omgangsregeling kraamperiode en de eerste maanden.

Discussie in 'Alleen en zwanger' gestart door Burnst, 5 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Burnst

  Burnst Lid

  5 apr 2011
  30
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik ben ongewenst alleen zwanger, mijn ex heeft mij de avond de 20 weken echo uit huis gezet na een ruzie. Na een hele moeilijke periode vol verwijten en desinteresse van zijn kant zijn we nu op een punt beland waar we (moeizaam) communiceren over de toekomst van onze zoon die rond eind mei geboren gaat worden.

  Behalve veel stress en verdriet heeft hij niets mee gedragen in deze zwangerschap. Ik sta er financieel en emotioneel alleen voor, omdat hij andere zorgen heeft!?! ( werk en verblijfsvergunning die nu niet verlengd kunnen worden omdat we uit elkaar zijn).

  Ondanks mijn woede en verdriet wil ik het beste doen voor mijn zoon en zorgen dat de 2 een band op bouwen. En dus hou ik rekening met hem, probeer hem te helpen waar ik kan maar heb gister een duidelijke grens getrokken.

  Ik ga akkoord met erkenning ( met als gevolg een dubbelle nationaliteit) dat hij hij in het ziekenhuis is als ik beval, hij ag 5x keer in de week max 3 uur per dag langs komen na de bevalling). Ik heb deze afspraken op papier gezet om voor ons beide te ondertekenen, inclusief een allimentatie afspraak en het feit dat onze zoon mijn achternaam zal dragen.

  Hij is furieus. Hoe vaak hij de kleine mag zien intresseerd hem niet. De bevalling ook niet. Maar hij eist dat hij mag erkennen en dat zijn zoon zijn achternaam draagt. Hij wil niet tekenen voor allimentatie.

  Ik heb hem een keus gegeven. Deze deal ligt op tafel, we hebben er zo vaak over gesproken, we zullen beide water bij de wijn moeten doen en dit is de uiteindelijke compromis. Take it, or leave it.

  Ben ik te hard? en wat is een normale omgangregeling voor zo'n kleine baby na de kraammaand? we wonen nu bijna 45 minuten bij elkaar vandaan.

  Ik wil er zo graag samen uitkomen, niet als stel, maar wel als ouders. Ik probeer het beste te doen, maar kan die ruzies iedere keer echt niet aan maar wil hem ook zijn rechten als vader niet ontzeggen.

  Een piekerende Burnst
   
 2. Hopmarjanneke

  Hopmarjanneke VIP lid

  10 jul 2008
  13.489
  478
  83
  Vrouw
  Customer Service Groothandel fournituren en garens
  Duitsland
  Over omgangsregelingen weet ik helaas onvoldoende. Maar je ex moet wel beseffen dat wanneer hij erkend dat hij ook gewoon alimentatieplichtig is. Jij kunt het zelfs voor de rechter laten afdwingen! Maw zelfs als hij niet tekent voor de alimentatie, dan nog kan hij er moeilijk onderuit komen, evt is er als laatste mogelijkheid bij niet-betalen het LBIO.

  Maarree.... je geeft aan dat hij nu problemen heeft met zn werk- en verblijfsvergunning... op wiens naam staat het huis eigenlijk?
  Hij had ook zelf beter na moeten denken voor hij jou op de stoep schoof.

  Sterkte ermee!
   
 3. soesje1986

  soesje1986 Actief lid

  17 apr 2009
  309
  0
  0
  Ben je te hard???? Uhm mijn antwoord NEE dat ben je niet!! hij besluit dat het maar over is. Hij besluit jou op straat te zetten maar gaat dan vervolgens wel eisen stellen?! Sorry maar dat vind ik egoistisch van hem.
  Wel de lusten niet de lasten (wel je kind zien wel jou achternaam moeten dragen maar geen alimentatie betalen :S). Nee je hebt gelijk dat jij eisen stelt en dat je graag wilt dat je zoontje jou achternaam krijgt dan mag je dat best eisen.
  Qua omgang in de kraam periode vind ik dat je je heel erg coulant opstelt dus nee dat is niet hard. Gemiddeld na de kraam periode is een paar uurtjes in de week meestal een middag en dat in de thuis situatie van het kind, zodat het in een voor zijn gevoel veilige omgeving is, waarvan hij weet dat zijn moeder altijd in de buurt is.
  Hoe het precies zit weet ik niet maar dit kun je na vragen bij het juridisch loket. En het is natuurlijk wat je zelf wilt.

