Owow..wat spannend..

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door Emmaatje, 21 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Emmaatje

  Emmaatje Actief lid

  12 jul 2006
  426
  0
  0
  Secretaresse
  Emmen
  Hoi!

  Ik ben benieuwd naar ervaringen van medemoeders/vaders over het slapen op het kinderdagverblijf. Tot nu toe hadden we een vaste oppas voor Daan. Geweldig!Maar haar andere baan neemt steeds meer tijd in beslag, waardoor ze eigenlijk de opvang van Daan niet meer kan garanderen. :-s Geeft nix, erg jammer, maar begrijpelijk. (zoveel betaald het ook niet via een gastouderbureau).

  Maar goed, ik ben van de week met Daan op het kinderdagverblijf hier in de wijk geweest en het zag er allemaal super uit. Netjes, opgeruimd, gezellig en goed verzorgd. Alleen.....en dat lijkt me zoooo moeilijk...de bedjes vond ik net "hondehokken". 2 bedjes boven elkaar, met aan de ene kant spijlen. Het zijn keurig bedjes volgens de regels hoor, maar Daan is nogal een lastige slaper bij anderen. Bij de oppas ging het prima, maar bij mijn ouders bv heeft ie alles bij elkaar gekrijsd..
  Nu is dat slapen ook het enige waar ik als een berg tegenop zie. Wat doen de leidsters als Daan idd erg overstuur raakt in zijn bedje?Hoe lang laten ze hem huilen (zeg maar..krijsen.., naar adem happen... :-# )?

  Ik werk als kraamverzorgster en doe 1 verzorging per maand, Dat komt neer op 8 dagen achter elkaar, waarvan hij in het weekend, de woensdagmiddag en de vrijdagmiddag gewoon bij mijn man thuis kan zijn. De andere dagen zal hij er wel moeten slapen. Ook denk ik dat het beter is om hem sowieso 1 dagdeel pw heen te doen omdat hij anders iedere x op nieuw moet wennen.

  Wat zijn jullie ervaringen t.a.v het slapen en sowieso het kinderdagverblijf?

  Liefs Emma
   
 2. Eppo

  Eppo Lid

  11 aug 2008
  48
  0
  0
  Ik denk dat je gewoon moet afspreken met de leidsters wat jij wil dat ze doen als hij bijvoorbeeld overstuur huilt in bed. Als jij wilt dat ze hem meteen troosten dan zullen ze dat doen lijkt me. Als jij wilt dat hij even huilt, doen ze dat misschien ook wel. Goede afspraken maken. En misschien een keer gaan laten wennen en stiekem meekijken hoe het met hem gaat zonder dat hij het door heeft. Ik heb een wakkere baby maar hij slaapt op het kdv (volgens zeggen) heel goed gelukkig.
   
 3. Monique76

  Monique76 Niet meer actief

  Hoi,

  Mijn kleine meid is pas naar het kdv gegaan toen ze 11 maanden oud was. Ik had ook een gastouder maar dit kon plotseling niet meer. Ik heb het kdv uit noodzaak gebeld, en Djaydee kon binnen 2 weken komen. Ik was echt anti kdv, en dat heb ik ook aangegeven bij het intakegesprek.

  Nu ik terugkijk, denk ik had ik haar maar vanaf het begin hierop gedaan. Ze gaat heel graag, het slapen gaat super ook ondanks ze met meerdere kindjes op een kamer liggen, ze ontwikkeld heel goed.

  Ik ben van anti kdv voor pro gegaan.

  Groetjes Monique
   
 4. Natascha30

  Natascha30 Fanatiek lid

  4 okt 2006
  2.157
  0
  0
  Twente
  mijn beide zoontjes hebben altijd goed geslapen op het kdv
  mijn oudste gaat bijna naar school en slaapt er niet meer
  maar mijn jongste nog wel en dat gaat super
  hetzelfde ritme als thuis heeft hij daar

  en je kunt gewoon aangeven wat jouw wensen zijn toch voor jouw kindje
  ik denk trouwens niet dat ze een kindje lang laten krijsen want dan heb je alle kindjes wakker

  mijn jongste zoontje zit in een periode van mss over naar 1 slaapje ipv 2 en zit dus nu af en toe te keten in bed (ook thuis) en dan halen ze hem er na een tijdje maar uit omdat anders iedereen wakker blijft
  maar ze vragen mij altijd hoe ik het wil en of het goed is dat ze hem er dan uithalen
   
 5. Jucade

  Jucade VIP lid

  20 jul 2006
  18.229
  0
  36
  Assemblagemedewerkster
  Mijn zoontje slaapt ook in 'dit soort bedden', ze zijn erg practisch trouwens! ;) Hij slaapt er wel stukken minder als ergens anders, maar dat is normaal omdat ze hier veel meer indrukken krijgen en het er idd drukker is. Alles moet wennen toch? wat betreft het slapen ofwel níet willen slapen.. ze laten hem echt niet liggen dan hoor! Kijk, veel kindjes huilen even in het begin. Maar als ze overstuur zijn/raken dan gaan ze er gewoon uit. ;)
   
