Op vakantie met een baby

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Mirella28, 6 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mirella28

  Mirella28 Fanatiek lid

  17 aug 2006
  1.143
  0
  0
  Administratief
  Rotterdam
  Hallo mede-Mama's

  Even kijken of jullie nog tips hebben.

  We gaan volgende week voor het eerst op vakantie met de kleine erbij.
  Het wordt zuid-frankrijk, ongeveer 12 uur rijden. Misschien beter om het in 2 keer te doen met onderweg een overnachting? Of toch maar 's nachts rijden? Ik pieker me suf.

  Ze is 6 maanden en heel makkelijk; tot nu toe is ze altijd rustig in de auto en valt al gauw in slaap. Maarja, dat was altijd maximaal een uur of anderhalf, nooit zo lang.

  Ik ben al bij de apotheek geweest voor paracetamolzetpilletjes, ors en zonnebrand factor 50. Verder hebben we zo'n speciaal luchtdoorlatend aerosleep geval voor in de maxi cosi.

  Hebben jullie nog ideeën of suggesties? Ik ben vast wat vergeten... :oops:
   
 2. Chiena

  Chiena Lid

  8 jul 2007
  41
  0
  0
  Wij gaan ook met de auto naar Italië. Wij kregen het advies van de huisarts om regelmatig even te rusten (om de 2 uur) en haar dan uit de Maxicosi te halen, zodat ze haar rugje even kon strekken. Dan was het geen enkel probleem.

  Wij rijden gewoon overdag. Ikzelf vind het niet prettig om de hele nacht te rijden en dan brak op de je vakantieadres aankomen. Wij gaan er dan ook twee dagen over doen, maar er zijn genoeg mensen die het juist wel prettig vinden om 's nachts te rijden.

  Verder neem ik ook nog Chamodent of Dentinox mee, in het geval er nog meer tandjes doorkomen en de koortsthermometer.
   
 3. tassie

  tassie Fanatiek lid

  23 mrt 2006
  1.888
  0
  36
  Wij zijn ook met de kleine naar Frankrijk geweest toen ze 5 maanden was. Dat was alleen in de winter.
  Wij zijn 's nachts om 3 uur vertrokken en waren er 's middags om 5 uur ongeveer. Om de paar uur even stoppen voor een fles of een schone luier, even uit de maxi cosi en hup, weer verder.
  Wij hadden wel een Mutsy traveller, een maxi-cosi die een slaapstand heeft. Ze lag dus vrijwel plat in de auto. Gekocht via marktplaats, maar ze zijn ook te huur. En ter plekke kon ik em gewoon op mijn wagen zetten, scheelde weer het meenemen van de wagenbak!

  Voor de voedingen is het handig als je 1 thermosfles met kokend water mee hebt en een fles mineraalwater. Dan kun je makkelijk je melk maken (als je geen bv geeft ;)). Ongeveer 1/3 heet en 2/3 koud water, poeder erbij en klaar ben je. Hoef je niet overal je flesje op te laten warmen of als je in de file staat is het ook makkelijk.
   
 4. AnnaS

  AnnaS Fanatiek lid

  25 nov 2005
  1.096
  0
  0
  Agent
  Drenthe
  We zijn voor 3 weken terug naar Luxemburg op vakantie geweest, toen was Cecile bijna 3 maand oud.
  Het ging hartstikke goed ook heb ik het advies gekregen van het CB dat we even om de twee uur moesten stoppen en even het kindje de ruggetje te laten strekken en te voeden.
  Nam dus een thermoskan van halve liter warm water mee en dat mengde ik met koud water. Ik had van die handige kleine flesjes van Spa meegenomen. En de voeding in kleine bakjes gedaan op maat.
  En bij heel warm weer is het verstandig om een natte luierdoek mee te nemen in de auto om over het kindje ze beentjes te doen. Zo raken ze niet oververhit. Ook deed ik een witte doek over de maxi cosi tegen de zon en tegen eventueel als het raampje los was tegen de tocht.
  Luxemburg was voor ons 5 uur rijden met de tussen stops die we gemaakt hebben maar ik zou wel een langere tussen stop willen hebben als we verder op vakantie gingen.
   
 5. Mirella28

  Mirella28 Fanatiek lid

  17 aug 2006
  1.143
  0
  0
  Administratief
  Rotterdam
  Ik ga meteen naar de apotheek voor chamodent of dentinox. En neem zeker weten ook hydrofielluiers mee en mineraalwater en thermoskan. We hebben ook een autoflessenwarmer, maar voor hetzelfde geld sta je in de file en doet die verwarmer het niet (hoezo worst case scenario, hahaha).

  Bedankt voor de tips!

  Nog een vraagje, gingen jullie naast die kleine achterin zitten? Of zat je voorin?
   
 6. Niet meer actief

  ors zoutoplossing, mocht ze diarree krijgen dan verhelpt dit iig dat ze uitdroogt

  echt meenemen hoor!
   
 7. Niet meer actief


  ik blijf altijd achter met de kids zitten, ben ik er snel bij als ze iets nodig hebben
   
 8. Lientje

  Lientje Fanatiek lid

  24 nov 2005
  4.063
  0
  0
  Financieel advies
  Zeeland
  Wij zijn net terug, bij ons was het een ramp. Ik heb een heel makkelijk kindje normaalgesproken, maar ze is nu helemaal uit haar ritme. Heel huilerig, spugen enz. Als ik het van tevoren geweten had was ik nooit gegaan.
   

Deel Deze Pagina