Onaantrekkelijk/ongewild voelen

Discussie in 'De lounge' gestart door Nieuwsgierigbijtje, 5 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nieuwsgierigbijtje

  Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

  12 mei 2018
  1.761
  1.146
  113
  Vrouw
  Oké lang getwijfeld of ik dit hier wilde delen maar tjee wat voel ik mij verdrietig.

  Mijn man heeft door de jaren heen vaker van deze langdurige dips gehad. Weinig intimiteit. Praten, niet praten, verleiden... niets helpt.

  Nu zitten we alweer 8 maanden in zo'n dip. 1 keer per maand of minder en dan zeer kort en snel.

  Hij vind het prima. En ik voel mij steeds minder vrouwelijk, aantrekkelijk en gewild. Ga steeds meer twijfelen over wie ik dan nog ben voor hem. Maar ook aan mezelf ga ik twijfelen.

  Nu vanavond weer aangegeven dat ik nu echt heel eenzaam wordt op dat vlak maar hij weet er niets op te zeggen. En dat uitte zich bij mij weer in tranen want ligt het dan aan mij?

  Op het "hoogtepunt" van het gesprek gaf ik aan dat we misschien anders voor een open huwelijk kunnen kiezen? Misschien dat hij zich dan weer terug vind op dit vlak en ik ook. Maar misschien riep ik dat meer om hem maar uit die modus te trekken.

  We zijn beiden gezond dus daar ligt het niet aan. We hebben een druk gezin maar in de avonden zijn er mogelijkheden om toch moeite voor elkaar te kunnen doen. Al is het knuffelen.

  Bah ik weet mezelf geen raad en ben zo onzeker geworden. Voel me zo lelijk en raar inmiddels. Zo was ik vroeger nooit.

  Iemand raad?
   
 2. Amaranthas

  Amaranthas Fanatiek lid

  29 nov 2013
  1.741
  1.198
  113
  Heb je er niet aan gedacht dat hij misschien last heeft van een depressie of burn out of iets? Misschien kun je eens contact opnemen met de huisarts omdat er misschien wel meer speelt dan alleen "een dip".
   
 3. Nieuwsgierigbijtje

  Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

  12 mei 2018
  1.761
  1.146
  113
  Vrouw
  Nee dat is het helaas niet (ik zeg helaas want dan kon ik het zeker begrijpen). Hij zit juist erg goed in zijn vel. Geeft hij ook zelf aan. En daar ben ik ook heel blij mee natuurlijk. Vind het fijn voor hem. Hij zegt ook dat juist alles nu zo lekker loopt voor hem. Zijn bedrijf, kinderen groter, meer financiële ruimte enz.

  Het is puur op intiem gebied naar mij waar hij mij niets in kan geven.
   
 4. Nieuwsgierigbijtje

  Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

  12 mei 2018
  1.761
  1.146
  113
  Vrouw
  Op dit zei hij zelfs, als jij dat voor jezelf wil dan moet je dat zelf weten.

  Dus wat moet ik dan nog zeggen?
   
 5. Beausecret

  Beausecret Fanatiek lid

  26 apr 2016
  1.639
  1.925
  113
  Vrouw
  Hij zit wel heel erg op zijn eigen eiland. Wat lastig zeg dat er zo’n muur om jullie intimiteit is gebouwd. Hebben jullie nog wel samen dingen om naar uit te kijken? Dat er aandacht is voor elkaar, je elkaar weer op een nieuwe manier ziet?

  Vind het vervelend dat je het zo persoonlijk naar jezelf trekt. Jezelf lelijk of ongewild voelen is echt een vreselijk gevoel. Zou je daar zelf iets aan willen doen? Voor jezelf vooral.. denk je wel aan jezelf? Massage, kapper, kleding, met vriendinnen op pad?

  Dan hangt je eigenwaarde wat minder van hem af, maar creëer je voor jezelf ook geluk. Dat je er uiteindelijk samen aan moet werken staat voorop, maar je mag jezelf daarin niet vergeten. Wees lief!
   
  MyMiracle vindt dit leuk.
 6. Eabeltsje

  Eabeltsje Actief lid

  11 mei 2019
  356
  342
  63
  Vrouw
  Heeft hij die behoefte helemaal niet?

  Wat verdrietig zeg, dat je eigen man je zo ongewild of lelijk laat voelen. En wat goed van jou dat je het toch met hem bespreekt.
   