  Maar laat je geen dingen opdringen! Heb het er eens over met je VK die weet er ook veel vanaf en kan je eventueel adviseren wat te doen of om met iemand te gaan praten.

  Groet, Soesje
   
 4. winniethepoeh

  winniethepoeh Niet meer actief

  ik vind je juist heel erg soepel. En over het erkennen en dubbele nationaliteit... als hij wel het land uitgezet wordt omdat de verblijfsvergunning niet goed komt, kna hij dan je kindje niet meenemen?? Ik ben door de vele ontvoeringen daar best wel huiverig voor geworden eerlijk gezegd. Ik zou dit toch eerst even aan een advocaat voorleggen.
   
 5. winniethepoeh

  winniethepoeh Niet meer actief

  heb even op de site van de rijksoverheid gekeken, en daar staat dat als de vader het kind heeft erkend, hij via de rechtbank wel gezag aan kan vragen via een rechtszaak. Heeft hij het kind niet erkend kan dat dus niet. Denk daar dus even goed over na.
   
 6. pinguin72

  pinguin72 VIP lid

  7 jan 2006
  7.831
  0
  36
  Daar ben ik het mee eens.
  Ik zou niet zo maar laten erkennen. En dat zou achteraf ook altijd nog kunnen.
  Daarmee zeg ik niet dat hij geen vader voor jullie zoon kan zijn, maar ik zou gezien zijn onzekere situatie hier daar zeker niet voor kiezen.
  Ik vind je trouwens héél coulant!
  5 x in de week 3 uur?! Petje af hoor! Zeker in een kraamperiode.

  Sterkte meid!
   
 7. Lizzy14

  Lizzy14 Niet meer actief

  @Burnst:

  Wat een rotsituatie meid!! Ik snap heel goed dat je erg verdrietig van bent.
  Ik heb hier een site die je veel info geeft over dit onderwerp. Besef je goed dat ook als hij jullie zoon niet erkent maar jullie wel een omgangsregeling treffen, hij hier naar verloop van tijd ook rechten aan kan ontlenen.

  Ik wens je heel veel sterkte en mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd een pb sturen.

  Groeten
  Puck
  Alleenstaande moeders voor elkaar
   
 8. soesje1986

  soesje1986 Actief lid

  17 apr 2009
  309
  0
  0
  Ik heb nog even wat onderzoek gedaan op google i.v.m. dat de vader van je zoontje geen verblijfsvergunning heeft (of niet verlengd gaat worden). Er word geadviseerd om eerst contact op te nemen met de gemeente of er wel erkend kan worden.
  Ik zou dat goed uitzoeken.

  Sterkte.
   
 9. tjessia

  tjessia Fanatiek lid

  1 feb 2009
  2.889
  0
  0
  Niet laten erkennen, voegt niets toe aan een evt band. Als hij nu al niet akkoord gaat met een alimentatie zal hij waarsch nooit betalen dus daar hoef je het niet voor te doen. Ondanks lbio ed kunnen ze er nog erg makkelijk onderuit komen. Nee, wees alsjeblieft hard. Zorg dat je kind niet erkend wordt, geef hem jouw achternaam. Zo zorg je ook dat je kind niet op zijn paspoort terecht komt. Als hij z'n kind wil zien moet ie maar langskomen en van te voren bellen. Jullie zijn uit elkaar, dus álles is uit elkaar. Doe niet teveel voor hem, de meeste vaders laten er veeeel bij zitten als het eenmaal zover is.
  Succes.
   
 10. AnnaB

  AnnaB Fanatiek lid

  18 mrt 2011
  2.106
  0
  0
  Freelance
  Twente
  Betreft omgangsregeling:
  Dit is iets waar jullie samen uit moeten zien te komen. Indien dit niet kan dan kan dit geregeld worden via een rechter.
  Betreft alimentatie:
  Of hij jullie zoon nu erkent of niet hij is en blijft alimentatieplichtig. Dit kan je via een rechter laten regelen.
  (bij geen erkenning zal een rechter dit doen voor je, indien hij niet meewerkt kan een rechter overgaan tot dna test... de "verliezer" dient vaak de test te betalen en deze zijn rond de 1000 euro)

  Je bent niet hard hoor. En in je kraam periode is het belangrijk dat de baby rust krijgt en JIJ ook!.
  Als hij een keuze maakt over het zien van de kleine is dat een keuze die hij maakt en daar zul je, je dan bij moeten leggen. of hij jullie zoon nu 1x wilt zien of elke dag.
  Het is lastig om in zo'n situatie te zitten (zit er zelf nu ook midden in)
  Succes ermee!

  p.s. betreft gezag e.d.

