Oktober

Discussie in 'Vlinder lounge' gestart door piscean, 17 okt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. piscean

  piscean Bekend lid

  12 okt 2016
  922
  655
  93
  Pregnancy, infant and child loss awareness month

  Oktober haalt altijd een hoop bij mij naar boven.

  1. De maand waarin mijn eerste kindje uitgerekend zou zijn.
  2. De maand waarbij mijn 3e miskraam plaats vond.
  4. De maand waarbij mijn first born ter wereld kwam.
  3. De maand waarbij ze in Amerika aandacht vragen voor babyverlies (en kinderen)

  In Nederland zie je er ook steeds meer over voorbij komen, met name 15 oktober.

  Ik heb er nooit een groot geheim van gemaakt hoe mijn traject is verlopen naar het uitdragen van een zwangerschap. Nog nooit heb ik het openlijk op social media bekend gemaakt en ik heb wel vaak op het punt gestaan om gewoon mijn verhaal kwijt te kunnen (en willen). Op dit moment zwanger van een zusje voor ons zoontje en besef hoe gezegend we zijn dat het dit keer heel anders mocht gaan. Juist daarom ben ik er alleen maar meer bewust van dat er zoveel vrouwen zijn die veel verdriet hebben moeten doormaken en hoe verschrikkelijk groot wonder het is.

  Een bijkomende angst deze zwangerschap was dat ik bij alles bang was haar te verliezen. Na wat zelf onderzoek ben ik erachter gekomen hoe dat kwam: waarom zou het nu wel in 1 keer allemaal goed gaan? Onbewust toch wachten tot het moment komt dat je droom in duigen valt.

  Op deze manier toch bespreekbaar gemaakt en ik vraag iedereen die tòch nog eens (of voor het eerst) hun verhaal kwijt willen hier hun verhaal te doen. Voor elke moeder die dat wil zal ik een kaarsje opsteken! En natuurlijk doe ik dat ook voor alle mama's en de vergeten mama's over de wereld.
   
 2. Lisalisalisa

  Lisalisalisa Actief lid

  21 feb 2016
  497
  245
  43
  Vrouw
  Opvoeder
  Aalst, België
  Wat verschrikkelijk. En super van jou!
  Wij zijn ook zwanger van ons 2e wonder en bij ons is het afwachten wat er komen gaat. Sommigen zeggen dat hij het in de buik niet zal halen, anderen zeggen nadien, misschien is hij wel heel erg ziek.. we wachten op de resultaten..

  Ik snap dus heel erg hoe jij je voelt!
  Ik balanceer nu heel de tijd om het randje van hoop en dat intense verdriet!
   
 3. JoyNoa

  JoyNoa Bekend lid

  7 mei 2017
  893
  298
  63
  Vrouw
  Ik ben nu inmiddels zwanger van mijn vijfde kindje. Wij zijn ons tweede kind verloren bijna 5 jaar geleden. Tijdens de 20-weken echo kwamen we erachter dat ze een complexe hartafwijking had met weinig toekomstperspectief. Na verschillende echo’s, punctie etc is de bevalling ingeleid na een zwangerschap van 23 weken. Ons eerste dochtertje werd geboren en we moesten ook meteen weer afscheid van haar nemen.

  Ik wil alle mama’s sterkte wensen die hun kindje moeten missen. Of het recent is of al jaren geleden, het blijft verdrietig en een groot gemis.
   
 4. piscean

  piscean Bekend lid

  12 okt 2016
  922
  655
  93
  Als je het goed vind, brand ik ook een kaarsje voor jullie! Voor extra kracht
   
 5. piscean

  piscean Bekend lid

  12 okt 2016
  922
  655
  93
  Wat heftig:( ook een kaarsje voor jullie, speciaal deze maand. De tijd maakt het draaglijker maar het verdwijnt zeker niet, vandaar dat ik er nu ook extra bij stil sta deze maand niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen!


  Gefeliciteerd trouwens met je zwangerschap! Ik zie dat je al aardig op weg bent!
   