 7. Nieuwsgierigbijtje

  Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

  12 mei 2018
  1.761
  1.146
  113
  Vrouw
  Bedankt voor je lieve reactie.

  Op je eerste vraag. Ik probeer regelmatig wat leuks te plannen voor ons samen. En dan zeg ik probeer want vaak besluit hij toch dat met andere mensen afspreken of spelletjes spelen (op zijn telefoon) leuker is. Initiatief komt er van zijn kant niets helaas. En als je vaak op die muur loopt, neemt mijn initiatief ook af omdat ik niet meer teleurgesteld wil worden.

  Naast mijn werk en gezin zorg ik juist nog steeds goed voor mezelf. Eerst deed ik dat puur voor mezelf omdat ik mij dan fijn voelde. Nu doe ik het steeds meer voor hem in de hoop dat hij mij weer ziet staan. En erop uit gaan met anderen heb ik wel wat laten versloffen omdat ik zoveel tijd heb gestopt in thuis en familie. Ik weet het, dat is dom maar wil het zo graag goed doen.

  Ben nu 10 maanden na de geboorte van de jongste ook druk bezig om de laatste kilo's er af te trainen maar het laat hem eigenlijk een beetje koud.

  Hoe meer hij mij afwijst/niet wil, hoe meer ik wanhopig wordt en van alles begin te denken.
   
 8. Nieuwsgierigbijtje

  Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

  12 mei 2018
  1.761
  1.146
  113
  Vrouw
  Nou in ieder geval niet met mij (ik zeg het zo want je gaat bijna in alles twijfelen nu)
   
 9. Beausecret

  Beausecret Fanatiek lid

  26 apr 2016
  1.639
  1.925
  113
  Vrouw
  Jeetje hij klinkt echt ijskoud.. hoever wil je voor hem gaan? Wat is jouw grens? Stel je een open huwelijk voor voor jezelf of voor hem? Want het klinkt alsof jij er alles aan doet, maar hem toch niet bereikt.
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 10. Beausecret

  Beausecret Fanatiek lid

  26 apr 2016
  1.639
  1.925
  113
  Vrouw
  Met er alles aan doen bedoel ik dat jij alles uit de kast trekt om maar zijn aandacht te trekken, maar hij toch niet opkijkt. Wat moet dat een rotgevoel geven. Ik zou echt laaiend worden en een goed gesprek erover willen. Zo kan jij niet gelukkig worden met hem.. en andersom lijkt het hem ook niet veel te doen.
   
 11. zonnetje2015

  zonnetje2015 VIP lid

  13 sep 2014
  6.618
  1.499
  113
  Hij zit prima in zn vel maar zn vrouw en huwelijk blijkbaar niet. Dit klopt natuurlijk niet...
  Hele lompe vraag misschien maar kan er een ander in t spel zijn?
   
  Novi, Gewooniemand, Madelie en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 12. Eabeltsje

  Eabeltsje Actief lid

  11 mei 2019
  356
  342
  63
  Vrouw
  Ja mijn vraag was misschien een beetje bot, maar zo bedoelde ik het niet.

  Ik heb eigenlijk ook geen tips of dergelijke. Ik hoop alleen dat het ‘gewoon’ een stomme fase is van je man, en dat hij gauw bij zinnen komt.

  Hij mag wel gaan inzien wat er bij jou speelt, en wat zijn aandeel hierin is.

  Succes!
   
 13. Nieuwsgierigbijtje

  Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

  12 mei 2018
  1.761
  1.146
  113
  Vrouw
  Ik denk dat ik dat open huwelijk voorstelde in de hoop ook dat hij zou reageren maar ook voor mezelf omdat ik mij zo eenzaam en onzeker voel. En dus wanhopig niet meer weet wat ik moet doen.
   
 14. Nieuwsgierigbijtje

  Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

  12 mei 2018
  1.761
  1.146
  113
  Vrouw
  Helemaal waar. Hij hoort mij niet én hij ziet mij niet. Op andere fronten hoef ik maar wat te vragen en hij doet het en ook uitzichzelf maar juist dat stukje waardoor je gewild, vrouwelijk en geliefd voelt weer helemaal niet. Voorheen kon hij wel eens achter mij staan en met zoveel liefde (dat voel je) mij vasthouden en dat ik kon denken, ja dit is fijn en veilig. Maar nu niet meer.
   