  Dit dien je na de bevalling samen te regelen indien de baby is erkend. Hiervoor krijg je tijdens erkenning ongeboren vrucht een papiertje mee die je opstuurd naar de rechter. Hierin geef je beide de handtekening. Dan pas word het gezag geregeld.

  Dit houd tot die tijd is in dat de baby voor de burgelijke stand (gemeente) een vader heeft en verder zegt dit niks.
   
 11. hamtaro

  hamtaro Actief lid

  31 mrt 2009
  293
  0
  0
  Hoi Burnst,

  Poeh, wat een verhaal. Allereerst veel sterkte toegewenst met de hele situatie. In antwoord op je vraag. Nee ik vind niet dat je te hard bent. En die omgangsregeling is zelfs heel erg coulant: 5 dagen in de week 3 uur. Dat is heel mooi om een band op te bouwen.

  Over de rest van je verhaal.... ik heb de dingen die mij opvielen even gearceerd. WHAAAAAAA! Bij mij gingen onmiddellijk allerlei alarmbellen rinkelen. Als eerste: een man die zijn zwangere vriendin zomaar zonder pardon op straat zet vind ik een loser. Ongeacht wat er gebeurd is. Je hoort voor elkaar te zorgen, ook als het even mis gaat door een meningsverschil. Dat is als eerste al geen goed teken. Als tweede lees ik dat hij tijdens de zwangerschap niets heeft bijgedragen, behalve stress en meer verdriet. Wederom zorgt hij dus niet voor jou en jullie kindje dat op komst is. Als derde: Jij geeft hem een hele coulante omgangsregeling en wil hem ook zijn kindje laten erkennen. Die omgangsregeling vind hij niet belangrijk, maar hij eist dat het kind zijn achternaam krijgt en tekenen voor de alimentatie wilt hij niet? WHAAAAA! En daarbij werk- en verblijfsvergunning kunnen vervallen waardoor hij uitgezet kan worden....
  Ik lees en denk alleen maar PAS OP! PAS OP! PAS OP!

  Tuurlijk snap ik dat je je kindje zijn of haar vader wilt laten leren kennen. En dit staat natuurlijk ook helemaal buiten discussie. Of je je kindje op de lange termijn een plezier doet hiermee als ik kijk naar het type man dat ik meen dat hij is.... tja dat zal de tijd moeten uitwijzen. En ik hoop voor jou en je kindje dat hij zijn verantwoordelijkheden zal nemen en gaat "zorgen" als vader.
  Ik zou die omgangsregeling dus zo opstellen zoals jij dat graag wilt en je goed bij voelt. Of dit nu 5 dagen per week 3 uur is, of meer of minder. Het gaat hierin om wat jij wilt. Contact met vader is ook belangrijk.

  Over het erkennen. NIET DOEN! In ieder geval nu niet. Met al die signalen die ik nu lees: Wel achternaam en zeggenschap willen, maar niet willen "zorgen" en "betalen". Pfff!
  Als hij erkenning heeft en zeggenschap aanvraagt/krijgt dan kan hij je kindje meenemen als hij weg moet / weg wil. Normaal na een goede relatie of in goede harmonie heeft een vader alle rechten vind ik. Maar deze man nu met al deze onzekerheden erkenning + eventueel zeggenschap geven? Poeh zorg alsjeblieft voor je kindje en bescherm je kindje hiervoor! Zorg dat het niet meegenomen kan worden naar een land of situatie waarin je geen toegang tot het kindje krijgt, of jarenlang moet procederen om je kindje terug te zien. Ik zeg niet dat jouw ex dat zal doen, ik ken hem natuurlijk niet. Maar bescherm jouw kindje in ieder geval dan tegen deze puur hypothetische mogelijkheid.

  Ik zeg hiermee dus niet om nooit die erkenning te geven. Als hij een goede vader blijkt te zijn kun je dit altijd nog doen en regelen. Ook zeggenschap. Goede vaders hebben namelijk alle rechten. Maar laat hem dat eerst maar bewijzen door zijn afspraken met jou en jullie kind na te komen. Een band op te bouwen met jullie kind en inderdaad op afgesproken tijden aanwezig te zijn. Financieel bij te dragen en zijn wettelijke situatie (vergunningen en dergelijke) goed te regelen.

