Onrustig tijdens fles

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door misa, 17 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. misa

  misa Niet meer actief

  Simon is sinds een week of 2 wat onrustig tijdens de fles. Hij begint dan echt af te zetten met zijn beentjes en kreunt wat. Ook zijn handjes gaan alle kanten op.
  Maar eigenlijk altijd gaan de flessen wel leeg.
  Ik stop tussendoor bijna altijd voor een boertje. Dit doet hij niet altijd.
  Er is onlangs niets veranderd aan de voeding of tijden of iets dergelijks.
  Ik denk wel eens: misschien is hij gewoon aan het ontdekken met zijn lichaampje, maar het ziet er niet heel fijn uit.

  Spugen doet hij sinds de nutriton wel minder. Meestal niet meer met hele golven. Maar altijd wel wat. Ook in zijn bedje.

  En als ik dan stop voor een boer of als de fles leeg is, dan hou ik hem even tegen mij aan. Tegenwoordig wordt hij dan boos en huilt. Als ik ditzelfde doe, maar hem dan alleen rechtop zet (zittend dus), gaat hij meestal niet huilen. Hij krijgt meer dan genoeg en meestal is het huilen na even over. Maar toch..

  Wat kan dit alles zijn?
   
 2. Annanas

  Annanas Actief lid

  18 jul 2010
  129
  0
  0
  NULL
  Amsterdam
  Mijn zoontje is sinds hij +/- 2 maanden oud is begonnen met heel onrustig drinken tijdens de tweede helft van de fles (na boertje). Kinderarts had er ook geen verklaring voor en zolang het opgaat (en hij genoeg binnen krijgt) is het prima.
  Maar ja elk flesje werd een gevecht en nu is het weer een beetje minder, maar gemiddeld is het nog steeds iedere tweede fles een gevecht.
  Kan je helaas niet helpen maar ik heb ongeveer hetzelfde!:$
   
 3. regi

  regi Fanatiek lid

  23 jul 2007
  1.671
  0
  0
  hier ook zo nu en dan nog, ik heb zelf het idee dat ze dan wat krampen krijgt door de warme fles meestal gaat het ook gepaard met wat windjes. en na de fles is het over.
   
 4. misa

  misa Niet meer actief

  @Annanas: Vervelend dat het bij jullie zo slecht gaat.. Gelukkig drinkt simon het wel leeg zonder gevechten. Hij doet alleen gewoon druk en onrustig. Kunnen ze bij de ka niet meer onderzoeken doen naar je kleintje?
   
 5. misa

  misa Niet meer actief

  @Regi: ja hier is het na de fles ook verder over. Zou dat het dan zijn?
   
 6. fafje

  fafje Niet meer actief

  ja schijnt ook dat juist wanneer ze drinken, de darmen in werking gaan en dus direct krmapjes geven...Mirza ook last van gehad...wat hier hielp was tijdens het drinken, zn beentjes gebogen houden, dus zn knietjes richting buik, gebogen houding...
   
 7. misa

  misa Niet meer actief

  Dankjewel voor de tip!

  Waar ik zelf wel eens aan moest denken is relfux. Of ik denk het niet heel erg, maar zou het zo sneu vinden als het wel zo is en ik er niets mee doe omdat het niet erg genoeg is en opvalt. :)
  Maar moeten ze dan niet meer klachten hebben en huilen tijdens het spugen en niet meer willen drinken?
  Simon is dus onrustig, spuugt en ruikt soms ook wat viezig uit zijn mondje.
   
 8. fafje

  fafje Niet meer actief

  het kan zijn dat ie er soms last van heeft...probeer hem zoveel mogelijk rehctop te houden en niet te wild na het drinken..
  Als hij het idd echt heeel erg had...dan had je dat ehct wel gemerkt...en vergaat ie ehct met de dag van de pijn dat steeds erger wordt...
   
  nienie26 vindt dit leuk.
 9. misa

  misa Niet meer actief

  Maar als het dus niet heel erg is, dan hóef je er niet persé iets aan te doen?
   
 10. Jucade

  Jucade VIP lid

  20 jul 2006
  18.229
  1
  36
  Assemblagemedewerkster
  Je kunt altijd even langs de ha gaan?

  Hier ook altijd een gevecht na een boertje, of het nu na 10 cc is, of na 100 cc. Altijd huilen en overstrekken en wegdraaien. Soms lukt t nog wel om hem te sussen en pakt ie ineens de speen weer maar soms ook niet.. heeeeel frustrerend!
   
