Pedicure opleiding

Discussie in 'De lounge' gestart door Vica86, 20 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Heeft hier iemand de opleiding voor pedicure gedaan?

  Hoe bevalt dat? Werk je voor jezelf of voor een salon of zorginstelling o.i.d.?

  Is er veel vraag naar pedicure behandelingen?


  Ik zit er aan te denken die opleiding te doen. Het lijkt mij heeel leuk en uiteindelijk is het makkelijker te combineren met kids. Al kan je natuurlijk niet gelijk verwachten dat je klanten hebt zodra je je diploma hebt. Maar een doel is het zeker wel om als eigen bedrijf te starten.
   
 2. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  24.065
  3.016
  113
  Ik heb in 2005 mijn pedicurediploma behaald, had ik bij Imko gedaan, de avondopleiding, dan ga je eens per week een avond naar school, afwisselend theorie en praktijklessen. Beviel me wel goed, ik werkte daarnaast ook nog fulltime, maar had toen nog geen kinderen.
  Ze hadden daar hun eigen klantenbestand met mensen die hun voeten lieten behandelen tijdens de praktijklessen.
  Er komt meer bij kijken dan de meeste mensen denken (moet zeggen dat ik het zelf ook wat onderschat had). We begonnen met een klas van 24 studenten en uiteindelijk hoorde ik bij de 8 die gewoon in 1 x geslaagd waren voor alles. Een aantal haakten halverwege de opleiding af of waren al zo lang niet meer naar school geweest, dat ze veel moeite hadden met leren. Zelf heb ik de Havo gedaan en daarna een MBO+ opleiding gedaan en ik moet zeggen, ik heb voor die pedicure-opleiding meer moeten doen dan voor die opleidingen.
  Zorg dat je tijdens de opleiding gewoon ook extra dingen doet als vakbeurzen bezoeken, oefenen op vrienden en familie, marktonderzoek doet etc. En daarna vervolgopleidingen/specialisaties.
  Wil je een praktijk aan huis, kijk dan eerst eens hoeveel pedicures er al in je woonwijk zitten. Klanten komen niet van de een op de andere dag naar je toe, dus daar moet je de eerste 2 jaar wel actief mee bezig zijn. En beval je goed, dan sturen ze vaak vrienden of familie langs, maar ja, je zult dan wel eerst klanten moeten aantrekken.
  Ambulant is er wel meer werk, maar ik heb reuma en een goede werkstoel en patientenstoel was voor mijn houding echt noodzakelijk.
  Rijk word je er niet van, absoluut niet. Met kinderen combineren gaat prima als je ook 's avonds werkt of opvang geregeld hebt, want anders kom je niet ver.
  Als je meer vragen hebt, pb me maar.
   
 3. nikkie83

  nikkie83 Fanatiek lid

  16 jun 2007
  2.054
  1
  0
  tussen hier en daar
  ik ben er ook mee bezig heb woensdag de laatste2 theorie examens :)
  en pas in juli praktijk examen , ik doe hem ook bij IMKO
  het is moeilijker dan ik dacht , tenminste de theorie maar de praktijk is het leukst :)
   
 4. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Hartstikke bedankt!

  Ik zou daarna zeker door willen gaan met medisch pedicure. En idd een eigen bedrijfje erin beginnen moet wel nut hebben, dus dan moet ik goed bekijken hoe het zit hier in de buurt met pedicures.

  Maar de avondopleiding is wel te doen? Ik denk zelf dat ik voor een dagopleiding zou gaan (1 dag per week) en daarnaast part-time werken.
  Opvang is er zowiezo omdat ik er naast nog gewoon werk. En dat werk zou pas minder worden op het moment dat het niet meer te combineren zou zijn met de baan ernaast.

  Ik vind de opleiding zelf wel behoorlijk prijzig trouwens, dat is het enige wat mij tegenhoudt om direct te beginnen. Eerst maar eens onderzoeken of er daadwerkelijk een markt in is, want puur en alleen voor hobby is het mij een beetje te duur op dit moment.
   
 5. siepie

  siepie Fanatiek lid

  28 apr 2010
  3.424
  3
  38
  Mijn schoonzusje is schoonheidsspecialiste en pedicure (bijna klaar met medische voet) en hier is veel vraag naar.
  1 dag doet ze bij een centrum en de rest in een eigen salon.
  Pedicure wordt meer gevraagd als schoonheidsspecialiste.
  Zij gaat 1 dag in de week naar school; albeda dacht ik.
   
 6. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Ok dank je!
  Ja ik dacht al wel dat er voor pedicure meer vraag is.

  Ik heb zelf ook het idee dat pedicure in veel gevallen toch enige noodzaak heeft. Schoonheidsspecialist is in meeste gevallen een luxe denk ik.
   
 7. nikkie83

  nikkie83 Fanatiek lid

  16 jun 2007
  2.054
  1
  0
  tussen hier en daar
  als ik jou was zou ik voor de dagopleiding gaan .
  Ik doe de avondopleiding en had de theorie net zo goed thuis kunnen doen , ik doe nog wel de oude stijl zeg maar nu is het competentie gericht en krijg je open vragen bij het examen ik heb nog multiple choice en das toch n stuk makkelijker ;)
  Als we theorie hadden schreven we alleen de tekst over uit het boek en thats it . kan je ook thuis doen .
  bij de dagopleiding heb je meer kans en tijd om vragen te stellen .
  en die is ook korter .
  Ik ga hierna risico voet doen via NHA das ook een thuis studie maar stukken goedkoper en je krijgt ook praktijkdagen .
  De kosten bij IMKO kan je intermijnen voldoen ik betaalde 117 euro per maand das incl boeken en materiaalkosten alles kan in termijnen
  alleen de examens niet dat is 4 keer 80 euro en praktijkexamen weet ik even niet hoe duur die is .
   
 8. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  24.065
  3.016
  113
  Toen ik ging stoppen was net dat Medisch Pedicure als proefopleiding van start gegaan. Zelf had ik nog de diabetische voet daarna gedaan, ingroeiende nagels, voetreflexmassage en schimmelnageldiagnostiek.
  Die behandelingen diabetische voet en schimmelnageldiagnostiek kregen mensen ook (deels) vergoed door de ziektekostenverzekering, dus dat was ook wel een voordeel. Is ook wel leuk om nog wat extra dingen te leren.
  Oh ja, en nog eens zo'n workshop gedaan voor van die 'cosmetische' voetbehandelingen, met voetmaskers, scrubjes etc. Was ook leuk, die behandeling gaf ik zelf ook, dat gaven mensen elkaar nog wel eens cadeau.
  @Nikkie, waar doe jij de avondopleiding? Ik heb hem destijds in Rijswijk gedaan.
   
 9. nikkie83

  nikkie83 Fanatiek lid

  16 jun 2007
  2.054
  1
  0
  tussen hier en daar
  ik doe m in rotterdam op de westblaak bij Imko :)
   

Deel Deze Pagina