Onze echografist is een 'verrader'

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Jaycey, 25 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Jaycey

  Jaycey Bekend lid

  24 jun 2006
  778
  0
  0
  Noord-Brabant
  Hallo,

  ik ben lang niet op de site actief geweest, had het druk, was moe en had veel stress.

  Probeer nu wel weer mee te lezen en af en toe te reageren.

  Ik wilde graag iets met jullie delen....

  Een aantal van jullie weten vast nog wel dat ik een aantal maanden geleden een poll heb opgezet met de vraag: willen jullie weten of het een jongen of een meisje wordt? Ik wilde het niet weten, vooral omdat deze hele zwangerschap al zo gepland is.

  Nu komt er nog bij dat het een geplande keizersnee gaat worden, dus ook de datum is bekend. Dat sterkte mij dus nog meer om niet te willen weten wat het geslacht zou worden. Maar mijn partner wilde het wel graag weten. Dilemma.

  Toen ik de 20-weken echo kreeg, heb ik gezegd dat ik het geslacht niet wilde weten. Geen probleem. Het was toch niet te zien ;) Meer probleem was dat ze het hartje, de hersentjes en de niertjes ook niet goed konden zien.

  Dus 3 weken later nogmaals de 20-weken echo. Ook deze keer konden ze het geslacht niet zien. Meneer of mevrouw hield de benen bij elkaar :confused: Maar ook deze keer kon het hartje niet goed beoordeeld worden. De rest werd al wat duidelijker.

  Er is toen besloten dat er een specialistisch onderzoek gedaan zou worden in het Diagnostisch Centrum.

  Dus twee weken geleden was het zover. Een collega van mij (is ook een vriendin) ging met mij mee, mijn partner kon geen vrij krijgen. Ik had me voorgenomen om te vragen of ze het geslacht op een briefje wilde schrijven en dan in een envelop wilde doen. Mocht mijn partner er dan naar vragen, dan zouden we samen kunnen kijken, mocht hij er verder niet meer naar vragen, dan zou de envelop dicht blijven.

  Dit heb ik dus ook aan de echografist (een man) doorgegeven. Hij vond het geen probleem en zou het opschrijven. Nog geen vijf minuten later zegt hij: ik kan alles heel goed zien, het hartje, de hersenen, de niertjes en het wordt een ......... (en toen zei hij het dus). En bedankt :) Hij verschoot wel van kleur en zei meteen: Ohhh, dat had ik op een briefje moeten schrijven. Ja, inderdaad ja. Het goede nieuws is dat alles in orde was, geen afwijkingen te zien.

  Maar ja, nu is het te laat, ik weet het geslacht nu. En ik kan er niet aan wennen dat ik het weet. Had me er helemaal niet op ingesteld. Vind het ook niet leuk, want mijn collega zat er bij, en weet nu dus ook wat het wordt. En daarbij zou ik de kaartjes nu al kunnen laten drukken, ik weet het geslacht, dus de naam en de datum van de bevalling.

  Voor ons geen 3D-echo, want dan weten we ook al hoe hij/zij eruit komt te zien (heb afgelopen week de foto's van een andere collega gezien, je ziet gewoon het hele gezicht!).

  Heeft iemand dit wel eens meegemaakt, dat de echografist "verraadt" wat het geslacht is?

  Groetjes, Jaycey
   
 2. Jucade

  Jucade VIP lid

  20 jul 2006
  18.229
  1
  36
  Assemblagemedewerkster
  Jeetje, lijkt mij ook echt niet leuk. Wij wilden t beiden niet weten maar we hebben wél n 3/4d echo laten maken waar t geslacht wel op stond (mochten we toch besluiten om t te willen weten). Iedereen vroeg of we niet stiekem gekeken hadden. NEE, wij wilden t n verrassing laten..

  Wat n stomme fout, ja sorry hoor.. Lullig. En weet je vriend t nu ook? En hopelijk kan je collegaatje zijn/haar mond houden!
   
 3. Jaycey

  Jaycey Bekend lid

  24 jun 2006
  778
  0
  0
  Noord-Brabant
  Ja, mijn vriend weet het nu uiteraard ook. Hij vond het niet zo erg ;)

  Mijn collega kan haar mond wel houden, maar ja, het was niet zoals ik het had gewild. Nou ja, niks meer aan te doen.
   
 4. Milla

  Milla Niet meer actief

  Nee maar wel precies andersom;

  Wij wilden het wel weten en waren ook bij het diagnostisch centrum in Eindhoven. De man in kwestie wist het maar wilde het niet tegen ons vertellen. Natuurlijk is het miljoenen keren belangrijker of alles goed was met ons kindje, dat was dan ook het allerbelangrijkste voor ons. Toen we gerustgesteld waren en vroegen of hij het geslacht wilde vertellen, deed hij dat niet, terwijl hij het dus wel wist! Daarna hebben we ergens anders een pretecho laten maken omdat we het wel heel graag wilden weten.
   