  JoyNoa vindt dit leuk.
 6. Allie7

  Allie7 Lid

  30 jul 2015
  73
  66
  18
  @piscean Wat mooi dat je dit onderwerp geopend hebt. In december zijn wij onze lieve mooie dochter verloren na een spoed keizersnede en 38 weken zwangerschap. Ik mis haar iedere dag. Ik mag nu weer zwanger zijn van een broertje of zusje. Inmiddels ben ik ruim 16 weken onderweg. Het is zo'n dubbele periode. Het is een vreselijke gebeurtenis. En er zijn zoveel mensen die ook een dergelijk verlies moeten dragen. Het is fijn om elkaar op deze plekken deze te "ontmoeten".

  Heel veel sterkte en kracht voor iedereen hier!
   
 7. KellD

  KellD Bekend lid

  29 aug 2016
  907
  393
  63
  @piscean Ik wil jou ook veel sterkte wensen , en een zonnige toekomst. Ook voor jou wordt er een kaarsje gebrand! Het is verschikkelijk erg om zoiets te moeten mee maken.
  Helaas ben ik ook mijn dochtertje verloren, bij een voldragen zwangerschap .

  Wat mooi dat je dit doet. Ik wens je een fijne zwangerschap toe, hopelijk mag het geluk aan jullie kant staan.
   
 8. piscean

  piscean Bekend lid

  12 okt 2016
  922
  655
  93
  Kippenvel, wat heftig.... dat je haar elke dag mist, dat kan ik me alleen maar goed voorstellen. Mag ik vragen wat de reden van de spoedkeizersnede is geweest? Word je nu extra onder controle gehouden? Ik wil je natuurlijk ook feliciteren met je huidige zwangerschap, zo gezegend om weer een wonder te mogen dragen, maar oh zo moeilijk ook! Kan me voorstellen dat er veel angst bij komt kijken.

  Ook voor jou heel veel sterkte en kracht en ook voor jullie brand ik een kaarsje!
   
 9. piscean

  piscean Bekend lid

  12 okt 2016
  922
  655
  93
  Lief, dank je wel!!!

  Voor jou wens ik hetzelfde, het is niet te beschrijven wat dit met een moeder doet. Voor jou natuurlijk ook een kaarsje! Vanavond ga ik het voor jullie doen.

  Ik zie dat het niet zo lang geleden is, misschien een rare vraagstelling maar ik kom even niet op andere woorden, hoe gaat het nu met je?
   
 10. KellD

  KellD Bekend lid

  29 aug 2016
  907
  393
  63
  Dankjewel, Nee inderdaad 't is nog aardig recent. Geeft helemaal niks, het gaat na omstandigheden goed. We proberen weer verder te gaan, en leven na de toekomst. We zijn Papa en Mama , en dit rugtasje blijven we voor altijd behouden. Onze basis tussen mijn man en ik zijn goed, we doen het samen en verwerken het samen. We zijn er in dat opzicht wel sterker uitgekomen. En we houden heel erg van onze kleine, ze heeft ons veel gebracht en geleerd. We willen voor een broertje en of zusje gaan , de volgende cyclus proberen we het weer. Zit nu alleen met een gebroken voet thuis, dus moet daar even ook rekening houden met het herstel. Maar het liefst waren we gister nog zwanger. We willen onze liefde delen en we willen heel graag zorgen voor. En hopelijk mag onze kleine meid op haar zusjes en broertjes waken. We gaan voor een mooie toekomst met haar aan onze zijde.

  Hoe is het met jou op dit moment ?
   
 11. Robijn89

  Robijn89 VIP lid

  1 feb 2015
  5.194
  2.317
  113
  Vrouw
  Oktober zal niet de boeken in gaan als mijn favoriete maand.. Dit jaar 2 miskramen gehad en van de 1e zou ik in oktober zijn uitgerekend.
  De vreugde was groot toen de 3e zwangerschap van dit jaar eindelijk goed leek te gaan, maar afgelopen maandag ben ik met bijna 16 weken bevallen van ons levenloze kindje.

  En nu? Ik weet het niet..
  Ik heb een antistollingsafwijking waardoor ik 3 miskramen heb gehad en die een hartafwijking bij mijn dochter heeft veroorzaakt. Dit keer had ik medicatie om te voorkomen dat er wat zou gebeuren, en toch is ons mooie meisje dood.. Komt het hierdoor? Is er een andere reden? Ik heb geen idee. Ik weet ook niet of ik ooit nog wel zwanger durf te worden.

