Overdag slapen??

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door manonenemma, 9 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. manonenemma

  manonenemma Actief lid

  8 okt 2010
  423
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hoi, ik heb een vraagje. Mijn dochtertje van 6 maanden slaapt overdag nog maar weinig (hazeslaapjes). Ze wordt 'sochtends rond 7 uur wakker, dan krijgt ze der flesje rond half 8 (op de 3 kdv-dagen is dit anders) en meestal slaapt ze dan nog even een half uurtje, soms een uurtje bij me, of in bed (in het weekend) of naast me op de bank. Dan is het volgende slaapje wisselend, soms vlak voor of na der 12 uur flesje, soms rond 3-en, daar zit thuis totaal geen regelmaat in. In bed slaapt ze thuis overdag zowiezo al bijna niet meer, het is of in de box of in de kinderwagen (als we aan de wandel zijn).
  En 'savonds is het nu meestal tussen 20.00 en 20.30 na haar laatste flesje, en dan slaapt ze de hele nacht weer lekker door.
  Nou vind ik het op zich niet zo heel erg als ze overdag weinig slaapt, zolang ze 'snachts maar lekker doorslaapt (;)), maar ik weet eigenlijk niet of dit goed is.

  Hoe doen jullie dat??
   
 2. elsie22

  elsie22 Niet meer actief

  sam die word tussen 6 en 7 wakker, hij gaat dan niet altijd meer slapen, vanmorgen bijv. was om 6.10 wakker en slapen ho maar! maargoed dan leg ik hem meestal rond een uur of 10 weer op bed tot ongeveer 10.30/10.45 dan gaat ie weer om 13.00 naar bed tot ongeveer 14.30 en dan rond een uur of 16.00/16.30 word ie weer moe en slaapt ie nog een half uurtje, en dan gaat ie om 19.00 meestal weer naar bed en slaapt dan lekker door.
   
 3. manonenemma

  manonenemma Actief lid

  8 okt 2010
  423
  0
  0
  NULL
  NULL
  Mmm, ja het probleem is, dat als ik haar op bed leg ze dus echt de hele straat bij elkaar blert als ze niet moe is.
  En als ze bv in de box ligt, valt ze rustig in slaap zonder al te veel problemen (en dan ga ik haar dus niet meer in bed leggen,want dan is ze weer wakker ;))

  Gister bv, ze had nog amper geslapen, 15 minuutjes in de wandelwagen op weg naar huis, dus ik was thuis en dacht ik leg haar voorzichtig in bed...Mevr begon te huilen en hield niet op (en ik heb het ongeveer een 15 min laten gaan :(). Dus haar eruit gehaald, en mee genomen naar de tuin en in der Maxi-Cosi gelegd, en toen was ze dus zo weg en heeft bijna een uur geslapen :(
   
 4. DJ Momo

  DJ Momo Fanatiek lid

  23 apr 2010
  4.523
  0
  0
  NULL
  NULL
  hier nog zo een. wordt wakker rond 7 uur. en slaapt dan over de dag 2 keer een half uurtje... het is om hopeloos van te worden. Om half 7 is ie ook compleet afgedraaid, en ligt ie weer in bed. Dat gaat dan zonder problemen tot 7 uur de volgende dag. Vlgs mij vindt hij het bij ons te gezellig ofzo....
   
 5. elsie22

  elsie22 Niet meer actief

  sam sliep in het begin wel in de box, maar na een hele tijd niet meer dus ik dacht dat ie het niet meer nodig had, maar toen was het dus elke middag krijsen, ben hem vanaf toen dus s'ochtends en eind van de middag op bed gaan leggen en dan valt ie meestal binnen 10 min in slaap, dus nodig heeft ie het wel maar beneden is te leuk haha.
   
 6. Umm85

  Umm85 VIP lid

  17 jun 2007
  26.310
  248
  63
  Vrouw
  huismama, doktersassistente
  Turkije
  Ik denk dat ze dan te oververmoeid is om zelf in slaap te vallen in haar bedje, na hoe lang wakker te zijn geweest leg je haar in haar bedje? Sliep ze eerst wel gewoon in haar bed?

  En op deze leeftijd hebben ze het echt nog wel nodig.
   
 7. manonenemma

  manonenemma Actief lid

  8 okt 2010
  423
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ze is dan eigenlijk vanaf 9.00uur wakker.
  In het begin sliep ze wel gewoon tussen de middag in haar bedje,maar dan gaf ze ook echt aan dat ze moe was (oogjes wrijven,gapen ed). Nu doet ze dat tussen de middag amper, en als ze dan bv lekker in de box aan het spelen is is ze ineens weg. Hetzelfde in de kinderwagen, zo is ze wakker en brabbelt en kijkt rond, en zo slaapt ze. En als ik haar dan in bed zou leggen wordt dat dus een drama. En het is ook echt wisselend...De ene keer ligt ze rond 12.30 te slapen, de andere keer pas na 15.00...
  En wat ik al zei, op bed leggen als ze echt wakker is lukt overdag niet. En ik herken ondertussen het "in-slaap-val-jengeltje", dus dan laat ik haar wel liggen,maar zoals gister was het dus echt een "ik-weiger-te-slapen-bler" die zo'n 15 minuten duurde en waarvan ze echt rood aanliep:$...

  Ze slaapt dus wel overdag,maar 1 of 2 hazeslaapjes daar waar ze op dat moment ligt...
   