 11. misa

  misa Niet meer actief

  Gelukkig drinkt simon wel altijd. Hij is vaak even boos naar of tussen de fles als ik stop, en volgens mij wil hij dan gewoon niet stoppen. Krijgt hij de speen dan is het eigenlijk altijd over (zuigbehoefte?)
  Maar verder huilt hij er niet om hoor en hoeven we geen gevechten te leveren! :)
   
 12. MamaPetra

  MamaPetra Lid

  11 mrt 2011
  60
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hier was ze ook onrustig maar blijkt dat ze nog vaker tussendoor moet boeren.... Nu ik dat doe is het onrustige drinken over (altijd teken dat er bij haar een boertje dwars zit)

  16-01-2011 3100 gram 47 cm
   
 13. regi

  regi Fanatiek lid

  23 jul 2007
  1.671
  0
  0
  nou het begint hier al zodra ze 2 slokken op heeft dus dan zit er nog geen boer dwars. en alle baby`s hebben reflux alleen heeft de en er last van en de ander niet. als hij verder gewoon goed drinkt en verder niet overmatig huilt zal het wel meevallen met reflux ze groeien er uiteindelijk ook over heen.
   
 14. Annanas

  Annanas Actief lid

  18 jul 2010
  129
  0
  0
  NULL
  Amsterdam
  Mijn zoontje heeft ook reflux en dat is vrij goed te verhelpen met nutriton (johannesbroodpitmeel). Dat verdikt de boel en zorgt ervoor dat het niet meer uit de maag naar boven kan stromen. Let wel, het eten blijft dan wel in de maag, het zuur kan gewoon terug (en dat is juist het gevaarlijke aan reflux, dat het zuur steeds omhoog komt, de slikdarm chronisch geirriteerd raakt en uiteindelijk ontstoken). Maar dat is echt het uiterste, jouw Simon vertoont eigenlijk geen serieuze refluxklachten toch? En anders zou je evt kunnen kijken hoe het met nutriton gaat.:)

  --- ach stom ik zie dat je al nutriton gebruikt!! stom stom, zit ik net het verhaal over nutriton te typen. ;) Gebruik je veel? Ik ben van 3 schepjes naar 1 schepje gegaan en dat had een kleine verbetering mbt het onrustig drinken. Maar zodra hij gewend was aan de nieuwe nutriton dosering is het eigenlijk weer hetzelfde liedje. :x


  Hier heeft meneer zojuist 40cc laten staan (na 2 boertjes). Kreeg het er gewoon echt niet meer in, zelfs niet met de megagrote "trechterspeen" (de 3 standenspeen;)). Echt, HOE frustrerend :(:(
   
 15. BLiS

  BLiS VIP lid

  29 jan 2009
  27.768
  1
  38
  Vrouw
  verplaatst naar 'flesvoeding'
   
 16. Jucade

  Jucade VIP lid

  20 jul 2006
  18.229
  1
  36
  Assemblagemedewerkster
  Annanas, hier helpt t om het goed te verdikken met nutriton, dan drinkt hij iets rustiger. Ik wilde er juist zo snel mogelijk iets in hebben zodat hij iig wát binnen had, maar dat werkt hier averechts. Nu gebruik ik de difrax m speen met 2 dikke scheppen nutriton en drinkt ie écht rustiger! Maar ik weet als geen ander hoe frusterend het is. Probeer je er bij neer te leggen. Heb ik bij Justin niet gedaan en oa door dit ben ik toen overspannen geraakt :(. Devin groeit voor de rest net als zijn zusje dus..
   
 17. misa

  misa Niet meer actief

  Ja nutriton gebruik ik al. Met de difrax s fles en een M speen. Ging prima! Tot hij dus ineens wat onrustiger is gaan drinken.
  Hij krijgt 180 ml water en 6 scheppen voeding en 2 afgestreken schepjes nutriton. Was eerst ietsje meer, maar hij kreeg de flessen niet makkelijk leeg (lees: deed er erg lang over!)

  Ik weet dat bij bijna alle baby's het maagklepje nog niet werkt en dat ze dus in meer of mindere mate reflux hebben. Ik maak me ook niet heel zorgen, maar vind het opvallend. Hij dronk tot op heden altijd goed. Hij drinkt de flessen nog steeds gewoon leeg hoor! Maar gewoon onrustiger.

  Maar in principe hoeft er niets aan gedaan te worden als hij er niet heel erg last van heeft, toch?
   
 18. CherryAyden

  CherryAyden Niet meer actief

  Mijn zoontje heeft dit ook gehad en dit klinkt misschien stom maar hij ging heel vervelend doen tijdens de fles omdat hij teveel moeite moest doen om te drinken. Had hij gewoon geen zin in :) Wellicht helpt een nog grotere speen?
   
 19. misa

  misa Niet meer actief

  Hij heeft de fles meestal met 15 min leeg, soms zelfs 10 min. Dus een nog grotere speen gaat hij zich echt weer in verslikken denk ik.
  Toch bedankt voor de tip!
   
 20. Fairytale

  Fairytale Niet meer actief

  Hier is het precies hetzelfde, en ik denk nog wel erger..
  mijn zoontje drinkt eigenlijk bijna nooit zijn fles leeg, hij trapt, huilt, lacht, slaat zichzelf, en alles tegelijk. Fles geven is echt drama...
  En boeren laat hij ook zoooo slecht..soms zit ik echt met mijn handen in het haar
   

Deel Deze Pagina