 5. Mvj

  Mvj VIP lid

  22 mrt 2007
  8.623
  0
  0
  zuster
  zuid - holland
  @ milla wat raar dat hij dat niet wou vertellen wat was de reden daar voor ?

  L.sybje
   
 6. Milla

  Milla Niet meer actief

  Ja, deze persoon vond dat een 20 weken echo puur bedoeld is om te kijken naar medisch noodzakelijke dingen, en niet om het geslacht uit te wisselen, terwijl hij het wel wist.
  Wij waren al heel blij dat ons kindje gezond was.. Dus zo erg vonden we het niet toen we daar weg gingen. Wel flauw natuurlijk dat hij het niet wilde zeggen.
   
 7. Mvj

  Mvj VIP lid

  22 mrt 2007
  8.623
  0
  0
  zuster
  zuid - holland
  ooh oke ja het is inderdaad het belangrijkst dat je kindje gezond is .

  maar dat ze gelijk even het geslacht kunnen checken is een leuke bijkomstigheid :)

  L.sybje
   
 8. jeldou

  jeldou Bekend lid

  8 jan 2007
  729
  0
  0
  Milla: Wat een vreselijke vent zeg! Dat mag je toch gewoon weten!
   
 9. Roosje75

  Roosje75 Fanatiek lid

  1 aug 2007
  1.281
  0
  0
  Wat een eikel zeg!
   
 10. Elvira

  Elvira VIP lid

  6 okt 2005
  7.494
  0
  36
  Hey Jaycey,

  Nou ik begrijp wel dat je bent teleurgesteld hoor. Maar ja waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Het komt vaak alleen niet zo goed uit, zeker niet nu je collega erbij was.

  Is verder wel alles goed met jullie?

  Groetjes,
  Elvira
   
 11. runner

  runner VIP lid

  12 jan 2006
  5.387
  0
  0
  katwijk ZH
  jammer hoor dat hij zich zo versprak.

  wij hadden ook zoiets.
  wilden ook het geslacht niet weten.
  maar tijdens een echo had ze het beeld stil gezet met het geslacht duidelijk zichtbaar.
  zij versprak zich dus niet maar liet het wel heel duidelijk zien.
  1e instantie was ik ook een beetje teleurgesteld dat we het wisten.
  ik weet namelijk van mezelf dat ik dat dus echt niet voor me kon houden.... :oops:
  maar ach, was er verder niet minder blij mee. ;) haha!
   
 12. Jaycey

  Jaycey Bekend lid

  24 jun 2006
  778
  0
  0
  Noord-Brabant
  Hoi Elvira,

  Ik kan er nog steeds niet aan wennen dat ik het nu weet, maar ja. Het heeft ook wel zo zijn voordelen. We hebben namelijk nog steeds geen namen, en nu hoeven we er nog maar één te bedenken, in plaats van twee ;)

  Met ons is verder alles goed. Tenminste, ik vond dat alles goed ging. Voel me ontzettend goed, dat is echt 1000% verschil met mijn vorige zwangerschap. Daarom kwam het nieuws van de verloskundige hard aan toen ze zei dat ik het toch rustiger aan moest gaan doen.

  's Avonds heb ik elke avond buikpijn en dan staat mijn buik helemaal strak, net alsof ie elk moment uit elkaar kan spatten. Dat heb ik de vorige keer helemaal niet gehad, maar dacht dat het er gewoon bij hoorde. Wat ik tot nu toe over harde buiken heb gehoord, is dat een harde buik komt opzetten en weer weggaat, en dan weer komt en weer weggaat. Bij mij komt het alleen, gaat niet weg. Dus had niet echt de associatie met harde buiken. Blijkt dus wel het geval te zijn.

  Nu werk ik nog maar 5 uur per dag i.p.v. 8 uur. Vond het wel moeilijk om een stapje terug te doen, maar ja, is wel beter voor de baby, dus heb me erbij neergelegd dat het even niet anders is. Op mijn werk mogen ze trouwens toch niet klagen, want de laatste keer dat ik ziek ben geweest, is alweer 2,5 jaar geleden. Gelukkig hebben ze er alle begrip voor en zeggen dat ik aan mezelf en aan de baby moet denken.

  Nou, dat was weer een heel verhaal.

  Groetjes, Jaycey
   
 13. Elvira

  Elvira VIP lid

  6 okt 2005
  7.494
  0
  36
  Hey Lieve Jaycey,

  Wat vervelend dat je het rustig moet doen. Maar het is zoals je zegt voor een goed doel. Lijkt me niet fijn die pijn in je buik en harde buiken.

  Tuurlijk hebben ze op je werk niks te klagen. En doen ze dat wel, ligt dat aan hen en niet aan jou. Is het kamertje al klaar ondertussen.

  Ik had je inderdaad wel al gemist op het forum. Doe lekker rustig aan en tot horens.

  Liefs,
  Elvira
   

Deel Deze Pagina