overbroekjes

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door schaapie123, 23 jun 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. schaapie123

  schaapie123 Niet meer actief

  wie weet waar ik overbroekjes kan halen voor katoenen luiers.
  ik heb de popilino (?) eindelijk kunnen we ze gebruiken, onze uk bleef zo slank/dun dat ze zelf op de smalste stand afzakten haha

  alleen nu heb ik maar 3 overbroekjes maat m. ik zoek dus eigenlijk gewoon een winkel en niet online.

  iemand nog tip, gisteren had ik om 4 uur luier verschoont, en om 6 uur was ze doorweekt net als haar eetstoel kussen.

  ik heb de overbroekjes bij de benen op middelste gat, hij kan wel 1 strakker, maar dan begint ze te huilen,dus toch maar weer 1 ruimer, dan zit er vind ik best veel ruimte tussen, is dat misschien de oorzaak? en de inleg vellen gebruik je die allen voor de ontlastin? voor urine heeft het denk ik geen nut??

  wanneer gingen jullie kinderen aan geven dat ze nat waren of vieze luier?? dit biggetje geeft dus totaal niks aan, gelukkig ruik ik haar poep luier vaak van ver al, maar paps dus niet gevolg dat ze soms een uur met vieze luier loopt
   
 2. Elke1984

  Elke1984 Niet meer actief

  Hoi!

  Ik gebruik zelf ook de popolini voor mijn zoontje. Ik heb het one size model, ik veronderstel jij ook. (weet niet of er een ander model van bestaat)
  In volgende link staat diegene die ik heb: Moderne katoenen luiers van Kaatje Katoen

  Hier in België kan je overbroekjes kopen bij de thuiszorgwinkel, weet niet of zoiets in NL ook bestaat? Anders eens naar België komen als dat niet te ver is? Mijn zoontje groeit nu net uit het kleine overbroekje (newborn tot 6kg). Hij weegt al wel meer dan 7.3kg maar een maatje groter was net te ruim en ik kreeg het broekje nog net dichtgeplakt.

  Ik verschoon mijn zoontje ook om de 2u, bij hem zou het nog langer kunnen maar dan is hij vaak toch al wel vrij nat. Maar hij heeft met de wasbare luiers nog nooit doorgelekt! Is jouw dochter doorgelekt mét een overbroekje erover??

  Ik gebruikte in het begin (papieren) inlegvellen maar aangezien zijn stoelgang altijd erg dun is, had dit geen zin. Als ik de luier bovenaan niet meer moet omvouwen, kan er een wasbare inlegvel in (die je kan vastknipperen aan de luier) en dan zal de opvangcapaciteit wel een stukje verhogen, denk ik.

  Om op je laatste vraag te antwoorden...mijn zoontje huilt meestal wel als hij té nat is...
   
 3. schaapie123

  schaapie123 Niet meer actief

  we hebben dezelfde luiers idd.

  we hebben wel thuiszorg winkels maar of ze ze daar verkopen, kan morgen wel even kijken in de stad daar zit er 1.

  ja ze was doorgelekt met overbroekje aan, was via de zijkanten eruit gekomen, de luiers was totaal doorweek tot aaan haar navel, en de stoelkussen ook van haar eetstoel. die had ze net 2 uurtjes om, moet wel toegeven ze had veel gedronken 2 bekers van 300 ml(smorgens niks gedronken)

  ik heb ook van die inleg vellen, ik dacht dat die inlegstukken er waren voor snachts en voor als ze groter zijn (die van mij 1,5 nu) dus jij gebruikt die ook met de stoelgang?
  inprinciepe kan je ze zo leeg schudden.
  nouja heb nog 5 rol liggen, gebruik dat eerst wel, dan zijn we wel even verder hihihi
   
 4. Elke1984

  Elke1984 Niet meer actief

  Ik had zo'n basispakket besteld (luiers, overbroekjes, waszak, inlegvellen, wool cure,......) en daar zaten 2 rollen inlegvellen bij. Die heb ik opgebruikt maar bij mij maakten ze geen verschil omdat mijn zoontje altijd erg dunnen (BV) stoelgang heeft. Het is bijna even lopend als urine dus ik kan de vel er niet gewoon uithalen en weggooien. ;)
  Die inlegstukken die bij de luiers zitten zijn idd misschien alleen voor 's nachts, dat weet ik niet. Maar ik gebruik 's nachts wel (ecologische) wegwerpluiers omdat mijn zoon al een tijd doorslaapt en een stoffen luier toch geen volledige nacht aankan... ;)
  Ik zou de wasbare inleggers dus overdag gaan gebruiken als ik de luier niet meer moet omvouwen om te sluiten.

  Als je geen overbroekjes vind, wil ik gerust mijn kleinste maat eens opsturen, dan kan je die proberen als je wil. Ze zijn van Imse Vimse: EngeltjeBengeltje
   
 5. schaapie123

  schaapie123 Niet meer actief

  ja dat basis paket had ik ook 25 luiers geloof ik.

  ik ben bang dat de kleinste broekjes nu niet meer passen, ze is nu net 9 kilo.

  ik zag dat ze bij babywals 10 euro waren bijna 4 euro goedkoper dan bij kaatjekatoen, in de winkels kan ik ze helaas niet vinden, zal dus toch online moeten
   
 6. Elke1984

  Elke1984 Niet meer actief

  Ah nee, dan zal dit broekje niet meer passen.
  Dat is idd wel erg goedkoop voor die overbroekjes. Die van mij kosten los per stuk 25euro! :$
  Ik heb ze dan wel niet los gekocht maar heb al gemerkt dat mijn pakket ook héél duur was vergeleken met bv. Groot-Brittannië.

  Ach ja, het is altijd goedkoper dan wegwerpluiers natuurlijk... En veel beter voor het milieu! ;)
   
 7. schaapie123

  schaapie123 Niet meer actief

  ik vin deen 10je nog duur, dacht het is maar een stuk plastic, euro of 4, maar nee niet dus.
  ik heb 500e uro betaald voor een complete set.
   
 8. Elke1984

  Elke1984 Niet meer actief

  Ik denk wel dat wollen overbroekjes beter zijn dan plastic aangezien het vocht erin kan trekken en het er bij plastic meer op blijft liggen, zeg maar.

  Het is idd erg duur als je het zo los bekijkt...
  Ik heb voor mijn pakket +/- 700 euro betaalt. Maar had dan ook wel meer dan alleen luiers en overbroekjes. ;)
   

Deel Deze Pagina