 6. Christina83

  Christina83 Actief lid

  28 dec 2007
  268
  0
  0
  Ik maakte me ook zorgen over het slapen van mijn zoontje op het kdv. Hij is natuurklijk een stuk jonger, maar vanaf het begin gaat het super. Thuis kon hij eerst niet zelf in slaap vallen, maar sinds hij naar het kdv gaat, lukt het daar én thuis. En als hij krijst dan halen ze hem echt uit z'n bedje. Dat doen ze voor hem, maar ook omdat anders de andere kindjes wakker worden. Gisteren heeft hij bijvoorbeeld wat minder geslapen, omdat een ander kindje heel erg mopest huilen. Geen probleem, dan slaapt hij thuis wel weer. Bij ons 'staan' de bedjes ook op elkaar. Ziet er idd een beetje uit als een asiel, maar ze zijn heel praktisch. Het zal echt wel meevallen ook al zie je nu beren op de weg. ik heb nog nooit gehoord dat een kindje niet meer naar het kdv gaat, omdat hij helemaal niet kon slapen en alleen maar overstuur was.
   
 7. prinses

  prinses VIP lid

  20 mei 2006
  18.334
  0
  36
  Ik heb je vraag verplaatst naar oppas & kinderopvang.
   
 8. Anakin

  Anakin VIP lid

  17 mrt 2006
  6.425
  21
  38
  Ik weet 100% zeker dat ze je kindje niet laten huilen en krijsen als hij niet wil slapen (dat is een hardnekkig vooroordeel over kinderdagverblijven ;) )
  Er liggen vaak 4 kindjes op een kamer, dus dat is niet echt handig.
   
 9. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  26.417
  4.204
  113
  Jesper slaapt ook moeilijk ergens anders, maar op het kdv is het eigenlijk nooit een probleem geweest. Hier werd bij de intake gevraagd wat we deden als hij niet direct in slaap zou vallen. Even laten jengelen, direct eruit halen? Echt laten huilen doen ze op het kdv niet hoor! Idd alleen al omdat andere kindjes er ook wakker van worden. Ze hebben hier wel 4 bedjes op 1 kamer trouwens, maar Jesper slaapt bijna altijd alleen, een voordeel van een verticale groep.

  En ze hebben hier babyhuisjes in de tuin, daar slaapt hij heerlijk in. (moest wel ff aan het idee wennen, mijn kindje in zo'n 'konijnehokje')
   
 10. Manuela79

  Manuela79 VIP lid

  7 aug 2006
  10.145
  0
  0
  Hilversum
  Louise slaapt ook moeilijk op de opvang, maar het is een kwestie van wennen en soms huilt ze even omdat de meiden druk zijn met andere kindjes maar echt niet abnormaal hoor. Als ze merken dat ze niet gaat slapen in het bedje, proberen ze de hangmat en anders gaan ze gewoon weer gezellig spelen. Ik ben superblij met ons kdv. Als ik zie hoeveel plezier ze heeft... de leidsters zijn dol op haar en zij op hen. Zodra ze het gebouw ziet is ze niet meer te houden en begint ze te klappen, kirren en lachen. Dat is voor mij een teken dat ze het goed naar haar zin heeft. En dat ze dan wat minder slaapt, tja ach, dan slaapt ze de volgende ochtend wat langer ;)
   
 11. Majel24

  Majel24 Fanatiek lid

  21 mei 2007
  2.779
  0
  0
  pedagogisch medewerker
  Bemmel
  Ik werk op een kdv en kindjes laten we echt niet krijsen hoor. Ten eerste omdat we er voor moeten zorgen dat de kindjes een leuke dag hebben en goed voor ze willen en moeten zorgen en ten 2e omdat de andere kindjes er niet wakker van mogen worden.
  Maak gewoon goede afspraken en geef duidelijk aan hoe jij het thuis aanpakt. Als jij weet dat hij maar blijft huilen en niet in slaap valt dan zullen ze dit echt niet doen. Hoe meer info jij geeft over zijn slaapgewoontes en hoe hem te troosten des te makkelijker word het voor de medewerker daar.
  Ik zou er alleen ook niet raar van opkijken als hij daar wel gewoon goed slaapt hoor. Ze gaan toch met de groep mee en zitten echt in een ritme en gaan dus ook allemaal rond dezelfde tijd slapen.
   
 12. Emmaatje

  Emmaatje Actief lid

  12 jul 2006
  426
  0
  0
  Secretaresse
  Emmen
  Bedankt voor jullie antwoorden!Ben wel gerustgesteld nu...

  Maar vind het wel spannend ;)
   

Deel Deze Pagina