als in februari over kunnen naar een volgende groep. Hebben ze dus vanwege de late leerlingen, die dan niet steeds dat half jaar moeten wachten voor ze door kunnen naar een hogere groep. En dan kijken ze op het eind of anderhalf jaar groep 7/8 voldoende is, of dat daar toch 2,5 jaar van gemaakt wordt.
   

Deel Deze Pagina