 15. Nieuwsgierigbijtje

  Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

  12 mei 2018
  1.761
  1.146
  113
  Vrouw
  Ook daaraan denk ik natuurlijk al is vanwege ons drukke leven in real life vreemd gaan lastig maar goed zeg nooit nooit. Nu twijfel ik aan alles:cry:
   
 16. Nieuwsgierigbijtje

  Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

  12 mei 2018
  1.761
  1.146
  113
  Vrouw
  Ik snap je helemaal. Het is ook niet te snappen als je dit zelf niet en nooit mee maakt. Ik weet het zelf niet eens. Erg lastig dit!

  Dank je wel in ieder geval
   
 17. Ysabella

  Ysabella VIP lid

  27 jan 2017
  6.383
  11.067
  113
  Geen tips, maar wat ontzettend naar dat jij je zo in jullie huwelijk/relatie voelt.

  Misschien is een seksuoloog wel iets voor jullie (toch nog een tip) zodat hij ook van een ander hoort wat het met een relatie doet als er niks gebeurd, vooral ook omdat je tegen een betonnen muur staat te praten en er eigenlijk geen reactie komt waarmee je iets kan, hem begrijpen, hij jou begrijpen, samen werken naar een punt waarop het voor jou maar ook voor hem allemaal fijner voelt. Iedereen wilt zich geborgen en geliefd voelen in een relatie, iedereen wilt gezien worden in een relatie, het hoeft niet direct seks te zijn, maar stapje voor stapje naar een compromis of oplossing komen zie ik ook niet. Hij stelt zich nogal passief op.
   
 18. Nieuwsgierigbijtje

  Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

  12 mei 2018
  1.761
  1.146
  113
  Vrouw
  Het is precies wat je schrijft. Compromissen sluiten. Genegenheid weer terug vinden bij elkaar. Ik vind hem zo knap en lief en hou nog steeds zo ontzettend veel van hem. En dat zeg ik ook best vaak. Hij daarentegen niet echt meer. Door zijn passieve houding ben ik bang dat hij een seksuoloog ook af zou slaan. Want tja hij heeft er geen behoefte aan en vind het wel prima.
   
 19. Huismuisie

  Huismuisie Fanatiek lid

  10 aug 2016
  4.382
  4.269
  113
  Vrouw
  ZZP’er
  Noord Brabant

  Jeetje wat een klote situatie. En wat een hork van een vent dat hij je zo laat bungelen.

  Hij is gewoon niet lief voor je als hij jouw behoeftes niet serieus neemt en op zn minst kijkt of hij wat meer genegenheid kan tonen naar jou toe.

  Weet je echt heel zeker dat hij geen burn-out, depressie of affaire heeft?
  Verder kan leeftijd ook een dingetje zijn.
  Heeft hij misschien last van erectieproblemen waar hij zich voor schaamt?

  Ik zou een paar sessies relatie therapie/ seksuoloog voorstellen. En dat het allemaal prima is dat hij het allemaal zo geweldig vind maar dat jij er diep ongelukkig van wordt op deze manier.

  Hebben jullie ook nooit meer seks.
   
 20. Ysabella

  Ysabella VIP lid

  27 jan 2017
  6.383
  11.067
  113
  Buiten dat je compromissen wilt sluiten en genegenheid wilt en vooral ook liefde, wat wil jij op de korte termijn? Als je hem morgen zou aanspreken wat zou je dan van hem willen weten of verlangen? Ik denk namelijk dat er alleen blijvende verandering kan zijn als jullie je beiden openstellen tot een eerlijk gesprek. Compromissen sluiten komt pas na de moeilijke gesprekken en besef wat jij als persoon zou kunnen doen voor jullie relatie. Ik zeg altijd tegen mijn man, ik doe dit niet alleen voor jou, ik doe dit voor ons.

  Misschien moet jou eis of compromis wel een seksuoloog zijn. Bedenk wat jij wilt als hij niks wilt. Ik vraag mij af of een open relatie wel de oplossing is van jou gemis. Uiteindelijk is het enige wat je wilt de onvoorwaardelijke liefde voelen van je eigen man, dat kan een ander je niet op die manier geven, behalve als het onvoorwaardelijke geen onvoorwaardelijk blijkt te zijn.
   

Deel Deze Pagina