  En wat je schrijft over allebei water bij de wijn moeten doen...
  NEE! jij hoeft echt geen water bij de wijn te doen. Waarom zou je? Als het aan jou lag waren jullie nu een aanstaand gelukkig gezinnetje geweest. Hij heeft anders gekozen.
  Hij mag het kind wat hij uit huis heeft gezet en waar hij tot nu toe niet voor wenst te zorgen al zien en er een band mee opbouwen. Daar mag hij al heel blij mee zijn. Hij mag het 5 dagen in de week voor 3 uur zien. Dat is heel veel tijd! En laat hem zich eerst maar bewijzen om te zien of hij die goede vader voor zijn kind is die de "erkenning" van het kind ook waardig is.

  Enfin (na en heel lang verhaal), wil ik je heel veel sterkte toewensen, maar ook heel veel succes en plezier met het mooie mensje dat binnenkort geboren gaat worden.

  groetjes
  van
  Hamtaro
   
 12. Burnst

  Burnst Lid

  5 apr 2011
  30
  0
  0
  NULL
  NULL
  Lieve allemaal,

  dank jullie wel voor de reacties! het voelt echt als een riem onder mijn hart in deze moeilijke periode.

  Ik ben constant dingen aan het afwegen, beslis ik op basis van principe? gevoel? rationeel? ideaal?

  Mijn familie en vrienden zijn heel lief en "kiezen" onherroepelijk mijn kant. Maar het is juist even fijn om ook van "buitenstaanders" te horen dat ik ik goed doe aan mijn besluiten.

  Ik heb lang nagedacht over erkennen, en schommel dagelijks heen en weer tussen wel en niet. Maar uiteindelijk vind ik dat mijn zoon het recht heeft zijn vader op zijn geboorteakte te hebben. Erkennen zonder wettelijk gezag geeft hem juridisch gezien weinig rechten en plichten. Natuurlijk zou hij mij voor de rechter kunnen dagen, maar gezien zijn situatie (geen baan een een verblijfsvergunning die met 6 maanden afloopt) kan ik me niet voorstellen dat een rechter hem de voogdij zal geven.

  Om ontvoering te voorkomen heb ik met hem afgesproken dat ik beide paspoorten van onze zoon zal bewaren. Natuurlijk is het niet waterdicht, maar ook zonder erkenning en paspoort etc. loop je altijd een risico.

  De omgangregeling van 5x3 uur is alleen voor de kraamperiode, eerste maand. Daarna wil ik een stabiele rustige regeling opbouwen voor ons zoontje. Gezien de situatie van mijn ex partner durf ik hem niet alleen te laten met de kleine tot dat hij al zijn papieren geregeld heeft.

  Heeft iemand ervaring met een omgangregeling voor een baby/peuter? en het geboortekaartje?

  Nogmaals enorm bedankt voor de persoonlijke reacties! Nu tijd voor yoga :) er moet ook een beetje ontspannen worden :)

  groetjes B
   
 13. Amfy

  Amfy Niet meer actief

  erkennen onder deze omstandigheden zal ik nooit doen.

  simpel als hij wel vertrekt kun je vechten wat je wil maar hij zal bekend staan als vader.en dus in zijn land wel de rechten hebben
   
 14. Rono

  Rono Niet meer actief

  Als je em laat erkennen ben ik bang dat ik je over een jaar bij hart van nederland zie...

  Sorry dat ik t zeg, maar zoals ik je verhaal nu lees gaan er bij mij alarmbellen rinkelen.
   
 15. Woefje85

  Woefje85 Fanatiek lid

  3 feb 2011
  3.396
  0
  0
  OV
  Helemaal mee eens! ;) Laat je goed voorlichten voordat je een besluit neemt!!
   
 16. Burnst

  Burnst Lid

  5 apr 2011
  30
  0
  0
  NULL
  NULL
  Wederom enorme twijfel. Toch maar niet erkennen?

  Mijn familie vind het vreselijk dat hij erkenning en achternaam zo belangrijk vindt en de rest lijkt hem weinig te doen. Naar eigen zeggen komt dit doordat een man niet zwanger is en hij zich pas als vader kan tonen als de kleine.

  Ik vind het vooral een slap excuus om nu vooral met andere dingen bezig te zijn.

