Operatie, dagopname tips

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Livia75, 7 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Livia75

  Livia75 Fanatiek lid

  2 dec 2012
  1.250
  43
  48
  Hoi,
  Met pijn in mijn hart komt de operatie (urologie) voor mijn zoontje dichterbij. Ik heb het heel lang geblokt maar het gaat nu toch echt gebeuren.
  Hij gaat onder narcose (90 minuten), en in principe mag hij naar huis aan het einde van de dag.
  Hij krijgt misschien een katheter, iemand ervaring daarmee? (ben ik vergeten op door te vragen: wie gaat deze verwijderen bijvoorbeeld?)

  Hebben jullie tips voor de dag zelf en eventuele dagen erna. Hoe was jullie kindje eronder? Mijn zoontje is nu 8 maanden.

  Mijn vader brengt ons en haalt ons op, ik blijf verder zelf de hele dag in het ziekenhuis zodat ik hem direct kan troosten als hij wakker wordt.

  Gr Mira
   
 2. Tante Truus

  Tante Truus Actief lid

  14 jul 2014
  311
  71
  28
  Mijn zoontje van 15 maanden is net geopereerd aan zijn oren en neusamandel. Gelukkig maar heel kort onder narcose, 10 min.
  Mijn tips: neem iets te eten en drinken mee voor jezelf.
  Neem een boek of iets anders te doen mee, als je 90 min gaat zitten wachten duurt dat erg lang.
  Je mag, neem ik aan, mee de ok op, spreek hem toe terwijl hij in slaap valt. Wat hij als laatste hoort, neemt hij mee in het wakker worden.
  Houdt er rekening mee, dat hij waarschijnlijk overstuur en boos uit de narcose wakker wordt. Ik wist het wel, maar het viel mij toch nog tegen.
  De mijne kreeg paracetamol vlak voor de ok, vraag even of je zoontje dat ook krijgt. Scheelt in de pijn.
  Verder heb ik geen ervaring met een urologische ok, dus ik heb geen tips voor je voor de dagen erna. Zou voldoende paracetamol in huis halen en vanaf de ok gewoon een paar dagen elke 6-8 uur een eentje geven. En geen afspraken maken, zorgen dat je geen boodschappen hoeft te doen en lekker thuis blijven en rustig aan doen.

  Succes, ik vond het moment dat hij net sliep en ik weg moest lopen van de ok het zwaarst.
   
 3. Mlien

  Mlien Fanatiek lid

  24 jun 2010
  3.756
  0
  0
  In een klein dorpje
  Hoi Mira,

  Ik heb al 2x een dagopname gehad met mijn beide zoons (beide met hypospadie geboren). Het aller belangrijkste is goeie pijnstilling de eerste dagen na de operatie zodat hij echt geen pijn heeft. Liever teveel pijnstilling dan te weinig, ze hadden ook na de operatie een ruggenprik gekregen als pijnblock die dan de eerste uren alle pijn tegenhoudt. Mijn zoons gingen met een drukverband en cstheter mee naar huis, het drukverband werd dan na 2 dagen door een verpleegster in het ziekenhuis verwijderd en de catheter werd op dag 5 verwijderd door de uroloog.

  Mijn jongens hadden er relatief weinig last van, veel afleiden werkte goed. Aanstaande vrijdag wordt mijn jongste voor de tweede keer geopereerd.

  Het is en blijft erg spannend dus veel sterkte en succes, verdere vragen mag je altijd stellen natuurlijk.
   
 4. Livia75

  Livia75 Fanatiek lid

  2 dec 2012
  1.250
  43
  48
  Bedankt!
  De anesthesist had al aangegeven dat hij PCM zetpillen zou krijgen na de operatie, ik haal ze ook nog maar extra in huis.

  Ik zie inderdaad heel erg op tegen het achterlaten van mijn zoontje in de OK. Ooit mijn moeder tot de operatiekamer begeleid, en dat hakte er toen ook zo in. Ik neem een boek mee en oordopjes om muziek te luisteren.
  En morgen haal ik boodschappen in huis voor het hele weekend.

  Bedankt voor de tips en ervaringen.
  En Mlien sterkte vrijdag
   
 5. Mlien

  Mlien Fanatiek lid

  24 jun 2010
  3.756
  0
  0
  In een klein dorpje
  Hier werd paracetamol afgewisseld met diclofenac. Bij mijn oudste wel zetpillen, bij de jongste moest alles vloeibaar zodat hij niet zou gaan persen (ivm de katheter). In welk ziekenhuis wordt je zoontje geopereerd?

  Het achterlaten in de OK is inderdaad lastig, maar hij slaapt al op het moment dat je weggaat en op dat moment kan je toch even niks voor hem doen. Het belangrijkste is dat je hem zo snel mogelijk kan voeden (borst/fles) als hij uit de narcose komt, in het Sophia mocht ik zelfs gelijk op de uitslaapkamer al voeden, heel fijn!
   
 6. Livia75

  Livia75 Fanatiek lid

  2 dec 2012
  1.250
  43
  48
  Gelukkig naar Sophia :)! Dat geeft mij wel vertrouwen.
  Ik heb speciaal gevraagd om zetpillen vanwege zijn verborgen reflux klachten maar als het drankje beter is, zullen ze dat zeker doen.

  Ik mag inderdaad gelijk naar de uitslaapkamer, werd jou zoontje niet misselijk van de narcose en gelijk voeden?
   
 7. Mlien

  Mlien Fanatiek lid

  24 jun 2010
  3.756
  0
  0
  In een klein dorpje
  Dan zijn we daar tegelijk en dat betekend dat ik dan nu al weet dat mijn zoontje niet de eerste is, jammer! Haha :p Jouw zoontje is jonger dus zal eerder geholpen worden. Ik denk alleen niet dat ik je zie want Finn wordt deze keer na de operatie opgenomen dus ik denk dat wij op een andere afdeling verblijven. Wordt je zoontje ook door Dr. vd Toorn geholpen?

  Mijn zoontje was totaal niet misselijk van de narcose, hij had alleen enorme honger!
   
 8. Livia75

  Livia75 Fanatiek lid

  2 dec 2012
  1.250
  43
  48
  Wat toevallig, ik lees nu pas je bericht!
  Hoe is het gegaan?

  Hier ging het best heel goed, ik vond het zelf vreselijk maar ik was vooraf rustig en kon nog gezellig 'lol' maken met mijn zoontje.
  Alleen dat moment dat ze wegzakken in narcose, die oogjes die je dan aan blijven kijken.
  Hij was inderdaad als eerste aan de beurt.

  Gelukkig werd hij redelijk rustig wakker, hij heeft ook nog heerlijk geslapen op de dagopname. We waren rond half 2 naar huis. Hij ligt nu eindelijk te slapen :)!
  Ik duik er ook in en vannacht maak ik hem maken voor de diclofenac en PCM. Eerste 24 uur maar even de pijnstilling goed op schema geven, hopelijk heeft hij niet teveel pijn.
  De anesthesist gaf aan dat het een zeer pijnlijke operatie is en dat hij best een tijdje last kan hebben (en misselijk kan zijn).
  Ik had ook dr Vd Toorn en een chirurg in opleiding volgens mij.

  Sterkte voor vannacht!
   
 9. Mlien

  Mlien Fanatiek lid

  24 jun 2010
  3.756
  0
  0
  In een klein dorpje
  Ooh ik ben morgen pas!! Ik dacht dat jij ook vrijdag moest!

  Gelukkig is het goed gegaan bij je mannetje zeg! Veel sterkte met herstellen voor hem!
   

Deel Deze Pagina