Onregelmatig cyclus en langdurig bruinverlies

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Britt1979, 6 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Britt1979

  Britt1979 Lid

  17 dec 2008
  16
  0
  1
  Hallo allemaal,

  Ik zit met het volgende. Na de bevalling van onze dochter in 2011 heb ik 2 jaar lang een vrij lange maar regelmatige cyclus gehad van rond de 34/35 dagen. Vorig jaar zomer ben ik opnieuw zwanger geraakt in de 1e ronde. Helaas is onze zoon na 19 weken zwangerschap overleden en ben ik begin november 2013 bevallen. Sindsdien is mijn cyclus erg onregelmatig en lang, tussen de 34 en 42 dagen. Nu proberen we sinds 2 maanden weer zwanger te worden. Afgelopen cyclus had ik een positieve zwangerschapstest, maar werd helaas de volgende dag alsnog ongesteld. Dit was een hele rare menstruatie, met maar een halve dag echt bloedverlies en bijna geen buikpijn, terwijl ik normaal echt 2 dagen krom lig van de buikpijn. Na een halve dag is het overgegaan op bruine afscheiding en dat heb ik nu op dag 11 nog steeds. Normaal gesproken is het bruinverlies op de 7e dag echt afgelopen. Ik vraag me nu dus af of dit wel normaal is, maar belangrijker, of er wel weer een eitje aan het rijpen is. Loopt mijn cyclus wel gewoon door ondanks het bruinverlies, of staat het nu een soort van stil en moet ik deze maand rekenen op een nog langere cyclus. Ik word er nogal onzeker van, gezien hetgeen er gebeurd is en ook omdat ik elke maand zolang moet wachten. Ik heb overigens wel elke maand een eisprong, en word eigenlijk altijd 14 dagen na mijn eisprong ongesteld. Ik heb al meerdere zwangerschapstesten gedaan na die ene positieve, maar die waren allemaal negatief. Ik ga er dus echt wel vanuit dat ik niet zwanger ben. Misschien iemand die ook zoiets heeft meegemaakt?

  Groetjes Britt
   
 2. Britt1979

  Britt1979 Lid

  17 dec 2008
  16
  0
  1
 3. novaa

  novaa Fanatiek lid

  28 dec 2009
  3.286
  0
  36
  NULL
  NULL
  Wat vervelend zoveel onduidelijkheid! Als ik je verhaal zo lees heb ik ook niet zoiets van, misschien is dát aan de hand... Het is een beetje vreemd.

  Welke zwangerschapstest gebruikte je? Misschien was die vals positief? Misschien wil de menstruatie niet goed doorzetten? Hoe lang duurde je laatste cyclus als je uitgaat van die halve dag bloedverlies als menstruatie.
  Als je het niet vertrouwd kun je ook even langs de huisarts gaan.
   
 4. Mawe

  Mawe Lid

  19 mei 2014
  77
  0
  0
  Allereerst, wat vreselijk dat je een kindje hebt moeten verliezen... Inderdaad heel vreemd dat je zo lang bruin verlies hebt. Misschien dat je een vroeg miskraam hebt gehad, is maar een gok.

  Doe je ook aan temperaturen? Als je dit wat langer doet kan je zien of je een eisprong hebt of niet. Je ziet het wel achteraf, maar je kan dan wel een patroon gaan herkennen en zien rond welke tijd je vruchtbaar bent geweest. Ik doe het zelf ook, omdat ik zo onregelmatig ben als ik weet niet wat. Misschien handig om even na te vragen bij de huisarts wat dat verlies kan zijn en wat raadzaam is.
   

Deel Deze Pagina