Onregelmatig

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Klevkin, 16 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Klevkin

  Klevkin Bekend lid

  26 aug 2008
  659
  1
  0
  Begeleider van zelfstandig wonende l.v.b.ers (24 u
  Friesland
  Een vraagje, mijn zoontje drinkt nog steeds bijzonder onregelmatig, maar, daar staat tegenover, dat hij snachts wel blokken van 6 tot 8 uren slaap, waar je mij natuurlijk niet over hoort klagen. Alleen ik maak me wat druk of er misschien een reden is waarom hij zo onregelmatig is. Hij kan het ene moment 3 uren op een voeding, andere moment soms maar 1,5 of 2 uren. "s middags heeft hij wel altijd een blok van 1,5 uur over het algemeen.

  Wordt dit nog beter, dat hij vanzelf wel meer regelmaat krijgt??Dat dit gewoon is omdat hij nog in moet regelen? of is dit iets wat blijvend is?
   
 2. Klevkin

  Klevkin Bekend lid

  26 aug 2008
  659
  1
  0
  Begeleider van zelfstandig wonende l.v.b.ers (24 u
  Friesland
  Even een toevoeging, gisteravond besloot hij om 20.00 zijn laatste voeding te hebben gehad (normaal heeft hij 7 op een dag waarvan de laatste om ongeveer half 10, 10 uur) en was hij vannacht dus om 2 uur wakker voor een voeding, en om 5 uur, dus op zich keurig en verklaarbaar, daarna kwam hij om het uur weer, tot ik om half 11 met hem naar buiten ben gegaan en hij in slaap is gevallen.......nu slaapt hij dus nog steeds en maak ik me wat druk of hij niet weer voeding moet. Heel onzeker gevoel geeft het me, dat onregelmatige, terwijl ik weet dat het zeer waarschijnlijk krampjes zijn geweest waardoor hij steeds wil zuigen. En dat als hij honger heeft vast niet gaat slapen....... Wat ook meehelpt is dat ik gisteravond en eergisteravond met kolven (kolf de laatste voeding, hij krijgt dan een flesje, gisteravond heeft hij dus zijn flesje gemist, heb ik wel gekolfd) minder voeding kolfde.
  Ik voed altijd een borst, en kolf 's avonds voor het lange blok, om 22.00 uur dus, altijd beide borsten helemaal leeg, omdat hij ze niet altijd leeg drinkt. De afgelopen week was het dan 80 uit de borst die aan de beurt was, en dan de andere borst die net geweest was (om 20.00 vaak) nog zo'n 30. Maar nu kom ik in totaal maar op 80 uit......betekent dit dat mijn productie nu terugloopt en ik toch vaker aan moet leggen?? is hij daarom zo onregelmatig?? of heeft hij gewoon niet meer nodig??? Hij heeft nu 3 keer een flesje gehad, en dan dronk hij 80, soms ietsjes meer.
   
 3. Elke1984

  Elke1984 Niet meer actief

 4. Klevkin

  Klevkin Bekend lid

  26 aug 2008
  659
  1
  0
  Begeleider van zelfstandig wonende l.v.b.ers (24 u
  Friesland
  Dat kolven en flesje geven doen we om hem te laten wennen, er komen straks een paar dagen aan waarbij hij alleen met zijn vader thuis zal zijn (niet achter elkaar hoor :)) omdat hij echt niet mee kan en ik moet straks ook weer aan het werk.

  Het zou kunnen dat vandaag een regeldag is, dat hij wat vaker komt, ken ze van mijn dochter en wat dat betreft is het met borstvoeding beter te doen dan met flesvoeding moet ik zeggen :)
  Alleen bovenop het toch al onregelmatige, maakte het me wel wat onzeker!
   
 5. Elke1984

  Elke1984 Niet meer actief

  Ik begrijp/herken je onzekerheid!
  Als je echt bang bent dat je wat te weinig melk hebt, is het enige wat je kan doen, meer aanleggen! Je mag ook op eigen verzoek aanleggen hè. Dus tussendoor eens een extra keertje aanleggen. Je kindje slaapt ook al wel vrij lang en nachtelijke voedingen zijn nu eenmaal de béste booster voor je productie...
  Wat ik ook zou doen is op een ander moment dus een flesje geven om te oefenen (niet een volledige fles) maar de late avondvoeding dus lekker bij jou laten drinken om dit meer stimuleert dan een kolf. Als je het gevoel hebt dat je kindje niet je hele borst leegdrinkt, kan je altijd nog nakolven.
  Om een voorraadje op te bouwen, zou ik 's morgens (na-)kolven, dan heb je normaal gesproken het meeste melk.
   
 6. Klevkin

  Klevkin Bekend lid

  26 aug 2008
  659
  1
  0
  Begeleider van zelfstandig wonende l.v.b.ers (24 u
  Friesland
  Dank je wel :) zal het eens gaan proberen om meer aan te leggen, hij ligt nu nog steeds te slapen, maar begint wel al wat hongersignalen te geven, dus zal hem gaan pakken :) hij heeft dan weer een blok van 4,5 uur achter de rug. Zal hem hierna eens om het uur aanleggen, mijn dochter is toch op de kinderopvang, dus het kan mooi vandaag :).

  Wat betreft het flesje, mijn man geeft hem het flesje, omdat hij ook graag wil voeden en ik dan tegelijkertijd kan kolven. Dus wordt het overdag een beetje een probleem. Juist omdat hij snáchts zo lang slaapt kolf ik daarvoor mijn borsten leeg, dan zijn ze niet overvol wanneer hij weer komt, want dat bemoeilijkt voor hem het aanhappen :S. Gisteravond heeft hij dus niet een flesje gehad, maar gewoon uit de borst, omdat hij voor het flesje al in zijn nachtslaap zat.
  Maar we kunnen proberen ;) dat kan sowieso geen kwaad :) misschien mijn man het flesje van 8 uur maar laten geven dan :)
   

Deel Deze Pagina