  Mijn beste vriend wordt door de moeder van zijn zoon al 8 jaar bij zijn kind weggehouden. Ik heb dit allemaal vanaf de zijlijn meegemaakt en ik wil niet zo zijn zoals haar. Ik wil mijn zoon zijn vader niet ontzeggen, maar ik wil ook dat de vader zich als vader gedraagt.

  Hij is volledig in ontkennen. Zijn familie (die in het buitenland woont) weet niet eens dat we uit elkaar zijn... Hij heeft zijn (ex) collega's zelfs nooit verteld dat ik zwanger was, hij schaamde zich, wilde niet zielig gevonden worden omdat zn contract niet verlengd was.

  Meer en meer lijkt zijn primaire reactie trots te zijn. Trots ipv verantwoordelijkheid en betrokkenheid. Hij vind zichzelf heel zielig en ik ben de boze boeman in zijn ogen.
  Hij wil wel meebeslissen over het geboortekaartje, maar hij wil niet dat zijn vrienden die inmiddels ook mijn vrienden zijn om kraambezoek komen bij mij. Ik moet maar met een pasgeboren baby naar zijn huis komen zodat ze de baby kunnen leren kennen.

  Ik ben het zo zat om de volwassen persoon te zijn, om rationeel en kalm te blijven terwijl hij zich gedraagt als een kleuter en mij (onterecht) van de ergste dingen beschuldigd.

  Ik wil er gewoon zo graag als 2 volwassenen uitkomen, samen beslissingen nemen, zorgen dat alles geregeld is :( doet me zo'n pijn om constant tegen die muur op te lopen en toch blijf ik proberen, voor mijn kleine man. Maar ik hou dit niet lang meer vol :(
   
 17. Amfy

  Amfy Niet meer actief

  sowieso vind ik de eis voor de achternaam niet gegrond waarom zijn achternaam???hij wil toch ook niet betalen voor zijn kind
   
 18. Berte

  Berte VIP lid

  24 feb 2011
  6.545
  3.137
  113
  Vrouw
  Thuis
  Wat moeilijk voor je, jij wilt het beste voor je zoon. De vader wil het beste voor zichzelf. Alles is hier al zo'n beetje gezegd, maar ik vind je heel schappelijk naar je ex toe, bij mij gaan ook alle alarmbellen rinkelen namelijk.

  Je schrijft niet waar je ex vandaan komt, maar in het belang van je zoon zou ik nakijken of hij bij een dubbele nationaliteit in militaire dienst moet. Het neefje van mijn stiefmoeder is niet door zijn vader erkend, omdat zijn ouders hem de dienstplicht en andere plichten wilden besparen.

  Verder, heeft het land waar je ex vandaan komt "Het Haags Kinderontvoeringsverdrag" getekend? Mocht je zoon dan ontvoerd worden, hoe klein of groot die kans dan ook is, dan kan er nog iets voor je gedaan worden, anders ben je machteloos. En hoe is de voogdij in dat land geregeld, het is per land verschillend welke ouder meestal de voogdij krijgt. Als dat daar bijna altijd de vader is, dan is dat een heel groot extra risico.

  Sterkte.
   
 19. winniethepoeh

  winniethepoeh Niet meer actief

  dan vraagt hij toch gewoon een nieuwe aan. Ik blijf erbij dat je het beste eerst een band op kunt bouwen tussen vader en kind. Erkennen kan altijd nog.
  En gezien de onvoorspelbaarheid van rechters om toch gezag toe te wijzen... ik zou het risico zelf niet willen lopen.
  Hij kan ook een goede vader zijn zonder erkenning en gezag.

  Zonder dit is hij in het land van herkomst ook strafbaar. Dan is het een normale ontvoering en is het alleen al heel moeilijk om een ticket te krijgen. En heb je in land van herkomst ook betere rechten.
   
 20. Trotsemama1

  Trotsemama1 Niet meer actief

  nieuwe aanvragen gaat niet zomaar !
  moet je toestemming hebben van de moeder!
  en dus een formulier in vullen dat de moeder toestemming geeft
  en daar moet zij handtekening opzetten en een kopietje meegeven van haar paspoort/id kaart
  ook andersom als de vader bekent is natuurlijk


  ts ik zou hem niet laten erkennen
  en het kindje gewoon jou achternaam geven
  wat als hij er dus vandoor gaat met jou kind
  en terug gaat naar zijn eigen land ?
  dan heb je grote kans dat je je kleine niet meer ziet!
   

Deel Deze Pagina