 8. manonenemma

  manonenemma Actief lid

  8 okt 2010
  423
  0
  0
  NULL
  NULL
  Op het kdv zie ik ook altijd wisselende tijden met haar slaapjes, dus zelfs daar geen regelmaat bij haar, terwijl ze dat natuurlijk daar echt wel proberen...
   
 9. manonenemma

  manonenemma Actief lid

  8 okt 2010
  423
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik denk ook dat Emma het wel gezelig vind. Ze is ook best actief en leergierig, wil gewoon niets missen...En ze is ook niet hangerig of jengelig verder, dus het lijkt haast alsof ze genoeg slaap krijgt...
   
 10. soepstengel

  soepstengel Fanatiek lid

  1 jul 2009
  2.310
  0
  0
  hier slaapt onze vent al maanden tot ongeveer 08.30
  van 10.00-12.00 en van 15.30-17.00 ongeveer en gaat dan rond 19.00 weer naar bed (een echt slaapkopje dus:D)

  maar wij hebben hem wel altijd in bed gelegd... ook als ik het idee had dat ie niet zo moe was...
  Hij is meteen stil, en als ik later ga kijken slaapt ie... ook hij is wel eens wakker maar dan vindt ie het heerlijk om nog even te tutten in bed..

  Misschien is het een idee om je kindje rond de tijden dat ze moe is toch in bed te leggen, muziekje aan kusje en weggaan. en als ze alles bij elkaar scheeuwt weer even te kijken muziekje aan een kus en weer wegggaan?? dat ze leert dat het geen zin heeft om te huilen maar gewoon in haar bedje te slapen?
  nu haal je eruit en slaapt ze in der box (gezellig bij mama) dus is ze toch wel moe lijkt me....
   
 11. manonenemma

  manonenemma Actief lid

  8 okt 2010
  423
  0
  0
  NULL
  NULL

  Ja, misschien moet ik toch weer wat consequenter daarin worden...:)
   
 12. elsie22

  elsie22 Niet meer actief

  wat ik doe als ie wel huilt, is 10 minuten laten huilen en dan er heen gaan en troosten. dit werkt meestal goed, maar vaak is ie binnen 10 min wel vertrokken.
   
 13. misa

  misa Niet meer actief

  Mijn zoontje is nog wat jonger, maar sliep ook erg weinig! Ik heb op een gegeven moment een ritme ingebracht door hem na maximaal 1,5 uur wakker te zijn in bed te leggen.
  inbakeren.nl - slaappatroon van baby's
  Misschien zou je je kindje op vaste tijden in bed kunnen leggen voor het ritme.

  Daarna hanteerde ik dit:
  Leer je baby doorslapen en los het slaapprobleem op | BabySlaapGids
  Maar dan de eerste keer na max 10 minuten naar hem toe en daarna elke 5 minuten. Ma een dag had hij het door. Sindsdien slaapt hij erg veel, soms van fles tot fles!!
   
 14. manonenemma

  manonenemma Actief lid

  8 okt 2010
  423
  0
  0
  NULL
  NULL
  In het begin sliep ze ook prima hoor overdag. Keurig een uurtje na haar 12 uur flesje, en dan soms wel 3 uurtjes...
  En savonds is het ook geen probleem, binnen een paar tellen is ze dan vertrokken.
  Maar ik ga gewoon weer eens proberen,als ik thuis ben, haar rond een vaste tijd op bed te leggen, wie weet lukt het wel weer...
   
 15. Mukkie11

  Mukkie11 Fanatiek lid

  13 dec 2009
  3.378
  2
  0
  onze kleine man is ook behoorlijk actief en slaapt ook niet erg veel overdag. nooit veel gedaan...hij lijkt er geen last van te hebben!meestal is hij na een half uurtje slaap weer vrolijk en energiek!
   
 16. manonenemma

  manonenemma Actief lid

  8 okt 2010
  423
  0
  0
  NULL
  NULL
  Toch ook wel he...pfoei, gelukkig haha...
   
 17. soepstengel

  soepstengel Fanatiek lid

  1 jul 2009
  2.310
  0
  0

  ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel heel makkelijk heb hoor, hij vind het gewoon heerijk om te slapen :D
  hebben we dus ook nooit problemen mee gehad....:)
   
 18. manonenemma

  manonenemma Actief lid

  8 okt 2010
  423
  0
  0
  NULL
  NULL
  Nou, Emma slaapt snachts dus ook perfect hoor. Dan gaat ze zonder problemen naar bed en slaapt binnen een paar tellen en in 1 ruk door tot de volgende ochtend.
  Ook dit weekend weer een paar hazeslaapjes in de box, en weer niet in bed, en verder dus gewoon een vrolijke en actieve meid. Ik ga me er ook maar niet meer druk om maken, het gaat prima zo.
   
 19. Elke1984

  Elke1984 Niet meer actief

  Mja, als jullie meisje tevreden is en gezond is, zie ik geen reden om iets te gaan veranderen...
  Onze zoon heeft ook regelmatig periodes dat hij amper slaapt overdag en soms slaapt hij bijna een ganse dag.
  En als ze in de box of kinderwagen wél lekker slaapt, laat haar dan. Wààrom zou je dat gaan veranderen als je het zelf niet vervelend vindt en ze slaapt lekker?
   
 20. Elke1984

  Elke1984 Niet meer actief

  Ah, zie nu je laatste post. Idd, niet druk om maken. Het gaat toch goed, waarom het jezelf dan moeilijk maken?! ;)
   

Deel Deze Pagina