  Ik heb de verhalen hier gelezen. Zo gemeen dat ook jullie dit verdriet moeten voelen. Een dikke knuffel en een kaarsje voor jullie allemaal. En voor de mama's die weer zwanger zijn.. ik wens met heel mijn hart dat jullie een blakend gezond kindje op de wereld mogen zetten.
   
 12. KellD

  KellD Bekend lid

  29 aug 2016
  907
  393
  63
  Meid, wat lees ik dit bericht met tranen in mijn ogen, dit gun je niemand.
  Wat als , en redenen zoeken doen we allemaal. maar helaas krijgen we daar onze prachtige engeltjes niet mee terug. Ik snap je verdriet. Ik zal ook een kaarsje voor jou branden, en een digitale knuffel ook voor jou.

  En als je weer zwanger mag worden, mijn duimen rollen hier voor jou. Ik gun je een zonnige toekomst, en hopelijk nog een gezonde zwangerschap met een mooi resultaat. Laat het je even bezinken, kom even bij van deze verschrikkelijke moeilijke tijd. Gun je zelf de ruimte en probeer het een plekje te geven. Ik hoop op meer voor je. Ik gun je 't van harte.

  Heel veel sterkte, succes in deze tijd. Als je wilt praten mag dat altijd.
   
 13. Robijn89

  Robijn89 VIP lid

  1 feb 2015
  5.194
  2.317
  113
  Vrouw
  Dankjewel @KellD, lief.
  Het is ook nog ontzettend vers, ik moet niet te ver vooruit denken.
   
 14. KellD

  KellD Bekend lid

  29 aug 2016
  907
  393
  63
  Zeker, het is nog heel vers. En heel knap dat je er nu al over praat op dit forum. Volgens mij ben je een sterke vrouw. En ik wens je een zonnige toekomst toe. Heel veel sterkte in deze tijd.
   
  Robijn89 vindt dit leuk.
 15. KatiRogo

  KatiRogo Lid

  11 okt 2017
  55
  5
  8
  Vrouw
  De maand oktober is bijna voorbij, maar toch wil ik nog een kaarsje voor jullie allemaal hier branden! En een dikke knuffel als troost!

  Wat heftig allemaal en wat een verdrietige verhalen! Helaas kan ik meepraten over hoe groot het verdriet en het gemis zijn. Zelf was ik 28 september uitgerekend, grote kans dat ons mannetje in oktober geboren zou zijn geweest. Dit liep echter heel anders, met 36 weken kon de verloskundige van de echo geen hartslag meer vinden. Twee dagen later is op 3 september onze mooie mannetje Ruben in stilte geboren.

  Ik hoop voor een ieder dat ondanks het enorme verdriet en gemis er weer mooie lichtpuntjes komen in jullie leven!
   
 16. shanacasier

  shanacasier Actief lid

  11 apr 2016
  137
  11
  18
  Heel veel sterkte !!!
   
 17. misty75

  misty75 Bekend lid

  16 jan 2013
  798
  1
  18
  Vrouw
  verpleegkundige
  West-Brabant
  #17 misty75, 10 nov 2017
  Laatst bewerkt: 10 nov 2017
  Hey ik zat eerst in een ander groepje met jou...waarop we zwanger wilden worden van nummer 2...

  Afgelopen augustus bleken we een missed abortion te hebben? (of hoe zeg je dat goed). zou de 10 weken echo zijn, maar hartje was gestopt en kindje bleek met 8 weken gestopt te groeien.

  nooit geweten/gerealiseerd hoeveel verdriet dit geeft. Des te meer besef ik nu ook wat een stil verdriet het geeft. Er wordt nooit meer over gepraat...en ik merk dat mij dat zeer doet. wil er zo graag over vertellen, hoe het allemaal is gegaan. Niemand die het na de week van de curettage nog heeft gevraagd.

  nu achteraf schaam ik mij er zelfs voor dat ik nooit geweten heb hoe groot de impact van dit alles op iemands leven is.

  het is voor mij best dubbel...dapper dat jij dit topic hebt geopend. En fijn dat dit plekje er is...  ik wens je een fijne zwangerschap toe. Maar realiseer me nu ook wel hoe dubbel dit kan zijn.

  (maar besef ook heel goed dat ik niet weet hoe het is om een zwangerschap te moeten uitdragen, of hoe het is om een doodgeboren kindje te krijgen. heb alleen mijn eigen ervaring)

  toch heel veel sterkte aan iedereen....
   

Deel Deze Pagina